Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 477
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Това Гучи ми стоеше така все едно съм се поляла с бутилка ликьор. Като дърт пияница. Embarassed Тамян не съм усетила.

# 721
  • Germany
Бижу, омотах те, а  Mr. Green Mr. Green Забравих, че и аз като теб харесвам тамяна в Nu EDP  Wink

Гучи ЕДП, което харесвам е това http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-pour-Homme-691.html Heart Eyes

# 722
Ааа, това Gucci и аз го харесвам Crazy

# 723
  • някъде под слънцето...
Бижу и при мен няма тамян....явно не иска да ни се покаже....
А мъжкото Гучи.. там сме цял фен клуб.

# 724
Да всеки се интересува от различни детайли. Това е напълно нормално.  Лично аз давам категорично мнение само когато съм  напълно сигурна в него.Не  базирам постовете си на логика или предположения.
Категорично мнение не съм давала, говорех за общия случай при реформулациите.

Някой да е пробвал Flora Bella Lalique?

# 725
Е това Кучи кой не го харесва?!

Алелелелей, тамян страшен, католически- искам да го пробвам!

Не споменавайте Амуаж! Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 726
  • Чукарландия
Като сме на тема "тамян", и аз да си кажа. Един от най-любимите ми е Галиано ЕДП, както и Ну ЕДП, но и в двата не ми се откроява тамяна, който не харесвам, ако е доминираща съставка.

А някой да познава Raghba Lattafa?  Hug
Много добре е описан с мекичък уд на заден план, точно което търся по отношение на уда. И мъничко тамян за разкош. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 03 авг 2016, 08:41 от BBeLLa

# 727
Подтикнат от последните изказвания на дамите и споменатите по горе имена на парфюми както и тамяна който не знам как се вмъкна в темата за парфюмните линии,но при всички положения ми наостри ушите,та - исках да споделя едно мое как да го нарека - учудващозаменнаникойнеправещовпечатление парфюмно учудване от Gucci pour Homme I.

Това е парфюм, който в моя личен ароматен свят съм смятал за един от най-добрите правени за мъж аромати.Не го възприемам като нещо което мирише добре или зле или прилича на еди какво си,какви съставки има или че на много хора им мирише на подострен молив и прашеца на графита... винаги го възприемам като мистичен разказ пренасящ ни някъде на нереално място,като настроение което кара човек да стъпва по водата...емоция която усещаш вътре в тялото си...

Заобиколен съм от парфюмно-дебилни жени( в моята част от офиса) които просто не отчитат ароматите,има няколко мъже в офиса за които е излишно да споменавам че също не коментират тази тема,но това не е от съществено значение кой се вълнува и кой не от парфюми в офиса в който работя.Та, за близо две години с какво съм се напръскал се е коментирало може би два или три пъти(поне в мое присъствие),но никога за аромат Gucci pour Homme I което за мен наистина е меко казано озадачаващо,а в същото време е отбелязван нез нам защо и аз така прехваления Aventus...Няколко дами горе споменаха: "Кой не го харесва това Гучи..." Ами явно за хората,които не се вълнуват от аромати това не е нищо по различно от дезодоранта с който са се полели сутринта,но пък създадения да ти бръкне в мозъка аромат(примера с Aventus),не че не е хубав,не ме разбирайте погрешно,той бива отбелязан,а както споменах да се повдигне темата "парфюмен аромат" тук,в този офис е нещо безкрайно рядко случващо се  bowuu

Извинявайте че се получи: "Ни в клин,ни в ръкав,но...." , но...така се получи  bouquet

# 728
Заобиколен съм от парфюмно-дебилни жени( в моята част от офиса) които просто не отчитат ароматите,има няколко мъже в офиса за които е излишно да споменавам че също не коментират тази тема...
Laughing
Грубичко, ама е вярно. Масово хората са пълни лаици по темата и на нас ни се струва странно как може да се напръскаш с нещо, което не знаеш как се казва и всичко делиш на "цветничко", "сладникаво" или "бабешко", и нищо повече. Честно да ти кажа, като ме пита някой, на когото нищо няма да му говори името Collection Extraordinaire Bois d`Iris Van Cleef & Arpels, вече не си и правя труда да обяснявам какво е това, защото се подхваща безсмислена дискусия, информацията от която човекът насреща нито ще запомни, нито ще разбере. Просто казвам, че не помня, хванала съм едно от многото шишенца, които имам и толкова.
Другата дискусия е цената. Питат, казвам кое колко струва и се потрисат! На някои хора им звучи просто абсурдно да купиш миризма в бутилка за повече от 30-40 лв и то за толкова пари трябва да е поне да е литър Mr. Green А покупката на 10(в нашия случай при всички луди е много над 10!) парфюма на стойност около 80-100 лв(изобщо не коментирам по-скъпите парфюми, които купуваме, че ще има смъртни случаи), освен че ни прави напълно луди в очите им, започват да ги кара да живеят с мисълта, че насреща си имат Крез с несметни богатства щом си позволява това чудо! Joy Затова вече и за стойността на парфюмите не говоря. Лошото е когато някоя позната много се влюби в аромат, който е помирисала от мен и поиска да си го купи. Тогава се чудя дали да предложа все пак 100 мл за сума(за парфюм), която предизвиква стрес у лаиците или 30 мл за по-малка сума, но там пък количеството спрямо сумата предизвиква стрес, та все е трудно. Laughing

Последна редакция: ср, 03 авг 2016, 11:10 от Бижy

# 729
  • София
Бижу, разби ме направо.  Joy Joy Joy
Но си права, де.

# 730
Случвало се е приятелка да ме пита за парфюм, с който съм. Някои даже си записват името. Обикновено вметвам, че е скъпичък...  Но шокът им идва, когато наистина проверят цената  Mr. Green
Сигурно е нормално - за повечето хора Шанел е най-скъпият парфюм - даже не са чували, че има различни  от №5. Имам приятелка, за която скъп парфюм означава ейвънски за над 30 лв...
Опитвала съм се да обяснявам и за ниш, сигурно ме смятат за луда  Crazy
А за бройката притежавани изобщо не отварям дума. Само мъжа ми знае колко парфюма имам в действителност, защото шкафа ни е общ  Mr. Green

# 731
Мъжкото кафяво Гучи е уникален аромат  Heart Eyes Наистина само парфюмно дебилни жени няма да го отбележат Crazy

Тествах някакви тоалетни води на Ив Роше - Fleur d'Oranger Lavande Petit Grain и Mandarine Citron Cèdre. Втората не е лоша , но изфирясаха много бързо. Цена 100 мл- 12 лв. Ще пропусна.

Пипнах втора бутилка от розата на Е. Тоскано  Party Heart Eyes Имам вече свежа роза и за догодина Grinning

Не харесвам Галиано едп и думата шедьовър за него е бая пресилена според мен. Приятен , но нищо повече. Даже не знаех че има стара и нова версия, аз съм носила първата. Отделно не ми допада самото шише. Ама вкусове разни. Crazy

# 732
Аз съм със занижени очаквания към събеседниците си в парфюмно отношение. Не очаквам от абсолютно никой около мен да отчита парфюм, да знае кой е и как изглежда шишето. Напротив, очаквам да знае за Ла Ви е Бел и Жадор, най-много това...Говоря си с приятелка, продавачка в известен парфюмериен магазин, но и тя не е наясно, въпреки, че това работи, знае ги като артикули...за ниш не е чувала. Получавала съм въпрос: "Ама как ги помниш тия всичките имена?" (приятелка, с която ходих да си избира аромат) и така...
Абсолютно не очаквам някой да се интересува от аромати, както и никой не очаква от мен да разбирам от озвучаване или марокански мозайки, например. Колкото хора - толкова интереси.

То всъщност затова сме тук, да си "говорим" и да се разбираме за какво говорим.

# 733
  • София
Аз винаги се старая да не влизам в близкото пространство на хората и парфюми усещам само когато или са в "достатъчно" количество или наистина са "wow".А коплименти от сорта "днес миришеш много хубаво"  Stop  са ми меко казано ужасни и предпочитам да не ги чувам.Такова изказване е все едно в другите дни миришеш отвратително и виждаш ли днес си се пооправил и ароматизирал  ooooh!.Хората освен, че  мислят купуването на аромати за излишна глезотия, не знаят и как да се изказват когато правят комплимент за аромати.Затова не ме вълнува дали въобще някой отразява парфюма ми или не, важното е на мен да ми харесва и евентуално на моите близки.

# 734
Дами, някой с отзиви за MONTALE SO AMBER Hug

Общи условия

Активация на акаунт