Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 894
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Някой писал ли е някога за Versace Pour Femme Oud Oriental Versace for women?
http://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Versace-Pour-Femme-Ou … iental-22819.html

Как се усеща уда? И изобщо що за парфюм е, не помня да съм го виждала по рафтовете тук?

# 211
Много ми хареса Aigner N°1 Oud . За мен е много мек уд, чист унисекс и наистина не отстъпва а даже ми харесва повече от по-скъпи удове. Да, усещам розата но не е такава която боде в носа и не се бори за надмощие със самия уд. Така го усетих от хубаво напръсване на раменете. Рядко се пръскам така в магазин директно.  Аромата е точно  такъв  какъвто сте го описали.  Има леко медицинско начало обаче бързо се разсейва.  Съпруга ми също много го хареса и сигурно ще го поръчам, но сега съм на друга вълна.

# 212
  • Germany
Някой писал ли е някога за Versace Pour Femme Oud Oriental Versace for women?
http://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Versace-Pour-Femme-Ou … iental-22819.html

Как се усеща уда? И изобщо що за парфюм е, не помня да съм го виждала по рафтовете тук?
Emia, парфюмът е много силен представител на роза-ууд вълната. Бих го сложила до Rose Oud на Килиан. Розата е много интензивна, дълбока, наситена, креместа, не е за млади и кльощави жени, според мен Embarassed Уудът е също осезаем. Не е медицински, но не е и фин и лесен, както в Айгнер например. За мен този парфюм на Версаче има много по арабско звучене, от редица други наистина арабски аромати. Мисля, че е парфюм за много специални поводи, топъл, кремест, богат, забележим, на моменти и нахален,  защото две нанасяния се усещат с часове. Не е мой, защото не харесвам такава роза, но е много добър парфюм, за тези, които обичат такава комбинация Peace Едно е сигурно, жената, носеща този парфюм със сигурност няма да остане незабелязана  Wink

Темата е много интересна и ще се включа по късно, защото пиша през телефон, но ми е интересно да чета  Sunglasses

# 213
Ковачева, супер описание както винаги, много ти благодаря! Hug  bouquet
Аз не съм млада и още повече кльощава  hahaha, та явно трябва да го пробвам, макар да не съм фен на силните удове. Joy Разделих се с Ред уд на Монтал, но можах да го понеса.

# 214
А някой пробвал ли е нещо от The Merchant of Venice:
http://www.fragrantica.com/designers/The-Merchant-of-Venice.html
Имат и те Rose Oud предложение и ми е интересно дали някой е пробвал нещо от тях и изобщо кои са. Вчера ги мернах тия красиви червени шишета, но не знаех предварително нищо за тях и реших първо да ги проуча.
Вчера се обзаведнох и със свещ с аромат на уд Laughing манията се засилва.

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 14:52 от Zozina

# 215
  • Germany
Така и така сте заговорили за малко известни ниш парфюми, ще рискувам да ви разкажа и за безспорния ми любимец това лято, а именно http://www.fragrantica.com/perfume/Ys-Uzac/Metaboles-13233.html Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Да не си помислите, че имам къде да ги пробвам, не  Naughty
Обаче една нощ сънувах, че се колебая, дали да си купя парфюм от неизвестна компания, който толкова ми харесва, обаче не знам нищо за бранда, и докато се начудя насън, някой ми купи парфюма  hahaha На другия ден цял ден рових във фрагрантика, докато открия, че въпросния парфюм е бил на YS UZAC  Mr. Green, но като не знаех името се явиха няколко потенциални кандидати  hahaha А след това попаднах на едно интервю на Vincent Micotti, който създава компанията през 2009 година. Въпросният парфюмер всъщност е музикант челист, завършил най висока степен на музикално образование в Базел и Кьолн,но осъзнал, че обича повече парфюмите от музиката. Така стигнал до идеята да създава собствена марка парфюми. Интересното при него е това, че е обърнал внимание на абсолютно всеки детайл, като неговата компания създава абсолютно целия продукт, включително и опаковката и чантичката, в която пристига до клиента. Харесва ми идеята, че сравнява създаването на един парфюм със създаването на музикално произведение. И че зад всеки парфюм трябва да има ясна концепция. Да звучи като музика в нашата представа, а не случайно нахвърляне на тонове.
Погледнах значението на думата Metaboles в речника, който казва, че е термин от реториката и означава рязка промяна на тона и темпото в речта, в музиката означава промяна на темпото и ритъма, а може да е наречен парфюма и на едно музикално произведение за чело, което обаче, признавам си, не можах да изслушам докрай  Blush
И така, въоръжена с някакви познания за въпросната швейцарска компания попаднах случайно в немския ми форум на супер симпатичен доктор  Wink, който ми препоръча запознанството ми да започне с Metaboles. И на мен не ми трябваше много убеждаване  Mr. Green, още повече, че идваше от симпатичен мъж, пък и щом съм сънувала парфюма, го приех като знак от съдбата  hahaha, и айде, поръчах го на сляпо и зачаках.
Парфюмът беше и продължава да бъде голяма изненада за мен. Много мой, и много неочакван. Ако аз го бях измисляла, никога нямаше да стигна до такава идея, но съм благодарна на този парфюмер, че е стигнал до идеята за този парфюм.
Началото му е най свежата мента, която съм помирисвала в парфюм. Мента, като дъвка Spearmint, и като ментова паста за зъби с капка мед в нея. Изненадващото в парфюма е това, че свежата ментова свежест се запазва от началото до края, но не е свежак. Защото свежестта му е съчетана с най топлия, мъхесто зелен, плътен и уханен гераниум, с лек цитрусов аромат. И леко опушена лакритцова нотка. Харесва ми невероятно мекото дърво в парфюма, топъл кедър и мек сантал, лек повей на малини, мекото медено усещане и пикантност от перфектно балансирани подправки. В дадени моменти ме връща в детството, като ми напомня аромата на дъвка идеал, или в младостта ми, напомняйки ми аромата на млад и готин зъболекар  hahaha
Първата ми мисъл за парфюма беше, че мирише скъпо. Въпреки, че съставките не предполагат това, но е постигнато просто съвършенство. Защото е създаден парфюм, който не е секси, не е чудо на чудесата, а е от парфюмите, към които ми е най лесно и хубаво да посягам. Понякога съвършенството е именно в простотата на композицията и усещането за комфорт, което ни носи. С него не се чувствам неотразима, не искам да впечатлявам никого, нося го за себе си и в главата ми звучи https://youtu.be/xFHm3HCN9_k, The Police и един неустоим Стинг, който е като хубавото вино  Heart Eyes Признах на швейцарците и това, че освен часовници и шоколад, могат да правят и парфюми.
Много приятно изненадана съм от Ys UZAC и с удоволствие ще се запозная и с останалите неща на фирмата. Сега напръскана с него отивам да пия Мохито  Simple Smile  Sunglasses De Do Do Do De Da Da Da  Whistling  Crazy  Mr. Green

# 216
А Ковачева, и аз го сложих днес него, благодаря ти!  Heart Eyes Hug bouquet
Усещам го както теб. Страхотна мента с розова дъвка е при мен. Чудесен е. Heart Eyes

# 217
  • София
Аз тайничко ви следя от години, но виждам че сте обсъждали Nishane, които от няколко месеца са ми много интересни и така и не мога да избера на кой аромат да се спра. Та, в духа на дискусията да ви кажа, че до преди няколко месеца имаха happy hour в някой от дните и пускаха определени аромати на -40% за някакъв период. Напоследък не съм отваряла страницата на българските вносители, но ако обмисляте покупка, може да проверите. bouquet

# 218
Soleil Orchid ще е зареден до края на месеца,нямам търпение ,особено след разочарованието ми от летния ексклузив на Том Форд. Crazy

# 219
Soleil Orchid ще е зареден до края на месеца,нямам търпение ,особено след разочарованието ми от летния ексклузив на Том Форд. Crazy

Само че аз нямам никак вяра на тези приказки до края на месеца. Дано, защото и аз го чакам с нетърпение!

# 220
Казаха,че е пристигнал ,така че да се надяваме да е по-бързо.  Praynig
Аз чакам и новите Монтали ,една приятелка взима парфюми от склад досега не се е разочаровала от парфюм купер от там и такъв от Сефора ,аз също съм била доволна ,та и там са обещали тази или следващата семица летни Монтали.

# 221
А това може да има някаква препратка към Girl With a Dragon Tattoo:
http://www.fragrantica.com/perfume/Ys-Uzac/Dragon-Tattoo-29552.html

Шишето е супер пънк и готик (точно като Лизбет Саландер), както и рекламата. Супер изглежда Laughing
Може парфюмерът да е фен на книгата.

# 222
  • София
Като сте на роза-уд вълна, как бихте описали този на Viktor & Rolf Flowerbomb Rose Explosion?

Пробвах го зимата и страхотно много ми хареса! Развива се една влудяваща горчива нотка и то върху моята кожа, която много, много ми харесва. Сещам се да го опитам и сега през лятото, дано да си намеря мострата.

Проблемът е, че е доста прилепчив и дребното също много ухае на него, че нали се гушкаме за довиждане в детската градина... А не ми се струва много редно това. Горчивото при него не го усещам вечерта, по-скоро някаква дълбока роза.

# 223
  • Велико Търново
Очаквам и аз Soleil Orchid Flutter
Днес колежката ми се носеше в парфюмен облак - оказа се, че тествала с 2 фъс на ръката парфюмът на Ив Роше с цитрус и бадем - никак не стоеше лошо на нея, днес ще отида до Лили да тествам Wink 15 мл. - 15 лв.

# 224
Моля да споделите мнения за Beautiful на Estee Lauder! Предварително благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт