Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 905
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Споделям с удоволствие и с изричната уговорка, че харесвам класически парфюми. Бютифул е плътен цветен аромат в стил 80-те, като заема едно от челните места в редицата с най-добрите парфюми от това време. Има богато и променливо развитие, а остатъчния му аромат е едно от най-прекрасните неща, които усещам от някой шал на закачалката ми - до степен да ми е жал да го изпера Simple Smile
Пак казвам, това е мнение на бабичко- и леличколюбителка. Категорично не е за покупка по писмена емоция и без тест.

# 226
  • Стара Загора
Споделям с удоволствие и с изричната уговорка, че харесвам класически парфюми. Бютифул е плътен цветен аромат в стил 80-те, като заема едно от челните места в редицата с най-добрите парфюми от това време. Има богато и променливо развитие, а остатъчния му аромат е едно от най-прекрасните неща, които усещам от някой шал на закачалката ми - до степен да ми е жал да го изпера Simple Smile
Пак казвам, това е мнение на бабичко- и леличколюбителка. Категорично не е за покупка по писмена емоция и без тест.
Точно, не е за всеки (и за мен не е), само за любители на по-стари класики, много цветя, всякакви, карамфили и пр.
cabochard, имам едно мини с останали около 1,5-2 мл. ако го искаш, пиши ми.

# 227

Много благодаря, Атти!  bouquet Мислех пак да "стрелям на сляпо", но ще бъда разумна този път. Докога ли?!  hahaha

# 228
Точно, не е за всеки (и за мен не е), само за любители на по-стари класики, много цветя, всякакви, карамфили и пр.
cabochard, имам едно мини с останали около 1,5-2 мл. ако го искаш, пиши ми.

Благодаря, Галета! Hug

# 229
  • на североизток от Рая
 Здравейте, момичета!  Hug

Не съм ви чела доста отдавна и то нарочно. Не е здравословно присъствието ми тук, откъм портфейл, не за друго. Обааааче, пак ме залюля една вълна, не ми се говори. Един глас ми шепне досадно "смокиня, смокиня...", та да питам - има ли кой да ми напише няколко думи за L'Artisan Parfumeur Caligna. Смокинова дървесина чета в съставките, но не само това ми допада. Откъм трайност как ли е, че имам Лютите чушки, но не са много трайни, язък. Един сок от смокини имам, правих го миналата есен, от смокинови листа, щом днес отворих и цял ден се наливам с него, явно лудостта смокинова се завърна.  Crazy

Спокойна вечер, ще надниквам!  Wink

# 230
  • София
Смокинята е голяма мания, определено! Ще ми е интересно и на мен да прочета мнение за артизанското творение Simple Smile

Днес съм с италианската смокиня на Боди Шоп - много е приятен! Определено е смокиново-винен, а същевременно нежен. Не е плосък аромат. За мечтателки е Simple Smile ...
Трайността не е върховна, но все пак прилична.

# 231
  • на североизток от Рая
 Harpalike, ама Боди шоп имат ли парфюм Смокиня? Само лосион и душ гел видях аз, и там надничах днес и вчера. Цените са сносни, за успокоение на манията бива да се опита.

# 232
Привет, Нели Simple Smile

има ли кой да ми напише няколко думи за L'Artisan Parfumeur Caligna

Имам го от известно време (месеци, дали стана година), дано да ти бъда полезна.
Бих го определила като тъмнозелен аромат - за мен билково-стеблено-листно-игличковото усещане е силно осеаземо, без да заглушава напълно цветните елементи във всяка фаза. Представи си, че в тази природна картина си изправена и по-близо до носа ти са дървото и листата,а цветятя просто не са на преден план. Не звучи романтично, но дано поне пространствено те ориентира  Grinning Не считам, че парфюмът е по-малко женствен, в него има и деликатност, а като се стигне до жасмина и много чувственост, но тя никога не е натрапена. Лично за мен е прекрасно летен и свеж, без да е цитрусов, и в голяма степен мултифункционален - на прима виста не се сещам за обстановка, където би бил неподходящ.
Смокинята няма общо с Нинфео Мио (друг мой любимец), нито билковото усещане с Juniper Sling, трудно ми е да дам някаква отправна точка, на която да може твърдо да се разчита. Обичаш ли салвия? Това може доста да те ориентира дали искаш аромата.
За мен той не е задължителен парфюм или иначе казано виждам в него повече функция, отколкото аромат - действа ми балансиращо, нормализира пулса  Grinning, транспортира ме мислено на по-зелено и спокойно местенце. В това отношение ми е съпоставим с линията Градини на Hermes, без да правя други паралели между тях. Но това е, защото мозъкът ми на това реагира, т.е. силно съм повлияна от това, че точно тази комбинация има точно този ефект. Обективно, Нинфео ми е много по-уверен, елегантен, смокинов, модерен и сочен. Просто са две различни картини.
Израстнала съм до морето, с градина с огромна сочна смокиня, ако има значение.

# 233
  • на североизток от Рая
 Обич синеока, Hug Heart Eyes!
 Благодаря за богатото и красиво описание. Ти си творец! Достатъчно ми беше всичко написано, но едно изречение ме накара да настръхна - споменаването на Нинфео Мио. Ех, как го бях забравила, а така да го обичам. Вече знам какво искам най-много - него. Ще го търся. А този L'Artisan Parfumeur Caligna "ще го познавам" по твоето описание.

Нинфео ми е много по-уверен, елегантен, смокинов, модерен и сочен. - предостатъчно!!!

Благодаря ти, ОбичHug

# 234
Аз не мога да нося Caligna. Трябва да се внимава с него. Купи си пробичка, ако е възможно, за да не отлежава в гардероба. Има нещо, което силно ме потиска в Caligna и направо ме подгони клаустрофобия като го носих няколко дни за проба. Особен е.

# 235
Аз не мога да нося Caligna. Трябва да се внимава с него. Купи си пробичка, ако е възможно, за да не отлежава в гардероба. Има нещо, което силно ме потиска в Caligna и направо ме подгони клаустрофобия като го носих няколко дни за проба. Особен е.
Подкрепям. Никак не харесвам парфюма.

# 236
# 237
  • на североизток от Рая
 Zozina и densi, благодаря и за вашите споделени мнения. Напълно се отказвам от Caligna. Скъпо удоволствие е, не си струва да го придобия и да го бутна в някой шкаф неупотребяван. Той и Нинфео не е никак евтин, но поне знам за какво става дума - прекрасен за мен!  Heart Eyes Остана да го намеря някъде и някога изгодно.

Прекрасен ден, момичета!  Hug

# 238
Neli, радвам се, че споделеното от момичетата и мен ти е помогнало да се ориентираш, може би трябва да добавя към препоръките за проба и това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Diptyque/Philosykos-3865.html
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Premier-Figuier-1261.html
Парфюмерът е един и същ - Оливия Джакобети и са трети, различен прочит на темата със смокините.  Peace
Отделно, може да ти е интересно:
 http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Rouge-146.html

За сдобиването с Нинфео Мио и не само - в амазон излизат от време на време много добри предложения (вчера беше Prime day, например).

По темата, да измрънкам, че ми свърши спрея Eau des Jardins На Clarins, а ми е любим аромат рано сутрин с кафето. Да си имам драмите, Grinning но все пак.

# 239
Zozina и densi, благодаря и за вашите споделени мнения. Напълно се отказвам от Caligna. Скъпо удоволствие е, не си струва да го придобия и да го бутна в някой шкаф неупотребяван. Той и Нинфео не е никак евтин, но поне знам за какво става дума - прекрасен за мен!  Heart Eyes Остана да го намеря някъде и някога изгодно.

Прекрасен ден, момичета!  Hug
И при мен не се получи с Caligna, но и с Нинфео-то резултатът беше същият.
Не успях да открия поезията в тези аромати, за мен (засега) са едни от най-безличните.

Нямаше особени попълнения на „Фиумичино”, странно, забелязах само някои новости на Акуа ди Парма, съобразени с жегите, но трябва да ги проуча по-добре. За себе си съм установила, че за влажен и горещ климат (сега сме в Сардиния) понасям повече унисекс аромати, но аз съм способна и в най-голямата горещина да нося ориенталските ми любимци.

Общи условия

Активация на акаунт