На море в Гърция 2016 - IV

• 122 474
  • 784
  •   1
Отговори
# 720
Фурните да, ама сладкарниците им са разкош ζαχαροπλαστείο, така се пише, имат страхотни неща.

# 721
Всичко им е много вкусно - месо, хляб, маслините са разкошни, сладки, всичко.

Ние бяхме в къща с 4 апартамента и голяма отворена кухня, всичко от там пазарувахме. Само доматите много не ни харесаха, и си ядохме нашите розовите. Но иначе за барбекю, меса, риби, всичко има.

Много са удобни фермерските отворени пазари, които предлагат прясна роба, плодове и зеленчуци.

Само да дам една идея. Ние бяхме близо до Вурвуру и си наехме лодка. 105 евро за 10 часа. Обикаляхме плажове, малки островчета, прекрасно беше. Който иска, заслужава си, уникално преживяване.
Лодката ползвахме 2 сем. с по 2 деца.

# 722
Зои, само коланът е бил нарушението на някаква селска улица. Жената си носела приставка за бременни към колана, но е била за кратко в колата и не я е сложила.
Четох сайта на първа страница за глобите. Почти за всяко нещо отнемат книжката. Наистина сериозна работа.

Качихме се на круиза до Атос от Сарти. Корабчето е доста пълно, бяхме на втория етаж на отиване и не се чуваше какво разказват за манастирите. На Амулиани престоят за нищо не стига.

Интересно за почиващите в Геракини на централния плаж се лови свободен уай фай от хотел Икос.

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 16:23 от Пролетен дъждец

# 723
Има ли някой с пресни впечатления от Неа Перамос или Неа Ираклица?

# 724
В Александруполис как са плажовете, да ми препоръчате хотел? bouquet

# 725
Има ли някой с пресни впечатления от Неа Перамос или Неа Ираклица?
Ираклица е чудесно, Перамос ужасно Simple Smile Кажи нещо по-конкретно, ако мога да помогна.

# 726
На Ставрос някой да препоръча по-евтино спане за 1-2 вечери?
Благодаря!

# 727
За една трудно ще намериш, че и за две дори. Вече влизат в топ сезон и да имат може и да не дадат.

# 728
  • София
Подкрепям, във висок сезон и място с огромен наплив, като Ставрос и подобни, е мисия невъзможна да се резервира нещо за ден-два. Единственият вариант е да се обикаля на място и да се пазарите с хазяите.

# 729
  • София
Някой, посетил Paralia Dionysiou дали може да изкаже впечатленията си? Сравнен с Ханиоти кой е по-хубав?
Видях, че е пясъчен, но не ми стана ясно - как е водата, претъпкано ли е и т.н.?
Хиляди благодарности на отзовалите се!  bouquet bouquet bouquet
В Ханиоти не сме били и не мога да сравня. Бяхме в Паралия Дионисиу в нач. на септември, в Дионисиу Палм Апартмънтс. Ако те интересува нещо конкретно, насреща съм.

Отзиви за Мелидрон в Неа Рода? На крайбрежната алея трябва да е...
Препоръки за таверни в селото или в близост? Благодаря!

# 730
Скучна работа е. На мен ми напомни на ранен Китен. Има няколко заведения, но нищо особено. В Йерисос е доста по-хубава, голяма, по-оживена, с повече заведения и разни детски забавления. Симпатично е това, но много тясно ми изглежда. Ние бяхме тук http://www.booking.com/hotel/gr/lazaridis.en-gb.html?aid=357006; … eckout=2016-09-04
 Със закуска, но също тесничко индалеч от плажа, но той така или иначе градския не е много актуален.

# 731
  • софия
Не само голям нож, всякакъв нож с острие над 7 см в купето, се счита за оръжие. Ножовете в багажника.
За по-сигурно си вижте в сайта на външно, там пише точно какъв е законът.

И изобщо съветът ми е да спазвате законите, където и да пътувате по света. Щото Бай Ганя умрЕ да си носи манталитета с него и да си мисли, че ще му се размине.

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 23:50 от shhhh...

# 732
  • София
Аз в Китен никога не съм била, но го срещам непрекъснато като еквивалент на лудница, на място, претъпкано от народ...А точно това не искам и мислех, че съм уцелила с тази резервация Sad
Аз търся малко село. Трябва ми прилично място за спане с тераса/двор където да си пия кафето по пижама, т.е.да не са общи за цялата къща. В селото искам една хубава таверна, една пекарна, една сладкарница и едно магазинче. Нищо друго не ми трябва... И да чувам предимно гръцка реч.
Паралия Дионисиу го видях точно такова-малко местни, не много туристи и предимно солунчани с вили, идващи за уикенда.
А в неделя ме будеше камбаната на църквата и докато пиех кафе на терасата, ги наблюдавах как добре облечени с ризи, рокли, прически и перли отиват на църква, а след това пият кафе със сладичко в сладкарничката...

# 733
Аз в Китен никога не съм била, но го срещам непрекъснато като еквивалент на лудница, на място, претъпкано от народ...
Не мисля, че Зои го употреби в този смисъл. По-скоро значението на Китен отпреди 20 г. (може би по-младите в темата не го помнят такъв) - загубено село... никаква лудница няма в Неа Рода.
Селският плаж не става много, но и в двете посоки извън него има чудесни.

# 734
  • София
Селският плаж не става много, но и в двете посоки извън него има чудесни.
Качила съм на телефона файла от 1-ва страница "61 плажа на Атон"-страхотен наръчник, планираме и разходката с корабче около манастирите, и плаж в Амулиани.
И все пак, имам още малко време да канселирам безплатно...

Общи условия

Активация на акаунт