На море в Гърция 2016 - IV

• 123 092
  • 784
  •   1
Отговори
# 270
Доста се отклоняваш, но Лутраки Позар.

# 271
Благодаря за идеите до сега.. в Лутраки сме били.. там ни хареса много, в Йоанина също, а за Гревена честно казано ми се вижда обикновено градче.. благодаря все пак още веднъж.. очаквам и нови идеи... Simple Smile

# 272
Гревена е Меката на гъбите Simple Smile берат, продават, сервират и т.н.
Иначе - град като град, то и останалите тъй.
Верия изненадващо е страхотно място, с хубави кръчми, стара архитектура и оживен център вечер.
Касторя, на полуостров в Костурското езеро - също. (За него се отклонявате от пътя, обаче едва ли повече, отколкото за Лутра Позар)

# 273
  • София
Мда, за  дворче с използваемо барбекю в Парга не знам и по принцип в района по трудно се намират, освен, ако не се наема цяла вила в околностите. Можеш да видиш в Амудия, Луца- Врахос, евентуално Сивота.

Давам някои идеи за настаняване, не съм гледала за барбекю ...

http://pargadise.com/en/

http://www.skapsalis.gr/

http://www.sivota-rooms.com/enpage2.html

Тук има също - http://www.booking.com/searchresults.bg.html?aid=357023&dcid … ;group_children=0

Общо взето почти всичко е заето.
Ще ти препоръчам и нашите места за настаняване, много са добри, но нямат барбекю. Евентуално може и да има някакви свободни места.

http://www.filanthiparga.gr/el/

http://www.petrospenthouse.com/ - тези са в центъра на Парга, сега ще е много оживено,а и надали има нещо свободно.

Rado Rock, чакам разказ  Grinning

Само да не ревете че имам материал с размера на ;Война и мир; Joy

# 274
Това за Касторя, ми се вижда интересно, там не сме били.. какво има там, за гледане, за разходки...

# 275
  • София
Това за Касторя, ми се вижда интересно, там не сме били.. какво има там, за гледане, за разходки...

Има пещера с парк около нея (в края на полуострова е) и много църкви. Но с изключение на гледките към полуострова, нищо не ме грабна. Няма обособен стар град, в който да се разходиш на спокойствие. Просто са останали тук-там стари къщи, разпръснати между новото строителство и доста оживените тесни улици с коли. Църквите също са разпръснати между натоварените улици и почти всички са заключени. Предполагам, че агенциите като водят групи, предварително се уговарят. Ние не можахме да влезем в нито една. Говоря за многовековните, с които се гордеят. Иначе пещерата е приятна. Манастирът до нея - също.  Има и кръчмички покрай водата, но очаквах да са повече.  Wink  Има и 2-3 централни пешеходни улици със заведения. С други думи - може да се види и като всяко ново място си е ценно, но очакванията ни бяха по-големи. Иначе е пълно с кожени облекла и братушки, които пазаруват.  Grinning Някои от магазините са директно в хотелите за по-голямо удобство.  Laughing

Сега се сетих, че имаше и някакви колиби или етно село за гледане, но нещо спомените ми бледнеят. Дори не помня дали сме ги посетили или по някаква причина са отпаднали. Иначе хазяите ни споделиха за някакво изоставено село наблизо и ходихме да го снимаме. От там ходихме и до езерото Малка Преспа с островчето с църквите и предполагаемият гроб на Самуил.  По пътя се минава и покрай Голямата Преспа. На тръгване към България решихме да не се връщаме на магистралата и минахме през планините и излязохме до Едеса. Беше много красиво, но дълго и завоесто.

# 276
  • в града на вечния купон
Привет,
след 2 седмици тръгваме за Кефалония, но се чудим на връщане по пътя насам къде да отседнем за 1 нощ..
Били сме в Парга, Мецово, на манастирите, на Вергина... и вече не знам къде да отидем за нещо ново по пътя.. Приемам всякакви идеи по въпроса... Simple Smile Simple Smile

Янина? Приятно градче със стар град, крепост и красиво езеро.
може ли нещо да препоръчаш, ако си отсядала.
аз също искам за една нощувка да разделя пътя.

# 277
  • София
Привет,
след 2 седмици тръгваме за Кефалония, но се чудим на връщане по пътя насам къде да отседнем за 1 нощ..
Били сме в Парга, Мецово, на манастирите, на Вергина... и вече не знам къде да отидем за нещо ново по пътя.. Приемам всякакви идеи по въпроса... Simple Smile Simple Smile

Янина? Приятно градче със стар град, крепост и красиво езеро.
може ли нещо да препоръчаш, ако си отсядала.
аз също искам за една нощувка да разделя пътя.

Отседнахме в едно селце над езерото на 10-тина километра от града. Мисля, че хотелчето се наричаше Хоризон. Хареса ми много, но пътят до там е доста стръмен и със завои. Иначе гледката от балкона беше уникална - виждаха се цялото езеро и Янина. Ако представлява интерес, довечера ще го потърся, защото сега излизам.

Допълвам - това е планинският хотел. Но пак повтарям - километрите са малко измамни. Стига се по много стръмен път със завои и отнема доста време.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 12:22 от Тaня67

# 278
И 10 евро да беше, това наистина ли е проблем? Защо се връзвате на такива глупости?
Ами да за мен е проблем защото искам да отида само до един магазин а ако има такса няма да искат да ме заведат но ок.
За този магазин не минаваш границата, споко Simple Smile

# 279
И 10 евро да беше, това наистина ли е проблем? Защо се връзвате на такива глупости?
Ами да за мен е проблем защото искам да отида само до един магазин а ако има такса няма да искат да ме заведат но ок.
За този магазин не минаваш границата, споко Simple Smile
  За фрии шопа става въпрос.

# 280
Здравейте,
Да ви разкажа за нашето море в Неа Перамос и Неа Ираклица.
Понеже не сме ходили там реших да запазя само 2 вечери тук и там на място да си намерим.
 https://www.booking.com/hotel/gr/pelagos-view.bg.html?aid=318615 … ca02b39354;dcid=2
Стахотна гледка, но не е за хора с бебета. Качват се 3 етажа, но стълбите са в права линия нагоре.
Плажа не става в Ираклицата поне по нашите разбирания. Боцкави камъчета и става дълбоко бързо.
Признавам си не съм обходила целия плаж. Отидохме до Амолофито и решихме, че това е плажа и че трябва да се примирим с това да ходим на плаж с кола. Ние сме свикнали на Сарти плажа да е на 20-100 метра. 
Преместихме се в Неа Перамос. Търсейки квартира попаднах на българска кръчма Мезе и те ме свързаха с Васко, който е брокер и живее там целогодишмо. Ако някой се интересува ще му дам координати. Страхоте е каза нама да те оставя докато не ти намеря. Харесах 5-тата квартира.
Мазутиса и крайбрежната в Ираклица по ми харесаха.
И да ви препоръчам един плаж плитък с мого раковини, раци, охльови, миди, но няма свободна зона фрапе с вода 3.50-  Врасида    https://www.google.bg/maps/place/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B5+%D1%87 … 19816,1237m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x14aeb7d96262bd5b:0x69035280ab1081f6!8m2!3d40.8385582!4d24.3031958?hl=bg

Приятно лято на всички от мен!

# 281
  • на Мелмак
Привет от Корфу,
Кайлис , още има много миризлив боклук  Sick
За първи път сме тук, наистина много зелен, красив, бяхме до Палеокастрица, Сидари, Рода, Дасия, Аква ленда -за децата е страхотно изживяване, два пъти ходим CrazyПървият ден , към 10. 30 влезнах ме и хукнахме по атракциите, към 14ч седнах ме с баща им, а нашите продължиха до 17. 30.
Днес ние си поседяхме, децата изобщо.
Палеокастрица е интересна, там ще посетим аквариум с тропически риби, заедно с Круиз с кораб с прозрачно дъно, подобен на Калипсо. Чудя се за круиза до Пак си и Антипакси, красиви ли са островите ?
Мислим и за гмуркане, времето няма да ни стигне за всичко  Grinning

# 282
  • Варна
Преместихме се в Неа Перамос. Търсейки квартира попаднах на българска кръчма Мезе и те ме свързаха с Васко, който е брокер и живее там целогодишмо. Ако някой се интересува ще му дам координати.

Дай де Simple Smile

# 283
  • София
etty775, не се чудете за Паксос и Антипаксос.
Ние ходихме до там с корабче от Сивота. Имаше два възможни маршрута - ние избрахме по-дългия. Спиране в Лака за половин час, минаване покрай западния бряг на Паксос с пещерите (корабчето дори влезе в 2), един час плуване на плажа Voutoumi на Антипаксос и престой 2 часа в Gaios на Паксос. Беше едно от най-вълнуващите ни преживявания това лято.

# 284
  • някъде ... тук ...
Изкарахме страхотни 4 дни на къмпинг Платаници. Гора, плаж...
В къмпинга имаше най-различни народности освен гърците, основно от източна Европа - чехи, унгарци, сърби, македонци и малко българи. Изненадаха ме турски коли, идващи на плаж.
И турците ли налазиха халкидикито Thinking
На отиване сутринта в 6 нямаше никой на границата, обаче пък работеше само един тол и почакахме малко с камионите за плащане.
Скрит текст:
по прословутия път Промахон - Серес има два участъка с ремонт:
- цялата част от новия пуснат участък на магистралата, движението е двупосочно в платното за Серес
- малък участък от стария път, изграждат пътен възел за новостроящата се магистрала от Солун

Общи условия

Активация на акаунт