На море в Гърция 2016 - IV

• 122 451
  • 784
  •   1
Отговори
# 735
Не мисля, че имаш основания да се притесняваш.
По-хубаво е от Паралия Дионисиу.

# 736
  • София...........
Благодаря за отговорите.
Сега остава да кажете и какво не бива да се пропусне /храна и алкохол/, кое е различно и си струва да се пробва  Embarassed
ВСИЧКО!!! Храната им е в пъти по вкусна алкохола също апекарните... ах пекарните chef

Peace Всякаква храна по таверните - като се започне от рязядки разни, готвени вкусотийки, морски деликатеси..., пекарните - банички с различни пълнежи, а захаросниците нямат равни  Heart Eyes - сладоледи, тортички, кадаифи/баклавички, кремчета....  Embarassed

# 737
  • София...........

Нещо май си нервничка? Laughing Недей така, мила, няма смисъл да си "образуваш" нерви.  Laughing
Ние се справихме чудесно с маршрута. Няма идея при вас какво е куцало. Бебе на Метеора не бих водила ...

Simple Smile))), Аз и нервна са две несъвместими неща  Wink
Нищо не ни е куцало с маршрута - просто познати споделиха, че Метеора е близо, никой не провери колко км. са, навигацията метната в жабката и на Лариса като видяхме още колко има ... станаха ясни нещата, но вече по средата на пътя естествено продължихме. След прекрасната разходка и гледки заседнахме в една прекрасна таверна на Каламбака.... и нещата тотално отекоха.
Бебко не ми е бил проблем, малко преди това беше с нас и на Созопол и до Анталия летя Wink, но просто в случая ако беше на изкуствена храна , която нямаше да взема с нас с идеята близко щях да видя зор ...
Що се отнася до това защо Туроператорите правят Катерини Паралия + Метеора е една дълга тема...

# 738
  • София
Има ли някой с пресни впечатления от Неа Перамос или Неа Ираклица?
В Неа Перамос отидохме за 1 нощувка,през деня бяме на съседен плаж. Аз не бих си причинила кошмар да съм на почивка в това градче. Все едно си в БГ,само българска реч чуваш. На плажа,който бяхме,не чуваш вълните,чуваш само нашенските разговори и подвикваници. В градчето- лудница, блъсканица,плажа е ужасно тесен,забит точно под улицата. Видях много бездомни кучета,едно ползваше плажа,за негови си нужди. В таверната,която седнахме ,за първи път ,ядох лоша храна. Хората на съседната маса върнаха салатата,после върнаха спагетите със забележки,носиха им нови,но вече им бяха развалили настроението.

# 739
Има ли някой с пресни впечатления от Неа Перамос или Неа Ираклица?
В Неа Перамос отидохме за 1 нощувка,през деня бяме на съседен плаж. Аз не бих си причинила кошмар да съм на почивка в това градче. Все едно си в БГ,само българска реч чуваш. На плажа,който бяхме,не чуваш вълните,чуваш само нашенските разговори и подвикваници. В градчето- лудница, блъсканица,плажа е ужасно тесен,забит точно под улицата. Видях много бездомни кучета,едно ползваше плажа,за негови си нужди. В таверната,която седнахме ,за първи път ,ядох лоша храна. Хората на съседната маса върнаха салатата,после върнаха спагетите със забележки,носиха им нови,но вече им бяха развалили настроението.

някой има ли впечатления от район волос към октомври ? Grinning

# 740
Здравейте, някой летувал ли е на остров Евия? Намирам много малко информация по форумите. Като начало ме интересува:
1. Относно пътуването- има възможност да се мине за острова по моста от източната част или с ферибот от северната страна. Хубави ли са пътищата на самият остров.
2. Плажовете ми се виждат каменисти, гледайки снимките на хотелите в букинга.

Бихте ли ми препоръчали хотел в района? Ще пътуваме 2 семейства с деца.
Благодаря предварително  bouquet

# 741
Да, точно както Параход каза, загубено село е Неа Рода, това имах предвид.
Taffi, много точно обяснение на Перамос!

# 742
Благодаря ви за информацията. Колебаех се между тези две места, но търся тихо и спокойно място, с малко дете сме. Искам чист плаж, хубав магазин и пекарна. Не държа на заведения за хранене, миналата година бяхме в Неа Карвали, но плажът не ми допадна, тясна ивица, много камъчета, водорасли и не беше особено плитко за детето. Търся нещо подходящо в района около Кавала или Александруполис, без Керамоти- там беше ужасно мръсен плажът и имаше много българи, които май се бяха погрижили за това.

# 743
  • София
Тихичко е Палио, но няма типичната крайбрежна улица за разходки и забавления. И все пак препоръчвам където и да отидете, погледайте се и си изберете места с местни плажуващи. Не е задължително да се бутате в голямата гмеж. И за Керамоти и за Амолофи важи, ясно е че като се наврете в претъпканите барове ще е лудница и мръсотия.

# 744
Наистина Палио го открих едва тази година и въпреки, че я няма типичната пешеходна е чудесно място за почивка, наистина почивка. Всичко в този район вече е толкова свързано, че ако искаш шум ще си го намериш. Палио е вилната зона на Кавала, всички по-заможни гърци от града имат вили там. Има уникални къщи, ходили сме на гости.
 Бяхме скоро на плаж там, доста гърци има, българите са малцинство Simple Smile

# 745
Перамо и Ираклица се чувстваш все едно си на БГ море, колите са 90% БГ регистрации има вече собствени български ресторанти оперирани  от българи с отношение българско, цените солени.
Мисля че от нашествието което всички ние , им организирахме последните 4 години, промени към по лошо местното население.
Определено мога да кажа , че храната по таверните ! Масово! падна, като порции/грамаж, цените лееко се повишиха, но качеството пострада наи-много...мазнините в който пържат са като на нашето море вече . Леко гренясали с лош дъх.

Палио е както казва Зой по зелено ,доста завой и едни стръъмни баири с малко дете и торба играчки пеш са непревземаеми.
Великия плаж Амолофи , както споменаха по горе е пренаселен и да по цял ден се крещи на български по децата  Wink Разбира се и пушещите цигари  сънародници ги садят в пясъка и се надяват да поникнат еми НЕ.
Пътеките към и около плажа са осеяни със свободно хвърлени по пътя и храстите опаковки на Български от вафли,бисквити, кауфландски и била пликчета разбира се с пампарси вътре. Sick родна гледка   

# 746
  • София
Здравейте, някой летувал ли е на остров Евия? Намирам много малко информация по форумите. Като начало ме интересува:
1. Относно пътуването- има възможност да се мине за острова по моста от източната част или с ферибот от северната страна. Хубави ли са пътищата на самият остров.
2. Плажовете ми се виждат каменисти, гледайки снимките на хотелите в букинга.

Бихте ли ми препоръчали хотел в района? Ще пътуваме 2 семейства с деца.
Благодаря предварително  bouquet
1. Зависи в коя част отивате - минавали сме и по-двете. Пътищата на острова са повечето планински, с много завои докато на континенталната част е магистрала, така че изберете това, което предполага по-малко път на острова. Иначе са добре асфалтирани.
2. Пак зависи в коя част сте. Ние бяхме първо в югоизточната част - красиво, по-планинско, но по-малко, по-малки и по-труднодостъпни плажове. Някои бурни. От отсрещната страна на острова, към континента, която в тази част е близо, плажовете са дълги леко скучновати пясъчни ивици. Без почти никакви вълни. В горната северозападна част плажовете   бяха по-стандартни, но като цяло трудно намирахме по-малки, диви плажчета. Има няколко хубави, по-големи и населени пясъчни плажове. Подводният свят е малко по-богат и интересен от този на Ситония.

Да питам за цените на моторни лодки на Тасос и от къде е най-добре да се наемат. Наехме от Вурвуро за 80 евро без бензин, мислехме да си вземем и на Нео Мармарас (там сме за седмица от утре), но в нета намирам само фирма, която предлага за 120 евро без бензина, така че май ще остане за Тасос по-другата седмица.

# 747
Лекси, ние тази година поопознахме югозапада на Евия и по скоро около Каристос и малко нагоре от източната страна до Агии Апостоли. Дали можеш да разкажеш за югоизтока? Там бях набелязала няколко плажа, но не ни стигна времето.

# 748
Привет!
Аз след няколко промени в плановете, окончателно резервирах 3 нощувки в Парга и 3 нощувки в Цокаладес на Лефкада.  Grinning
Имам един въпрос обаче... ако единия ден отидем до Корфу /Лефкими/, без автомобил обаче, ще можем ли да се доберем до някой близък плаж?  newsm78

# 749
В района на Парга има толкова красоти, няма смисъл да пропилявате единия от дните си. Иначе най - хубавите пясъчни плажове в Корфу са на отстояние от 5 до 10 км от Лефкими. Не е за ходене пеша.

Общи условия

Активация на акаунт