Желание за дете и проблемни отношения

• 33 089
  • 475
  •   1
Отговори
# 195
Добре, сериозно, вие наистина ли бихте поредпочели да не сте се раждали изобщо, ако родителите ви са били на 35+ при вашето раждане?
И заради евентуалните трудности със здравето на 60+ годишни родители, бихте се отказали изцяло от живота си? А заради други трудности пак ли бихте? Примерно ако сте бедни или пък родителите има вероятност да се разведат или не се разбират с тъщата/съседите/кучето... Ако съучениците ви се подиграват заради възрастните родители или заради името/очилата/скобите на зъбите, това са все основателни причини животът въобще да го няма?
Сериозно?
Това наистина са много непреодолими пречки, разбирам...

# 196
Никой никъде не е написал, че не трябва да се ражда след 35 години. Писахме, че е оптимално за се роди до 35. На мен лично не ми пречат късно раждащите. Пожелавам късмет и здраве на всяка бременна без значение на колко години е. Но наистина изключенията, превърнати в норма, не са за предпочитане.

# 197
Писахме, че е оптимално за се роди до 35.
Това нима някой го отрича?
Ние пък казахме, че независимо кое е оптималното, понякога животът не ти предоставя опция за него и избираш измежду не толкова оптимални варианти. Но едва ли някой би се простил с живота си само защото нещо в него не е най-перфектното.

# 198
  • Бургас

Проблемът в момента е, че с мъжа ми сме в обтегнати отношения, дори не знам ще успеем ли да закрепим брака си или работата отива към раздяла.

Доколко желанието за трето дете не е продиктувано от други мотиви, дали не е опит и илюзия за последен шанс за скрепяване на брака ви? На този въпрос търсила ли си отговор?

# 199
  • София

Това нима някой го отрича?
Ние пък казахме, че независимо кое е оптималното, понякога животът не ти предоставя опция за него и избираш измежду не толкова оптимални варианти.
Но едва ли някой би се простил с живота си само защото нещо в него не е най-перфектното.
Ако никой не го отричаше, нямаше да има спор!
Прочети отново постовете и ще видиш мнения, че пиклите на 20г. за нищо не ставали, докато майките на 40 били точно на мястото си........
Това заключение, което съм ти болднала, нищо не казва.
Детето не е страна в решението дали да родиш или не, дали да се разведеш или не.
Не раждаш заради него самото, а заради собствената нужда от възпроизводство.
В някои случаи, егоизмът до такава степен заслепява, че се ражда на всяка цена- без грам мисъл за перспективите пред детето.

# 200
  • Пловдив
Абе, какви перспективи пред детето, вие акъл имате ли, бе!
Кой човек - изключвам хора в тежка депресия и подобни случаи - би предпочел майка му, от мисъл за перспективите и неегоизъм, нали, да не го беше раждала?!

# 201
Глупости. Никой не знае какви са перспективите пред бъдещото му дете, да не е врачка.

Но от много такова мислене най-вече се остава без  деца, което е жалко. Късно ми е, какво ще кажат хората, ще го обиждат..
Дъщеря ми, впрочем, то е предпубер ми заяви, че годинките ми са повечко и че младите майки били предпочитани в техните среди. ОбЪрнах и внимание, че съм по-хубава от едно 80 - 90 процента от майките в класа, да пита който ще от съучениците си. Тя се съгласи, че е вярно,  но все пак... Казах и, като е така ,докато и дойде акъла, да казва, че съм с 10 години по-млада, аз и без това така правя, никой няма да познае, толко разбират.

След това отиде да ръчка баща си, че бил дебел. Което той не е, едър мъж е, но съвсем представителен. Сега чакам да видя какъв кусур ще намери  на баба си...

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 21:17 от Iris04

# 202
  • Варна
Глупости. Никой не знае какви са перспективите пред бъдещото му дете, да не е врачка.

Но от много такова мислене най-вече се остава без  деца, което е жалко. Късно ми е, какво ще кажат хората, ще го обиждат..
Дъщеря ми, впрочем, то е предпубер ми заяви, че годинките ми са повечко и че младите майки били предпочитани в техните среди. ОбЪрнах и внимание, че съм по-хубава от едно 80 - 90 процента от майките в класа, да пита който ще от съучениците си. Тя се съгласи, че е вярно,  но все пак... Казах и, като е така ,докато и дойде акъла, да казва, че съм с 10 години по-млада, аз и без това така правя, никой няма да познае, толко разбират.

След това отиде да ръчка баща си, че бил дебел. Което той не е, едър мъж е, но съвсем представителен. Сега чакам да видя какъв кусур ще намери  на баба си...

Като бях почти на годините на дъщеря ти, една съученичка непрекъснато ни навираше младата си майка, която я е родила на 20 г., а аз се срамувах от годините на майка ми, която ме е родила на 26. Толкова ми е бил акълът... След някоя и друга година заедно ще се смеете Simple Smile

# 203
Прочети отново постовете и ще видиш мнения, че пиклите на 20г. за нищо не ставали, докато майките на 40 били точно на мястото си........
Напротив, не се казва това. А че има майки на 20, които са безотговорни/незрели, не изглеждат добре и си оставят децата да бъдат отгледани от бабите. "ИМА такива" не значи, че всички са такива. Подчертавам, че този момент много трудно се проумява.
В същото време се каза, че сред 40 годишните има такива, които изглеждат добре, здрави са и т.н. Обобщенията и статистиките не касаят отделните случаи.

Колкото до "изключенията", рискът от синдром на Даун при възраст 37+ е средно 0.4%.  Това означава, че при 250 бременности на жени над 37 години, една ще доведе до дете със Синдром на Даун. Ти си помисли дали 250-те са изключението, а едната е правилото.
Това, че за нещо има повишен риск, дори да е в пъти повишен (при жени на 25 години рискът е 1:1400), не значи, че вероятността е над 50%, т.е. е по-вероятно нещото да се случи. Напротив, огромният процент деца се раждат здрави.
Наистина има нужда от малко статистика в училище.

# 204
На моят син пък като му кажат - Леле, майка ти колко е млада, на 15 ли те е родила? - хич не му става драго.  Laughing

# 205
Явно сега има някаква нова мода при децата - да се обиждат на ,,колко е стара майка ти,,  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 206
  • out of space
Запишете ги на спорт или някакво друго занимание тези деца, за да не мислят за глупости.

Майка ми ме е родила на 35- никога не съм се срамувала от това и съм я питала как са могли 5 години да живеят без мен с баща ми. Отговорът й беше: ако знаеш колко ни беше добре  Laughing

Аз родих на 23 първото и наистина има огромна разлика в отглеждането, но може би си зависи от зрялостта и физическото състояние...

Все пак мнението ми е, че след 45 не е ок бременност и раждане, заради всички участници...

# 207
Аз родих моите близнаци на 40 г. след няколко години на стерилитет и ходене по мъките. Съпругът ми също е на 40 г.  Някой тук се опитва да ме убеди, че ще бъдем непълноценни родители ? С какви аргументи ?  smile3506

# 208
  • Пловдив
Обаче не забравяйте, че две трети от жените смятат, че изглеждат по-млади от връстничките си. Wink Аз пък съм на 40, дебела, дърта и си знам, че си изглеждам съвсем на годините, планирам трето дете (дай боже разнояйчни близнаци) и никой не може да ми каже копче.

Не че има връзка с първоначалния въпрос, обаче тя темата ако все пак не успее да се превърне в тема за философията, предимствата по рождение и правилните избори на Мамасита, тогава се превръща в тема добре ли е да се ражда на 40, селско ли е да се прави еди-как си и подобни.

# 209
Аз пък не искам да раждам на по-късна възраст именно заради риска от близнаци. Защото са усложнение и риск, не просто "двойна радост".

Те децата се раждат здрави, но не знаеш още какви мини-мутацийки си носят и после как ще се отрази това на техните деца.

Има риск да повлияеш негативно на фертилитета на дъщеря си, ако я родиш късно:

И в добавка на малко кукумицин от възрастта...дано да раждате синове, че са по-корави, ама момичетата трябва да получават дъ бест. Защото после всеки дефект е неприятен. А когато раждаш дъщеря, твоята биология ще се отрази и на внучката ти. Така че е малко безотговорно да искаш дете, само да му слагаш панделки и роклички.

Общи условия

Активация на акаунт