Няма радост по-голяма, ЮЛЧЕ да се гушка в мама

• 61 272
  • 695
  •   1
Отговори
# 570
Моето бебче също има рядко ако и често ака, но това е нормално. Щом акат не се притеснявайте. Интересно ми е това с 10-те мин на гърда и в болницата така казаxа, ама моятя като заxапе не пуска докато тя реши. Цока от гърда около 20 мин и после от шишето още 20, та доста време.си се xраним, ама  всяко дете си има нигов ритъм.
След като вече съм раждала и нормално и секцио, мога да кажа, че сега след секцоито лоxиите са по-малко при мен, още имам, но като количество е съвсем малко. Не знам на какво су дължи, но не се оплаквам  Laughing

# 571
Аз Абоколикен го смесвам с АМ и го давам веднага не изчаквам. Но май нямаме особен ефект от него, давах преди и инфакол, номи се запече от него. Сега вече незнам какво да я правя, то е едно превиване, ръмжене и скимтене много е жална милата. Къркори и коремчето, напъва се да пръцне, но неможе или  не изкарва всичките газове. А от цялото това напъване повръща. И при вас ли е така?

И ние сме така, все едно мече ръмжи, даже като седньа в парка до спящо дете и родителите ме поглеждат с поглед " махни се, да не се събуди и мойто дете" Simple Smile Simple Smile Simple Smile Сега сутрин давам 5к. Биогая и после по 3к. Коликинд. Така давах в началото, обаче ми донесоха Лефакс и почнах от него ефект почти не видях, само запек дето получи детето и свга пак си му върнах Коликинда и е по-добре, и като се превива слагам възглавничка с костилки от червша да го загрее. Редовно масаж на коремчето, гиМнастика и слагане по корем. Че като се наяде и запревива и задължително се повръща и става чудо на чудетсата.
Дано съм била полезна  bouquet
Някой беше питал за пъпките ,имахме пъпчици малко по лицето,които станаха пъпчища по чело и бузки и на края в косата пъпчища. Оказа се бвбешко акне с нищо не се третира, само аако се разчеше ни бяха дали кортекоиден крем ( не се наложи) Но после пъпките в косата станаха крусти, които миришат УЖАСНО  Laughing оправих ги с тридневно мазане с крема за крусти на
Скрит текст:
биодерма
и гребенче за крусти и ресане. Бързо завяхване на всички пъпчовци  Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 13:34 от 07Lucky

# 572
Здравейте, аз 7 дни не кърмих заради антибиотик и се цедих. На всяко изцеждане се събираха едва около 20 мл и от двете гърди,а бебчо се хранеше с АМ и беше спокоен, изградихме някакъв режим. Сега почнах да го кърмя и след това да давам и АМ. Не мога да разбера дали приема кърмата, не го чувам да преглъща както когато приема АМ, ако приема -  какво количество (с оглед количеството, което порядъчно изцеждам с помпа), отделно бебчо е по-неспокоен, мрънка, аз съм по-изнервена, храним се три пъти по-дълго време и после трудно заспива. Нещо новия режим с кърма и АМ май не му е по вкуса. Чудя се дали да го мъча още с кърма или да мина само на АМ...

# 573
Според мен просто си му е такъв момента. Моят сладур веднъж заспива след хранене, веднъж не, преди спеше по-дълго през ноща сега не и т. н. И на педиатърката и на неонатоложката казах, не казаха, че е нещо нетипично. Неонатоложката даже каза, че тепърва ще ни изненадва Simple Smile А за изхождането и при нас е така, и двете казаха, че е нормално за кърмени бебета. Пу пу пу да са ни живи и здрави  Praynig

# 574
Ная, предполагам, че ще получиш полезни съвети как успешно да възстановиш лактацията до количество, което е достатъчно за бебето, ако пуснеш тема и попиташ консултанти по кърмене. Според мен кърмата е най-доброто и след известно време ще можеш да кърмиш без да дохранваш, но ако се чувствате добре с АМ, няма нужда да се тормозиш. Най-важното е майката и бебето да са щастливи и спокойни, а и ти да се насладиш на майчинството. И с АМ ще расте и ще стане човек, може би просто трябва да решиш какво искаш и да го следваш, тъй като ще намериш привърженици и на двете идеи Wink

До преди малко гледах филма "Денят на мама" - лек и приятен Simple Smile

# 575
Lucky ти как даваше лефакса? И аз почнах от него,но май и нас ще ни запече 😔

# 576
Момичета, на нас за коликите много ни помогна чайчето на Хип с копър за кърмачета. Давам и 10-20 мл след храненето в 24:00 часа и спи непробудно до 6 сутринта.
Да попитам някой знае ли през втория месец колко мл храна трябва да приема бебето на хранене?

# 577
Здравейте, аз 7 дни не кърмих заради антибиотик и се цедих. На всяко изцеждане се събираха едва около 20 мл и от двете гърди,а бебчо се хранеше с АМ и беше спокоен, изградихме някакъв режим. Сега почнах да го кърмя и след това да давам и АМ. Не мога да разбера дали приема кърмата, не го чувам да преглъща както когато приема АМ, ако приема -  какво количество (с оглед количеството, което порядъчно изцеждам с помпа), отделно бебчо е по-неспокоен, мрънка, аз съм по-изнервена, храним се три пъти по-дълго време и после трудно заспива. Нещо новия режим с кърма и АМ май не му е по вкуса. Чудя се дали да го мъча още с кърма или да мина само на АМ...
И ние сме почти на същото положение. Първите 7 дни той беше отделен от мен , после около 20 - ти ден пак го хоспитал изираха за 5 дни, резултат- кърма почти никаква. Уж се изцежда, но и притеснение, изтощение...
Сега сме на смесено хранене, но ми се струва че не изсмуква повече от 10-20 мл кърма, защото после изяжда 100-110 мл АМ. Докато е на гърда започва да се тегли, върти, ръмжи, пуфти, приревава...Очевидно се дразни че не пуска нищо. П
И аз се чудя до кога да го караме така...мисля поне до края на втория месец, лекарите ме съветват да продължавам поне до 3- тия, но не знам наистина има ли смисъл.

"До преди малко гледах филма "Денят на мама" - лек и приятен"
Как намери време за филм?? Хаха..мечтая си за такъв момент...

"Да попитам някой знае ли през втория месец колко мл храна трябва да приема бебето на хранене?"
Има различни теории, по принцип 90-100-120...зависи от бебчето, килограмите му, броя хранения, при нас той самия един път е по- гладен, друг път не толкова много, но въпреки че го кърмя преди това под 90-100 мл не пада, а понякога иска и повече. Храня го 7 пъти, през 3 часа, надявам се скоро да се откаже от нощното хранене в 3 и да станатб6 пъти. Тогава като цяло мисля да затвърдят дозата му на около 120 мл-130мл.

# 578
Lucky ти как даваше лефакса? И аз почнах от него,но май и нас ще ни запече 😔
През деня по 1, вечерните хранения по 2 впръсквания.

# 579
Дени, каката е при баба и дядо, и като съм само с бебето имам много повече време. Вярно е като казват малки деца - малки проблеми, големи деца - големи проблеми. Сядам да кърмя, слагам до мен вода и храна, че все съм гладна и жадна, пускам си филма и готово Simple Smile
Днес Елена става на 40 дена. Ходих на църква да запаля свещ, питаха ме колко е голямо бебето и като казах, че е на 40 дена, казаха, че не можело да вляза в църквата, ако свещеника не ми чете молитва. Е, прочете. Не ми допадат поповете, едни такива дебели и мазни, няма нищо духовно в тях, но за наш късмет беше едно младо момче, много любезно, обяснява с усмивка. И молитвата не беше от онези, в които все си грешен, а се казват за детето хубави работи - да е мъдро, здравомислещо и т.н. та малко неочаквано беше, но добре се получи. Иначе да се похваля, свалила съм 9 кг от раждането, остават ми още 8, но да живее кърменето, ям всичко, не се ограничавам, но то много ми помага да си върна формата.

# 580
Ели, хубаво си направила за молитвата. Вярно е , че свещениците не са стока, но има и светстни. Аз също искам живот и здраве да й прочетат молитва за здраве.
Аз имам да свалям още 5 кг. Не знам как кърменето ще ми погне, но се надявам скоро да изчезнат и те.

Искам да попитам имаме шезлонг, но не знам от колко месечно бебе може да се ползва. Някои знае ли отколко месеца може да се ползва шезлингът?

# 581
Аз имам няколко въпроса.
1. Моето бебе е на 14 дни, но от 3-4 дни започна да се нахранва много бързо, не яде повече от 15 мин, рядко вече яде по 20-30 както в началото. Очевидно й стига, защото много често след това връща, освен това после си спи 2-3 ч (или поне не дава признаци, че е гладна). При някой друг има ли го това?
2. Започнах да давам Абоколикен за колики, обаче сега ака по-рядко от преди, но пък по много и качествено.  Laughing Някой друг да има подобни наблюдения?
3. От кога може да се прави секс  Grinning Вярно, че конците ми не са паднали още и имам лохии, но питам принципно?

# 582
  • Варна
Здравейте на всички!
Ние вчера бяхме на молитва в църквата за 40 ден и след няколко дни ще е кръщенето на малката.
Ние пък сме с някаква хрема. Ходихме при педиатърката днес и при прегледа установи зелени секрети по-навътре в нослето. Пуснахме микробиология да видим дали има бактерия. След прегледа като се прибрахме започна да ми прави впечатление, че и едното й оче сълзи. Няма гурлички обаче. На някое бебче случвало ли се е?

# 583
Аз имам няколко въпроса.
1. Моето бебе е на 14 дни, но от 3-4 дни започна да се нахранва много бързо, не яде повече от 15 мин, рядко вече яде по 20-30 както в началото. Очевидно й стига, защото много често след това връща, освен това после си спи 2-3 ч (или поне не дава признаци, че е гладна). При някой друг има ли го това?
2. Започнах да давам Абоколикен за колики, обаче сега ака по-рядко от преди, но пък по много и качествено.  Laughing Някой друг да има подобни наблюдения?
3. От кога може да се прави секс  Grinning Вярно, че конците ми не са паднали още и имам лохии, но питам принципно?
Моето бебе към 2рата седмица започна да се наяжда за 10-15 мин.,но наддава килограми повече от добре,така че няма проблем. Просто цока като невидял и бързо се наяжда.

# 584
Нова Надежда, благодаря за отговора!
Ти как измерваш количеството 10мл.?

Общи условия

Активация на акаунт