На море в Гърция 2016 - IV

• 123 027
  • 784
  •   1
Отговори
# 435
  • софия
На Катерини няма бял пясък. Бял пясък има на Карибите.

# 436
  • София
ами... newsm78
сигурна ли си?

# 437
Привет,
ние сме се запътили към Парга през Септември, въпроса ми е към кой плаж да се ориентираме с бийч бар и шезлонги с чадър срещу консумация?
За грацкия плаж не питам, по-скоро наоколо, така или иначе обичаме да обикаляме. Препоръчайте нещо

# 438
Саракинико, Лихнос.

П.П. То в самата Парга и без това няма да намериш срещу консумация - за Крионери (малкия в центъра) не се сещам как беше, но на Валтос се плащат шезлонгите, а баровете са изтеглени зад улицата покрай плажа.

# 439
  • софия

За грацкия плаж не питам, по-скоро наоколо, така или иначе обичаме да обикаляме. Препоръчайте нещо
В Грац може и да има плаж някъде по реката, но трябва да питаш в темата за Австрия.

# 440
Благодаря много, ще разгледам. Парга не е ли по-далече от Торини например?
Има едно нещо, Гугъл се нарича, там има карта, всичко се вижда, всичко!
 Laughing Laughing
Преди да питам се рових в гугъл и в темата три часа. Какъв ти е проблемът?
Голямо чудо, че съм сбъркала една буква. Писах го на касата в магазина и е ясно какво съм имала предвид.

Благодаря на всички, които ми отговориха конкретно!

# 441
  • софия
Не си ровила достатъчно, един поглед на картата щеше да ти онагледи кое къде се намира.
Аз проблем нямам, не задавам аз тъпи въпроси.

# 442
Точно по картата видях, че Парга се намира доста по-далеч от дестинациите, където по принцип ходим. Гледах дори на виа мишелин.
За какво всъщност е темата, ако не за питане  ooooh!

# 443
  • софия
Явно за чесане на клавиатури. Хем си видяла, хем "Парга не е ли по-далече от Торини например?"
Както и да е, ако аз мога на някой смислен въпрос да ти отговоря, ще го направя.  Peace

# 444
  • София

Шътче, в грешка си Simple Smile Била съм и на двете места и мога съвсем сериозно да кажа, че Катерини е много хубаво място, дори по-хубаво от Карибите  Mr. Green

# 445
И на Кавуротрипес има бял пясък,но там веселбата е багажника на голфа  hahaha
Само дано да не обидя някой Confused

# 446
  • София...........
Привет момичета и момчета Simple Smile
Преди малко се завърнахме от Сикия/Ситония - като цяло сме доволни, но....
Намерихме си няколко прекрасни плитки пясъчни плажа - Климатария и Линараки - най-много ни хареса.
Пробвахме няколко таверни (Акрогиали/Линараки; 5 стъпки; Корали; Валти; Климатария) и никъде не бяхме впечатлени от храната... Навсякъде чадър+2 шезлонга= 2 фрапета, които варираха от 2,5Е до 3,5Е.
Забравихме кой ден кой е и в събота пропуснахме пазара  Embarassed, но добре, че сме улучили пекарната/сладкарница с най-вкусния сладолед  Heart Eyes
Понеже стана дума за Торони, който учудващо ни хареса септември - сега отделихме един ден за там, но бяхме много разочаровани от Дестеника - още на влизане е дълбоко до врата- 1,5 м. някак изровен брега. Бяхме две коли с по две деца и каката на бийч бара ни каза, че за да ползваме паркинга им трябва да поръчаме 6 фрапета и 6 фреша е ОК, но не може ли 4 фрапета , 6 фреша, сладолед... - НЕ , минимум 6 на 6 и аз откачих, на колите и на Климатария.... Simple Smile Беше ни рано за обяд и пропуснахме любимата ни таверна Леон, за да сравня как е спрямо септември 2015 Wink
Един ден ходихме до Криарици, но не през главния път , а по крайбрежния през Климатария и естествено се затрихме за 30 мин. по лабиринтите Simple Smile))), но го намерихме Simple Smile
Бяхме отседнали на Валти в къща Рула - много хубава градина и сравнително чисто - до тук с +. Пристигнахме към 13 часа и още не беше изчистила, ходихме на пазар и на оглед и чак към 16-17 часа беше ОК да се настаним - ден първи загубен Sad. Сутрин няма топла вода и по-късно вечер, защото кара само на слънчевите бойлери и само след проблем пуска за малко бойлера и пак гаси. На 3-тия ден метна на терасата чисти чаршафи и кърпи сами да си ги сменяме и ...
Като пристигнахме на 12 юли беше сравнително спокойно, но 15,16 и 17 (почивните дни) беше лудница от гърци и аха пак се надявахме от понеделник на спокойствие, но уви - нашествие на сърби и поляци.... - кошмар - повече Халкидики юли месец няма да си причиня.
Имах набелязани за пазаруване разни неща, но нещо се провалих - никъде нямаше течния сапун за ръце на AXION карамел+ванилия, в AB нямаше любимото ми сладко от джинджифил, нямаше и малката вода във футболните шишета. Поне се заредихме с хубав зехтин и маслини от сергията на Соня. На прибиране новия път така минава покрай Цинцарис маркет и Масутис, че само ги виждаш, но нямаш заход и пропуснахме пазара там.

# 447
  • софия
На не повече от км след Цинцарис има отбивка и път, по който можете да се върнете до магазините.

# 448
  • някъде ... тук ...
Ако не са пуснали платното за България на магистралата, няма как да слезе от нея човек на отбивката за Сидирокастро. Преди 2 седмици слязохме преди Цинцарис, на отбивката за Камарото. Лошото е, че после трябва да караш по стария път до отбивката за Лутра.

# 449
Трябва да планирам септемврийското море. За първи път,не мога да реша къде. Моля за помощ. Били сме на Корфу,Халкидики,Олимпийска ривиера,околностите на Кавала,Крит,Пелион.Заглеждам Кефалония с Лефкада,Скиатос или Евия. Къде бихте ми препоръчали? Изискванията са ни : да не е пренаселено и да е красиво.
Ако някой има въпроси за горните дестинации ,ще се опитам да помогна.

Общи условия

Активация на акаунт