На море в Гърция 2016 - IV

• 122 523
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
  • София
1-вия и 2-рия пръст от Пелопонес

От изток на запад или обратно? Mr. Green

От запад на изток Mr. Green
Месиния и Мани Peace

# 91
Искат ми депозит от 50 евро за студио в Никити. Имам проблем с плащането през transferwise. Регистрирах се и исках да платя през дебитната карта, но като опция ми излиза само плащане чрез трансфер. Някой, който е плащал през transferwise, може ли да обясни как точно става, явно нещо не правя както трябва. Благодаря Ви предварително!

Щом имаш дебитна карта, значи имаш и банкова сметка. Отиваш в банката си и правиш превод през нея в посочената от Трансфер сметка. Аз поне така направих.

# 92
  • софия
Искат ми депозит от 50 евро за студио в Никити. Имам проблем с плащането през transferwise. Регистрирах се и исках да платя през дебитната карта, но като опция ми излиза само плащане чрез трансфер. Някой, който е плащал през transferwise, може ли да обясни как точно става, явно нещо не правя както трябва. Благодаря Ви предварително!

Щом имаш дебитна карта, значи имаш и банкова сметка. Отиваш в банката си и правиш превод през нея в посочената от Трансфер сметка. Аз поне така направих.
Не е нужно да ходиш до банката. Може и он-лайн.

# 93
  • София
Ако може някой да помогне с информация - отзиви за Скала Фурка - най-вече ме интересува като плаж как е?

В южната част на градчето плажът е организиран. Пясъчен е, но бързо става дълбоко.

# 94
Измислихме го, днес преведох депозита  smile3508 Паралия Скотинас /Олимпийската ривиера се води/ в края на август. Че от седмица даже и не можех работа да свърша само чета за Гърция. Поне сега няма да го мисля вече, каквото дойде ще е.

# 95
Измислихме го, днес преведох депозита  smile3508 Паралия Скотинас /Олимпийската ривиера се води/ в края на август. Че от седмица даже и не можех работа да свърша само чета за Гърция. Поне сега няма да го мисля вече, каквото дойде ще е.

Здравейте
някой може ли да каже как е плажа на иерисос
и ако има инфо някай за този хотел

Hotel
Alkionis  ще съм много благодарен

# 96
  • Плевен
Обмислям почивка на Скиатос или Скопелос в началото на септември. Едното ми дете е на 9г. и няма да има проблем с пътуването, но се чудя другото, което ще е  на 1г и 8м. тогава, дали ще изтърпи пътуването с ферибота. Ако някой е пътувал с дете на подобна възраст ще се радвам да сподели. Другото, което ме интересува е дали цените в заведенията са драстично по-високи от тези на континенталната част.

# 97
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, момичета!
Записвам се при вас да черпя идеи за първата ни почивка в Гърция, след като Турция окончателно отпадна от плановете ни за почивка след последните атентати в Истанбул.
Планирали сме 4-5 нощувки някъде по-наблизичко /до 500 км в едната посока от Пловдив/ за края на август-началото на септември.
Първо се бях спряла на Олимпийската ривиера - районът около Катерини и по-точно Паралия Катерини и Олимпиаки Акти - изглеждаха ми симпатични градчета, близо до по-голям град. Изчетох доста отзиви за там и се отказах от това място - повечето отзиви са за шум и мръсотия.
Гледах хотели по Халкидики, но като че ли там е една идея по-скъпо. Можем да отделим до 30-35 евро за нощувка за двамата без изхранване, като идеята е да се настаним в студио и да си готвим за част от храненията. А там цените са доста по-нагоре и излизат извън бюджета.
Сега съм се насочила към района на Аспровалта, Неа Врасна, Ставрос. Като цяло идеята ни е за сравнително бюджетна почивка в нормални /не луксозни/ условия тип семейно хотелче/вила, чисто и сравнително плитко море с хубав плаж - ситните камъчета по плажа не ме притесняват, стига да не са скали, да е тихо и спокойно и да има големи магазини наоколо. Не държим на ежедневна смяна на хавлии, чистене и глезене. Искаме приятно място, където да усетим атмосферата на Гърция и да си починем добре от напрегнатото ежедневие.
Та, питанката ми е следната - ако отидем края на август, началото на септември на място без резервация, ще си намерим ли нещо сносно в рамките на нашия бюджет? Четох, че много от местата за настаняване не се рекламират в нета и има прилични предложения на добри цени.
Искам да отидем на място, което няма да ни разочарова и ще пожелаем да се върнем отново - малко градче за спокойна почивка. Ще сме само с ММ и ще пътуваме с автомобил, така че пътуване от порядъка на 10-20 км в посока за плаж ще са ОК за нас.
Другото питане е как се разбирате в хотела и по заведенията, тъй като ние гръцки не владеем? Аз говоря сносен английски, но това достатъчно ли е?

# 98
Blue.angel, сносният ти английски е напълно достатъчен да се разбирате в Гърция-и те говорят точно такъв. Районът на Аспровалта и Ставрос е наистина огромен и предлагането голямо-мисля, че ще си намерите каквото търсите в края на август-септември. Приятна почивка!

# 99
Нади Миши,
за ферибота: ако ползвате количка, мислете как ще я качите, а ако не ви трябва 100%, я сгънете в багажника на колата. Качването на палубата е по тесни, стръмни стълби. Ние сме качвали и 10-месечно бебе, което не ходи, с количка и не е кой знае колко забавно Simple Smile. Основното с детето е да го опазиш да не скочи през перилата в морето. Във всичко останало пътуването с ферибот е много по-приятно за деца от пътуване с кола или самолет - разхождат се, дишат въздух на открито, продават се неща за ядене и пиене, даже вътрешният салон често е с мокет за търкаляне и пълзене (зависи от компанията и конкретния кораб) Grinning
Повечето деца харесват корабите; моето също. А и 2-3 часа не е дълго плаване изобщо.

За цените: Скиатос си го слагам в личната класация като най-скъп остров, на който съм била, заедно с Миконос. Но впечатленията ми от него са доста стари, а като гледам как се променили нагоре цените в Северна Гърция (например) оттогава, не съм сигурна, че все още е валидно Simple Smile Пък и цените в България много пораснаха оттогава.

Blue Angel,
за английския са ти отговорили и за намирането на настаняване на място - също. Ако сте непретенциозни, предполагам, че ще се справите в този бюджет. Аспровалта има по-голямо предлагане на студия, повече заведения и приятна крайбрежна алея за разходки, и доста по-лош плаж от Ставрос. Но така или иначе, щом сте склонни да пътувате с кола за плаж, ще ги обиколите всички. (Най-хубави заливчета има след Олимпиада.)

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 16:55 от Параход

# 100
Обмислям почивка на Скиатос или Скопелос в началото на септември. Едното ми дете е на 9г. и няма да има проблем с пътуването, но се чудя другото, което ще е  на 1г и 8м. тогава, дали ще изтърпи пътуването с ферибота. Ако някой е пътувал с дете на подобна възраст ще се радвам да сподели. Другото, което ме интересува е дали цените в заведенията са драстично по-високи от тези на континенталната част.

Ние пътувахме до Скопелос с дете на 1 год. и не помня да сме имали някакви проблеми. И в двете посоки проспа част от пътуването в количката. Проблем беше, че количката е малка и сгъваема, която взехме специално за пътуването, за да не заема място и тя му беше неудобна и заспа по-трудно. Сега пътувахме 2 часа с ферибот с дете на 1год. и 10 месеца и към края на пътуванията се уморяваше(падаше му се времето за сън) и ставаше раздразнителен. Този път бяхме без количка и може би с нея щеше да е по-лесно.

# 101
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, момичета. Изчетох доста инфо за посочените от мен дестинации и накрая реших да питам, за да се поуспокоя. Въпреки че ММ ме успокои със следното - Като не си намерим, ей я къде е България, ще се върнем и ще отидем другаде.
Ще ми се да видя различно море от нашата боза и снимките, които гледах, ме карат да вярвам, че Гърция ще оправдае очакванията ни.

# 102
  • София
blue.angel, районът на Аспровалта и околностите не съм сигурна дали няма да ви разочарова. Там морето не е толкова прекрасно. По-добре идете на Ситония или о-в Амулиани. А няма да е зле предварително все пак да набележите 3-4 места за настаняване, а защо не и да им напишете някой мейл. Все пак началото на септември ще има празници и доста хора ще се отправят в тази посока.

# 103
blue.angel близо до аспровалта е остров тасос,там е много хубаво и ще останете очаровани

# 104
  • София
blue angel, разгледай и Офринио, Неа Парамос, Неа Ираклица, Неа Карвали. В северна Гърция има много места.
По принцип в Гърция официалният сезон свършва в края на август, но в северната част работят основно заради нас през септември.
Учебната година започва във втория четвъртък на септември, след този ден става още по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт