Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 481
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Най- тамянените тамяни при Ком де Гарсон Инсенс серията. Загорск е страшилище, но най- голямото чудовище което съм мирисала е Ouarzazate. Не знам кой иска да мирише така.

Пробвах парфюми на Корес. Цени завишени и за пореден път никой не ме грабна достатъчно, че да влезе в колекцията ми. Намерих само мъжкия Ветивер на символична цена, но той си е мъжки и няма да го нося. Мъжа ми не го иска. Ще видя.

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 23:48 от densi

# 691
Доколкото виждам от българския сайт на Корес, в момента тече намаление и ароматите са на цена 45 лв., в Гърция, ако си в курортна зона е ясно защо са наблъскали цените...тва е все едно от Албена да си купуваш парфюм, Коресите трябва да се търсят из аптеките в градовете...доста не по темата изказване от моя страна, сори.

Аа, забравих да кажа, че пробвах днес Soleil Blanc, ми...нещо супер обикновено, дори не разбирам на какво отгоре се иска такава цена...абсолютно може да се сбърка с най-обикновено кокосово масло добре попило в кожата, може би дори кокосовото масло ще даде по-плътен аромат...спирам да ги пробвам Том Форд, щото само негативни неща пиша за тях, а те си имат твърда публика и няма да е много приятно...Може би защото паралелно пробвах някакви неща на Atkinsons, които са толкова красиви и от там да идва оттегчението...не знам.

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 00:08 от Zozina

# 692
Доколкото виждам от българския сайт на Корес, в момента тече намаление и ароматите са на цена 45 лв., в Гърция, ако си в курортна зона е ясно защо са наблъскали цените...тва е все едно от Албена да си купуваш парфюм, Коресите трябва да се търсят из аптеките в градовете...доста не по темата изказване от моя страна, сори.
Томно така е да. Peace

# 693
  • София
fata morgana,днес и вчера беше не само много топло, но и ужасно влажно тук.Днес в 13 ч. се пръснах с Жур на Ермес и съм пътувала няколко часа с кола и ферибот и през цялото време го усещах.Аз имам Жур абсолю, но сега носех този виал и съм много впечатлена от Жур-а, който смятах повече за пролетен аромат.Абсолюто ми е бутилка с възможност за пълнене от 30 мл, но не съм я пълнила, въпреки това тежи доста и не става за дамска чанта.При мен е траен с доминиращо помело.

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 02:05 от veka

# 694
И двата Жур-а се оказаха много трайни при мен - над 4-5 часа в тази жега, което си е постижение. Малко преди да ги изкъпя една идея по-силно се усещаше Жур с много приятен драйдаун. Сега се чудя малко кой да е, но пък който и да взема, съм сигурна, че няма да съжалявам ни най-малко.
Чак толкова да тежи не ми направи впечатление, а тестерите бяха 50-тици май...

Харесвам аромата на тамян, но не бих искала да мириша така  Naughty  Нямала съм нищо с тамян.

# 695
Имах период, в който носех доста тамянести парфюми. Тази ми страст поотшумя вече, но за мен най-интензивен тамян е Casbah Robert Piguet. Тежък, супер наситен, мега траен. Не е чист тамян, разбира се. В сравнение  с него Ouarzazate CdG е нежен горско-тамянест повей. По-изчистен тамян за мен беше L'Orpheline Serge Lutens- нежен и ефирен микс от тамян и мускус. За жалост ми дойде прекалено скучен, понеже след час-два тамянът  утихва и остава само гол муск. Затова и така бързо бе прогонен от моят парфюмен храм. Лесен е и става за офиса или за хора, нехаресващи тежки аромати.

# 696
Попаднах на тази реклама във Фейсбук:
"По препоръка на приятелка поръчах парфюм от този сайт, вчера го поръчах, днес ми го донесоха, останах много изненадана. Уникален парфюм, не се заблуждавайте по скъпите марки, тези парфюми са много добри като качество и цена. Невероятно трайна миризма и "стои" много добре на кожата, много съм доволна. Към всеки поръчан парфюм има и подарък и 2 тестера, аз избрах сърце Сваровски, много е нежно. Радвам се, че има такива фирми, които работят съвестно и честно! Трудно е да се избира парфюм по интернет без тестер, но описанията на сайта са много добри. Пепа В.., София"
Много ме развеселиха  Joy

# 697
И аз го четох това.
Много сме "заблудените" тука, добре че е Пепа да ни отвори очите.
Иначе на въпросната "марка" съм тествала някои, приятелка поръча тестери, защото уж съответствали на някои оригинали. Амиии ... не стават, каквото и да си говорим. Някои са дори непоносими.
Виолетката, която уж имитира Инсоленс, е на светлинни години. Инсоленс ми е любим и не вярвам някой да направи нещо, което дори да се доближава до него.

# 698
След като търсих и пробвах всякакви тамяни вече не искам да нося такъв аромат. Когато ми се прииска тамянен аромат ще вляза в църква.  На мен ми стои като пришит , нелепо, нямам против да го има в аромат стига да не е в главната роля. Харесвам аромата му и не го свързвам с нищо негативно, но на кожата не ми допада. На мъж  приемам ударна доза дори Simple Smile

# 699
  • Бургас
Мразя тамян и не нося!Жур на Ермес при мен е по-траен от Абсолю,харесвам повече първия.

# 700
Това е чисто новичко от Penhaligon`s и звучи добре:
http://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/Oud-de-Nil-40195.html

# 701
  • София
Понасям тамян само в църква. Възприемам го като сакрален, мистичен и отвъден. Не бих го носила, но ако не доминира в композицията, не ми пречи. Асоциирам Живота с други миризми и когато се чувствам жива, ухая по различен начин.
Нищо лично към тамяна. Peace

# 702
  • някъде под слънцето...
Вдъхновена от тамяновите размисли,  днес заложих на един стар форумски любимец(предполагам, че  някой  все още помни хвалебствията във форума, когато го пуснаха).Джон  Галино едп. Парфюмът беше отбелязан подобаващо от заобикалящите ме.Бях   забравила колко красив може да бъде, когато поиска.
Така и не разбрах, защо толкова бързо беше реформулиран и забравен.

# 703
Заради антисемитско изказване, тогава беше изгонен от Диор и цялата му кариера рухна.
Някой сравнявал ли е реформулираната версия със старата?

# 704
  • някъде под слънцето...
Да помня случая,  но защо реформулираха,  парфюма и цената  му стана на половина след година.Последва версия едт,  която имаше същата съдба.
ЕДП го лансирана 2008, и после правеше други парфюми до 2013
Когато илезе, беше парфюм с бъдеще, но дори не успя да стане парфюм с минало.Залезе, преди да е достигнал зенита си.

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 17:51 от sl

Общи условия

Активация на акаунт