Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 620
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Дентинокс-а е с лидокаин.

И при нас е малък кошмар, зъбките......идат, ама кога ще пристигнат  ooooh!
В петък трябва да и бият ваксина, но е стакова рядко и зелено ако вече 10 дена, предполагам е редно да се отложи  newsm78
Тая нощ и дадох 3 мл. панадол, не се издържаше вече, рев и кривене, ръфане на ръце, отказване да сучи..... Също така със спринцовката за панадола и дадох да пие водичка, с такава наслада и жажда си пийна, иначе не ще и да чуе с шише, та и намерих цаката как да и давам да си пийва. След лекарството се успокои и спахме, даже продължава - твърдо зъби.

Мамите от Варна - купували ли сте допълнителен сенник за количка, ако да от къде, счупи ми се чадърчето, но не искам такова пак, много ми беше неудобно.

# 481
На баткото са му отлагали ваксина заради разтройство Peace
Иначе аз гелчетата с Лидокаин, аз с него не ползвах. Сега отново мисля да ги пропусна. Отзивите от познати майки са че общо взето не помагат особено Thinking

# 482
И моя е с разстройство  ooooh!

# 483
И аз счупих едно чадърче и реших да си взема сенник, е родих се. Много е удобен и прави хубава сянка. На Лорели/Бертони е и върви между 19 и 25 лв в зависимост от магазина. Аз съм от Пловдив, но предполагам, че в повечето бебешки магазинчета ги има, защото поне тук съм ги срещала. Аз моето го взех от едно малко квартално магазинче.

За зъбките вчера взех гелче Бочко, защото е само от билки, без лидокаин. Може да се слага неограничен брой пъти. Ами за сега виждам ефект. И хич не е скъпо, беше около 4 лева във Вис Виталис. И аз много не излизам с малката, изкарвам я на двора под някое дърво на сянка, че като излезем на разходка в това слънце ставаме вир вода и двете. А я забелязах, че като и е топло е много кисела и не иска да яде и спи. Като пусна климатика и направя температурата в стаята да е около 26-27 градуса е доволна.

# 484
Леле момичета от няколко дена не съм влизала и не мога да сваря да прочета всичко, което сте написали  Laughing
Така аз от къде да започна...имам подобни проблеми като вас. Няколко дена бяхме с разстройство, но май вече отшумя. Разходките също са проблемни. Излизаме и уж и се спи, но толкова и е интересно всичко, че не спира да се оглежда. Докато се усетим вече е гладна, но на вън колкото пъти я сложа да яде и почва едно дърпане и плач и я оставям. Съответно вече много и се спи, но не може и така докато започне да плаче и се наложи да се приберем.  ooooh!
Ръцете и са постоянно в устата и се лигави (махам ги, но полза няма). Нямаме проблем да спи и в кошарата и на леглото ни стига да усеща опора на главичката и дупето си  Grinning
Храним се различно с интервали от 2-4 часа изцяло на кърма сме.

Сега съм много притеснена, защото края на месеца сме на кръщене и ще я оставим в къщи с едната баба...а Викито веднага усеща когато изляза, проблем е и храненето с шише (изобщо не ги обича както и бибите) и нямам идея как ще се получат нещата  #Crazy

# 485
Кръщене само в църквата или и с банкет след това?   

# 486
Всичко, дори ни викат малко по-рано за фотосесия. ММ е категоричен, че не иска да взимаме Викито с нас. Остава да се надяваме да заобича шишетата или ще се налага да се прибираме като огладнее  Grinning

# 487
Ти така или иначе няма да пиеш,май това ти е варианта..   

# 488
  • Варна
Ходихме до педито и пуснахме изследване на акото за всеки случай, дано не изолират нещо  Praynig
Даже я изтеглихме да видим дали не е заслабнала от това дрискане, ами не е..... 8100 гр.  Whistling, на 12-ти беше 7340 гр., пак ще ударим килце тоя месец, голяма дунда тая наща  Blush

# 489
Чудя се дали да не взема и аз едно гелче за венци. Криви се доста, трудно заспива. Преди малко не искаше нито вода, нито мляко. Но юмручето не го водеше от устата. Повече от час плака и не можех да го успокоя Sad

# 490
  • Владая
Така като Ви чета,май всички бебоци са на едно дередже  Shocked
Не помня нашата кака да е била така като Ива,все пак минаха 10г от както беше бебе,
но малката разбойничка през деня е кротушанка,обаче след 7ч става кисела,та кисела.
Не иска нито да лежи,нито да я държи някой,крива е,реве та се къса,юмручетата ако може
и двете ще ги набута в устата,лигави се на поразия,много зор виждаме у дома.
Но взех гелчето на Бочко и като че ли след него има някаква промяна,
та може и зъбки да са.
Започнахме със сокче от ябълка,днес дадох 3 кафени лъжички вече,облизва се и "пита за още"  Laughing
За жегите и при нас е топло,въпреки че сме в подножието на Витоша,
за Владая това лято си е направо горещо.Но и ние сме с двор,та се "спасяваме" по сенките.
Хубав и ползотворен ден и послушни бебоци!

# 491
Сега съм много притеснена, защото края на месеца сме на кръщене и ще я оставим в къщи с едната баба...а Викито веднага усеща когато изляза, проблем е и храненето с шише (изобщо не ги обича както и бибите) и нямам идея как ще се получат нещата  #Crazy
Ох, ние другия месец пък на сватба и от сега я мисля и аз. Аз и да я вземем, не мога да я кърмя там, защото заради силната струя в началото, тя се дърпа и чака да поизтече Crazy Та ще трябва да се прибирам за всяко хранене или да се мъчим с шише Thinking Сигурно няма да я вземем де, щото не може нея без баткото, а пък с двамата каква сватба ще е, не ми се мисли Crazy Mr. Green

# 492
Майчинството за август септември ли го превеждат?

# 493
  • Владая
Майчинството за август септември ли го превеждат?
Да от първо до десето число,правят преводите.
Аз съм в чуденка оставащите дни от юли месец.а,кога ще изплатят?

# 494
Хариста, а този лидокаин за какво е?
Това е обезболяващ медикамент. Използва се за местна упойка, има временен ефект ( включително се ползва при стоматологични интервенции, ползва се и в мазила за третиране на пресни татуировки и др.)
На мен ще ми изплатят остатъка за юли утре. Преводи се правят само вторник и четвъртък,  по принцип вече по новите нормативи се изплаща до 5то число на следващия месец, ама пък ако е подадено до 10ти на предходния....а пък ако са повече от един месец, важи за 1я месец до 15 дни, за всеки следващ до 5....и т.н. Но все още не се спазва много строго.
За сватбите, зависи от децата и от типа сватба Wink На нашата сватба имаше бременна в края на 8ми месец с малко момиченце, още 2 бременни, имаше и един фърфаляк на около 2 години, една калпазанка на 4 и двама 7 годишни, и си беше много добре Simple Smile Но мястото и хората го позволяваха.
Колко далече е кръщенето, защото пък ако Вики има нужда от теб, няма ли да си тръгнеш? Ще има ли как да се върнеш бързо, без да разваляш кефа и на таткото. А той защо не иска Вики с вас? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт