Може и да има изключения, но масово е точно така. Какво точно работи една 20-годишна девойка /или младеж на сходна възраст/, че да се издържат сами - разходи, жилище, че и да си гледат сами детето?
20-годишна фризьорка и монтьор на 23-24 могат да се издържат съвсем нормално. Е, в големия град е по-трудно на тая възраст да си независим, работят се професии с "кариера", които комбинират ниско заплащане, зависимост, дълги часове и нужда от години драпане, за да се излезе на някакви позиции. А и повече учене.
Пък дори и да си "хвърлиш" детето, пак ще е изгледано. И "хвърлянето" ще е доста по-малко, отколкото на ясла. Между другото, доста от децата на 30+ по площадката на 2г. са вече "хвърлени" на баби и дядовци, просто защото някой трябва да ги гледа в тая монотонна възраст. И ако има баба или дядо, яслата е абсурд.
Все тая, всеки си преценява, решава и т.н. Аз лично не бих тръгнала да раждам от човек, с който има вероятност да се разделя, още повече да ми е трето дете и то на тази възраст.
Те още за себе си не могат да се грижат, а дори и да могат, мисълта за бебе не им е фикс-идея. Не познавам нито един мъж, който е станал татко на 23 години. И ми се струва, че сред днешните 23-годишни, желаещите са още по-малко, отколкото сред нашето поколение.
....пък и не е можело да си говориш с вашите, защото не сте били "наборки"