Желание за дете и проблемни отношения

• 33 066
  • 475
  •   1
Отговори
# 435
Това е, ако имаш инструменти (и воля) да държиш количеството поне малко подчинено.

Иначе...да отрежеш главата на гений е също толкова лесно, колкото да отрежеш главата на простак. Номерът е качествените хора да имат достатъчно буфер, та да са в безопасност- ако никой не ги смята за ценни, ще изчезнат много бързо.

# 436
  • София

Аз не съм казала нищо обидно за хората с едно дете. Или...?  Rolling Eyes
Написах един от мотивите си, подчертах, не единствения, и да, знам, чела съм колко е скандално и ужасно да се каже подобно нещо. Не съм твърдяла, че понеже аз искам повече деца, то всички трябва да имат повече деца, или че ако не мислят като мен, ако не усещат нещата като мен, са егоистични животни, или каквито и да било.
Кристина обаче казва нещо обидно, отнасящо се безусловно за хората с повече от три деца.
Всъщност, беше точно толкова обидно, колкото и на Кристина- николко. Peace
Тя говореше по принцип и действително, тук и сега, хората, които могат да осигурят добър и пълноценен живот, и да дадат перспектива на повече от 3 деца, са прекалено малко.
От друга страна- вече пиша моето виждане- затова поддържам мнението, че жената трябва да роди в по- ранна възраст, в унисон с природата си,  защото с времето се увеличава възможността за проблем със здравето на детенцето.
Много съм мислила, дали бих родила отново, ако първото детенце е с вроден проблем и честно казано- едва ли.
Затова ми е чудно когато хора, при които вероятността отново да има проблем е голяма, да се решават, вярвайки в късмета си единствено.
Дано при теб шансовете са по- големи и всичко да бъде наред.

# 437
Личната ми статистика върху грубо 5 хиляди души в продължение на 20 години вероятно е доста по-акуратна

Много ми е любопитно как си я направила тази лична статистика. Интервюира 5000 жени в продължение на 20 години или просто наднича тайничко в личния им живот и си водеше записки на всеки 24 часа - кой с кого си ляга, колко пъти правят секс, имат ли овулация, а хормоналния баланс по броя пъпки на челото ли го преценяваш ? Не ми се мисли тогава как анализираш качеството на сперматозоидите в мъжкия материал. 20 години са това и ти през това време си водела статистика - теоретично е възможно ако сега си на 40 или 50 години, макар че дълбоко ме съмнява млада жена на 20 години да се вълнува повече от репродуктивното състояние на 5000 жени, вместо от купони, мъже и студентския живот.

Наистина е забавно и смешно да чета отстрани как хора, които никога не са се сблъсквали челно с репродуктивни проблеми да обсъждат, че и да размахват лични статистики за еволюцията на стерилитета в световен мащаб. Това тук не е подфорум, а жив кокошарник. Обуздайте си малко естрогените преди да пишете глупости.

# 438
Значи, не е важно само да ги народиш, а да ги създадеш с правилното отношение. Ако просто ги родиш и възпиташ три глезанчета- не е това работата. Елизабет Холмс не преживя малшанс, а предсказуем крах, защото е започнала с грешната позиция- лееека (или по-тежка) измама. Първо ще трябва да си пренареди главата и ценностите, след това ако роди, ще се види дали е имало смисъл.

Нютон не е бил самотен, писал си е с много математици, докато развие идеите си. Освен това е разполагал със свят, който да промени. И в арабския свят е имало гении, само че камиларите си стоят същите от векове насам. Щото масата няма капацитета  да се стегне, да си надвие импулсите и да ползва измисленото от гениите.

И още един пример за развита общност с висока раждаемост: мормоните. Женят се млади, раждат максимума, който могат да си позволят и са по-образовани, богати и успешни в сравнение със средния американец. Произвели са доста политици, учени и общо взето от тия разбрани хора, дето движат света.

Ми тя и Холмс сигурно не е самотна и си е писала със сумати хора.
Мормоните развити? Е, не това е някакъв виц. Кое име развитото на мормоните? Това как точно го изчисли, че са по - развити от средният американец? Ми то по твоята логика хомосексуалните пък са най - успешни. Имат сума учени и успешни бизнесмени, общността им се характеризира със силни връзки помежду им. Не са агресивни и т.н. По - добре сравни арабският свят, индийците например, циганите също ако искаш със средният американец или европеец. Ето, женят се млади, раждат на поразия, ама нещо държавите им, не са от най - хубавите.

# 439
  • София

Ти колко точно назад във времето си спомяш и какъв процент от населението си изследвала?
Честно, убивате ме с тези коментари.
В миналото страшно много хора са умирали от неизвестни на околните им причини. От "таласъми", "вграждане на сянка" и какви ли не други, които най-често са били вируси, бактериални инфекции, но е възможно един солиден процент да е бил и рак. Никой не е диагностицирал и лекувал тези хора, за да се знае, че не е имало рак сред тях.
Кукумицинка едва ли има предвид времето на таласъмите и вграждането на сенки!
Говорим за преди 50- 40- 30 години.
Има достатъчно зрели хора, които и без специални изследвания са стигнали до извода.
Отделно, можеш да се запознаеш със статистическите данни за нарастването на раковите заболявания от 1981г. до 2012г. и да видиш как стоят нещата.

# 440
Най-трудното за едно общество е да поддържа определено ниво на спокойствие, здраве, спретнатост, надежда и визия. Оттам мислене, изобретяване на джаджи и какво ли не е лесно.

А за да има среда, трябват хора и то вярващи хора, в широкия смисъл.

Питайте Контесата, за която сирийците са равни, защо избяга от Лондон в Канада. Защото пакитата и други черни нещо натежали май в класната стая на дъщеря й...

# 441
Кукумицинка едва ли има предвид времето на таласъмите и вграждането на сенки!
Говорим за преди 50- 40- 30 години.
Има достатъчно зрели хора, които и без специални изследвания са стигнали до извода.
Отделно, можеш да се запознаеш със статистическите данни за нарастването на раковите заболявания от 1981г. до 2012г. и да видиш как стоят нещата.

А ти няма ли да спреш да отговаряш от името на други хора и да адвокатстваш ? Кой какво имал предвид може сам да си каже. Ама, че досада...  Crazy Говоря за репродуктивни проблеми, а не за ракови заболявания.

# 442
  • София
Истината е, че днес хората се хранят по-здравословно, отколкото през соца, и са по-информирани сексуално - тогава абортите са ги правили за добър ден доста жени.
Тук бъркаш, според мен.
По времето на соца имаше БДС за всеки продукт и рецептите се спазваха, както и технологиите.
Нямаше начин да вкараш палмово масло в сиренето, например.
Или някаква леш от Австралия в колбасите.
Нямаше асортимент, но това, което имаше, не беше вредно.
От друга страна- имаше институт по почвознание, който държеше под око всички обработваеми земи и непрекъснато се изследваха за пестициди, както зеленчуците за нитрати.
Що се отнася до информираността в сексуалната област- и тогава куцаше, както и сега.
Но толкова оплаквания от хламидия не е имало.
Абортите бяха под разрешителен режим, та съвсем не се правеха под път и над път. Peace
KittyCatty, не ставай смешна!
Това е форум и всеки има право да си каже мнението.
Да си забелязала, че не отговорих на теб?
Хайде, озапти се малко, нали уж всичко ти е наред, пък само се чудиш с кого да се заядеш.

# 443
О, не, аз не се смятам за съвършена и многознайка, като вас. Както виждаш, въздържам се от грандомански умозаключения и глобални констатации, защото знам прекрасно, че не съм капацитет по темата.

# 444

Много ми е любопитно как си я направила тази лична статистика. Интервюира 5000 жени в продължение на 20 години или просто наднича тайничко в личния им живот и си водеше записки на всеки 24 часа - кой с кого си ляга, колко пъти правят секс, имат ли овулация, а хормоналния баланс по броя пъпки на челото ли го преценяваш ? Не ми се мисли тогава как анализираш качеството на сперматозоидите в мъжкия материал. 20 години са това и ти през това време си водела статистика - теоретично е възможно ако сега си на 40 или 50 години, макар че дълбоко ме съмнява млада жена на 20 години да се вълнува повече от репродуктивното състояние на 5000 жени, вместо от купони, мъже и студентския живот.

Наистина е забавно и смешно да чета отстрани как хора, които никога не са се сблъсквали челно с репродуктивни проблеми да обсъждат, че и да размахват лични статистики за еволюцията на стерилитета в световен мащаб. Това тук не е подфорум, а жив кокошарник. Обуздайте си малко естрогените преди да пишете глупости.

Не, не съм седяла 20 години с трепетно очакване и с бележник в ръка да водя записки за хормоналния фон, подвижността на сперматозоидите  и нивото на фертилитет на всеки един от жителите. Направо ми е странно толкова ли не схващате. Познавам достатъчно хора, обсъжда(-ло) се е кои нямат деца, кои са осиновили, сега също се обсъжда кои са правили опити в клиники, дори самите хора си казват, на кои са им успешни опити и от кой път, и т.н. Както се обсъжда и някой познат, ако е болен и е в болница, от какво е болен, ако е починал, от какво. Може да звучи неприятно, но се обсъжда. Не мисля повече да го коментирам това, много ми е странно как подскачате като кокошки, на които са им отмъкнали яйцето от полога, и чакате едва ли не да ви предоставя клинични данни. Нямам клинични данни но мога да преброя мислено, че даже и поименно колко човека са имали проблеми преди години, и колко - сега.

Друга лична статистика, според която е твърде малко вероятно съвременният българин да се подчини на повелята на семейния клан и да се плоди усилено, е фактът, че сред познатите ми, хората, които са били от семейство с по 3 и повече деца, са твърдо против те самите да имат по толкова много деца. Не говоря за онази особена група българи, на които децата им се "случват" едва ли не и се оказват просещи по медиите с по 5-10 деца, на болшинството от които първото им дете също се "случва" още преди да завършат гимназията и продължават традицията. Тази част и да се множат, не са градивни, а са деструктивни. Говоря за градивните хора, които съзнателно си определят бройката на поколението.

# 445
И защо си мислиш, че всички тези 5000 жени изгарят от желание да ти споделят толкова интимни неща ? И ти вярваш на всяка една безрезервно...  Crazy Например, някоя ти казала, че все още не са готови за бебе, затова нямат и ти си сигурна, че всъщност не обикалят клиниките по стерилитет в страната и чужбина. Това са много лични неща и повечето нормални хора избягват да ги коментират по градинки и паланки с кварталните клюкарки.

# 446
Нямам клинични данни но мога да преброя мислено, че даже и поименно колко човека са имали проблеми преди години, и колко - сега.
Сериозно ли  ooooh! По това колко от ПОЗНАТИТЕ ТИ са имали проблеми преди и сега вече направи генерален извод на къде отива света. Браво.
Жалко, че загубих време да ти отговарям.
За толкова години този форум не спира да ме изумява с ирационалната "логика" на потребителките си.

# 447
И аз имам познати с повече от един брат или сестра, които не са фенове на големите семейства. Но  наблюдавам и обратната тенденция: в момента много хора около мен, които са нямали братя и сестри, са склонни и раждат по минимум две, а повечето три.

# 448
Значи можеш да направиш статистика за целия свят - който е имал голямо семейство, ражда по едно дете, а който е нямал братя и сестри, ражда по много. Ето колко било лесно Simple Smile Все пак познаваш някакви хора, при тях е така, знчи това важи и за целия свят  Laughing

# 449
Значи можеш да направиш статистика за целия свят - който е имал голямо семейство, ражда по едно дете, а който е нямал братя и сестри, ражда по много. Ето колко било лесно Simple Smile Все пак познаваш някакви хора, при тях е така, знчи това важи и за целия свят  Laughing

Аз никъде не съм твърдяла, че статистиката ми е глобална. Дори и "статистика" следва да се приема в кавички. Нищо не ви пречи да споделите и вие вашата лична статистика и да ми докажете колко не е глобална моята. Но факт - сред познатите ми изпадат в ужас тези от семейства с повече деца при мисълта и те да имат 3 или повече деца. Явно не намират чак толкова много позитиви в многодетните семейства, бидейки отраснали в такива. Никой от сравнително младите ми познати, които имат 3 или повече деца, не е от многодетно семейство. Сред познатите ми, които са били единствени деца, една част искат задължително да имат повече от едно, но друга част казват, че им е било добре и също искат само едно дете.

Общи условия

Активация на акаунт