На море в Гърция 2016 - IV

• 123 080
  • 784
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Точно.  Simple Smile С Вики - 2 си беше най-добре.  Simple Smile
Ние даже намазахме още час и нещо Laughing Първо на Вутуми дето се плацикахме спретнахме импровизирана стачка Joyвремето за рипане свърши но на кораба имаше малка агитка неплуващи и снимащи а останалите не искахме да излизаме та великодушно ни отпуснаха още половин час Mr. Green А пък на Гайос се затри доста солидна група италианци та ги издирваха бая време hahaha А бе вълшебно беше

И при нас отпуснаха повече време на плуващите, но ние нямахме нищо против. За пръв път съжалих, че не мога да се цамбурна във водата. Ох, пак ми се ходи  Simple Smile

# 301
  • София
Вчера едни наши приятели се прибраха през Култа. Чакали са 12 минути. Взели са им 2,4 такса.
Иначе миналата събота годихме на пазара на Сикия - селото на пазара. Беше ми много интересно. Продаваха се най различни неща - зеленчуци домати по 1€, праскови, череши, кайсии, дини пъпеши и какво ли не по 1€-2€. Имаше маслини и зехтини. Имаше едно хладилно камионче с пилешки дробчета, сърца, бутчета, яйца и пилета, но ние отидохме към 10,30-11ч и не беше останоло почти нищо. Имаше няколко сергии с бисквити по 5€ и толумби, баклави и др по 7. Взех и от двете по една кутия. Всичко се омете. Имаше щанд с кози сирена от 4-5€ до 9-10. Взех от едно от 8,5€, много ми харесва, не мирише на коза и доста твърдо, но вкусно! Имаше и цветя и подправки, за подправките късно научих и ме е яд, ме не взех. Сега гледам на съседите пъхкавите саксии и им завиждам, НО в събота ще си поправя грешката. Имаше и ядки, но ги пропуснах, следващия път. Разбира се имаше риба и морски дарове. Взехме един октопод и една голяма риба, почти кило, която беше невероятно вкусна!
Имаше и всякакви други, дрехи, пердета, шалтета и завивки, но не ги удостоих с внимание!
Общо взето, имаше всичко и то на добри цени!
Посетихме и пекарната с домашен сладолед известна в цяла Ситония намираща се на пътя от дясно преди отбивката за Паралия Сикия. Препоръчвам плодовия сладолед, много истински.
Ако се сетя нещо друго ще пиша.

# 302
В пекарната от горния пост препоръчвам портокалов...май пай беше. Прилича на баница, сиропирана с портокалов сок и е ужасно вкусно.

# 303
  • София
В пекарната от горния пост препоръчвам портокалов...май пай беше. Прилича на баница, сиропирана с портокалов сок и е ужасно вкусно.

Портокалопита?

Това ли е въпросната пекарна?

https://www.google.bg/maps/@40.0342631,23.9808084,3a,75y,188.87h,74.28t/data=!3m6!1e1!3m4!1shlpAKPmWXMoC_9WydOC32A!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg

# 304
  • София (Възраждане)

Иначе миналата събота годихме на пазара на Сикия - селото на пазара.

Този пазар постоянен ли е или само в определени дни?

# 305
  • някъде ... тук ...
Есия, преди да отворя темата, видях ЛС и отговорих там Peace

Страхотна е тази пекарна - всяка сутрин ходехме за закуски, а и за сладичко Simple Smile
Пазарът е в събота, не е всеки ден.

# 306
  • България, София

Иначе миналата събота годихме на пазара на Сикия - селото на пазара.

Този пазар постоянен ли е или само в определени дни?

В първия пост има информация за уличните пазари на Халкидики. В различните дни от седмицата са на различно място. Ние две години подред от Касандрия си купувахме маслини и зехтин от един човек, това лято го намерихме в Неос Мармарас Simple Smile

# 307
Тодоричка, това е пекарната. Май портокалонещото е точно портокалопита. Laughing

# 308
  • София
Здравейте,

Ние днес се завърнахме от Халкидики, Полихроно. Както в Петък, така и днес границата миханме за 5-7 минути. Платихме тол таксите от 2.40 и продължихме.
Хотелът (Немо Студиос), който намерих през букинг го препоръчвам горещо. Много спокойно място. Излизаш от хотела и си на плажа.
Лудницата започва на около 200 - 300 метра от хотела. За 5-10 минути се стига до всички заведения, супермаркет, пекарна.
Първата вечер бяхме с приятели на вечеря в Афитос.
В Полихроно си харесахме таверна Флегра, в която дори има българско меню. Храната беше много вкусна и цените са нормални. Посетихме я две вечери.
Един ден се разходихме в Пефкохори, там вечеряхме в една много симпатична таверна, но не запомних името. Там също храната беше много хубава, но имаше много мухи налитащи храната по масата. И там имаше българско меню.
Направи ми впечатление, че основно Сърби и Македонци почиват в този район. Учудващо за мен имаше и доста Турци, като предполагам това се дължи на скорошните атентати. Имаше и малко българи, или поне ние не видяхме много.

# 309
Баничките също са страхотни, и със сирене, и със спанак. Също има страхотен ябълков щрудел.  Heart Eyes

# 310
Вземете престанете, че се покапах. Mr. Green

# 311
  • София
И малки баклавички с черешка по средата...

Препоръчайте ми, моля, таверни за вечеря в Неа Рода и наоколо. Благодаря!

# 312
Здравейте, момичета  Hug Преди да се впусна в денонощно четене на темите ви за Гърция, може ли някой да ме осветли края на септември - началото на октомври дали е подходящ период за почивка там. Признавам, че никога досега не сме ходили, чувам легенди за тази Гърция, но по-далече от Солун не сме били. Моя позната ми обясняваше, че извън сезона не можеш да намериш отворено заведение, та се замислих дали това време се води сезон за Гърция или ще се движим като призраци с ММ в пустошта  newsm78

# 313
В типично курортните селца почти всичко ще затвори, особено в Северна Гърция. Бийч баровете най-вече хлопват кепенци.
В по-големите населени места ще работят и магазини, и таверни.
Като цяло, сезонът в по-близката част от Гърция приключва до 10-15 септември. Има леко "включване" за българското народонаселение около почивните дни по 22.09. То и времето се поразваля (макар да не е задължително, ако се задържи сухо, тогава водата е най-топла и климатът е много приятен.)

На юг по част от островите, обаче, продължават да приемат туристи до началото на октомври, дори има места, където до 10-15 септ. се води висок сезон и чак после намаляват цените.
В общи линии, ако обичаш спокойствието и избереш подходящото място, няма да сбъркаш.
Ако целта ти е главно плаж - закъсняла си. Гърция не е на екватора. Евентуално ще го намериш в Крит, Родос и Кипър (не Гърция, но близко.)
Ако търсиш повечко оживление - също не е този периодът.

# 314
Параход, безкрайни благодарности  Hug Ще разгледам южната част и ще изтегля почивката за периода 19-25 септември. Ако става за плаж, става. Ако не, ще съзерцавам водата и ще се ровя в пясъка  Crazy Пък дано намерим някой собственик на таверна да ни храни за седмица, че само с море и пясък не става  Laughing

Връщам се да чета първа страница  Hug

Общи условия

Активация на акаунт