Желание за дете и проблемни отношения

• 33 091
  • 475
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Аз пък не искам да раждам на по-късна възраст именно заради риска от близнаци. Защото са усложнение и риск, не просто "двойна радост".

Те децата се раждат здрави, но не знаеш още какви мини-мутацийки си носят и после как ще се отрази това на техните деца.

Има риск да повлияеш негативно на фертилитета на дъщеря си, ако я родиш късно:

И в добавка на малко кукумицин от възрастта...дано да раждате синове, че са по-корави, ама момичетата трябва да получават дъ бест. Защото после всеки дефект е неприятен. А когато раждаш дъщеря, твоята биология ще се отрази и на внучката ти. Така че е малко безотговорно да искаш дете, само да му слагаш панделки и роклички.

Не чети в интернет, не всичко което пише там е истина, а е просто поредната "новина - сензация" в някой сайт.

# 211
Това с мутациите не е "от интернет", а е доста известен проблем.

Освен това "от интернет" може да не вярваш само на тази статия, а да си свериш информацията. Има доста свидетелства, че не е точно статия тип БоНба!!1! Сензация!, ами има нещо, на което следва да се обърне внимание.

Ииии...има нова тема, в която една жена е направила сметка, че ще са на 60 с дете на 20 и го вижда като проблем. Тя тесногръда ли е, какво ли...

# 212
  • София

Ииии...има нова тема, в която една жена е направила сметка, че ще са на 60 с дете на 20 и го вижда като проблем. Тя тесногръда ли е, какво ли...

Не, само си търси оправдание.

# 213
  • Пловдив
Така...
Риск от Даун едно на 500 (примерно, на възраст 32 години, пак примерно, Мамасито, ти нали на толкова роди) - може. Едно към 250 - на възраст примерно 40 - сакън, не може.
Риск от дребните мутацийки - подобно. Ако рискът е Х (Х = нула цяло и нула нещо си на сто, да речем) при възраст 32 години - може. Ако на 40 години е Х, умножен по едно цяло и 3 десети - сакън.
Кой я поставя границата за риска, ти ли? Кой определя големината на риска, над която не бива?

# 214
  • Пловдив
Това с мутациите не е "от интернет", а е доста известен проблем.

Освен това "от интернет" може да не вярваш само на тази статия, а да си свериш информацията. Има доста свидетелства, че не е точно статия тип БоНба!!1! Сензация!, ами има нещо, на което следва да се обърне внимание.

Всеки решава сам за себе си кога и как да има деца. Не съм против да се раждат деца на 20 г., както не съм против да се раждат деца на 40 г.
Живота вече не е това което е бил преди 200г., когато ако човек доживее до 60 г. се счита за старейшината на селото. Когато дойде време лично аз да се пенсионирам годините за пенсия ще са вече към 73+ г. не виждам защо на 60 г. да нямам 20 г. (вече не дете, а голям човек), след като ще ми остават още поне 13 г. до пенсия.
С напредването на технологиите и медицината качеството на живот в развитите и развиващите се страни значително се подобрява. Хората живеят по-дълго от всякога (винаги има и изключения). Майчината смъртност значително е намаляла, детската също. Едно време една жена на 45 е чакала да стане баба с нетърпение, днес едва ли има много жени, които на 4 да тръпнат и вехнат кога ще станат баби, след като самите те водят още доста активен социален живот и изобщо нито се чувстват, нито изглеждат като типични баби.

# 215
Ами всъщност се оказва, че в последните години въпреки медицината качеството на живот доста намалява и не сме си извоювали старини със здраве. Напротив, за развитите страни и градското население хроничните болести хващат все по-млади, все по-често.

# 216
Сега има пренатест за около 1400 лв. Дава 99% точност за даун и други мутаци. Айде стига с тия болести бе. Днес си здрав утре не. Някой се ражда болен ама с правилни грижи си живее и работи, друг се ражда здрав ама нещо се случва и умира внезапно. Вашите предположения и глупости край нямат.
Моята теория е друга. Светът е пренаселен. И повече от две-три деца не е редно да ражда жената. За да може тия които са се родили да живеят качествено. Отделно от това да раждаш много деца - повече от три на мен ми се струва породено от някакви липси, и по скоро жената трябва да си обърне внимание, защо освен майка не иска да е друго. Ако пък това да сменя памперси е единственото което я радва и може да върши да търси такава работа. Ама ей така да си раждаш ми се струва нелепо, животинско и егоистично

# 217
Пренаселена е градската среда, иначе ресурси има, ако си някъде на село, може и пет без проблем да завъдиш. Е, ако искаш градски живот, става трудно.

Многото деца не са само "смяна на памперси", обикновено го правят хора с друг светоглед и животът им не е монотонен. Монотонен е на градската майка с 1-2 деца, защото е на тясно и реално няма ресурс, гледането е мъка.

Светът въобще не е пренаселен с хора като мен, така че хич нямаше да се чувствам виновна при възможност да родя и осем. Щото е ясно, че дори едно американче може да изс%$е повече химически мръсотии и от осем нормално живеещи човека.

# 218
. Не разбирам как едно дете ще е ощетено с това, че като стане на 20, майка му ще е на 40 или 60 и в двата случая за детето ще са еднакво възрастни
Не разбираш, защото не си го преживяла- в детската градина, после в училище, когато те питат това баба ти ли е?
Когато ти се иска да се надбягвате, да те носят на конче, да вървите по улицата и да си горда с мама, с която да ви казват, че сте сестри.......
Пропастта между поколенията съществува, но когато е прескочено едно, съвсем трагично става.
Няма дете, което и на 2 години да е, да не прави разлика между 40 и 60 годишните.
Според това мнение и аз изпускам влаковете за второ дете.На 33 ще стана след 3 месеца,надявам се до 35-36 да имам второ детенце.

# 219
Чуждите хора не ме интересува кога раждат, но за себе си и аз си поставих психологическа граница до 35 г. Второто.

# 220
Да ти кажа, доста е условно, с третото дете жената до мен също беше на 33- с първо дете. Мен акушерката ме пита "кога успя толкова малка да родиш три", а 33 хич не е малка възраст, и за 5 деца има технологично време.

Винаги може да скъсиш сроковете с породени, аз и затова 2 и 3 ги форсирах малко, че с годините нямаше да се навия, а третото сега е бебе по каталог.

# 221
  • Пловдив
Моята теория е друга. Светът е пренаселен. И повече от две-три деца не е редно да ражда жената. За да може тия които са се родили да живеят качествено.
Моите специално не ги мисли, качествено си живеят.

Цитат
Отделно от това да раждаш много деца - повече от три на мен ми се струва породено от някакви липси, и по скоро жената трябва да си обърне внимание, защо освен майка не иска да е друго. Ако пък това да сменя памперси е единственото което я радва и може да върши да търси такава работа. Ама ей така да си раждаш ми се струва нелепо, животинско и егоистично.
На теб какво ти се струва, за щастие е без значение. Мнението на човек, за когото майка на три и повече деца е равно на нищо друго освен майка (доста елементарно и невярно съждение) или за когото имането на собствени деца се заменя пълноценно с работа на лелка в яслата, не тежи особено.

# 222
Многократно съм казвала че чуждия живот не ме интересува, изразих позицията ми по темата.

# 223
  • София
Да де, всички младеем в собствените си очи, но децата не се лъжат лесно.
Мен все още никой не ме нарекъл баба на малкото ми дете. Но пък дъщеря ми е на възраст, когато аз бях я родила. Както е казал Шекспир:
Самата аз бях вече твоя майка
на възрастта, в която ти, Жулиета,
все още се момееш.

Надявам се дъщеря ми да има повече акъл от майка си.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 11:50 от Cuckoo

# 224
  • Пловдив
.................както и абсурда да си оставиш бебето на бабата или таткото и да идеш да се позабавляваш например.  Laughing
Честно ли намираш нещо нередно? Че какъв му е на това дете баща му, баща!!!! Естествено е да му оставя децата и да се позабавлявам.

Общи условия

Активация на акаунт