Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 478
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Мисля, че убиха шедьовър в лицето на Галино едп. И се радвам, че срещнах несериозна съфорумка и не го размених. Grinning
Понякога пет непремислени приказки могат да ти изядат главата завинаги...

# 706
Предполагам, че Selective Beauty, са отказали да го произвеждат, след скандала, новата версия се прави от Perfume Holding. Така поне схванах от ревютата във фрагрантика.

# 707
Галиано едп е от големи ми парфюмни любови  Heart Eyes

# 708
  • някъде под слънцето...
Предполагам, че Selective Beauty, са отказали да го произвеждат, след скандала, новата версия се прави от Perfume Holding. Така поне схванах от ревютата във фрагрантика.
Да както реформулираха Румба.Баленсиага я преотстъпиха,  после и направиха близнак и накрая я реформулираха. Изчезна и този шедьовърдобре, че имам една резервна стотицa
Румба  едт и Хабанита Едт(също спряна) са едни от  най мощните тоалетни води, които познавам..Слагат в малкия си джоб по трайност и шлейф много други ЕДП
Идеални са и като защита   слагам ги щедри в случаи, в които трябва да отида някъде, но не искам никой да ми досажда.с празни разговори. Ако случайно  досаден  дърдорко попадне в обсега им на действие  ,  обикновено бяга да се спасява на чист въздух.Така щастливо се наслаждавам на тишината.
А стария Галино едп. За мен е шедьовър. Запалихте ми фитилите тогава, но нямаше къде да го пробвам.Когато получих тази възможност при едно посещение в Андора(рай за фсяка парфюма фея, където излизаш от една парфюмерия и буквално влизаш в друга още по богат асортимент) във всеки магазин доволно се ползвах с него,  орхидеята  и един куп още съкровища. които по онова време не се комерсиализират  в Мадрид.ЛМ    е свикнал на високи дози обгазяване,  но усетих, че съм попрекалила, когато на входа на хотела пиколото инстинктивно се дръпна назад, когато минаваме покрай него. 

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 18:43 от sl

# 709
  • София
Не е изобщо по дискутираната тема  Blush , но имам някакъв спомен, че в Douglas в мол Сердика съм виждала Eau de Cologne du 68 Guerlain. Знаете ли на каква цена го продават?

# 710
Да помня случая,  но защо реформулираха,  парфюма и цената  му стана на половина след година.
Ти си си отговорила сама...

# 711
  • някъде под слънцето...
Да помня случая,  но защо реформулираха,  парфюма и цената  му стана на половина след година.
Не съм., защото цената падна след  една година, а го реформулираха поне три или четири години по късно.
Няма парфюм, който да е вдигнал летвата на продажбите след реформулиране.

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 19:08 от sl

# 712
Да помня случая,  но защо реформулираха,  парфюма и цената  му стана на половина след година.
Не съм., защото цената падна след  една година, а го реформулираха поне три или четири години по късно.
Обикновено реформулират за евтиния. В този случай и пиянската му изцепка, най-вероятно е допринесла за пазарен бойкот на продукта...не знам, не съм го проучвала случая по години, просто предполагам...

# 713
  • някъде под слънцето...
Парфюмът е от 2008,  Диор освобождават Галино  2011., Нама как изцепката да в довела до бойкот на парфюма през 2009.

# 714
Шедьовър е този парфюм. Изпръсках голямо шише и не съм го подновявала.

# 715
Да, най-вероятно е така, sl. Аз години и реформулации не знам. Знам някакви други факти около парфюма, като например, че първоначалното му име (преди да се пусне на пазара) е било Cocotte и че са направени 336 проби преди да се постигне крайния му вариант. Пък и аз доста късно го открих и съответно купих т.е. аз съм с вече реформулираната версия, първата не съм имала удоволствието да познавам.

# 716
  • някъде под слънцето...
Да всеки се интересува от различни детайли. Това е напълно нормално.  Лично аз давам категорично мнение само когато съм  напълно сигурна в него.Не  базирам постовете си на логика или предположения.

# 717
  • Germany
Чудех се дали да се включвам в дискусията за тамяна  Mr. Green, тъй като различавам различни видове тамян, като църковният тамян е една от най-недолюбваните от мен парфюмни съставки. Може би само алдехидите са ми по-непоносими от църковен тамян, а пък комбинацията от тамян и алдехиди, че и роза в кюпа в Галиано ЕДП го праща в топ 5 на най-ненавижданите от мен парфюми.  Въобще не съжалявам за реформулацията му  Wink. Харесвам тамянът в Хиноки, в Гучи ЕДП, в черния кашмир. Обаче и аз като разнежена го възприемам като твърдо мъжка съставка. Ако е съчетан с ветивер и борове, смоли и дървета разни, направо умирам за него  Heart Eyes  Heart Eyes Heart Eyes, особено ако и мъжа допълва парфюма  Mr. Green Харесвам го хладен, брутален, лютив и с характер.
Прави ми впечатление и това, че като заговорим за тамян и въртим едни и същи парфюми в дискусията. И тъй като имах няколко интересни срещи с тамянени представители ще ги спомена, може пък да са интересни за някого.

http://www.fragrantica.com/perfume/Unum/Lavs-29991.html Само като му погледна флаконът и ми става страшно. Създателят на парфюма  Filippo Sorcinelli е музикант, фотограф, артист и творец, но той стои и зад модния бранд LAVS, известен с това, че произвежда висококачествени сакрални облекла и аксесоари http://www.lavs.it/ . Най-високопоставените негови клиенти са духовници от ранга на папа Бенедикт ХVI и сегашният папа Франциск. Първоначално, ароматът е бил замислен като ароматизатор за въздух, който да пропива в облеклата за литургия на папите. По-късно идеята се разраства и създава екстракт парфюм със същото име   LAVS, възприеман като най-католическият парфюм.
В сърцето си този парфюм би трябвало да е химн на духовното, един парфюм, каращ ни да осъзнаем и открием нашата духовна, спиритуална страна. Когато се отправим на това духовно пътешествие, ароматът на LAVS ни носи усещането за лекота и покой, които настъпват бавно и постепенно и накрая ни завладяват напълно.
Не мога да ви го опиша, защото щях да умра от него  Crazy Crazy Crazy. LAVS може да е съставен от най-фини елеми, опопонакс, лабданум и смоли, може да има най-фините карамфилче и кардамон, може да е най-възвисяващия парфюм, може да е директна връзка с Бога, но за мен е непоносим. Той е само и единствено за хардкор тамян-маниаци от ранга на Бубс, Денси, sl и Лунен сън. Един спрей трае с дни, че и към седмица отива  Crazy Crazy

Тамянът, който открих обаче в http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Encre-Noire-A-L-Extreme-32356.html е божествен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Толкова е мой този парфюм, че се чудя как още го нямам  Thinking
Това е черен, тъмен и страстен парфюм. Мъжът, който го носи, трябва да има магия. Това е мощна и взивоопасна бомба от тъмни смолисти дървета, лютив тамян и пачули, но в него има едно тъмнозелено сияние, една бълбукаща ведрост и страст, но и голяма доза темерутщина и своенравност. Прекрасни трайност и сияж. Той е от парфюмите, които ми действат директно на мозъка и го правят на каша  Blush Това е, ще се купува, ясно е  Laughing

А най-изненадващия, фин, нетипичен и много красив тамян открих в http://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Amouage-Epic-Man-6537.html  Crazy Crazy Crazy Влюбена съм в този парфюм, в мъжественото и категорично присъствие, във фината удова нотка, допълнена перфектно от плътна кожа, мек тамян с една горчивина в него, напомняща ми малко пепел от цигара, с едни красиви кисели отблясъци от червения пипер и пикантна сладост на шафран. Има и онази мъжественост и малка ретро доза, които идват от гераниума, но той е направил парфюма още по-загадъчен и мистичен. В базата си парфюмът е дървесен, но и мускусен, с типичната Амуаж нотка в него, с онова зелено и землисто пачули, което те кара да настръхваш. На кожа този парфюм се разгръща пласт по пласт, разказва истории, кара те да тръпнеш и мечтаеш.

# 718
Тествах днес http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Marc-Jacobs-Pear- … h-2016-36642.html не съм голям почитател на марката, но останах с мнооого приятно впечатление, чуден за лятото. Обмислям покупка.  Grinning

Скрит текст:
И един въпрос, знам, че не му е тук мястотот. Приятелка ме попита читав ли е този сайт http://parfiumbg.com/thierry-mugler-c-110_149/?zenid=en8ktpons9bapf3i4pj3cqrqo4 Не съм поръчвала от български сайтове и не знам какво да и кажа, но като гледам, цените са доста нереални, май е мантак, а?  Thinking
Ако срещнеш някъде от сплаш серията на MJ - Rain и Cotton, пробвай ги, моля, и кажи какво е положението, аз отдавна съм им хвърлила око за проба, но нещо не ги намирам.

А що се отнася до тамяна, чисто логично разсъждавайки, без да съм пробвала, силен тамян трябва да се търси при брандове от рода на Монтал и Sеrge Lutens...аз познавам само Лартизанския, който е въздушен.

Rain го пробвах, ужасно нетраен при мен, за съжаление. Утре ще пробвам и Cotton и ще пиша по-подробно, макар да не съм така добра в описанията, като... хайде да не изреждам съфорумки   Laughing bouquet

# 719
Чудех се дали да се включвам в дискусията за тамяна  Mr. Green, тъй като различавам различни видове тамян, като църковният тамян е една от най-недолюбваните от мен парфюмни съставки. Може би само алдехидите са ми по-непоносими от църковен тамян, а пък комбинацията от тамян и алдехиди, че и роза в кюпа в Галиано ЕДП го праща в топ 5 на най-ненавижданите от мен парфюми.  Въобще не съжалявам за реформулацията му  Wink. Харесвам тамянът в Хиноки, в Гучи ЕДП, в черния кашмир.
В този ред на мисли, си ми голям проблем, да знаеш! Crazy Описваш и ужасните, и хубавите неща еднакво добре, но половината от нещата, които описваш приказно, за мен са ужасни, а другата половина харесвам. Пък неща, които за теб са ужасни, за мен са чудни. Направо се оплитам здраво! Laughing
 Hug
Ужасно не харесвам Гучи ЕДП ако иде реч за този http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Eau-de-Parfum-684.html и не намирам тамяна в него. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт