Желание за дете и проблемни отношения

• 33 070
  • 475
  •   1
Отговори
# 180
Според мен основния проблем на авторката е взаимоотношенията и с половинката и .Мисля че всички повече обсъждаме на колко години да се ражда 3 дете.Това е личен, осъзнат избор на тези години.А мнението ми е, че повечето млади майки около мен не си ги гледат сами децата-РАЗЧИТАТ ОСНОВНО на баби и дядовци.Сигурно си има някакви предимства да си млад родител.Но  да не дойде време децата ти да се обърнат към теб и да ти кажат,че не ти си родител а примерно майката ти,ако тя ги гледала.На 38-40 год. жената може да е отегчена,но и на 20 год.може да е.

# 181
Поредната тема превърната в "Наръчник за правилен живот" от Мамасита.

Коя е Мамасита?  newsm78

# 182
Офф, в едната тема ме обвиняват, че говоря за себе си и за неща, които съм преживяла лично и познавам, в другата недоволстват, че говоря за неща, които не съм преживяла лично. Няма угодия...

О, да, те децата си спомнят на 6 мес. кой е давал пюренцето и бутал количката и ако не е мама, ами баба, ужас, ще я намразят завинаги.

# 183
Децата не са все на 6 месеца за да нямат никакви спомени.Явно някои са на принципа,който си има внуци да си ги гледа.Аз лично не го одобрявам.

# 184
Ще ти кажа децата какво си спомнят неизличимо: изнервен родител. Повечето деца след определена възраст предпочитат спокойно да се занимават със свои работи, ако ще и с баба, но не и да са с майка си, ако е изнервена и уморена.

# 185
Е ако децата ти са приоритет и Оня те мотае, ще го разкараш след 2 години, не след 9-10. Доста от причините са оставени да пораснат до непреодолими пречки, но всъщност в корена си е бездействието на човека и липсата на корекция на курса, като вижда, че не стават нещата както се иска.
Абсолютно същото се случи с моята познат.Мота я един 9-10 години.А днеска , а утре а догодина и така.Накрая се разделиха и на нея и трябваше време да се събере.Самата тя казваше -10 години на вятъра.После доста трудно се отпускаше и допускаше връзка.Срещна сегашния си съпруг ама вече беше на 43 .И на 47 ин витро.Сега на 49 не и е лесно.Но се справя някак си.Децата са чудесни, но май/ не съм сигурна/ са използвали донорски яйцеклетки.Не са искали да рискуват заради възраста и.

# 186
  • София
Много изкривихме темата и според мен авторката спря да ни чете след 2ра страница

# 187
У нас е добра традиция баба и дядо да помагат с малките внучета, а когато същите баба и дядо поостреят, да могат да разчитат на по-младите, които, когато им дойде ред, също ще помагат на децата си с техните деца. В повечето случаи става въпрос за помощ, а не за абдикация от родителството.
Виж, това, че могат, но не желаят да вземат детето от градина, или да го погледат една вечер, вече излиза извън добрата традиция. Не че не се среща.

# 188
Изнервени родителите могат да бъдат и по други причини-и без да си гледат сами децата.Толкова повърхностно и ограничено ми звучат някои изказвания.Всички сме различни и уникални и не мисля дали ще си 20,30 или на 40 год.майка ти дава гаранция че ще си добър родител.

# 189
  • София
Сирен, тук ще се съглася с теб. Без да се неглижира напълно въпроса - за децата не е най-важно майка им да готви супервкусно или само биопродукти. Нито децата ще помнят дали мама им е гладила и чорапите или ги е пускала да се въргалят на воля.

# 190
За какви баби и дядовци говорите, та те повечето и на 65 работят - няма баби и дядовци,които да гледат децата както едно време...Моите наблюдения са,че основно майките си гледат децата...Ако имат възможност и до детска градина,ако не на ясла ги пускат... Peace

# 191
  • София

Съгласна. Всеки си знае защо е родил на 20, 30 и 40 +. Най-лесно е да говориш отстрани без да познаваш хората само да раздаваш присъди. А за сирената и абсурд просто нямам думи и двете говорят абсолютни идиотизми и откровени тъпотии.

Разбира се, че всеки знае защо и кога е родил.
Писах, че това си е негова работа, само че, чукча е само писател.
Писах, че е нормално и на 40 да роди човек, ако се наложи, но че е лошо за всички изключенията да се превърщат в норма.
И се аргументирах защо така мисля.
Но, чукча е пак само писател, не читател, а пък осмислящ- пази Боже от толкова напън на сивите клетки! Joy.
Та, някой наистина говори абсолютни идиотизми и глупости, като дори и не може да схване идеята на написаното. Mr. Green

# 192
Да, да личи си колко си чела. Гледам от всички мнения изказани в темата що ли само твоите и на сирената се дискутират. Сигурно щото си една толкова широко скроена и отворена към различното, че не се траеш.
Ясно е кой е читател и кой писател.
Очаквам репликата за това колко съм ентелигентна и ръкоплясканията.

# 193
Приемам различното, но не приемам "култа към различното". Безкритично приемане, дори лека хвалба, само и само защото не е стандартно значи трябва да е добро...

# 194
  • София
Да, да личи си колко си чела. Гледам от всички мнения изказани в темата що ли само твоите и на сирената се дискутират. Сигурно щото си една толкова широко скроена и отворена към различното, че не се траеш.
Ясно е кой е читател и кой писател.
Очаквам репликата за това колко съм ентелигентна и ръкоплясканията.
Дискутира се нещо, което представлява интерес- без значение дали си съгласен или не с мнението на отсрещния.
Но, не схващаш, колкото и да се опитвам да ти обясня.
ПП. Няма да ти казвам колко си ЕнтелЕгентна и няма да ти ръкопляскам, ти си го знаеш и без напомняне! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт