Няма ли наистина добър гастроентеролог или вътр.б-и в София?

• 2 754
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, от 4 години живея с постоянни болки в корема след пиене на антибиотик. Преди две години на ехограх ми видяха ентерит, но така и не стана известна причината. Тестовете за паразити и кандида/гъбична инфекция бяха отрицателни, но на своя глава си направих прочистване за паразити и кандида и се оказа, че имам такива. Май не произвеждам достатъчно ензими както и стомашна киселина. Сега приемам ензими и пробиотик, но не помагат. След прочистването има едно чувство за жулене в корема, особено след ядене, сякаш където са били паразитите са останали ранички. Има и тежест, обикновено горе над пъпа в средата или ако е след ядене някъде в дясно. Не е точно като тежест, по-скоро като вътрешен сърбеж/дискомфорт. Казаха ми че може да е жлъчка или черен дроб, но вече не знам за какъв доктор съм и все отлагам. Вече не знам какво да правя, от 4 години така и не попадам на добър доктор. Помощ!

# 1
  • София
Вижте в Св. Иван Рилски Peace

# 2
Доктор Валентина Петрова.

# 3
  • в страната на чудесата
Правени ли са други изследвания през тези 4 години, освен за паразити и гъби?

# 4
За хеликобактер пилори - също отрицателен, за щитовидната - имам завишени антитела, но диагнозата се сменя от всеки доктор - ту Хашимото, ту Базед, ту поликистозна гуша, но с един крем Ендокринол уж ми се стопиха кистите и възлите според същия уред... #Crazy Имах и изследване за хранителни алергии, но ме изкараха едва ли не алергичен към всичко, а и нямам доверие на лаборатория Рамус.

# 5
  • в страната на чудесата
Имам предвид изследване на червата, ехо на корем, маркери за възпаление?

# 6
Маркери не, ехографски ми правиха - заключението - ентерит в тънкото черво. В чужбина ми писна и си купих едни противопаразитни без рецепта, които се продават там и се оказа, че имам... най-вероятно острици, а също и гъбична инфекция (може би кандида), но изследванията ми в лаборатория изобщо не са показвали паразити и Кандида, все бяха отрицателни.

# 7
Преди месец, може би, в "на кафе" по Нова имаше тема за паразитите. Според това, което чух, всички имаме паразити. Страшното идва, когато започнат да образуват колонии и да се размножават. Слабата имунна система им разрешава това. Решението е редовно обезпаразитяване, поне два пъти годишно. Преди месец ми откриха чернодробна компенсирана цироза,  а аз не пуша и не пия, не съм алкохолик. До преди три години ми се е случвало по поводи, вече и поводите не ги уважавам с алкохол и вече си мисля, че метил ме е нападнал. Някой да ми предложи препарат за обезпаразитяване ?!. Michael_bel, както посочваш неприятното усещане "над пъпа" там е дебелото черво. Започва от апандисита и минава като рамка - на горе, в ляво над пъпа и на долу. Може би трябва да следиш за редовното изпразване на този така важен орган, за който дори се срамуваме да говорим

# 8
Пак ще кажа - Валентина Петрова.

Общи условия

Активация на акаунт