Парфюмни размисли и страсти - 199

• 127 864
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Да питам сега и при вас ли Теракотата на Герлен (за която мило и драго давах! ooooh!) се изпарява от воле! Ей, толкова парфюм не съм пръскала за сумарно 6 месеца върху себе си интензивно, както тези 8 дена на морето с този парфюм! ами няма го за има няма и 30 мин. Не го усещам, и това е! #Cussing out #2gunfire
Такава е Теракотата след реформулацията, да. Иначе старата си беше желязна, от две пръскания се носи на облаци и трае, докато не се изкъпеш.
Кога трябва да е била реформулирана?  newsm78 Моята е отпреди 2 години и всъщност си е трайна.

# 451
  • София
Понеже стягам багаж за морето, та да се отчета какви съм ги свършила в парфюмно отношение  bowuu  (има още време, но аз така стягам, отрано, да не търча в последния момент и накрая да забравя нещо - случвало се е да тръгна на море без бански например  hahaha)

Попадна ми списъка от миналата година и установих, че до голяма степен е еднакъв с тазгодишния - Махнала съм няколко, прибавила съм други (основно нови придобивки), но общото ядро е същото. Явно вкусът ми не е променил особено за тази една година, което вероятно обяснява защо си нося нещата, които имам и придобивам нови само неща, които наистина искам, а не от скука, че искам нещо ново. Добре, похвалих се, доволна съм  Blush

А вие какво носихте/ще носите на морето/планината тази година?  Flutter

# 452
Аз пробвах отново летните Монтали и си купих и Уд Лагуна.❤💖💗
Много е лек, женствен и в развитието на кожата ми има много нежна кремавост. Уда е почти незабележим и парфюма стои по-леко и нежно. Бакелит и зъболекари тук няма.

# 453
  • Чукарландия
Аз пробвах отново летните Монтали и си купих и Уд Лагуна.❤💖💗
Много е лек, женствен и в развитието на кожата ми има много нежна кремавост. Уда е почти незабележим и парфюма стои по-леко и нежно. Бакелит и зъболекари тук няма.

Честито, Денс! bouquet

Значи този със сигурност ще ми хареса. Където няма бакелит - мене ме търси! Mr. Green

# 454
  • София
Скрит текст:
Да питам сега и при вас ли Теракотата на Герлен (за която мило и драго давах! ooooh!) се изпарява от воле! Ей, толкова парфюм не съм пръскала за сумарно 6 месеца върху себе си интензивно, както тези 8 дена на морето с този парфюм! ами няма го за има няма и 30 мин. Не го усещам, и това е! #Cussing out #2gunfire
Такава е Теракотата след реформулацията, да. Иначе старата си беше желязна, от две пръскания се носи на облаци и трае, докато не се изкъпеш.
Кога трябва да е била реформулирана?  newsm78 Моята е отпреди 2 години и всъщност си е трайна.

Моята е от миналата година и съм я взела на морето.След прочетеното вчера вечерта специално се пръснах 5-6 пъти и издържа поне 5 часа, докато си легна.През деня избягвам да се пръскам, че слънцето е ужасно силно, жегата също, а пък слънцезащитното ми олио има много приятна дискретна миризма, а то е за цялото тяло плюс косата.
По въпроса на Елица ще напиша, че никак не съм се престаравала и за почивката съм взела само Теракота, Бронзовата богиня, Just Cavalli /най-прекрасното тиаре  Heart Eyes/ и Зара Freesia & Musk.Имам и два виала Аква Алегория Пера Гранита и L'eau d'Issey Pure - евентуално за проба.

По отношение Aventus for Her искам да допълня,че този аромат показа изключителна трайност - пръснах се вечерта, а на сутринта още се усещаше от ръката ми - винаги е така, когато не харесваш нещо, то те убива с трайност  Joy.

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 13:12 от veka

# 455
Понеже стягам багаж за морето, та да се отчета какви съм ги свършила в парфюмно отношение  bowuu  (има още време, но аз така стягам, отрано, да не търча в последния момент и накрая да забравя нещо - случвало се е да тръгна на море без бански например  hahaha)

Попадна ми списъка от миналата година и установих, че до голяма степен е еднакъв с тазгодишния - Махнала съм няколко, прибавила съм други (основно нови придобивки), но общото ядро е същото. Явно вкусът ми не е променил особено за тази една година, което вероятно обяснява защо си нося нещата, които имам и придобивам нови само неща, които наистина искам, а не от скука, че искам нещо ново. Добре, похвалих се, доволна съм  Blush

А вие какво носихте/ще носите на морето/планината тази година?  Flutter

Аз съм само на басейн засега, нося Calvin Klein CK2 или Narciso Rodriguez Essence Eau De Musc в чантата Embarassed
Денси, гледам го този Монтал от вчера и се чудя - само чаках да напишеш това  Embarassed- и го лапнах Heart Eyes Blush

# 456
Обещаха ми проба на Сатена на Лалик. Благодаря! bouquet
Ще пиша след теста.  Grinning

# 457
  • София
Скрит текст:
Кога трябва да е била реформулирана?  newsm78 Моята е отпреди 2 години и всъщност си е трайна.

Моята е от миналата година и съм я взела на морето.След прочетеното вчера вечерта специално се пръснах 5-6 пъти и издържа поне 5 часа, докато си легна.
Shocked Shocked
Е, това ще да е разковничето на успеха, явно!
Ще се оливам с нея от сега нататък! Joy

За сега открих, че в това време разносвам с огромно удоволствие Island Bermuda by Michael Kors! Усещам си го прекрасно и хладно върху мен и ми е гот да го нося!
Апропо, имам го от сигурно от края на миналата година и едва сега посягам към него! ooooh! Срамота! Crossing Arms

# 458
  • София
Моята е от миналата година и съм я взела на морето.След прочетеното вчера вечерта специално се пръснах 5-6 пъти и издържа поне 5 часа, докато си легна.
Shocked Shocked
Е, това ще да е разковничето на успеха, явно!
Ще се оливам с нея от сега нататък! Joy

Аз в София от нея пръскам два пъти,че ме задушава, но тук в 20 ч. е 30 градуса и ми е трудно с два пъти да си усетя парфюма, защото доста бързо изчезва.Както вече написах през деня не се пръскам с нищо, макар че миналото лято имах любимец Шалимар колон, но не ми остана време да го купя преди да замина.

# 459
  • Sofia
За морето съм взела само Chance eau vive, Jour d Hermes и Burberry body tender .

# 460
Днес ми дойдоха един наръч  мостри. Бях си харесала http://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Imperial-Millesime-466.html и реших да го поразнося. Във Фрагрантика много хора сочат, че е сходен с http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Audigier/Ed-Hardy-L … for-Men-4170.html та и от него заприходих направо един флакон (евтино го дават в енцо като тестер). При паралелен тест - почти не откривам прилика. Възмутих се обаче от това, че Creed e крайно нетраен, срамота, реномирана и прескъпа марка, а такава мижава трайност. За сметка на това набедения аналог се оказа много свеж и летен и изключително траен. В офиса всички се опръскаха от главата до петите, раздавам в по-малки шишенца, води се мъжки, но женорята си го харесахме и го обявихме за унисекс.  Пробвах и http://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Oajan-21548.html- отличен (6). Walther99 го похвали като аналог на амбър наргиле и абсолютно вярно, сложила съм го в листата.

# 461
  • София
Моля за насоки - търси се парфюм за подарък на мъж на около 60, да не е акватичен, по-скоро ориенталски,  присъствен, може да има тютюн. Бюджетът е до 40 лв, ще се радвам на всякакви предложения  Hug

Привет fata_morgana, мисля, че Van Cleef & Arpels Midnight In Paris EDT ще свърши чудесна работа

Скрит текст:

Сещам се и за друга добра идея - Guess by Marciano for Men

Скрит текст:

Това са он-лайн предложения - тези парфюми мисля, че вече са неоткриваеми в по-големите реални магазини.

# 462
Денси, гледам го този Монтал от вчера и се чудя - само чаках да напишеш това  Embarassed- и го лапнах Heart Eyes Blush
Дано ти хареса. Обсъждахме го днес с Мосю Съркъл и той се изказа много ласкаво за него. Такъв парфюмен ценител и красив мъж да каже хубави неща, за мен си е отлична оценка.
Имай предвид, че парфюма наистина е лек. Ще го водя на море аз. Heart Eyes

Страшно харесах за по-студено време и Сладката ванилия. Ванилия с много уханни кайсии. Чуден, но не го взех сега, защото ще го нося есента.

Аз съм очарована от Oudmaizing и не мога да се нарадвам, че любима моя марка пуснаха отново интересни парфюми и мога да си избера и нося нови неща от тях. Страшно ми допада комбинацията от уд с плодове. Така го заслаждат, така го облагородяват, а и е доста по-различно усещането от уд-роза.
Имайте предвид, че парфюмът се развива доста различно пръснат за проби на ръка и носен на врата.
На ръката, където носа постоянно отива за да мирише, се усеща много уд, но на врата той се разсейва и плодовете го заслаждат и покриват добре. Парфюмът позволява много пръскания и то в топло време разбрах по неволя.
Вчера го изпуснах на паркета, добре че е от такава бутилка, че нищо му няма, но докато се уверя, че пръска пръскалото, прекалих и то сериозно. Отнесе доста комплименти, което ме изненада защото сестра ми и други хора около мен не харесват въобще уд и направо мразят парфюмите на Монтал.
Когато сестра ми каза, че този парфюм много и харесва бях направо потресена. Laughing

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 15:04 от densi

# 463
  • Чукарландия
Страшно харесах за по-студено време и Сладката ванилия. Ванилия с много уханни кайсии. Чуден, но не го взех сега, защото ще го нося есента.

Денс, за този парфюм ли говориш: Sweet Vanilla Montale? Hug

# 464
Денс, за този парфюм ли говориш: Sweet Vanilla Montale? Hug
Да, за този. Трябва обаче да си ваниломан, за да можеш да го носиш. Само ванилия и кайсии.

Общи условия

Активация на акаунт