Желание за дете и проблемни отношения

• 33 073
  • 475
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
И да, с едно дете една жена е по-желана партия пред такава с 2-3 налични  Mr. Green
Естествено, то е логично. Едно е да се събереш с жена с едно - по-евтино, в по-малко жилище може да живеете, с по-малка кола, почивки, всичко. По-малкото деца изискват по-малко ресурси особено ако ги влагаш в деца от друг мъж. Жена с две деца, да речем мъжът и той с две, и едно общо да си направят - 5, става леле-мале.

# 376
  • София
Нито е естествено, нито логично, а зависи от жената.
Даже много често жена с 2-3 деца е по-предпочитана от такава без нито 1.

# 377
  • Пловдив
Глупости. При равни други условия жена с едно дете се предпочита пред такава с две или три. Съвсем друг е въпросът ако някой е влюбен. Но не всички хора се събират и женят заради велика любов.

# 378
Ако са от мормонските фамилии, дето раждат по 12- там разведена с три деца си е направо запазена мома:)

# 379
  • Пловдив
Ако са от мормонските фамилии, дето раждат по 12- там разведена с три деца си е направо запазена мома:)
Те не се развеждат. Мхм.

# 380
Някъде видях случай на един, дето си взел поредната съпруга с три деца от друг брак. Но то като гледаш вече 18 деца, още три няма да се забележат особено много. То и без това може и да не познаваш твоите съвсем добре...

# 381
  • София
Скрит текст:
"Разумен" произлиза от думичката "разум". Във всички постове на въпросната Сирена и нейните адвокати, аз разум не откривам, а само едно монотонно боботене целящо да унижи жените на възраст над 35 и борещи се със стерилитета. Народът е казал, че на чужд гръб и сто тояги са малко. Аз съм имала щастието да се преборя и да осъществя мечтата си, но има много двойки, които продължават да се борят и да изстрадват всеки миг на неуспех с огромна болка и "каруцарският език" би могъл да бъде подминат с много по-лека ръка от тежките непремерени думи бъркащи в раната на тези хора. Затова моят "каруцарски език" е най-малкото, което може да се случи на тази отвратителна, зла жена и на себеподобните й. Злобата човешка трябва да бъде наказвана, а не игнорирана, защото тя е чиста проба отрова за околните - реално тя убива страдащия всеки ден по малко. Не отива на една зряла жена и майка с претенции да говори такива небивалици - утре ще ги каже и пред децата си, за да ги научи и тях на злоба, а не на нещо смислено, като например - на толерантност. Радвам се, че в моето обкръжение липсват такива хора и имам пълната подкрепа на приятели и близки. Безкрайно се радвам, че в тази тема се включиха много повече хора с разумни постове и гумените глави бяха наврени в прашния ъгъл - там, където им е мястото.
Ебаси злобата. Плюс куп общи празни приказки, нямащи много общо с темата.
Скрит текст:
Като гледам - постоянно се налага някой да те озаптява, защото нямаш спирачки, очевидно и разум. То бяха обиди за ол инклузив, към който ти не прибягваш, или кой какъв пътешественик е
Никой не е отишъл във форума за проблемно забременяване, за да се подиграва на хората, това е само в болната ти фантазия.
И ако не забелязваш - все повече хора те критикуват, но започвам да се съмнявам, че си трол/хейтър, който просто се кефи да дразни хората.
Мормоните отдавна като цяло са отрекли полигамията. Което не пречи да има разни риалитита на тази тема.
Преди няколко години тук, в България, имаше конкурс "Голямото семейство", мисля, че спечели семейство с 5 деца - жената с 2 от предишен брак, от втория мъж още едно и накрая - близнаци. От 5-те - 1 момиче.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 12:40 от Cuckoo

# 382
  • Пловдив
Моята теория е друга. Светът е пренаселен. И повече от две-три деца не е редно да ражда жената. За да може тия които са се родили да живеят качествено. Отделно от това да раждаш много деца - повече от три на мен ми се струва породено от някакви липси, и по скоро жената трябва да си обърне внимание, защо освен майка не иска да е друго. Ако пък това да сменя памперси е единственото което я радва и може да върши да търси такава работа. Ама ей така да си раждаш ми се струва нелепо, животинско и егоистично
Извинявам се, че цитирам отново това в тема, която не е съвсем подходяща за подобен разговор, но на два пъти тези дни срещам мнение на авторката, че нея не я интересувало кой кога и какви деца ражда.

Не, нали - не я интересува, само дето си позволява да определя жените с повече от три деца като жени с липси, на които им се налага да обърнат внимание на нещо, което не е в ред у тях, жени с нелепи, егоистични, животински постъпки, ръководещи се от удоволствието, което изпитват при смяна на памперси (what the fuck?!), и неумеещи да правят друго, както и обричащи децата си на некачествен живот.

Ами ето, аз съм една такава жена от тези, егоистичните животни, немислещи нито за света, нито за децата си, и неумееещи друго освен да сменят памперси. Имам две малки деца, едното е с увреждане - аутизъм със сериозна тежест, но това - разбира се! - е по причина, че съм го родила във възраст, в която не трябва да се ражда. Ще бъда много щастлива, ако мога да имам в бъдеще още едно или най-добре още две наведнъж здрави деца. Тоест общо повече от три. Искахме по възможност три още преди да направим първото, впрочем. За здрави, за съжаление - божа работа. Ние, егоистичните и простовати животни, знаем, че Пренатест дава сигурност само за някои определени мутации и дефекти, предимно хромозомни, които са капка в морето от хилядите възможни генетични дефекти въобще; феталната морфология също не дава стопроцентова сигурност за нищо; при амниоцентеза също се изследват само определени неща, които се търсят, най-често отново хромозомни дефекти; със сина ми правих и амнио, и ФМ. Освен това съм работеща жена, умна и кадърна, със сигурност не по-малко кадърна от теб, и имам намерение да продължа да бъда такава още много години. За съжаление някои не можем да потиснем напълно животинското и егоистично желание да се радваме на здрави деца и да сме относително уверени, че някой ден вероятно ще имаме и внуци. А животът е крехък и ако на стари години се случи нещо с единственото ти здраво дете, е страшно. Да, знам, няма нужда да ми се обяснява, че и подобен мотив за имане на деца сам по себе си е ужасен, егоистичен и животински и издава липси, на които трябва да се обърне внимание - дори ако не е единственият ти мотив; чела съм вече - тук във форума, къде другаде - подобни премъдрости.

Та ей така, Кристина, както великодушно не се интересуваш от живота на другите, ако може и да не ги обиждаш с глупости като цитираната горе - защото според мен написаното е обидно, нищо, че всеки си има право на собствени теории - няма да е лошо. Не че е съществено кой какво написал в някакъв форум, но все пак на хората не им става приятно. Благодаря предварително.

# 383
А аз сега да ти се обидя ли за предположението за случката с единствено дете?  Да не би човек да ражда деца, за да има резервни? Недейте така.

# 384
  • Пловдив
Цитат
Да не би човек да ражда деца, за да има резервни?
Цъ, ражда ги по животински, за да сменя памперси, понеже друго не умее, без да мисли за некачествения живот, който децата ще водят.

Аз не съм казала нищо обидно за хората с едно дете. Или...?  Rolling Eyes
Написах един от мотивите си, подчертах, не единствения, и да, знам, чела съм колко е скандално и ужасно да се каже подобно нещо. Не съм твърдяла, че понеже аз искам повече деца, то всички трябва да имат повече деца, или че ако не мислят като мен, ако не усещат нещата като мен, са егоистични животни, или каквито и да било.
Кристина обаче казва нещо обидно, отнасящо се безусловно за хората с повече от три деца.

# 385
Ако Европа още си беше цивилизована, подредена и предсказуема, с кеф да си останеш с едно дете.

Ама сега...даже се чудя дали да не планирам 5. Иначе ще се окажем много малко бели, умни и кротки хора срещу голяма бройка свръхфертилни, агресивни, нехаресващи ни и да кажем по-тъповати хора. Мисля в перспектива и въпреки обещанията на Белла Анна, че след 20 години роботи ще ни вършат цялата работа, аз си мисля, че ще е много тъжна картинка "самотни застаряващи европейци с някакви имоти и пари срещу бедни и многобройни, млади и енергични новодошли". Само да решат, за една нощ ще изколят излишните, дето навремето са бърчили нос и не са искали да сменят памперси.

# 386
Цитат
Да не би човек да ражда деца, за да има резервни?
Цъ, ражда ги по животински, за да сменя памперси, понеже друго не умее, без да мисли за некачествения живот, който децата ще водят.

Аз не съм казала нищо обидно за хората с едно дете. Или...?  Rolling Eyes
Написах един от мотивите си, подчертах, не единствения, и да, знам, чела съм колко е скандално и ужасно да се каже подобно нещо. Не съм твърдяла, че понеже аз искам повече деца, то всички трябва да имат повече деца, или че ако не мислят като мен, ако не усещат нещата като мен, са егоистични животни, или каквито и да било.
Кристина обаче казва нещо обидно, отнасящо се безусловно за хората с повече от три деца.

Щом някой желае да ражда четири пъти и повече, кои сме ние да му кажем каквото и да било? Наистина, на практика едва ли би могъл да се занимава с нещо друго, освен децата си за дъъълго време, но и това не е малко.

Наистина изисква силна мотивация. Аз познавам жена, която за десет години роди четири деца и си е съвсем обикновена - има много помощ обаче. Други, примерно Милянкова, ми е странна...

# 387
  • София
Глупости. При равни други условия жена с едно дете се предпочита пред такава с две или три. Съвсем друг е въпросът ако някой е влюбен. Но не всички хора се събират и женят заради велика любов.

А за какво се женят и събират, заради броя на децата ли?  Laughing
Особено пък за мъжете, наличието и броя на децата, които има жената, изобщо не са фактор, който може да ги откаже от нея. Около мене е пълно с повторно задомени жени с по няколко деца и бездетни стари моми.

# 388
  • София
Наистина изисква силна мотивация. Аз познавам жена, която за десет години роди четири деца и си е съвсем обикновена - има много помощ обаче. Други, примерно Милянкова, ми е странна...
Струва ми се, че нея никой не я е питал иска или не. И Наталия Водянова вече има 4, но поне не страда от липса на средства.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 13:48 от Cuckoo

# 389
  • Пловдив

А за какво се женят и събират, заради броя на децата ли?  Laughing
Особено пък за мъжете, наличието и броя на децата, които има жената, изобщо не са фактор, който може да ги откаже от нея. Около мене е пълно с повторно задомени жени с по няколко деца и бездетни стари моми.
Защото не искат да са сами, заради финансова изгода, защото искат безплатен секс, много причини.

Общи условия

Активация на акаунт