На море в Гърция 2016 - IV

• 122 499
  • 784
  •   1
Отговори
# 150
  • Младост 4
Привет от Кефалоня!

Много красив остров! Настанихме се в една къща на югоизток от Аргостоли, село Спартя. Още не сме обиколили острова, но имам чувството, че сме в най-приятната част  за отсядане:) Сутрин, обед и вечер подухва много приятен ветрец.

milena 12345, ние пътувахме в неделя с този ферибот, бяхме резервирали по и-мейл и предната вечер си взехме билетите от офиса в Нидри. Може да се вземат и в деня на пътуването, но трябва да се отиде час по-рано. Фериботът се напълни, имаше място за още 2-3 коли само, така че си резервирайте, за да сте спокойни.

Привет... и ние опитахме да запазим билет по нета от Нидри до Кефалония от този сайт
http://westferry.gr
но за съжаление нямаме потвърждение за резервация. Направихме повторна, сменихме  и мейла, но вече трети ден пак няма потвърждение... Някакви идеи какъв е проблема или пък сайта не еточния...??

Това е сайтът. Не получихме потвърждение по и-мейла, но всичко беше наред! Отидохме предната вечер за билетите за всеки случай.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 15:47 от Сали

# 151
  • Плевен
Параход, noideass, благодаря за отговорите. Не се бях сетила,че качването на ферибота е по тесните стълби.
 noideass, къде бяхте отседнали на Скопелос?

# 152
Заливът Наварино си залужава, както и Пилос. Войдокилия задължително. Има една крепост над него. Ако ви се катери, можете да го снимате от високо. Храмът не съм посещавала. Районът е хълмист. Не е толкова планински като на Пелион.
За мен на юг районът си залужава доста повече от този над Пилос до Патра. 
До Пилос ще се ходи, това е ясно. Но по-надолу едва ли ще стъпим. Хотелът ни е по на север от Кипарисия в равнинната част, за да може да обикаляме повече. Миналата година така се бяхме заврели в затънтения северен край на Пелион, че за където и да тръгнехме пътувахме поне час че и отгоре и то в една посока. тази година сме решили да компенсираме с повече обиколки, затова ще сме на по-достъпно място. Предполагам че на юг от Пилос също има какво да се види, но ако ни остане време, иначе едва ли ще губим толкова време. А другото което сме решили да компенсираме от Пелион са големите и пясъчни плажове, нещо което беше кът.

# 153
  • София...........
Не го крий де,аз го прочетох. И не си човек да знаеш  Mr. Green следобед е, стомаха пристъргва, а ти октоподи и пайове. Laughing

Ха-ха, аз по това време обядвам Wink
Много дълъг чаршаф сътворих и затова искам да е в скрит текст - нали суперскрипт беше ?

# 154
 aleksei.ivanov
Аз съм бил в средната част пред Блу дрийм къмпинг.  Свободен достъп,  чадъри и шезлонги срещу консумация.

нади_миши
Бяхме в тази вила
https://www.homeaway.co.uk/p85894

Вилата е ОК, но е доста отдалечена и изолирана. В басейна водата е много студена, защото винаги е на сянка

# 155
  • Младост 4
Не го крий де,аз го прочетох. И не си човек да знаеш  Mr. Green следобед е, стомаха пристъргва, а ти октоподи и пайове. Laughing

Ха-ха, аз по това време обядвам Wink
Много дълъг чаршаф сътворих и затова искам да е в скрит текст - нали суперскрипт беше ?
Искам и аз да прочета за Кефалония 2015 Praynig  bouquet

# 156
Дивна, текстът се крие с осмото бутонче отляво надясно под заглавието на поста (като насочиш мишката върху него ти изписва функцията "скрит текст").

Недей сега така да ни лишаваш Simple Smile

# 157
aleksei.ivanov
Аз съм бил в средната част пред Блу дрийм къмпинг.  Свободен достъп,  чадъри и шезлонги срещу консумация.

нади_миши
Бяхме в тази вила
https://www.homeaway.co.uk/p85894

Вилата е ОК, но е доста отдалечена и изолирана. В басейна водата е много студена, защото винаги е на сянка

Това е плажа на къмпинга, а не на комплекса. Къмпинга няма общо с комплекса. Била съм два пъти в комплекса, но честно казано не съм се интересувала дали външни могат да ползват плажа. И мисля, че не съм виждала външни лица. До Mарината имат достъп външни. Има голям паркинг преди бариерата.

# 158
  • София
Ма моля ви се,ние превзехме нос Тенаро и се изкачихме по десния път към Гитио,някой превзел ли го е тва?Беше ужасно,ужасно!

Хахаха ужасно не беше в никакъв случай, вярно рязко се катери пътя, но пък е хубав, а гледките от горе...... ееее заслужаваше си..

хаха,нищо смешно не виждам,да се катериш 30мин на 1-ва с почти обратни завои(за протокола,ние сме с кемпер)

Заливът Наварино си залужава, както и Пилос. Войдокилия задължително. Има една крепост над него. Ако ви се катери, можете да го снимате от високо. Храмът не съм посещавала. Районът е хълмист. Не е толкова планински като на Пелион.
За мен на юг районът си залужава доста повече от този над Пилос до Патра. 
До Пилос ще се ходи, това е ясно. Но по-надолу едва ли ще стъпим. Хотелът ни е по на север от Кипарисия в равнинната част, за да може да обикаляме повече. Миналата година така се бяхме заврели в затънтения северен край на Пелион, че за където и да тръгнехме пътувахме поне час че и отгоре и то в една посока. тази година сме решили да компенсираме с повече обиколки, затова ще сме на по-достъпно място. Предполагам че на юг от Пилос също има какво да се види, но ако ни остане време, иначе едва ли ще губим толкова време. А другото което сме решили да компенсираме от Пелион са големите и пясъчни плажове, нещо което беше кът.
голяма грешка,от Пилос надолу са божествените места Peace

# 159
Знам, но идеята ни е да обикаляме, а не да заседнем на едно място. То това е лошото като се навреш някъде на завряно място, дори и да е добро си оставаш откъснат и не може да обиколиш района. Като планирахме дори си бяхме харесали средния полуостров на Пелопонес с Порто Кагио, обаче пътя там е още по-голям проблем. След миналото лято и Пелион, където си бяхме откъснати от всичко сега търсим повече обикаляне. Иначе до Пилос ще се прескочи за плаж и обиколка един ден, пада се на час от хотела, не е много.

# 160
  • София
Отделете един ден,и слезте надолу до Метони,уникално е!

# 161
Ма моля ви се,ние превзехме нос Тенаро и се изкачихме по десния път към Гитио,някой превзел ли го е тва?Беше ужасно,ужасно!

Хахаха ужасно не беше в никакъв случай, вярно рязко се катери пътя, но пък е хубав, а гледките от горе...... ееее заслужаваше си..

хаха,нищо смешно не виждам,да се катериш 30мин на 1-ва с почти обратни завои(за протокола,ние сме с кемпер)

Еееее с кемпера трябваше да започнеш.Нашата е Каптюр, висока е и завойчетата ги взимаше направо директно от вътрешната страна.. беше си страхотно удоволствие...

# 162
Знам, но идеята ни е да обикаляме, а не да заседнем на едно място. То това е лошото като се навреш някъде на завряно място, дори и да е добро си оставаш откъснат и не може да обиколиш района. Като планирахме дори си бяхме харесали средния полуостров на Пелопонес с Порто Кагио, обаче пътя там е още по-голям проблем. След миналото лято и Пелион, където си бяхме откъснати от всичко сега търсим повече обикаляне. Иначе до Пилос ще се прескочи за плаж и обиколка един ден, пада се на час от хотела, не е много.

Мисля, че имаш доста грешни представи за района. Имам предвид Месиния. Районът над Пилос не е особено впечатляващ и аз освен Олимпия и храма не виждам къде другаде ще обикаляте. Има плажове, но голяма част от тях са диви, а по наше време и доста мръсни. Например в залива точно под Катоколон така и не намерихме прилично място за плажуване. Мръсен плаж пред частни къщи. И имаше доста стряскащи глутници кучета. Калогрия е хубав плаж и има още няколко с едър пясък и океански тип с вълни, дълбоко и студена вода. Колкото повече към Патра вървиш, толкова е по равнинно. Районът е подчертано селскостопански и слабо туристически урбанизиран.
Колкото и завои да има, не може да се сравнява изобщо с Пелион. Но ти си знаеш де. Коя съм аз акъл да ти давам.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 16:54 от Анонимен

# 163
Хотелът ни е по на север от Кипарисия в равнинната част, за да може да обикаляме повече.
Аз на твое място бих си сменила хотела Simple Smile но разбира се, изборът си е твой. Около Кипарисия и Захаро има плажове, пясъчни, големи, но не могат да се сравняват с Метони, Войдокилия, Анемомилос.

Пелопонес е голямо нещо, три пъти ходя вече в различни части (единствено през Нафплио сме минавали два пъти), и все още не съм го обиколила всички места, които искам. Но от това, кото съм видяла, съм абсолютно сигурна, че югозападната част е най-добрата за плаж, с много дължини пред останалите.
Няколко снимки от нея, другите региони няма да ги пускам, защото не са тема на разговора, ако някому са интересни, може да ги потърси в албумите.

# 164
Ще отидем и ще видим.
Благодаря за съветите.

Общи условия

Активация на акаунт