На море в Гърция 2016 - IV

• 122 560
  • 784
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря за включванията!
Аз затова написах повечко плажове, за да може да ги редуцирам до 5бр. спрямо коментарите ви. Отново казвам, че ще сме след 5 септември и с тинейджъри т.е. без малки деца.

Имам още 1 въпрос. Тъй като съм чела тук за уличните пазари в Халкидики, бихте ли ми казали, какво представляват и от/ до колко часа мога да пазарувам там. Тъй като откривам 2бр. близо до нас, искам да разбера струва ли си ходенето до тях.

# 631
  • София
Имам още 1 въпрос. Тъй като съм чела тук за уличните пазари в Халкидики, бихте ли ми казали, какво представляват и от/ до колко часа мога да пазарувам там. Тъй като откривам 2бр. близо до нас, искам да разбера струва ли си ходенето до тях.

В Никити всеки петък има пазар, от горната страна на централния път е (не към морето), сутрин предполагам от доста рано изкарват сергиите (ние не сме от ранобудните и не знам  Mr. Green), повечето с хранителни неща са до към обяд или ранния следобед. Продават млечни продукти, яйца, обикновено има и месо и риби, маслини, зехтин, мед, рецина, ципуро, плодове и зеленчуци. Има си ги и сергийките с парцалките.

# 632
От островите сме ходили само на Тасос. Последните 2-3 години ходим на Ситония. Мечтаем си догодина за Остров евентуално. Според вас, много обиколящите Simple Smile, кой остров излиза финансово най изгоден, като имам предвид не само нощувки ( те са почти еднакви навсякъде, е зависи дали човек иска лукс или най-нужното), а като включим и транспорта с ферибот. По суша също не е толкова голяма разликата. Гледах Скиатос и Скопелос, че ми изглеждат по-близички, но в последните постове прочетох, че има много англичани и явно затова са високи цените. Скопелос като че ли повече ми допадна... Явно трябва да се преживеят тези фериботни такси...

# 633
Лефкада, Евия - без ферибот, свързани със сушата с мостове.
Корфу - 1-.1.5 ч. ферибот (има два варианта), 50-60 евро за кола и двама души.
Амулиани - 10 мин. ферибот, 15 евро за кола и двама души.

# 634
Здравейте всички  !
Имам питане дали някой от вас е пътувал с круиз еднодневно от Волос до Скиатос и Скопелос . Има ли такива обиколки ? Била съм на такава обиколка от Лефкада до Кефалония , Итака и беше стахотно!!!
 и друго -  отзиви за плажовете на Пелион ? Благодаря предварително Sunglasses

# 635
  • София
Здравейте всички  !
Имам питане дали някой от вас е пътувал с круиз еднодневно от Волос до Скиатос и Скопелос . Има ли такива обиколки ? Била съм на такава обиколка от Лефкада до Кефалония , Итака и беше стахотно!!!

западен или източен Пелион?

# 636
Здравейте всички  !
От Волос е доста далече за еднодневен круиз, около 10-12 часа ще е само плаването.
Има такива круизи от Платания в южния край на Пелион, Африкана се казва лодката.

Плажовете са много и различни, писано е доста назад в темата, към 10-15 човека поне са споделяли опит от полуострова.

# 637
Лефкада, Евия - без ферибот, свързани със сушата с мостове.
Корфу - 1-.1.5 ч. ферибот (има два варианта), 50-60 евро за кола и двама души.
Амулиани - 10 мин. ферибот, 15 евро за кола и двама души.
Благодаря, Параход!

# 638
Мами,къде плажът е най-хубав/пясък и да не е много дълбоко/Аспровалта,Ставрос,Врасна,Врасна бийч?

# 639
Мами,къде плажът е най-хубав/пясък и да не е много дълбоко/Аспровалта,Ставрос,Врасна,Врасна бийч?

На Ставрос е плитко, пясъкът е по-малко каменист от Врасна, където е дълбоко. Тази година бяхме там и изобщо не ми хареса. Но от този регион селцето Олимпиада е най-красиво с най-приятен плаж, който не е пренаселен.

# 640
  • Марс
Здравейте, аз продължавам да чета, то много теми, много чудо. Имам питане за плажа и дълбочината на морето в гр.Офринио ( Тузла ), има виличка май е доста 250 метра от морето, ще бъде приключение, но поне да видя морето как е за малката, благодаря предварително момичета.

# 641
  • София
Здравейте, аз продължавам да чета, то много теми, много чудо. Имам питане за плажа и дълбочината на морето в гр.Офринио ( Тузла ), има виличка май е доста 250 метра от морето, ще бъде приключение, но поне да видя морето как е за малката, благодаря предварително момичета.

Трябват ти обувки за вода. Ома камъни в морето, не е нещо страшно, но ги има. На места има пътечки от чували с пясък, по които се минава отвъд камъните. Не е дълбоко морето.

Така бе преди няколко години, оттогава не съм ходила там.

# 642
Здравейте. Искам да попитам дали някой знаете нещо за Maria Kipparisi rooms в Паралия Врасна. Намира се някъде на около 300 м. от плажа и 500 от центъра, по диагонал зад Филоксениите. Поне по карта и интернет. Благодаря ви придварително!

# 643
  • Марс
току що прочетох един "пътепис" на един мъж, плажа на Офринио бил невероятно мръсен, солен и още не знам какви си глупости е измислим, много каменист, чак навътре в морето имало пясък...

# 644
Много ви благодаря за предложенията. Сега чета темите да съм в час. А това Пелион, което срещам става ли за моята цел. Спим и по цял ден обикаляме. Плажа няма значение камъни, пясък се тая.

Общи условия

Активация на акаунт