Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 243
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Нейде из лудите гори...
Иванче, голям човек си отглеждаш.
На каката гердана е на повече от 4 години, много рядко го е сваляла и не е мръднал, грам не ме е страх Simple Smile

Jane, други раници пробвала ли си? Мандука та бързо умалява , за по-дребни дечковци е. Важното е , че бебето в спокойно. Аз минах през няколко носилки до сега и категорично мога да кажа, че съм влюбена в Тула ❤

# 676
  • Стара Загора
Ние пак имахме малко кръв в памперса онзи ден. Предният ден нарочно ядох яйца и ефектът дойде на следващия ден. Утре ще звъня на гастрото да я питам да отложим ли ваксините или да продължаваме.
За зъбките поръчах на сестра ми от Англия да ми вземе гелчетата teetha. При племенницата ни имаше мнг добър ефект.

# 677
Jane, други раници пробвала ли си? Мандука та бързо умалява , за по-дребни дечковци е. Важното е , че бебето в спокойно. Аз минах през няколко носилки до сега и категорично мога да кажа, че съм влюбена в Тула ❤
Не, тази ми е първата. Аз много исках Тула или Исара да пробвам, но бяха заети. А Тулата дали ще е ок за 6кг бебе? Мисля да поръчам направо, ако наистина все така му харесва на малкия, аз ще се родя!
Откъде ги купувате тези герданчета?
Десито, аз бих отложила ваксините.

# 678
Момичета, някоя да е чела книга на М.Монтесори? Заслужава ли си? Интересен ми е този метод, но малко почна да се спекулира в нета, вадят се извадки, правят се неточни преводи, преиначава се , побългарява се информацията на места. Дори в Пловдив ще има детско заведение по този метод, предполагам, че ще е голяма борба да се влезе там, но дали и 1те години персоналът ще е обучен достатъчно да се справя с принципите на метода и с всичките деца...

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 08:47 от Harista

# 679
Jane, от къде взимате тези ранички под наем? И аз искам да пробвам, защото не съм сигурна дали Викито ще стои  Rolling Eyes

# 680
Jane, от къде взимате тези ранички под наем? И аз искам да пробвам, защото не съм сигурна дали Викито ще стои  Rolling Eyes
Tedka, пускам линк към страничката във фб. https://mobile.facebook.com/profile.php?id=420119131410023
Библиотека за слингове и ергономични раници Вълшебен възел
Мисля, че пуска по куриер до цялата страна Simple Smile

# 681
Исара също е чудна, моята дилема беше пред нея и Тула, но Тула надделя, тя е за 7кг+, Жара е над 7 и е ОК. Исара става и за новородено без приставка- наглася се. Но пак ми се вижда с по-малък капацитет от Тула.
Герданче купих от Амберлино, от Варна е жената.

Хариста, за книгата "Чудото Монтесири" ли питаш? Добре систематизирана информация е. Всичко може да се открие и в нета, но в книгата е подредено. Аз изкарах един обучителен курс по Метода на Мария Монтесори, естествено не е лицензиран от AMI - международната асоциация Монтесори. Боя се, че повечето български Монтесори педагози са със същото обучение, което за мен не е ОК. За да си сертифициран педагог се учи доста време, най-близките обучителни центрове на асоциацията са в Атина и Букурещ. Дано да греша, но моето мнение е, че в България се спекулира с името Монтесори.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 09:17 от Бягащата с вълци

# 682
. Дано да греша, но моето мнение е, че в България се спекулира с името Монтесори.
Именно за това съм леко скептична все още на този етап. Не знаех нещата ,които сподели, но както повечето нови неша в Бг в началото винаги има много пробойни и не са добре стиковани неща....Все от някъде трябва да се тръгне, но ...

# 683
Tedka, пускам линк към страничката във фб. https://mobile.facebook.com/profile.php?id=420119131410023
Библиотека за слингове и ергономични раници Вълшебен възел
Мисля, че пуска по куриер до цялата страна Simple Smile

Много ти благодаря  Hug Идеално ме устройва и аз съм във Варна

# 684
Разбира се, че все от някъде трябва да се тръгне, но смятам, че педагозите в частните Монтесори заведения поне, трябва да отговарят на изискванията, защото иначе е неуважение към хората, които им се доверяват и към метода като цяло. Същото ми е мнението и за градините по проекта в Пловдив - проект е, ще се усвоят пари, то поне да вложат в обучението на педагозите, за да бъдат адекватни.
Сега от любопитство проверих отново сайта на AMI, в Букурещ вече нямат център...

Във Вален Монтесори в Пловдив имат сертифициран педагог, водила съм каката там, доволна съм.  Peace

# 685
Здравейте девойки. Не мога да изчета всичко  bowuu
Направо не мога да повярвам какъв батко си имаме. На почивка сме, т.е. сме в едно помещение в момента и той от половин час пази тишина, за да се наспи Рада.  #Crazy и вечер на лягане е същото. Тихо се преоблича и чака приказка в леглото. Joy
За методът на Монтесори идках да ви питам - не ви ли притеснява донякъде липсата на по-стрига дисциплина?

# 686
Израстнала съм в малко военно градче, където повечето деца бяхме с бащи военнослужещи, майки педагожки, счетоводителки или домакини...най-недисциплинираните покрай мен бяха именно тези с най-желязна дисциплина.....но децата се менят...мисля, че може да се следва всеки метод стига той да е подходящ с нуждите на детето, неговия характер и увереността на родителите в ползата Wink

# 687
Момичета, някоя да е чела книга на М.Монтесори? Заслужава ли си? Интересен ми е този метод, но малко почна да се спекулира в нета, вадят се извадки, правят се неточни преводи, преиначава се , побългарява се информацията на места. Дори в Пловдив ще има детско заведение по този метод, предполагам, че ще е голяма борба да се влезе там, но дали и 1те години персоналът ще е обучен достатъчно да се справя с принципите на метода и с всичките деца...
Моят племенник посещава градина, а сега е ученик в училище Монтесори. Сестра ми е много доволна. Като цяло не са много деца. Занимават ги с различни неща, насърчават ги, поущряват ги с разни интересни методи. Майка ми беше в потрес, когато малкия й каза, че когато се измори по време на час, може да седме или легне на земята и там да продължи занаятията. Мога, да я поразпитам, ако нещо конкретно те интересува.

# 688
хахха Да ,определено е бебе гигантче Бягаща с вълци! PeaceЩе взема да си превъзмогна страха и да ги пробвам тези герданчета...щом казваш,че не са мръднали 4г!!! Peace
Днес си направихме страхотна разходка-почти 2 часа навън без плач!!!Но с повдигната количка -почти седнало положение!В друга поза не иска и минутка да стои!

# 689
И аз все по-често повдигам количката.

Стеличка, Монтесори учи на самодисциплина, грам не ме притеснява, че липсва натиска от страна на възрастния в Монтесори средата.  Peace Браво на баткото !

Нашата кака преди малко приспа бебето, надявам се сега и тя да поспи, за да почина малко, с тези неспокойни нощи не мога да се наспя  Tired

Общи условия

Активация на акаунт