Желание за дете и проблемни отношения

• 33 126
  • 475
  •   1
Отговори
# 255
Вече и до обиди се стигна.
Казах и преди - всяка жена има право да стане майка .Но и е факт че късната бременност и раждане си имат своите рискове.
Не бих си позволила да давамакъл на когото и да било.
Чест им правя на жените с проблем които се борят със зъби и нокти за да имат бебе.
По скоро не оправдавам/ въпреки че и това си е тяхна работа/ жените гонещи кариера и мислещи се за неподвластни на времто, които в един момент се сепват че биологичния им часовник нещо издава багажа .

# 256
  • Пловдив
А жените, несъумели да преосмислят стратегията, щот нямат капацитета за това на Мамасита, и поради тази причина късно срещнали таткото, тях оправдаваш ли ги?

# 257
Тази сирена е типичен пример на нарцис.Прекалено голямо ЕГО.

# 258
Въпросът е уловка, няма да отговарям, Магдена. Все пак- не може всичко в живота "да ти се случва", ако искаш нещо, правиш съответните за това неща.

# 259
А жените, несъумели да преосмислят стратегията, щот нямат капацитета за това на Мамасита, и поради тази причина късно срещнали таткото, тях оправдаваш ли ги?
Ами да - то и това си е проблем не само репродуктивния. Laughing
Точно за подобен проблем писах в началото на темата.
Моя позната роди на 47 / ин витро/
Късно срещна човека, дълга връзка преди това, трудна раздяла и така
Сега е на 49 с две близначки.
Никога не се е оплакала но винаги си е признавала че не и е лесно.
Ама се справя и то чудесно.

# 260
  • София
А жените, несъумели да преосмислят стратегията...
Ако съчувствам на всички несправедливости в света - трябва да се гръмна на минутата
Несъумели, въпреки житейския си опит и предполагаемото си поумняване с възрастта...  newsm78
Пазя съчувствието си за жените с физически проблеми, които нямат вина за тях.
И за да не излезе, че е на чужд гръб - аз самата си пропилях (с чужда помощ) доста години в някакво очакване и спокойно можеше да съм изтървала последния влак за 2-ро дете. И съм плакала, и съм се тръшкала, когато не забременях от раз, както с първото си дете, но съм обвинявала само себе си.

# 261
Мога да им съчувствам, ако поне малко си преглътнат егото и не се опитват да изтъкнат колко всъщност са модерни и как точно така е трябвало да стане, защото са пътували или каквото там са правели.

В живота има 2-3 простички отметки, за които е хубаво да помислиш поне ей така мъничко. Не да се вкарваш в рамки, ама малко да пренаредиш нещата, ако държиш на тия неща. Ако не, признай си го отрано и хващай смело, ама наистина смело, друга посока. А не да стане нито така, нито онака...трябва да се взимат решения, ясни и категорични. Трябва да има курс, не дрейф по течението, а после да се оплакваш- ами то там имало риф...

# 262
Ти може и да си ми хванала правописната грешка на думата стерИлитет, но никога няма да разбереш смисълът й по-добре от мен, за което можеш само да се радваш.

И да, така е - изпростявам наистина. Просто ми се налага. С такива хора по друг начин не може да се общува - трябва да слезеш на тяхното ниво.

# 263
Е добре де, кога се сблъска с проблема: на 22 се зажени и не можеше да имаш деца и до 42 не си спряла с агресивни опити...или се присети на 37 и се оказа, че вече не е лесно.

# 264
Сирена, защо продължаваш? Всички те разбрахме и теб, и гледната ти точка!

# 265
Не, наистина ми е интересно как така ти се "случват" репродуктивни проблеми, без възрастта да е фактор. И ако са се случили на 22, има доста голяма вероятност да се решат по някакъв начин.

# 266
Не, наистина ми е интересно как така ти се "случват" репродуктивни проблеми, без възрастта да е фактор. И ако са се случили на 22, има доста голяма вероятност да се решат по някакъв начин.

Толкова ли ти е готино да ровиш в живота на хората? Ако някой иска да сподели нещо, ще го напише и без подкана.

# 267

Точно на теб изобщо няма да ти давам обяснения.

# 268
Не е и нужно, но не ми изглеждаш като 100% в мир със себе си (поне според форума- такива изблици и писания обикновено се тълкуват като "ооо, ама тя щом пише така, не е в мир със себе си!").

На мен пък ми е странно защо се смята, че моето имане на деца е било "лесно", а тези с репродуктивни проблеми са свещени крави, макар в някои случаи сами да са се докарали до проблемите. Да, в биологичен план може да е било лесно, но не и в житейски. Поела съм рискове именно заради фактора "възраст".

# 269

Точно на теб изобщо няма да ти давам обяснения.

Ей ама много интересно как човек, който е нямал проблеми със забременяването се опитва да дава акъл на други дето имат. Още малко остава да кажеш че тези дето имат деца с увреждания сами са си виновни. То бива бива толкова предразсъдъци и ограничено мислене.

Общи условия

Активация на акаунт