Желание за дете и проблемни отношения

• 33 108
  • 475
  •   1
Отговори
# 330
На децата (особено момичетата) ще кажа следното: ако ми се правят на интересни, че работят супер кариерата в HR/пиар/журналистика/друга простотия и се смятат за супер успели, супер пътуващи...ще ги смъкна малко на земята, че животът не е само между 20 и 30, че това с пътуванията е лъскав заместител на истинските неща и че след 35 вече не е само стерилитет, ами е "свързан с възрастта стерилитет".

Между другото, ин витрото трябва да спре да е свещена крава, защото това е технология, която понякога обещава прекалено много. А лекарите си строят едни много кокетни вили за процедура с неетично ниска успеваемост. Но на кой му пука, щом НЗОК и фондът плащат- парите не миришат.

# 331
  • София

"Разумен" произлиза от думичката "разум". Във всички постове на въпросната Сирена и нейните адвокати, аз разум не откривам, а само едно монотонно боботене целящо да унижи жените на възраст над 35 и борещи се със стерилитета. Народът е казал, че на чужд гръб и сто тояги са малко. Аз съм имала щастието да се преборя и да осъществя мечтата си, но има много двойки, които продължават да се борят и да изстрадват всеки миг на неуспех с огромна болка и "каруцарският език" би могъл да бъде подминат с много по-лека ръка от тежките непремерени думи бъркащи в раната на тези хора. Затова моят "каруцарски език" е най-малкото, което може да се случи на тази отвратителна, зла жена и на себеподобните й. Злобата човешка трябва да бъде наказвана, а не игнорирана, защото тя е чиста проба отрова за околните - реално тя убива страдащия всеки ден по малко. Не отива на една зряла жена и майка с претенции да говори такива небивалици - утре ще ги каже и пред децата си, за да ги научи и тях на злоба, а не на нещо смислено, като например - на толерантност. Радвам се, че в моето обкръжение липсват такива хора и имам пълната подкрепа на приятели и близки. Безкрайно се радвам, че в тази тема се включиха много повече хора с разумни постове и гумените глави бяха наврени в прашния ъгъл - там, където им е мястото.
Знаеш ли, съжалявам те.
Дано не тровиш с негативизма си най- близките си, но ме съмнява- не можеш да контролираш изблиците си и виждаш врагове там, където ги няма.
ПП. Внимавай какво си пожелаваш, за разлика от теб, добронамерено ти го пиша.

# 332
...ама добре са усвоили стратегията на жертва и свещена крава...

# 333
Не виждам злоба в постовете на Сирената. Детинска категоричност, на която човек се чуди да се смее ли или да се ядоса, да. Но злоба, не. Определено не.

# 334
КитиКати , никъде няма злоба освен в твоите постове. Доста неуравновесено звучат.

# 335
Аз пак повтарям че никой не обижда жените с репродуктивни проблеми.
Никой не се гаври със стерилитета.
Но наистина най много обиди виждам в постовете на Кити .

# 336
Аз пак повтарям че никой не обижда жените с репродуктивни проблеми.
Никой не се гаври със стерилитета.
Но наистина най много обиди виждам в постовете на Кити .

+1.

# 337
...Детинска категоричност...

Детинско е да мислиш, че на реалността й пука за мисленето й. Всъщност е псевдо- порастване, поза на софистицираност (вижте ме колко широко мисля). Ама мисленето е лесно. Действия и логистика- трудно.

Разликата е като тази между писател- фантаст и космонавт. Писателят мисли широко, космонавтът знае колко са крехки и трудни нещата в реалността.

# 338
Хм, мисловният процес никак не би навредил и на космонавта. Той, мисловният процес, като цяло не е вреден. Само да не се бърка мисловен процес с разтягане на локуми.

# 339
Само че в реалния живот рядко има мислене- има евристики и работещи процедури за улеснение.

Да, на принципно ниво и аз мисля, че щеше да е хубаво човек да не е ограничен, само че на конкретно ниво не виждам добри резултати от тая липса на ограничения. Напротив, виждам загуба на време и енергия.

# 340
Обърнете внимание на разпределението на пациентките по възрастови групи и кой е най-големият процент: под 35г. възраст пациентките са два пъти повече от всяка една от другите възрастови групи!
Но и е най-голямата като години, двете след нея обхващат едва по 2 г. Ако се сложи 35 за граница, резултатите ще са 38% под 35 и 62% над 35 г.
Това обаче не доказва нищо. Повечето жени, които познавам се борят с проблеми от 20+, не са чакали да станат на 35+, както се опитват да ни убедят тук пишещите.
Други пък срещат подходящия човек на 35, раждат си по 1-2-3 деца без проблеми и не фигурират в статистиките. Въобще всичко е много относително.

Дори и така, пак е много. Горе - долу 40/60%. Или почти половината са под 35 години. Стерилитета ще бъде все по - разпространен и все по - разпространен. И все по - млади хора ще бъдат засегнати. Естествено, че на млади години е по - лесно да си майка. Какво толкова има за умуване, че чак и за гушите се хванахте. Но...предвид днешният начин на живот и увеличаващата се продължителност на живота
(съществена причина за отлагането на бебе), нормата е раждането да се отлага след 30. Не можем нито да виним тези хора, нито да им обясняваме колко са зле, че са родили късно. Вероятно нашите деца и внуци ще направят същото.

# 341
Естествено, че на млади години е по - лесно да си майка. Какво толкова има за умуване, че чак и за гушите се хванахте.
Никой не отрича, че е по-лесно. Спорът е дали изобщо да се ражда късно или ако си минала 35 - без (повече) деца. Т.е. дали само защото ще ти е по-трудно и има някакви рискове, това е основтелна причина бебето изобщо да не се ражда.
За това е спорът, а не кога е по-лесно и по-добре за здравето.

# 342
Цитат на: Iris04 чlink=topic=931321.msg33400728#msg33400728 date=1468047844
Добре де, защо ги пишете тия работи? Не са по казуса и никой не ви пита за мнението ви по принцип за стерилитета.
Като дойде някоя да каже - имам проблем със зачеването, тогава с удоволствие може да и набиете канчето и да се гаврите.
Сега темата е съвсем друга.
[/quote
Според мен никой не си е позволил гавра с жена със стерилитет и проблеми .
По скоро спора започна за това че е по добре деца да се раждат в по млада възраст и че никак не е лесно да тичаш след малко дете и в същото време да те тресе критическата.
И не съм убедена че е еднакво лесно на 27-30 и на 45+. Не че по възрастните няма да се справят.  , то нямаш избор но младоста си е  с предимство.
сЖените с проблеми не си позволявам да коментирам.

Е хубаво, по-добре е. Всичко е по-добре, когато си по млад. И кво от това? Какво значение има коя чакала, коя не, всеки живот си има някакво индивидуално развитие. Едно нещо води до друго и така ,Какъв ви е проблема, да приемете за нормално някой кога си е родил децата, когато - тогава. Чакал ли е борил ли се е, това са интимни неща, та така с лека ръка да се дават констатации.

Друг е въпросът, ако имаш нужда да се чувстваш по-успяла от някоя си, че примерно си родила по- рано, или си по фертилна, това ли е причината постоянно да бутате темата натам?

# 343
Ей това не мога да приема за нормално:

"предвид днешният начин на живот и увеличаващата се продължителност на живота
(съществена причина за отлагането на бебе), нормата е раждането да се отлага след 30"

Нямаме достатъчно натрупана статистика, нито има увеличение на здравето. По-скоро е пожелателно и частично това. Не може да се държиш, все едно ти е гарантирано, че ще живееш до 99 и ще си фертилен до 55. А всъщност животът не е чааак толкова удължен, могат да ти удължат накрая Алцхаймера с едно десетилетие, ама това не те грее много, най-продуктивните ти години все още са доста малко на брой.

# 344
Може и да не вярваш, но реално човешкият живот побира три поколения. И тук не говоря за всеки един конкретен човек, а средно.
В периодите, когато момичетата са започвали да раждат на 15-16, средната продължителност на живота е била около 45 години.
Средната продължителност на живота в момента в ЕС е около 81-82 години, а средната възраст за раждане на първо дете е 27.5 г.

Общи условия

Активация на акаунт