Желание за дете и проблемни отношения

• 33 035
  • 475
  •   1
Отговори
# 120
Второ и трето дете са друго нещо- но първо на 43...там вече е друга работа. Имай предвид, че 36 не е 43, в тая възраст всяка година носи все по-големи промени във фертилността. Така че твоят случай не може да се счита за подкрепа на "раждайте, когато искате и когато сте готови".

Сори, на 25 всяка жена я наобикалят поне 10 подходящи, ако няма очи да ги види, значи нещо не е наред в настройките. То като не може да го хванеш на 25, на 40 какво ще хванеш?

По-ограничено нещо не бях чела.

# 121
Второ и трето дете са друго нещо- но първо на 43...там вече е друга работа. Имай предвид, че 36 не е 43, в тая възраст всяка година носи все по-големи промени във фертилността. Така че твоят случай не може да се счита за подкрепа на "раждайте, когато искате и когато сте готови".

Сори, на 25 всяка жена я наобикалят поне 10 подходящи, ако няма очи да ги види, значи нещо не е наред в настройките. То като не може да го хванеш на 25, на 40 какво ще хванеш?

По-ограничено нещо не бях чела.

stambuli, изпревари ме!  Peace

# 122
Интересно ще е да поспорите с някой акушер-гинеколог на тема "Раждане-кога?" Wink
Аз четейки този форум, научавам, че съществува друга реалност. 20 годишните са разплути пикли, които не могат да се сравняват с 40-50 годишните. Късното раждане е едно и също с раждане на време с всички произтичащи последствия. Младите родители са неуравновесени и не стават в сравнение с възрастните родители. Grinning

# 123
Бих попитала - колко млади - 23, 25, завършила семестриално и преди дипломиране? Или 10-ти клас.

# 124
Моята гинеколожка винаги е твърдяла че ако всичко е наред за една жена е добре да роди първото си дете  до към 25-27 до 30 години.

# 125
Не съм ги измислила аз ограниченията.

На идейно ниво ограничения няма, проблемите идват "where the rubber meets the road". Жената не ражда с мисленето си, има си физиологични ограничения.

А кое му е ограниченото, че на 20-25 има много приятни младежи, от които доста стават за татковци след някоя и друга година? Умните момичета го знаят- хващаш си в университета някой хубав умник, завършвате заедно, поживявате и поработвате година-две и на 26-27 съвсем лесно си раждате първото дете. А не да почваш да търсиш Мъжа на 35+...

# 126
Никой не е казал, че не може да роди едно 20-22 г. момиче или това е лошо, а, че разчита най-вече на бабите и дядовците за отглеждането на детето, плюс посрещане на нуждите на семейството.

Тук казваме, че спокойно може да се роди на всяка възраст, вкл. 40+, да се отгледа здраво, спокойно и възпитано дете и всеки има избор дали да роди на 20 или на 40 г.

Но тук някои гледат от собствената си камбанария и не приемат чуждата гледна точка. За тях е по-добре да не се ражда, отколкото да имаш по-възрастни родители.
Но тесногръдството не е заразно, така че, споко!  Peace

# 127
Темата не е за първо раждане на възраст около 40. Не я измествайте натам, достатъчно такива има във форума.
И аз искам да видя кой е този гинеколог, който ще каже, че е противопоказно за 37-38 годишна жена да роди трето дете.
Според мен нормалният акцент в темата трябва да е върху разклатените отношения в семейството. На възрастта на жената нищо й няма.

# 128
Противопоказно не е, но всеки гинеколог би ти казал, че е оптимално до 35 да си приключила с ражданията и ще ти го обясни от научна гледна точка. И това не е тесногръдие, а факт. Но нищо де, пишете си самоуспокоенията за 20-25 годишните , които си хвърлят децата на баби и дядовци и как 38 е супер свежа възраст !

# 129
... 20-25 годишните , които си хвърлят децата на баби и дядовци...

Може и да има изключения, но масово е точно така. Какво точно работи една 20-годишна девойка /или младеж на сходна възраст/, че да се издържат сами - разходи, жилище, че и да си гледат сами детето?

# 130
  • Пловдив
Ами, представи си, че дори и да родиш дете без увреждания, като стане на 20 ще бъдеш на 60.
Защо да му го причиняваш...?
Сравнително рядко ми се иска да кажа на някоя бегемама: "Патка!", но сега ми се прииска. Не го казвам, де, аз съм възпитана, само ми се прииска.

---------------------

Иначе на въпроса - ако авторката смята, че при раздяла може да се справи сама, и АКО все пак мъжът и се съгласи на трето дете, защо не.

# 131
  • Пловдив
На 40+, че и по-рано, дори детето да няма Даун (нищо работа, на крак се кара...) все пак яйцеклетките са намалели, има възможност за други генетични увреждания, да не говорим за самото износване от по-стар организъм и генната експресия на плода. Енергията не е да скачаш на площадката, а е и ресурс на вътрешни органи, други биологични резерви, които не се виждат с просто око. Освен това застрашаваш детето с недоносеност, именно заради разни невидими с просто око нарушения и дефекти.

Всичко гореизброено се отнасят само за първо дете ли!?
Второ и трето дете било друго нещо...  newsm78

Чакай, чакай... първо пишеш "40+, че и по-рано", после "36г, не е 43г"... !? Кое последно е рискова възраст за теб?

Хм, уж яйциклетките намаляват..., а при мен се случват двяуйчни близнаци! Т.е. две яйциклетки отделени наведнъж!
Ако се замислиш, бременост с близнаци се води рискова за преждревременно раждане, независимо от възрастта на майката!
Риск възраст, риск близнаци, пък при мен минало без проблеми...

Разбира се, че раждайте, когато силно го желаете и когато сте готови  Peace!

# 132
Противопоказно не е, но всеки гинеколог би ти казал, че е оптимално до 35 да си приключила с ражданията и ще ти го обясни от научна гледна точка. И това не е тесногръдие, а факт. Но нищо де, пишете си самоуспокоенията за 20-25 годишните , които си хвърлят децата на баби и дядовци и как 38 е супер свежа възраст !
Нещо не те разбирам. Кой и защо да се самоуспокоява? Написаното от мен е всичко друго, но не и лично - аз съм си родила децата. И между другото, познавам жени, родили на 18, които са чудесни майки, та не застъпвам тезата, че такова животно нЕма. Но познавам страхотни майки и на по 40. И несправящи се във всяка възрастова група познавам, понеже  имам вземане-даване с родилки и млади майки.
А това, че всеки гинеколог би казал, че до 35 трябва да си приключил (подчертавам приключил, а не започнал) с ражданията, просто не е вярно. Може ли въпросните научни изследвания?

# 133
  • Пловдив
Що се отнася до това дали едно дете ще закрепи разклатени семейни отношения, моето мнение е - не.
Трябва хората да имат стабилни отношение помежду си преди да решат да имат дете. Ако авторката мисли, че нещата в семейството й не вървят по-добре е да изясни отношенията си и едва след това да мисли за още едно дете.

# 134
Ами около мен има доста млади мсйки на 24-25 години и нито една не си е оставила детето да го гледат бабата и дядото.
А пък и бабата и дядото са на възраст на която все още ходят на работа така че не виждам как ще стане те да гледат внуците.
Гледат си ги младите.

Общи условия

Активация на акаунт