Желание за дете и проблемни отношения

• 33 083
  • 475
  •   1
Отговори
# 315
Добре де, защо ги пишете тия работи? Не са по казуса и никой не ви пита за мнението ви по принцип за стерилитета.
Като дойде някоя да каже - имам проблем със зачеването, тогава с удоволствие може да и набиете канчето и да се гаврите.
Сега темата е съвсем друга.

# 316

Вместо да дрънкаш глупости, прочети внимателно поста на  Sladka-rosichka и ако изстискаш 2 грама мозък от нещастната си главица, осмисли го.
Съмнява ме да успееш, но не пречи да се напънеш веднъж в животеца си.
Ти се притеснявай за себе и собствената си проста главица.
М, да!
Не можа да осмислиш нищо, както и очаквах. Mr. Green

Нищо, да си жива и здрава.

Абе абсурд аз кво съм осмислила не е твоя работа.  ooooh!

# 317
  • София
Добре де, защо ги пишете тия работи? Не са по казуса и никой не ви пита за мнението ви по принцип за стерилитета.
Като дойде някоя да каже - имам проблем със зачеването, тогава с удоволствие може да и набиете канчето и да се гаврите.
Друга е, но реално тя приключи по същество.
Всички си казаха мненията и нито едно нямаше различно, констатирам с изненада! Simple Smile
В резюме- детето не оправя проблемите в семейството, а ги задълбочава.

# 318
Не всяка жена иска партньор с 10-тина години по-голям, че да тръгне да ражда на 20. Не виждам двама 20годишни, как ще се справят, най-вече финансово.  Със студентски стипендии сигурно Mr. Green Разбира се, картинката се променя, ако някой от тях работи в семейния бизнес, но така пак стигаме до баба и дядо.

# 319
Скрит текст:
Мамсита обикаля света ама през погледа на брат си. Той бил авантюриста в семейството. Казвала го е из темите. Тя е гледала деца и е учила, без да се напъва, езици и разни други работи през интернет. Виж ако море в Турция или Гърция се смята за *обикаляне на света* е друг въпрос.
Беше интересна когато беше Мамасита. Откакто смени ника, рестартира системата и нещата се скапаха.
Езици уча от трети клас, няма как да няма бройка,избирам си език-> докарвам го до работно ниво. Главно с курсове и уроци. Откакто завърших магистратура с елементи на лингвистика, ученето на езици ми е още по-лесно, ама вече не ми трябват. Иначе за година предполагам, че мога да добавя още един.

Колкото до обикалянето, главно Европа, но все пак стигнах и до Япония.

И след това- 2 деца за 2 години, това е, за всичко има време. Е, правят се някои компромиси, но то не може без.

Въпросът е, че лелка не съм, няма и да бъда.

Ин витро се прави на млади, защото става по-лесно и защото заменя чудене и лекуване на проблеми. Ин витрото не лекува, то заобикаля проблемите. За да няма осем години влачене при квартални АГ самодейци. Или "чакане" на дете, както правят селските моми- като не става, "чакат"...какво чакат в 21 век и аз не знам...с баене не става...

Колко и къде си обикаляла, какво учиш и до къде го докарваш само ти си знаеш. Добре е обаче човек да следи какво пише, че стават каши понякога. Селски моми такива каквито описваш отдавна няма, или ако има са много малко из закътаните родопски села. Дори и те ползват интернет и *чакането* остана в миналият век.
Недей бъди толкмова категорична по теми, които не са ти ясни. Смешно е на фона на претенциите, които имаш.

# 320
То е ясно,че тия двете персони,които се заяждат с всеки нормално разсъждаващ човек нито контактуват с различни типове хоре,нито някой им споделя историите си,нито гледат телевизия с определени предавания,нито четат в интернет нещо по-различно от клюкарските теми.И тогава е немислимо да надскочат елементарното си и нелогично мислене.Но ми се струва и че нещо не са много удовлетворени от животеца си иначе нямаше да са толкова озлобени.Щастливия,независим и вярващ във възможностите си човек никога не е злобен.Ако имаха малко разум в главите си нямаше да изместят темата в тази посока,която няма нищо общо с въпроса на авторката и да са толкова активни все едно техен личен проблем решават.Както каза една от дамите такова чудо не бих допуснала в живота си и не бих контактувала по никакъв начин с него.Чудя се дали с тоя мозъчен багаж дето го имат ако не се бяха възпроизвели би ги търпял някой мъж.Защото много мъже стоят до жените си само заради децата.Рядко се намесвам в теми,които не ме засягат,но тая нагла простотия,това ограничено мислене,че едва ли не хората на 40+ за нищо не стават,да лягат и да умират,тая завист,че имало жени до 40 си гледали живота и мен ме подразни яко.

# 321
Според мен никой не си е позволил гавра с жена със стерилитет и проблеми .
По скоро спора започна за това че е по добре деца да се раждат в по млада възраст и че никак не е лесно да тичаш след малко дете и в същото време да те тресе критическата.
И не съм убедена че е еднакво лесно на 27-30 и на 45+. Не че по възрастните няма да се справят.  , то нямаш избор но младоста си е  с предимство.
Жените с проблеми не си позволявам да коментирам.

# 322
А, с второто дете бях в стая точно с такава "мома", не беше на 40, но ми каза, че за детето са "чакали". Доколкото си спомням и оня случай с жената, свалена на разклона от линейка по време на раждане, и тя беше с "чакано" бебе и си беше баш селска мома, от най-чист вид. Та, има ги, България не е само големите градове, в някои си живеят в ерата на Железния светилник.

Интересно как така някой е запознат с какво чета в интернет и извън него. Телевизия не гледам по принцип.

"Щастливия,независим и вярващ във възможностите си човек никога не е злобен."

Ми не знам, това изречение не ми се връзва с цялостния злобен тон на постинга.

А още никой не е казал какво е "неограничено мислене" и защо плодовете му, както вече писах, не са винаги положителни.

# 323
Е, айде не се прави че не разбираш. *Чакано* дете не означава само Х брой години чакане да се случи, означава също, че не е станало веднага след спиране на предпазните средства. В този смисъл и моите две са *чакани*. Аз съм човек, който си прави профилактични прегледи и държи на здравето си и това на семейството си. Но факт - не станаха веднага. Голямото ми дете, въпреки че бях на 20 се *забави* повече от година.

# 324
Според мен никой не си е позволил гавра с жена със стерилитет и проблеми .
По скоро спора започна за това че е по добре деца да се раждат в по млада възраст и че никак не е лесно да тичаш след малко дете и в същото време да те тресе критическата.
И не съм убедена че е еднакво лесно на 27-30 и на 45+. Не че по възрастните няма да се справят.  , то нямаш избор но младоста си е  с предимство.
Жените с проблеми не си позволявам да коментирам.

При положение че си вече баба е нормално да имаш подобно мнение. И за абсурт е нормално да мисли, както мисли. Не е нормално да ползва езика, който използва, но това е друга тема.
Аз пък като дете, родено  от майка на почти 38 преди 40 години, която след това роди още едно дете две години по-късно с безпроблемно зачеване и без никакви усложнения, кърмила по година и двете си деца, не мисля като теб.
Да, хубаво е първото дете да бъде родено на по-млада възраст. Спестяват се някои рискове. Защото жените имат не само проблем със забременяването, имат проблем и със задържането на плода - спонтанните аборти са доста често срещани също, при това и те не са зависими от възрастта. Но отново повтарям, че тук става въпрос за трето дете. Жената, пуснала темата, нито има репродуктивни проблеми, нито се е сетила късно да ражда деца. Иска още едно дете при разклатени семейни отношения. Това е казусът.

# 325
Е, айде не се прави че не разбираш. *Чакано* дете не означава само Х брой години чакане да се случи, означава също, че не е станало веднага след спиране на предпазните средства. В този смисъл и моите две са *чакани*. Аз съм човек, който си прави профилактични прегледи и държи на здравето си и това на семейството си. Но факт - не станаха веднага. Голямото ми дете, въпреки че бях на 20 се *забави* повече от година.

Глупости, всяка малко усетена жена знае, че не става веднага и от един секс, а може да отнеме няколко месеца до година. След година обаче се ходи при специалист, не при самодеец от поликлиниката, дето лекува по учебник от 70-та година. Чакане е точно това- 7 години опити, без специални терапии, просто се чака да се случи.

# 326
Чакане е точно това- 7 години опити, без специални терапии, просто се чака да се случи.
Много е вероятно да има и такива. Малко вероятно е това да са всички или повечето случаи.

# 327
  • София

При положение че си вече баба е нормално да имаш подобно мнение. И за абсурт е нормално да мисли, както мисли. Не е нормално да ползва езика, който използва, но това е друга тема.
Скрит текст:
Аз пък като дете, родено  от майка на почти 38 преди 40 години, която след това роди още едно дете две години по-късно с безпроблемно зачеване и без никакви усложнения, кърмила по година и двете си деца, не мисля като теб.
Да, хубаво е първото дете да бъде родено на по-млада възраст. Спестяват се някои рискове. Защото жените имат не само проблем със забременяването, имат проблем и със задържането на плода - спонтанните аборти са доста често срещани също, при това и те не са зависими от възрастта
. Но отново повтарям, че тук става въпрос за трето дете. Жената, пуснала темата, нито има репродуктивни проблеми, нито се е сетила късно да ражда деца. Иска още едно дете при разклатени семейни отношения. Това е казусът.
Ще ти припомня, че освен на 20 години, родих и на 34, а критическата ще споделя сега- на 45.
Та, когато пиша, се базирам на собствен опит и после на това, което наблюдавам около мен.
По онова време, поради факта че направиха платеното майчинство 2 години, много мои приятелки също решиха да родят второ дете и нямахме проблеми нито със зачеването- в рамките на 6- 9 месеца успяхме, нито с износването, нито с раждането.
Но, вече имахме по едно и не бяхме прехвърлили 35г.
В другата възрастова група- до 45, не беше така.
Там жените и децата без проблеми, бяха малцинство.
Надявам се, че след това обяснение, няма да има недоразумения относно разбиранията ми за ранно и късно раждане.
Поне от тези, които могат да мислят и да не приемат спора като лична война.
Що се отнася до " оня" език, който ползвам понякога-  не го включвам, ако не се наложи да отговоря на някоя безмозъчна персона, решила че като може да пише, не  ѝ трябва да осмисля написания от мен, текст, а е достатъчно да рипне с обидите, че да се почувства велика . Peace

# 328
Всъщност, Absurt ти написа един съвсем разумен пост, в който, освен всичко, спази и добрия тон. Последните неща не може да се кажат за твоите постове. Каруцарският език и агресивното поведение може и да се използват при липсата на аргументи, но не могат да ги заменят.
Сирената дразни с безпрекословната категоричност и поучителност на мненията си, но поне не си позволява да се държи като махленски простак.

"Разумен" произлиза от думичката "разум". Във всички постове на въпросната Сирена и нейните адвокати, аз разум не откривам, а само едно монотонно боботене целящо да унижи жените на възраст над 35 и борещи се със стерилитета. Народът е казал, че на чужд гръб и сто тояги са малко. Аз съм имала щастието да се преборя и да осъществя мечтата си, но има много двойки, които продължават да се борят и да изстрадват всеки миг на неуспех с огромна болка и "каруцарският език" би могъл да бъде подминат с много по-лека ръка от тежките непремерени думи бъркащи в раната на тези хора. Затова моят "каруцарски език" е най-малкото, което може да се случи на тази отвратителна, зла жена и на себеподобните й. Злобата човешка трябва да бъде наказвана, а не игнорирана, защото тя е чиста проба отрова за околните - реално тя убива страдащия всеки ден по малко. Не отива на една зряла жена и майка с претенции да говори такива небивалици - утре ще ги каже и пред децата си, за да ги научи и тях на злоба, а не на нещо смислено, като например - на толерантност. Радвам се, че в моето обкръжение липсват такива хора и имам пълната подкрепа на приятели и близки. Безкрайно се радвам, че в тази тема се включиха много повече хора с разумни постове и гумените глави бяха наврени в прашния ъгъл - там, където им е мястото.

# 329
Е, айде не се прави че не разбираш. *Чакано* дете не означава само Х брой години чакане да се случи, означава също, че не е станало веднага след спиране на предпазните средства. В този смисъл и моите две са *чакани*. Аз съм човек, който си прави профилактични прегледи и държи на здравето си и това на семейството си. Но факт - не станаха веднага. Голямото ми дете, въпреки че бях на 20 се *забави* повече от година

Глупости, всяка малко усетена жена знае, че не става веднага и от един секс, а може да отнеме няколко месеца до година. След година обаче се ходи при специалист, не при самодеец от поликлиниката, дето лекува по учебник от 70-та година. Чакане е точно това- 7 години опити, без специални терапии, просто се чака да се случи.
Глупости говорят глупаците. Ако обичаш не ме определяй, моля.
Всяка усетена според критериите ти жена, не означава че това наистина означава усетена жена. Всяка жена, която държи на здравето си има доктор, на който се доверява. Обиконвено го избира след проучване. Това с поликлиниката и остарелите учебници го има повече в нечии глави, в действителността - рядко.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 12:33 от I.Hr

Общи условия

Активация на акаунт