Желание за дете и проблемни отношения

• 33 092
  • 475
  •   1
Отговори
# 405
Иначе и аз не си спомням преди да е имало такъв проблем с безплодието, както и с раковите заболявания.
Joy
Ти колко точно назад във времето си спомяш и какъв процент от населението си изследвала?
Честно, убивате ме с тези коментари.
В миналото страшно много хора са умирали от неизвестни на околните им причини. От "таласъми", "вграждане на сянка" и какви ли не други, които най-често са били вируси, бактериални инфекции, но е възможно един солиден процент да е бил и рак. Никой не е диагностицирал и лекувал тези хора, за да се знае, че не е имало рак сред тях.

# 406
И от двете неща е имало, често срещано е "умря от корем", което доста вероятно си е било раково заболяване.

Обаче в последните десетилетия вече безплодието си има друго измерение, не на последно място защото на менопаузата още малко вече ще й викат "репродуктивен проблем".

Сега по-големият проблем е, че хронични и дегенеративни болести се "подмладяват".

# 407
  • София
Е, как бе, на някоя дядо й доживял до 90 години, значи тогава е било по-добре. Редовния форумски довод.
Гладни е нямало, нито пеленачета са умирали от недохранване на майката и липса на мляко

# 408
  • Пловдив
Е, как бе, на някоя дядо й доживял до 90 години, значи тогава е било по-добре. Редовния форумски довод.
Гладни е нямало, нито пеленачета са умирали от недохранване на майката и липса на мляко
Да бе, вуйчото на баба ми, аз го помня, умря на 96 и пушеше като комин по една кутия цигари без филтър на ден. ОБАЧЕ са били 6-7 деца, от които до възраст да имат самите те деца доживяват три. Въпросния вуйчо и две сестри. Едната от тия сестри е майка на баба ми. От това поколение също не оживяват всички деца, едно умира на 4ри години, неясно от какво. Оцеляват баба ми и сестра и.

# 409
Иначе и аз не си спомням преди да е имало такъв проблем с безплодието, както и с раковите заболявания.
Joy
Ти колко точно назад във времето си спомяш и какъв процент от населението си изследвала?
В миналото страшно много хора са умирали от неизвестни на околните им причини. От "таласъми", "вграждане на сянка" и какви ли не други, които най-често са били вируси, бактериални инфекции, но е възможно един солиден процент да е бил и рак. Никой не е диагностицирал и лекувал тези хора, за да се знае, че не е имало рак сред тях.

Увеличават се раковите заболявания и безплодието всяка година. И точно на млади хора до 30 години. Всяка година процента е по - висок спрямо предходната. Това ако не е увеличение, здраве му кажи.

# 410
Да за това трябва да сме доволни на това което имаме, а не да търсим все максимума. Макс доходи, макс деца. По кротко.

# 411
Joy

Значи, спомням си от 90-те години насам, да речем. Усеща се чувствителна разлика. Изобщо не говоря за преди 100 години, че да се смееш какво си спомням.

В малките населени места винаги се е обсъждало безплодието, чувала съм като дете понякога за някоя да кажат, че е яловица или нещо подобно (въпреки че реално проблемът може да е в мъжа, все жената е виновна) - думи, които дори не съм разбирала в тогавашния момент, но сега като връщам лентата, установявам, че не са били толкова двойките с безплодие, колкото сега. Винаги се е обсъждало и кой от какво е починал. Раковите заболявания не бяха толкова често срещани. Ако твърдиш, че 90-те години на ХХ век още са били на ниво таласъми или умря от корем или от зъб, значи няма какво да обяснявам.

# 412
Увеличават се раковите заболявания и безплодието всяка година. И точно на млади хора до 30 години. Всяка година процента е по - висок спрямо предходната. Това ако не е увеличение, здраве му кажи.

Но се увеличават и хората на земята и е нормално да има някаква природна регулация на ресурсите все пак и колкото и да се мъчим да произвеждаме все повече и повече ресурсите намаляват.

Онзи ден си говорех у нас на кафе с майката на най-добрия приятел на дъщеря ми от класа им и тя сподели, че е родила сина си на 37, а сестра му 3 години по-късно и са се чудили много за второто, защото за нея е било супер егоистично да иска още едно дете с тенденциите по света на свръхпопуляцията, която ни залива.
И двамата са адвокати и в момента тя е на 45 ,а мъжа й на 57.

Моето мнение, че реално 3то дете в такава ситуация е не-мислене за благополучието на децата и живота им. Peace

# 413
...и затова след 20 години на мястото на семейството адвокати ще има семейство сирийци, на които няма да им пука да наплодят 5-6 правоверни на канадска почва.

Аз пък си мисля, че щом човек е роден, има fighting chance, като не е задължително животът му да е перфектен, за да си е струвал.

Лесно се самоубива мислещият, виновно чувстващ се западен човек...

# 414
Сирен, нима сирийците са нещо по-долно от нас и те не стават адвокати или лекари?
Такава ксенофобия и открит расизъм няма да срещнеш в това общество. Битието определя съзнанието.

Нима в проблемен брак третото дете ще е добрият вариант?

# 415
В случая Сирена има право. Самият факт, че мнозинство стават хора с други разбирания и ценности, застрашава днешната култура, такава, каквато е. Светът ще оцелее, но ако някой иска средата му да е подобна на тази, в която живее, трябва в нея да остане критична маса хора, които имат същите разбирания за живота.
Простичкият факт е, че онези, които изповядват западните ценности, намаляват и остаряват. В крайна сметка това е самоубийствено за днешната цивилизация, такава, каквато я знаем. Европа го усеща много ясно, въпрос на време е да го усети и Америка, в днешния свят изолационизъм не е възможен. Човечеството не е застрашено  от загиване, ще има лекари, ще има адвокати. Не можем да знаем обаче какви права ще имат жените например в този бъдещ свят, кой ще се лекува, на кого ще се адвокатства.
И това няма нищо общо с факта дали някой е по-долен или по-горен. Достатъчно е просто да е различен.
И искам да съм пределно ясна. Не съм расист. Имам близки от всякакъв цвят на кожата, вяра и разбирания и си ги ценя и обичам. Но някои възгледи за живота за мен са по-неприемливи от други. Това не е проблем на самите хора, а на културата им.
За проблемния брак съм съгласна, макар че онези, които раждат по много деца, въобще не мислят за това проблемен ли им е брака, или не.

# 416
  • София
Barefoot Kontesa, тази жена ако не беше родила свое, щеше ли да осинови чуждо дете? Или поне да стане приемен родител?

# 417
Румцайс, така написано звучи другояче.  Peace

По принцип белият човек винаги е бил малцинство и сега тази граница се задълбочава, но не виждам как раждането на повече деца ще преобърне тенденциите?!
 1 млрд няма как да станат изведнъж повече от  другите 6 млрд-а, ако това е целта.

Количеството винаги е било по-маловажно от качеството и светът го знае.
 Възпитавайте бъдещото поколения добре и винаги ще е добре за децата ни. Peace

Barefoot Kontesa, тази жена ако не беше родила свое, щеше ли да осинови чуждо дете? Или поне да стане приемен родител?
Коя? Адвокатката ли?
Не знам, но навярно. Познавайки я може би по-скоро да, отколкото не.

# 418
Изобщо не говоря за преди 100 години, че да се смееш какво си спомням.
Смешното е, че на базата на спомени и дочути разговори между баби в някое село, си правиш изводи за глобални тенденции. Ако искаш да стигнеш до верен извод, проучваш статистики, а не караш на дочути клюки.
Как може ти да знаеш процента на двойки с репродуктивни проблеми сега и преди х години, че и да ги сравняваш. Случайно да си доктор в клиника по въпроса?

"Преди нямаше, защото аз не съм чула бабите в село да коментират", е абсурдна база за изводи.

Ако говорим само за нашия регион, е много несериозно да не съобразяваме фактора Чернобил за количеството на раковите заболявания.

# 419
  • София
Коя? Адвокатката ли?
Не знам, но навярно. Познавайки я може би по-скоро да, отколкото не.
Така има смисъл, иначе не виждам връзка между свръхнаселението в Китай и нейното желание за дете. Ще прилича на холандското момче, което запушило дигата с пръст.

Спор няма, че сексуалната революция допринася за репродуктивните проблеми, както и нарастването на възрастта на майките. И хапчетата антибебе. Другото е статистика и раздухване от медиите.

Общи условия

Активация на акаунт