Желание за дете и проблемни отношения

• 33 061
  • 475
  •   1
Отговори
# 450
Кукумицинка едва ли има предвид времето на таласъмите и вграждането на сенки!
Говорим за преди 50- 40- 30 години.
Има достатъчно зрели хора, които и без специални изследвания са стигнали до извода.
Отделно, можеш да се запознаеш със статистическите данни за нарастването на раковите заболявания от 1981г. до 2012г. и да видиш как стоят нещата.

А ти няма ли да спреш да отговаряш от името на други хора и да адвокатстваш ? Кой какво имал предвид може сам да си каже. Ама, че досада...  Crazy Говоря за репродуктивни проблеми, а не за ракови заболявания.
присмял се хърбел на щърбел, щото ти говориш само по свои постове. И за чий фън шуй говориш за репродуктивни проблеми по тема за разбиващо се семейство БЕЗ такива?
П.П. И ти си ужасно досадна, че и агресивна

# 451
  • София
О, не, аз не се смятам за съвършена и многознайка, като вас. Както виждаш, въздържам се от грандомански умозаключения и глобални констатации, защото знам прекрасно, че не съм капацитет по темата.
Въобще не се въздържаш, там е лошото. А сигурна ли си, че твоите естрогени са в нормата? Или твоето е чиста проклетия, нерафинирана...

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 14:03 от Cuckoo

# 452
Абе вие нямате ли си турски и индийски сериали за гледане ?  newsm12

# 453
И аз имам познати с повече от един брат или сестра, които не са фенове на големите семейства. Но  наблюдавам и обратната тенденция: в момента много хора около мен, които са нямали братя и сестри, са склонни и раждат по минимум две, а повечето три.

Много зависи защо са имали "голямо семейство": дали заради някаква идея и визия или заради фал в контрацепцията и забранени аборти. При втория случай едва ли е било толкова весело и хармонично, както може да е при първия случай.

Иначе не се учудвам, че познатите на Кукумицинка изпадат в ужас, то днес е модерно да се изпада в ужас около децата, даже и едно да е. Ей на, една тридетна майка не можа да стане британски премиер, щото посмя да каже, че като майка имала "a stake in the future" за държавата си...и се оказа, че не е политкоректно да се споменава майчинството като нещо позитивно.

# 454
Кукумицинке, аз познавам хора от многодетни семейства с повече деца. Те всъщност многодетните семейства никак не са много в последните трийсетина години, така че е трудно да се обобщава. Истината е, че много хора се оттласкват от модела в собственото си семейство, познавайки слабостите му. Други пък по-скоро са склонни да го повторят.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 13:58 от Румцайс

# 455
Нищо не ви пречи да споделите и вие вашата лична статистика и да ми докажете колко не е глобална моята.
Ничия лична статистика не може да е представителна извадка. Няма никакво значение каква е моята и каква е нечия друга. Всеки има една малка част от цялото. Може да са еднакви, може да са противоположни, може да са частично подобни. Въпросът е да не си правиш изводи за общото на база на познатите си.

Аз като съм била малка никой от познатите ми не е имал репродуктивни проблеми, защото подобни неща още не са на дневен ред сред малките деца. И майките на приятелчетата ми не са имали репродуктивни проблеми, понеже очевидно са ги родили.
 Сега, 30 години по-късно, вече познавам четири жени без деца на около 40 години. Значи какъв извод мога да си направя - в днешно време процентът на бездетните се е вдигнал с 400%.
Колко е валиден този извод? Колкото и твоят, понеже не отчиташ колко малък процент от всички жени в репродуктивна възраст са засягали клюките, които си чувала като малка.

Между другото, сега се сетих за две булки от село. И двете бяха правили аборти като ученички и после като се омъжили, не можели да забременеят. В миналото са се правили много повече аборти от сега и по много по-травмиращ начин, който доста по-често е довеждал до стерилитет. Това обаче са обективни данни, а не от мои лични познати и баби-клюкарки.
Ето данни - http://geopolitica.eu/2012/1200
България е била на второ място след Румъния по брой на абортите. През 1980 у нас се извършват 156 056 аборта, докато ражданията са 129 176.

# 456
  • София
В миналото са се правили много повече аборти от сега и по много по-травмиращ начин, който доста по-често е довеждал до стерилитет. Това обаче са обективни данни, а не от мои лични познати и баби-клюкарки.
България е била на второ място след Румъния по брой на абортите. През 1980 у нас се извършват 156 056 аборта, докато ражданията са 129 176.

Това са данни за аборти, не за стерилитет, нали?
При няма и 7 милиона, от които около 3 пенсионери, днес според статистиката, 270 000 двойки имат репродуктивен проблем, а при жените безплодието прогресивно нараства с повишаването на възрастта

между 25 и 29 години то възлиза на 5,5%
между 30 и 34 години е 9,4%
между 35 и 39 години нараства до 19.7%
 http://silazazdrave.bg/bg/diseases/in-vitro/o6e-info
Докато не намерим данни за 1980г. твърдението ти е голословно. Peace
Тук пък има статистика на умиранията, която показва, че наистина смъртността се е увеличила и че особено мъжете между 45- 60 години мрат с кофти темпове.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … uF_QJ1lvmgHFsudeQ

# 457
Ничия лична статистика не може да е представителна извадка. Няма никакво значение каква е моята и каква е нечия друга. Всеки има една малка част от цялото. Може да са еднакви, може да са противоположни, може да са частично подобни. Въпросът е да не си правиш изводи за общото на база на познатите си.

Аз като съм била малка никой от познатите ми не е имал репродуктивни проблеми, защото подобни неща още не са на дневен ред сред малките деца. И майките на приятелчетата ми не са имали репродуктивни проблеми, понеже очевидно са ги родили.
 Сега, 30 години по-късно, вече познавам четири жени без деца на около 40 години. Значи какъв извод мога да си направя - в днешно време процентът на бездетните се е вдигнал с 400%.
Колко е валиден този извод? Колкото и твоят, понеже не отчиташ колко малък процент от всички жени в репродуктивна възраст са засягали клюките, които си чувала като малка.

Между другото, сега се сетих за две булки от село. И двете бяха правили аборти като ученички и после като се омъжили, не можели да забременеят. В миналото са се правили много повече аборти от сега и по много по-травмиращ начин, който доста по-често е довеждал до стерилитет. Това обаче са обективни данни, а не от мои лични познати и баби-клюкарки.

Предполагам, че постът ти щеше да е по-смислен, ако опровергаваше нещо, което съм твърдяла, а не ми приписваше някакви абсурдни твърдения.

Твърдя, че имам наблюдения и спомени като дете, които като възрастен вече мога да анализирам и интерпретирам, дори и като дете да не съм ги разбирала. Като дете съм забелязала например, че леля Х и чичо У, които са доста по-възрастни от майка ми и баща ми и са дългогодишно семейство, нямат деца, и по някое време леля Х се оказва майка на дете, което не сме видели да е било в корема ѝ, както сме свикнали да виждаме - че леличките, които имат бебе в корема, по някое време раждат малко бебе, което расте постепенно и т.н. Или пък други двойки на възрастта на родителите ми и досега са бездетни, въпреки че са в пенсионна или близо до пенсионната възраст. Представи си, че няколко такива двойки съм познавала като дете. И ми е направило впечатление, точно както ми е правило впечатление и дрехите, прическите, бита и навиците на хората.

Е, сега вече наблюдавам много повече такива двойки. Въпреки че сега се правят по-малко аборти, повече са хората, които наблягат на контрацепцията и на хапчетата за след секс. Дори и най-неинформираните днес са по-информирани от еквивалента им по онова време. Сега сякаш от нищото се оказват с репродуктивни проблеми и млади мъже, и млади жени, които никога не са правили аборти, нямат инфекции и пр., че да имат някакъв вторичен стерилитет заради усложненията от аборт или полови инфекции.

Румцайс, като че ли не са много склонни да повтарят семейния модел хората от многодетни семейства, затова и са толкова малко семействата с повече деца. Повтарят модела с по 1 или 2 деца.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 15:51 от кукумицинка

# 458
Кукумицинка, вторичен стерилитет е ако след вече настъпила бременност не настъпва такава отново.

Другото би трябвало да е вроден/придобит.

Иначе инфекции и сраствания са сред водещите причини и са все по-разпространени. Ендометриоза също, и не се учудвам, че се увеличават случаите при младите, защото като тръгваш да раждаш около 30, си имаш време да си отгледаш и от двете, докато хубавичко ти унищожат тръбите.

# 459
Изместваме темата, а тя не е дали да се имат повече деца от масовия българин, а дали да има трето дете жена, която е в обтегнати отношения със съпруга си и пред евентуален развод.  Peace

# 460
"Обтегнати отношения" и "пред развод" са всъщност две гари, които са доста далеч една от друга. Ако е само "обтегнати отношения", има много пътища. Освен това не бих казала категорично, че детето НЕ може да помогне. В доста случаи би могло доста добре да помогне дори за подобряване на отношенията. Да пренареди приоритетите и възприятията.

# 461
"Обтегнати отношения" и "пред развод" са всъщност две гари, които са доста далеч една от друга. Ако е само "обтегнати отношения", има много пътища. Освен това не бих казала категорично, че детето НЕ може да помогне. В доста случаи би могло доста добре да помогне дори за подобряване на отношенията. Да пренареди приоритетите и възприятията.
ОК, г-жо Фройд. Детето спомагало за закрепяването на брака Shocked
Не бих се ангажирала да напиша такова нещо на жена с проблеми, която евентуално ще трябва да си ги гледа сама с мижавата издръжка от 100лв..  Stop

# 462
Казах, че може да помогне. Ако това не помогне, то кое?

Иначе "пред развод" е когато вече си говорил с адвокат и имаш план за действие.

И не се знае от какъв вид са обтегнатите отношения- има различни видове. Освен това възрастта е доста голяма и по-вероятно няма да се тръгне към опцията "развод". Ако бяха по-млади и по-запалителни, можеше вече да са се развели.

# 463
Авторката, къде си? Какво реши?

# 464
Авторката, къде си? Какво реши?
Щях да питам същото.

Сирен, да кажем че знам малко повече от теб по тези тематики и предлагам да спрем.
Разводите зачестяват най-вече след раждане на дете и около и след 38 - 45 годишнината на мъжете. 

Общи условия

Активация на акаунт