Годжи бери - супер храна

• 6 160
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Lycium barbarum L. е латинското име на Годжи бери-то. Наскоро бях на теренна практика в Царево и там този храст си вирее покрай пътя. А в магазините го продават на безумни цени. Самото растение е отровно, но плодовете му не са. 
А, така! Simple Smile Чудех се аз ли съм толкова зле, или наистина растението го има близо до блока на майка ми. Убеждавам и мъжа ми, че годжи бери си расте свободно в България.
Иначе аз съм яла сушено, смесено с мляко, но не ми е вкусно и не бих продължила.

# 16
Lycium barbarum L. е латинското име на Годжи бери-то. Наскоро бях на теренна практика в Царево и там този храст си вирее покрай пътя. А в магазините го продават на безумни цени. Самото растение е отровно, но плодовете му не са. 
А, така! Simple Smile Чудех се аз ли съм толкова зле, или наистина растението го има близо до блока на майка ми. Убеждавам и мъжа ми, че годжи бери си расте свободно в България.
Иначе аз съм яла сушено, смесено с мляко, но не ми е вкусно и не бих продължила.

smile3521

# 17
С годжи бери се отслабва приблизително толкова, колкото и с яденето на стафиди.  Grinning
Няма магическа храна, чай, сок, сироп, с който се отслабва. Иска се трайна промяна в режима към по-балансиран. Не става да си я караме както досега, до с шепа годжи бери на ден и да сме като Хайди Клум.  Grinning Хубаво щеше да е, ама телата ни не функционират така.
Иначе много обичам годжи бери, ям редовно, просто ми харесва.

# 18
Същият ефект, че даже и по-добър ще получите ако си правите сок от панжар.  Невероятно полезен зеленчук, който много се подценява. В комбинация със сок от морков или от краставица или какъвто имате подръка, в правилните дози ако го пиете, уверявам ви това е вълшебно нещо.  Мощна детоксикация на организма, за кожни проблеми, за кръвоносните съдове - прочетете в интернет, информирайте се и поне за  месец опитайте

# 19
  • Милано
Същият ефект, че даже и по-добър ще получите ако си правите сок от панжар.  Невероятно полезен зеленчук, който много се подценява. В комбинация със сок от морков или от краставица или какъвто имате подръка, в правилните дози ако го пиете, уверявам ви това е вълшебно нещо.  Мощна детоксикация на организма, за кожни проблеми, за кръвоносните съдове - прочетете в интернет, информирайте се и поне за  месец опитайте
А откъде купувате панжар?Годжи бери аз си отглеждам в саксии на терасата Simple Smile

# 20
Скрит текст:
Същият ефект, че даже и по-добър ще получите ако си правите сок от панжар.  Невероятно полезен зеленчук, който много се подценява. В комбинация със сок от морков или от краставица или какъвто имате подръка, в правилните дози ако го пиете, уверявам ви това е вълшебно нещо.  Мощна детоксикация на организма, за кожни проблеми, за кръвоносните съдове - прочетете в интернет, информирайте се и поне за  месец опитайте
А откъде купувате панжар?Годжи бери аз си отглеждам в саксии на терасата Simple Smile

Сериозно ли, или се шегувате??? newsm78  
Панджар има във всеки квартален зеленчуков магазин или на пазара.

# 21
  • Милано
Скрит текст:
Сериозно ли, или се шегувате??? newsm78  
Панджар има във всеки квартален зеленчуков магазин или на пазара.
   Не не се шегувам.Закупих си една саксия,сега вече имам 5.Разсажда се много лесно от резници(пръчки)

# 22
Видях в гугъл - явно панджар е червено цвекло. Peace

# 23
Видях в гугъл - явно панджар е червено цвекло. Peace

И аз така видях. Не знаех, че му казват Панджар.....кой го нарича така....?

# 24
Панджар означава цвекло на турски.

# 25
Панджар означава цвекло на турски.

Да, разбрах вече.  Peace

# 26
И аз не бях чувала думата панджар. Пишете си червено цвекло.....това всеки го знае.

# 27
Извинявам се че се намесвам в разговора,но в общи линии никой от вас не е компетентен и цитирате разни глупости които не сте и дочели в нета.
Най -популярните са: че расте някъде като жив плет,че се прави на чай/прави се чай,но от листата/и че няма никакъв ефект от него.

# 28
Че нали го виждаме с очите си как расте Grinning
Напомни ми една позната, според която смокини има Само по морето! Никъде другаде Grinning защото не е виждала.

# 29
Извинявам се че се намесвам в разговора,но в общи линии никой от вас не е компетентен и цитирате разни глупости които не сте и дочели в нета.
Най -популярните са: че расте някъде като жив плет,че се прави на чай/прави се чай,но от листата/и че няма никакъв ефект от него.

Малко по-полека с отправения коментар към "некомпетентните" ! То се вижда кой е некомпетентен! Образовай се малко преди да пишеш! Нали го видях миналата седмица с очите си!? Хайде отправи въпроса си, дали расте годжи бери покрай пътищата към ботаниците в ПУ, които всяка година ходят на практика по морето и обучават студентите, а растението си вирее свободно там, както маслините, нара, смокините.... или и това е глупост? Такива хора като теб, където се намесват без да са се интересували за какво иде реч. Изобщо не си извинена!  Tired

Общи условия

Активация на акаунт