Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 982
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
След ревюто на WaltherP99 ще се престараша да пробвам Orchid Soleil въпреки туберозата  Crazy

# 91
Tom Ford в пластмасова бутилка. Звучи посредствено, предвид претенцията, която е вкарана в този бранд. Някой да ми припомни за дизайнерски парфюм с цена 60-100 лв. в пластмасова бутилка, че аз сега си мисля и прехвърлям наум, но не мога да се сетя....

# 92
  • София
Мисля, че тук Neroli Portofino Acqua си е 350 лв. колкото са и другите парфюми.
Не е.. не помня точно колко беше, но със сигурност беше по-ниска. То и на другите вече не е 350, а 369 за 50мл  Crazy

Що се отнася до Жан-Клод Елена, не ми се удава писането като на някои други тук, иначе ода бих написала - обичам го този човек  Heart Eyes
От творчеството му за Ермес харесвам почти всичко и нося или съм носила една голяма част:
- Hermessence Колекцията - единици не мога да нося, макар че оценявам като интересни (Osmanthe Yunnan и Brin de Reglisse не седят добре на моята кожа), всички останали съм носила в някакъв момент, а повечето нося и понастоящем. Любимци - Rose Ikebana, Epice Marine, Vetiver Tonka (а как седи върху ЛМ  Heart Eyes), Cuir d'Ange, Vanille Galante, Iris Ukiyoe;
- Merveilles серията - в различни моменти май съм извъртяла всички. Любимци - Elixir и L'Ambre
- Jour серията - всичките ми харесват, само гарденията все още не съм я придобила в количество бидон, но натам вървят работите Wink
- градините - всички без Мусонската, която по принцип харесвам, но не прави добра химия с моята кожа;
- Колоните - всички харесвам и съм носила, само грейпфрута ми омръзна в един момент, но не пречи в някой бъдещ такъв да ми залипсва..
- Rose Amazone - ПРИПАД! Любов от първо помирисване.
- Terre d'Hermes - и от мен да седят далеч мъжовете като ще го носят (макар че по подразбиране, разбира се седи най-прекрасно само и единствено върху ЛМ);
- Voyage d`Hermes - не толкова любим, но пак много харесван;
Реално май Кели Калеш е единственият, от който бягам надалеч, и то не защото не харесвам (на блотер е прекрасен), а защото на кожата ми се превръща в нещо, от което в напълно буквалния смисъл ми призлява  Confused

Отделно, харесвам и Frederic Malle Angéliques Sous La Pluie и Bigarade concentree, L`Artisan Ambre Extreme, L'Eau du Navigateur и Bois Farine Bois Farine, Paul & Joe Blanc, и творенията му за The Different Company, Bvlgari и Acqua di Parma, но явно недостатъчно, защото някои така и не съм купила, а други не съм преценила, че искам да подновя..

Мисля, че ако трябва доживот да карам с творчеството на само един единствен парфюмер, то това определено ще бъде Елена. Казах ли вече, че го обичам?!  bowuu

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 14:56 от Elitsa_z

# 93
  • Чукарландия
First е разкошен и само допреди година щеше да е навярно наистина първи в списъка, обаче откакто смених климатичния пояс Simple Smile нещо не се разбирам добре със зюмбюлите. А пък преди обожавах Chamade, Grand Amour и други цветни букети с изразен зюмбюл. Ще мина обаче пак да го проверя, благодаря за подсещането  Hug

Да попитам за кой First точно говорите? Първият от далечната 1976 година ли? Hug
Като го разглеждам във Фрагрантика го дават по-скоро за есен-зима, иначе не го познавам. Peace

# 94
Ели, за мен ти си най-големия фен на Елена тук и свързвам творчеството му с теб. Не му изневеряваш години. Елица-Елена така си ви знам аз вас! Heart Eyes

Сега ще се обадя в бутика да попитам за цените на Фордовете.
250 лв. е Neroli Portofino Acqua Peace

# 95
  • Бургас
Да,за същия-http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/First-776.html ,в предходната тема писах,че много ми харесва.После видях,че е доста стар и като му погледнах пирамидата се стреснах Laughing,пък той бил толкова луксозен силно цветен аромат ,за мен е за по- хладно време обаче,усещам предимно ванилия и мед,има го за проби в магазините. Heart Eyes

# 96
  • София
Ели, за мен ти си най-големия фен на Елена тук и свързвам творчеството му с теб. Не му изневеряваш години. Елица-Елена така си ви знам аз вас! Heart Eyes

О, много мило  Blush bouquet

Значи сега остава и него да уведомим за нашата "афера", да знае и той все пак  hahaha

# 97
А него са го уведимили от Брюксел, ти пътека направи и си му ВИП клиент. Heart Eyes Hug bouquet

В Парфюми шоп има новия Ангел и ме сърбят ръцете да го изпукам насляпо.

# 98
Днес се запознах с Le Jardin de Monsieur Li, защото все го заобикалях заради писанията ви, но се влюбих!  Heart Eyes Нетраен бил... Confused За момента, два часа и половина е тук все още. Не знам, за сега ще се въздържа, да видим колко, пък и дано се появи за размяна евентуално. Crazy

# 99
Днес се запознах с Le Jardin de Monsieur Li, защото все го заобикалях заради писанията ви, но се влюбих!  Heart Eyes Нетраен бил... Confused За момента, два часа и половина е тук все още. Не знам, за сега ще се въздържа, да видим колко, пък и дано се появи за размяна евентуално. Crazy

Бижу, при обилно напрпъскване, и четирите градини, които имам (Мосю Ли е една от тях) са с мен по 10на часа и ми носят комплименти - та не е като да нямат сиаж.

# 100
И при мен е нетраен, за съжаление, защото много го харесвам.
С тия писания за мосю Елена ми надъхахте  Laughing тъкмо се чудех какъв парфюм да сложа довечера/съпругът ми е рожденик/. Мисля, че един Жур абсолю ще ми пасне чудесно за вечерта.  Peace

# 101
Ами вече наближава да закръгли три часа откакто се напръсках и е на път да се изпари. Sad Много, много ми харесва! Heart Eyes Ще видим какво ще излезе от това... Flutter Crazy

# 102
В Парфюми шоп има новия Ангел и ме сърбят ръцете да го изпукам насляпо.
На мен много ми харесва, ако е на разумна цена...знам ли, да не те подведа.

# 103
За мен не е разумна цена от 150 лв за 50 мл, при положение, че мненията са, че много прилича на първообраза. Rolling Eyes

# 104
Предложиха ми проба. Много благодаря! В този форум има невероятни хора! Heart Eyes Hug bouquet
Има и 30 мл. на цена от 90 лв.

Общи условия

Активация на акаунт