Желание за дете и проблемни отношения

• 33 043
  • 475
  •   1
Отговори
# 150
Оставянето на баби го смятах за знак за провал, сега го смятам за важно за развитието на децата, а излишният майчин героизъм- за вреден.

# 151
Много ми е смешен доводът "сега не е комунизъм, а демокрация". Все едно политическият строй има някаква връзка с биологията.
Определено има, едно време ако не си родила на 23-25 се смяташ за стара мома и се гледа много лошо на теб... На моя приятелка майка и която на времето е родила първо дете на 33г. са се отнасяли много лошо с нея,нещо подобно на отношението на ,,absurd,,,че видиш ли стара мома ,,първескина,,,за къде ражда въобще...,че след някоя друга година ще е баба....

# 152
Много ми е смешен доводът "сега не е комунизъм, а демокрация". Все едно политическият строй има някаква връзка с биологията.
Определено има, едно време ако не си родила на 23-25 се смяташ за стара мома и се гледа много лошо на теб... На моя приятелка майка и която на времето е родила първо дете на 33г. са се отнасяли много лошо с нея,нещо подобно на отношението на ,,absurd,,,че видиш ли стара мома ,,първескина,,,за къде ражда въобще...,че след някоя друга година ще е баба....

Едно време е имало "ергенски данък", който не е бил никак малък. Плащал се е дори от семейства, ако нямат деца. Затова повечето да гледали на 20-22 вече да имат. Обаче при комунизма всеки е имал работа и мястото му се пази, не те уволняват, като се върнеш на работа, ползваш си болнични и отпуск, когато ти се налага......сега нещата са различни!

# 153

Едно време е имало "ергенски данък", който не е бил никак малък. Плащал се е дори от семейства, ако нямат деца. Затова повечето да гледали на 20-22 вече да имат. Обаче при комунизма всеки е имал работа и мястото му се пази, не те уволняват, като се върнеш на работа, ползваш си болнични и отпуск, когато ти се налага......сега нещата са различни!
Да,но майчинството е било само 8 месеца,а не две години като сега... Peace

# 154
  • Пловдив
Определено има, едно време ако не си родила на 23-25 се смяташ за стара мома и се гледа много лошо на теб...
Комунистическа му работа, начи... Wink
Тези дни срещнах пак някъде, че по време на социализма у нас родителите си шамаросвали децата.
Комунисти, кво да ги правиш. От столетия насам и доскоро по целия свят все комунизъм цари.

# 155
  • София
На мен един пишман гинеколог ми казваше: "Е, какво ти е на възрастта, моя пациентка роди на 46"
Без да знае с какъв метаболизъм съм, нито как съм живяла дотогава, нито яйчниковия ми резерв.
Идете при гинеколог, намекнете, че имате пари и желание да ги похарчите, и вижте дали ще ви каже нещо против късното раждане.
Скрит текст:
Определено има, едно време ако не си родила на 23-25 се смяташ за стара мома и се гледа много лошо на теб...
Комунистическа му работа, начи... Wink
Тези дни срещнах пак някъде, че по време на социализма у нас родителите си шамаросвали децата.
Комунисти, кво да ги правиш. От столетия насам и доскоро по целия свят все комунизъм цари.
Отчасти и заради демокрацията сме свидетели на разхайтени деца - понеже родителите не могат да се справят, страдат и странични хора.
Да, едно време всеки възрастен можеше да ти направи забележка, естествено че и тогава си имаше мамини синчета/щерки, които никога нищо лошо никому не са направили, но обществената нагласа беше друга.
А във времето преди едно време, в така прехвалената епоха преди 09.09., е трябвало да се ожениш максимум на 20, поне на село

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 15:31 от Cuckoo

# 156
  • София
Бъдете сигурни, че бременните на 40 се страхуват от всичко, което противниците на късното раждане изтъкват като доводи. Трябва да си идиот, за да не си даваш сметка за риска и то не само за детето, но и за теб самия. Само че е лесно да раздаваш присъди, когато си свършил тази "работа", когато си млад и вече нямаш търпения децата да те оставят на мира. Имам го живия пример вкъщи. Няма майка, която да е родила късно и която би съветвала децата си да имат колкото се може по-късно деца. Около мен куп такива примери. Е, една не чух да казва: да, късното раждане е предимство. Няма такова и не само  за детето, което ще бъде отгледано от "баба"си  и "дядо"си, а и за самите родители. Но понякога се случва просто на по-късен етап от живота ти. Аз например съм раждана от млада майка, която е починала на 24 години. "Късмет". Мой приятел има голяма дъщеря, но пък е разведен. Така че дали ще имаш дете на 20 не е гаранция  нито за щастливо семейство, нито за пълноценно отглеждане.

# 157
Най-умното нещо, казано до сега  Peace

# 158
  • София
Да,но майчинството е било само 8 месеца,а не две години като сега... Peace
Всъщност, майчинството стана 2 платени+ 1 година неплатена още през 1980г., ако не се лъжа, като имаше опция да работиш към друг работодател нещо от вкъщи до навършване на 7 години на детето, а през това време ти се пази работното място при основния.

# 159
"Аз например съм раждана от млада майка, която е починала на 24 години. "Късмет"."

Ми късмет си е- да беше чакала да правиш кариера, нямаше да се родиш.

Всъщност един от доводите ми да приключиш по-рано с децата е именно че може да си отидеш млад и без да си оставил деца след себе си.

# 160
  • София
Сирена, адски неуместно да ти кажа. Щеше да е истински късмет, ако беше изчакала с раждането моята майка. Сега щях да й се радвам, а не да ходя на гроба й. Но ще те помоля да не водим диалог на тази тема. Peace

# 161
Мен ме е страх да не си отида млада, понеже имам дете за гледане. Ама затова сме различни, хората.
Аз никога не бих написала това:

"Аз например съм раждана от млада майка, която е починала на 24 години. "Късмет"."

Ми късмет си е- да беше чакала да правиш кариера, нямаше да се родиш.

Най-малкото, защото от поста не стана ясно майката дали не е починала при раждането. Ще се сетиш ли сама колко тъпо би прозвучало мнението ти, ако е така? Ако не е така, имаш "късмет" просто да е безцеремонно и нетактично.

# 162
  • София
В интерес на истината - никой не си е пъхал носа, mia1 сама го сподели.

# 163
  • София
Аз го споделих, за да подкрепя с личен пример, че ранното раждане не гарантира с нищо бъдещето на едно дете. Майка ми не е починала при раждането.

# 164
  • София
Аз го споделих, за да подкрепя с личен пример, че ранното раждане не гарантира с нищо бъдещето на едно дете. Майка ми не е починала при раждането.
Не знам, толкова ли е трудно да се разбере, че теза не се поддържа с примери за изключения?

Общи условия

Активация на акаунт