Желание за дете и проблемни отношения

• 33 049
  • 475
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Това със захвърлянето е вярно... Аз не си оставям детето на някой да го гледа, най - малкото, защото и двете му баби работят (едната не живее в СФ). Оставяме го веднъж в месеца, даже и на месец и половина. И странно - около мен повечето млади майки също са така. Гледат си децата, имам приятелка с породени - през 11 месеца са двете деца - еми не се отделя от тях момичето. Масата от млади майки вече е такава, а не както я описвате - направила бебето и го метнала на баба да го гледа (има и такива, но те са единиците вече). Виж за сметка на това по паркове и площадки забелязвам отегчени от живота и изнервени жени на по 38-40 с 3-4 годишни деца, които освен да люпят семки и да викат по децата друго не правят.  Wink Все тая, всеки си преценява, решава и т.н. Аз лично не бих тръгнала да раждам от човек, с който има вероятност да се разделя, още повече да ми е трето дете и то на тази възраст.  Peace
Ти си питала майките със семките на колко години са ли? Щото иначе не знам как точно ще знаеш на колко са - аз например съм била доста изненадана, когато съм разбирала възрастта на жените на площадката. И честно, моите познати на тази възраст не чоплят семки Simple Smile. Повечето даже вече и не пушат. Та въобще нямам твоите наблюдения - изнервени и отегчени жени съм виждала и на 20, и на 30, и на 40.
Аз съм на 40 сега, децата ми пораснаха, но свекърва ми още работи и ще работи вероятно и след като се пенсионира, докато може. Това какво отношение има към казуса?
П.П. Моите не са оставяни на баби и дядовци въобще, но това не го смятам за повод за гордост. Въпрос на избор и  стечение на обстоятелства.
П.П. И в малките населени места вече не се женят рано мъжете. Дори сред помаците, за които допреди десетина години по-ранният брак беше норма. Всъщност по селата и малките градчета от селски тип рядко остават млади хора, освен съвсем безперспективните.

Мне мила, не съм ги питала...Но знам, защото едно време играехме заедно по площадките и те бяха големите каки, някои с 5-6 до 8 години по - големи от мен. А и да - в разговорите покрай децата се разбира кой на колко е, не е философия.  Wink Аз споделих моите впечатления от тези дами. За сметка на дамите на моята възраст, които си тичат след децата на площадката, ритат топка с тях и така нататък, повярвай - те чоплят семки....  Peace Явно само около мен са такива... newsm78 Съгласна, че не е добре хич да не се оставят децата, просто при нас такова е положението, че не можем повече от веднъж месечно...  Confused

# 166
Освен това не се прави разлика между сигурност и вероятност. Високата вероятност също е доста добро нещо.

Не знам защо в БГ не се набляга на учене на статистика и аргументиране в университета. Сичкуто селяне завърши вишУ, обаче се изненадвам колко непоръбено мислене и логически грешки виреят в главите на хората.

# 167
  • София
Ама защо се хванахте за смъртта, дадох пример и с развода, там къде е пълноценната връзка и семейство. В днешно време е пълно с непълноценни семейства,зле отглеждани, зле възпитавани, обаче сте се хванали за хора, които искат деца и на по-зряла възраст. И пак казвам, че всеки приема и осъзнава риска и ги страх и то много. Не съдете.

# 168
Аз не познавам жена, която съвсем съзнателно да е чакала да чукне четиридесетака и тогава чак да се замисли за дете.Винаги има някаква причина, за да се случи това чак тогава/например приключила дълга връзка, след която и е трудно да продължи напред, проблеми със забременяването, трудности в комуникацията и какво ли още не/
Не познавам жена с човек до себе си, които да са/мислят за семейство и да отлагат съзнателно децата, докато жената не стане на 40.
Така че, не съдете хората, всеки си знае историята

# 169
Е ако децата ти са приоритет и Оня те мотае, ще го разкараш след 2 години, не след 9-10. Доста от причините са оставени да пораснат до непреодолими пречки, но всъщност в корена си е бездействието на човека и липсата на корекция на курса, като вижда, че не стават нещата както се иска.

# 170
Това е така, обаче като се е случило, връщане назад няма и човек трябва да гледа как може да продължи напред.

# 171
[quote author=Kriss.P
Мне мила, не съм ги питала...Но знам, защото едно време играехме заедно по площадките и те бяха големите каки, някои с 5-6 до 8 години по - големи от мен. А и да - в разговорите покрай децата се разбира кой на колко е, не е философия.  Wink Аз споделих моите впечатления от тези дами. За сметка на дамите на моята възраст, които си тичат след децата на площадката, ритат топка с тях и така нататък, повярвай - те чоплят семки....  Peace Явно само около мен са такива... newsm78 Съгласна, че не е добре хич да не се оставят децата, просто при нас такова е положението, че не можем повече от веднъж месечно...  Confused
[/quote]
 Крис, моите уважения, но за мен 5-6 години разлика не може да бъде толкова съществена, че да определя дали чоплиш семки, или играеш футбол. За мен би било странно, ако съм на 30, да намирам 35-годишните за стари.
Всъщност някои от къснородилите жени по-скоро могат да бъдат обвинени, че свръхобгрижват децата си (макар че и това е до човек), а не че чоплят семки и ги оставят на самотек. Това, разбира се, повече се отнася до първото (особено ако е единствено) дете. Ако децата са две-три, те имат с кого да ритат и предпочитат да не е с майка им.

# 172
  • София
Да, тези с по две деца ги разбирам донякъде, Ок. Тези с по едно не разбирам...а и разлика от 8 години не е малко, особено като нямаш 30 още.  Wink Опира си до манталитет, разбиране за възпитание и т.н. За свръхобгрижването съм съгласна - често се среща, както и абсурда да си оставиш бебето на бабата или таткото и да идеш да се позабавляваш например.  Laughing

# 173
Поредната тема превърната в "Наръчник за правилен живот" от Мамасита.

Изводът е родете едно дете на 20, разведете се и ще се омъжите по-добре, веднага родете още едно-две и всичко ще е наред  ooooh!
Съжаляваям, но тази логорея ми идва в повече.

# 174
И аз си помислих да кажа същото, но реших, че може да прекалявам  Laughing
Някой пуска тема за свой собствен проблем, но рано или късно всички обсъждат живота и правилните решения на Мамасита  Laughing Най-вече тя самата  Joy

# 175
Не е това изводът, но нейсе...да кажем, че изводът е, че някои сценарии са по-добри от други. Или по друг начин: в една ситуация може да направиш правилното, да направиш неправилното или да не правиш нищо. Най-добре е да направиш правилното, на второ място-грешното, на трето- нищо. В тоя ред на мисли ранен брак и развод са неправилни, но са по-добри от инертно чакане на...нещо си там.

Принципите са си принципи, просто ги илюстрирам. Ако ги напиша като голи принципи, тогава пък ще съм "дървен философ"...

"абсурда да си оставиш бебето на бабата или таткото и да идеш да се позабавляваш например"

Защо да е абсурд? Може да е жизненоважно и спасяващо съзнанието. Много е натоварващо да се живее с идеята, че нямаш право да се отделяш от бебето, че трябва да крепиш света на раменете си и ако погледнеш настрана, нещо ще се случи. Това бие на фатализъм.

# 176
  • София
Ама защо се хванахте за смъртта, дадох пример и с развода, там къде е пълноценната връзка и семейство. В днешно време е пълно с непълноценни семейства,зле отглеждани, зле възпитавани, обаче сте се хванали за хора, които искат деца и на по-зряла възраст. И пак казвам, че всеки приема и осъзнава риска и ги страх и то много. Не съдете.

Поне аз не съдя такива хора или такива с проблеми. Но има случаи просто да чакат г-н Перфектния с десетилетия. Или поставят работата и финансовата страна винаги на първо място, а на 40 се сещат, че има леш на яйцеклетки.
Социално приемливо е да се раждат деца на по-късна възраст, но природата не знае това и си действа по своите правила. Дори обратно - цикълът идва по-рано и съответно започва зреенето на яйцеклетки.

Иии, не знаех, че оставянето на таткото е такъв грях, а аз се осмелих цели 20 поредни дни  Joy

# 177
Да, тези с по две деца ги разбирам донякъде, Ок. Тези с по едно не разбирам...а и разлика от 8 години не е малко, особено като нямаш 30 още.  Wink Опира си до манталитет, разбиране за възпитание и т.н. За свръхобгрижването съм съгласна - често се среща, както и абсурда да си оставиш бебето на бабата или таткото и да идеш да се позабавляваш например.  Laughing
Ако нямаш 30 още, няма как 8 години по-големите да са на 40.
А в случая говорим за раждане на трето дете.

П.П. Аз нямам нищо против майките да ходят да се забавляват, ако толкова го желаят и ако има на кого да си оставят детето. Тяхна си работа е това.

# 178

Изводът е родете едно дете на 20, разведете се и ще се омъжите по-добре, веднага родете още едно-две и всичко ще е наред  ooooh!
Съжаляваям, но тази логорея ми идва в повече.

Съгласна. Всеки си знае защо е родил на 20, 30 и 40 +. Най-лесно е да говориш отстрани без да познаваш хората само да раздаваш присъди. А за сирената и абсурд просто нямам думи и двете говорят абсолютни идиотизми и откровени тъпотии.

# 179
  • София
Не е това изводът, но нейсе...да кажем, че изводът е, че някои сценарии са по-добри от други. Или по друг начин: в една ситуация може да направиш правилното, да направиш неправилното или да не правиш нищо. Най-добре е да направиш правилното, на второ място-грешното, на трето- нищо. В тоя ред на мисли ранен брак и развод са неправилни, но са по-добри от инертно чакане на...нещо си там.

Принципите са си принципи, просто ги илюстрирам. Ако ги напиша като голи принципи, тогава пък ще съм "дървен философ"...

"абсурда да си оставиш бебето на бабата или таткото и да идеш да се позабавляваш например"

Защо да е абсурд? Може да е жизненоважно и спасяващо съзнанието. Много е натоварващо да се живее с идеята, че нямаш право да се отделяш от бебето, че трябва да крепиш света на раменете си и ако погледнеш настрана, нещо ще се случи. Това бие на фатализъм.

Това беше ирония хахаах...Аз съм от хората твърдо ЗА да оставяш детето и да намираш време за себе си и съпруга си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт