Желание за дете и проблемни отношения

• 33 041
  • 475
  •   1
Отговори
# 135
... 20-25 годишните , които си хвърлят децата на баби и дядовци...

Може и да има изключения, но масово е точно така. Какво точно работи една 20-годишна девойка /или младеж на сходна възраст/, че да се издържат сами - разходи, жилище, че и да си гледат сами детето?

20-годишна фризьорка и монтьор на 23-24 могат да се издържат съвсем нормално. Е, в големия град е по-трудно на тая възраст да си независим, работят се професии с "кариера", които комбинират ниско заплащане, зависимост, дълги часове и нужда от години драпане, за да се излезе на някакви позиции. А и повече учене.

Пък дори и да си "хвърлиш" детето, пак ще е изгледано. И "хвърлянето" ще е доста по-малко, отколкото на ясла. Между другото, доста от децата на 30+ по площадката на 2г. са вече "хвърлени" на баби и дядовци, просто защото някой трябва да ги гледа в тая монотонна възраст. И ако има баба или дядо, яслата е абсурд.

# 136
  • София
Това със захвърлянето е вярно... Аз не си оставям детето на някой да го гледа, най - малкото, защото и двете му баби работят (едната не живее в СФ). Оставяме го веднъж в месеца, даже и на месец и половина. И странно - около мен повечето млади майки също са така. Гледат си децата, имам приятелка с породени - през 11 месеца са двете деца - еми не се отделя от тях момичето. Масата от млади майки вече е такава, а не както я описвате - направила бебето и го метнала на баба да го гледа (има и такива, но те са единиците вече). Виж за сметка на това по паркове и площадки забелязвам отегчени от живота и изнервени жени на по 38-40 с 3-4 годишни деца, които освен да люпят семки и да викат по децата друго не правят.  Wink Все тая, всеки си преценява, решава и т.н. Аз лично не бих тръгнала да раждам от човек, с който има вероятност да се разделя, още повече да ми е трето дете и то на тази възраст.  Peace

# 137
  • София
Сравнително рядко ми се иска да кажа на някоя бегемама: "Патка!", но сега ми се прииска. Не го казвам, де, аз съм възпитана, само ми се прииска.
Хи,хи, ти на 60 ли си с 20 годишно дете?
Ако е така, хайде да си поговорим колко близко емоционално беше до него, когато влизаше в пубертета и каква идея имаше въобще за това, какво става около него?
Ти, ако вече си се пенсионирала, щото не си патка, ще да помниш къде и какво работи последните години и колко високи доходи имаше, та да си позволиш на 50- 55г. да осигуриш уроци, езици и спортове на пубера.
И за други неща можем да си поговорим, щото сме кажи- речи, наборки.............. Joy

# 138
23-годишните мъже както са се разтичали да стават татковци  ooooh! Те още за себе си не могат да се грижат, а дори и да могат, мисълта за бебе не им е фикс-идея. Не познавам нито един мъж, който е станал татко на 23 години. И ми се струва, че сред днешните 23-годишни, желаещите са още по-малко, отколкото сред нашето поколение.
Така че на 23-годишната кандидат-майка ѝ остава да си намери някой с десетина години по-възрастен или да рискува да роди по-късно. Явно второто е недопустимо, така че...  Confused

# 139
  • Пловдив
Не съм на 60. Аз съм бивше дете, на което са "причинили" онова ужасно нещо, да го родят на 40, а сега го причинявам на моите деца.

# 140
Ми може и да е към 26-27 мъжът, ако не на 23. Макар че познавам и мъже, станали бащи на 21-22. Никакъв проблем- сега са млади бащи на тийнейджъри, имат сили, на върха на доходите си са...достойни за уважение мъже.

# 141
  • София
Еми за това се мисли, няма лошо да има по - голяма от 1-2 години разлика между двамата. И пак имам случай с татковци на моята възраст, които са супер (е, дразнят си жените от време на време, но всичко в рамките на допустимото) и не правят компромис в отглеждането на децата.  Simple Smile

# 142
Не съм на 60. Аз съм бивше дете, на което са "причинили" онова ужасно нещо да го родят на 40, а сега го причинявам на моите деца.

Какви ли емоционални травми ти е нанесло да следиш кръвно, болежки и лични лекари!?!  Mr. Green Crazy ....пък и не е можело да си говориш с вашите, защото не сте били "наборки"  ooooh!

# 143
Аз не си представям описаната ситуация, в която 20 годишната фризъорка /с бебе/ и 23 годишния монтъор могат да се издържат само. Освен ако монтъорът не работи в собствен сервиз.
Пък и наистина не си представям, че някой от днешните 23 годишни младежи напират точно на момента да станат бащи

# 144
Аз не си я представям също, а я преразказвам.

На 23 в по-малките градове и села предполагам, че не е чак толкова далечно да се създават семейства. Е, ако говорим за градските хипстъри, тях има да ги чакаме още 20 години да се накумят.

# 145
Ми може и да е към 26-27 мъжът, ако не на 23. Макар че познавам и мъже, станали бащи на 21-22. Никакъв проблем- сега са млади бащи на тийнейджъри, имат сили, на върха на доходите си са...достойни за уважение мъже.
От миналите поколения е друго Simple Smile И свекърва ми ми развиваше теории как по нейно време на 23 вече нямало неродила жена около нея, докато аз ѝ казах, че на 27 съм абсолютно първата с дете сред моите познати.
Я намери сега някой мъж на 21-22, дето да иска деца веднага, ама да е от онези от твоя тип, с кариера (може и потенциална) на програмист Simple Smile

# 146
Не е от старите поколения, в цитиания случай е с 14-ина години по-голям от мен.

# 147
Аз не си я представям също, а я преразказвам.

На 23 в по-малките градове и села предполагам, че не е чак толкова далечно да се създават семейства. Е, ако говорим за градските хипстъри, тях има да ги чакаме още 20 години да се накумят.

За селата и много малките градове съм съгласна, че това е по - скоро норма. Но там пък по стара традиция младите отиват да живеят със свекървата, което не предвещава безоблачно бъдеще

The Siren of Titan, човекът с 14 години по - голям от теб е на възраст малко преди 50 г. Т. е това си е друго поколение, особено от гледна точка на днешните 20-23 годишни

# 148
Това със захвърлянето е вярно... Аз не си оставям детето на някой да го гледа, най - малкото, защото и двете му баби работят (едната не живее в СФ). Оставяме го веднъж в месеца, даже и на месец и половина. И странно - около мен повечето млади майки също са така. Гледат си децата, имам приятелка с породени - през 11 месеца са двете деца - еми не се отделя от тях момичето. Масата от млади майки вече е такава, а не както я описвате - направила бебето и го метнала на баба да го гледа (има и такива, но те са единиците вече). Виж за сметка на това по паркове и площадки забелязвам отегчени от живота и изнервени жени на по 38-40 с 3-4 годишни деца, които освен да люпят семки и да викат по децата друго не правят.  Wink Все тая, всеки си преценява, решава и т.н. Аз лично не бих тръгнала да раждам от човек, с който има вероятност да се разделя, още повече да ми е трето дете и то на тази възраст.  Peace
Ти си питала майките със семките на колко години са ли? Щото иначе не знам как точно ще знаеш на колко са - аз например съм била доста изненадана, когато съм разбирала възрастта на жените на площадката. И честно, моите познати на тази възраст не чоплят семки Simple Smile. Повечето даже вече и не пушат. Та въобще нямам твоите наблюдения - изнервени и отегчени жени съм виждала и на 20, и на 30, и на 40.
Аз съм на 40 сега, децата ми пораснаха, но свекърва ми още работи и ще работи вероятно и след като се пенсионира, докато може. Това какво отношение има към казуса?
П.П. Моите не са оставяни на баби и дядовци въобще, но това не го смятам за повод за гордост. Въпрос на избор и  стечение на обстоятелства.
П.П. И в малките населени места вече не се женят рано мъжете. Дори сред помаците, за които допреди десетина години по-ранният брак беше норма. Всъщност по селата и малките градчета от селски тип рядко остават млади хора, освен съвсем безперспективните.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 14:52 от Румцайс

# 149
  • Пловдив
Какви ли емоционални травми ти е нанесло да следиш кръвно, болежки и лични лекари!?!  Mr. Green Crazy ....пък и не е можело да си говориш с вашите, защото не сте били "наборки"  ooooh!
Аха, затова пък сега на дърти години с майка ми (аз съм на 40, тя на 79) заедно бистрим пенсионерските клюки.  Sunglasses

Нямам време да чета темата изцяло, само искам да обърна внимание, че да смяташ за идиотщина идиотщината, че било ужасно да се ражда на 40, и да смяташ, че е най-добре да се роди точно и само на 40, леко не е едно и също.
Тоест за да е идиотщина въпросната идиотщина, съвсем не е необходимо 20-годишните да са пикли, нито е необходимо 40-годишната възраст да е по-добра от 20-годишната за раждане.

Общи условия

Активация на акаунт