Няма радост по-голяма, ЮЛЧЕ да се гушка в мама

• 61 262
  • 695
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Пипа, на моето му сълзеше малко и събираше жълт секрет. Педиатърката каза, че е често срещано, защото на бебетата са им стеснени слъзните канали и изписа капки Тобрекс 2 х 1. Тъй като пишеше, че са за деца над 1 годинка му капах три дни по 1 капка. Неонатоложката го видя и каза, че няма проблем за капките и да капя още два дни. Мина му, но след няколко дни пак почна, пак му капах ден-два и за сега е ок пу пу пу.
Аз съм секцио - казаха ми два месеца без секс.
Аз реших да кърмя на поискване. Само, че той на час и половина два е гладен, затова още давам и добавка, но не на всяко хранене. А и през деня, ако не го изведа спи по-рядко и по за кратко. Не знам ... Искам да махна АМ, но като е на поискване толкова често, нямам толкова много кърма. Иначе нощем е само на кърмене и си заспива. Дали не сбърках с кърменето на поискване?

# 586
  • Plovdiv
Много  се радвам бебчетата растат.Ние качихме 1,500 за 40дни.Вече сме 3850кг.Само че с жълтеницата се мъчим.направихме кръвни изследвания.Общ билирубин 230 Sad   -директен 16  АСАТ 50 и АЛАТ 18- са в норма.Черния дроб гледахме на ехогр.е ок.Ще спираме кърмата за 3дни.Купих Аптамил .После пак ще направим кръвните изследвания и ако не е спаднал общия билирубин ще ходим в болница Sad Прилошало ми е от притеснения.

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 10:38 от peperyda

# 587
Шезлонг използвах с каката от 40 ден, защото тогава ми го подариха.
Уважение, на прав път си! Не се отказвай - с по-често кърмене, ще имаш повече кърма. Това че са меки гърдите, не означава, че са празни. Постепенно ще отпадне и АМ.
Пеперуда, при нас обшия билирубин беше 227. Докторката ми каза, че под 250 е ок. След две седмици пак ще се изследва, но и моето бебе го гледаха нае ехограф, ок е. Според докторката може да продължи и до 3 мес. Просто е нужно повече време. Защо спирате кърменето? Какво ти обясниха, че трябва да стане, като не кърмиш?

# 588
  • Варна
Много  се радвам бебчетата растат.Ние качихме 1,500 за 40дни.Вече сме 3850кг.Само че с жълтеницата се мъчим.направихме кръвни изследвания.Общ билирубин 230 Sad   -директен 16  АСАТ 50 и АЛАТ 18- са в норма.Черния дроб гледахме на ехогр.е ок.Ще спираме кърмата за 3дни.Купих Аптамил .После пак ще направим кръвните изследвания и ако не е спаднал общия билирубин ще ходим в болница Sad Прилошало ми е от притеснения.

Пепруда , не се притеснявай! Ние започнахме да се бистрим от няколко дни. Джи Пито така ме беше стресирала ,че почти ми  спря кърмата . Аз нали ходя и на частно та частната неонатоложка ме прати да изследваме 1000 неща . Билирубин 221, директен- 10,05, АСАТ-57 АЛАТ-21. Гледахме коремна област на ехограф,няма увеличен черен дроб. Всичко е ок. Акото и урината са с нормален цвят. Наддава много добре на килограми и сантиметри.Неонатоложката каза всичко е ок-  Ще чакаме да мине ,никакво спиране на кърмата ,никаква болница. Само глюкоза 10% по 300 мл на ден. Аз давах 2,3 дни по около 100мл ,защото много я болеше коремчето.
 Тъпото Джи ПИ (съжалявам че така се изразявам,но си е точно такава), като видя изследванията,заяви че това дете има инфекция на черен дроб и веднага трябва да влезем в болницата. Всички специалисти тогава бяха в отпуска ,а частната неонатоложка беше с дрислив вирус и не можехме да се видим ,а комуникирахме само по телефона. Щях да умра от притеснение. На следващият ден няма кърма,обаче и на следващият ден ,явно от глюкозата или какво не знам , бебка беше видимо по-розова. С всеки ден избледняваме. Това се случва няма и седмица.
 Пеперуда, от къде взеха кръв на бебето? Нашата неонатоложката искаше да е венозна ,защото било по-точно изследването,но ми каза ако не успеят в лабораторията да й намерят веничка ,да вземат от пръстта. От пръстта при натиска за източване на кръвта ,стойностите се повишавали. Същото ми казаха и в лабораторията. Така че тези стойности които имаме ,неонатолога имаше предвид това ,че са завишени когато ги тълкуваше. Да знаеш,че и това е от значение.
 Кърмата я оправихме с хомеопатия и чая на ХИП . А когато разбрах,че кърмата е намаляла се обадих на педиатърката да питам какво АМ да купя ,а тя ми каза,че е най -лесно да се почне с АМ и иска да опитаме да повишим лактацията. Каза, ако е много гладна малката да й давам глюкоза. Е! Успяхме.
 Виждам ,че нашите стойности на АСАТ И АлАТ са по-високи, а неонатоложката ни каза,че за кърмаче са в норма. И дори ,че до 300 билирубин е допустимо.
 Всичко ще се оправи ! Само не се притеснявай,както каза неонатолога едни лабораторни изследвания сами по себе си нищо не значат. Важно е общото състояния. Вие също сте правили ехо на черен дроб и наддавате добре,така че няма страшно. Просто ще отнеме време. На нас ни казаха ,че и до 4 месец може да се чистим.
 Много ме е яд на тия лекари с остарелите си методи на лечение! Най- доброто лечение за жълтеницата е кърмата!
 Мен ме пратиха да си изследвам съдържанието на мастни киселини в кърмата. Обясниха ми ,че ако е по-мазна може да товари дробчето и за това да е по-продължителна жълтеницата,но пак не се спира кърменето.
 Само спокойно!  Hug

# 589
Аз да ви попитам имате ли колики и какво давате?има ли ефект,а някой дава ли комбинация от няколко вида капки?и как ги давате?

# 590
  • Plovdiv
От вената му взехме кръв.чакаме резултати за хепатит и токсоплазмоза.Имало случай кърмата възпрепятствала оздравяването затова я спираме.Да видим дали ще спаднат стойностите.

# 591
Аз да ви попитам имате ли колики и какво давате?има ли ефект,а някой дава ли комбинация от няколко вида капки?и как ги давате?
Ние имаме колики,но за сега не много силни.От опит с каката мога да кажа,че нищо няма особен ефект.Просто трябва да отшумят сами.С каката съм давала какво ли не и нищо нямаше ефект-ревеше и се свиваше денонощно.Като навърши 4 месеца и коликите изчезнаха и стана много спокойно бебе.Просто търпение.

# 592
Свекървата - полунепозната, натрапена ти от обстоятелствата жена, която трябва да търпиш и да слушаш и да й даваш детето си на всичкото отгоре. Защото тя знае по-добре от теб как да го успокои - на ръце. Никога досега не е заспивала на ръце и не искам да го прави! #2gunfire
Оф, вбесявам се! Не я искам! Само че трябва да стискам зъби заради мъжа. Това преглъщане на гнева ме трови отвътре. Добре, че е тук само за днес. Иначе щях да умра, казвам ви.

# 593
  • София - Варна
Зомби, аз живея със свекърва. Същата работа е и при нас. Ако бебето реве в ръцете ми - не го държа правилно, не му е комфортно при мен, не съм уверена. Ако реве в нейните ръце- гладно е.. Аааххахах. Къщата ми приличала набардак и палестински лагер. Тя е учила синовете си на ред, а как могъл единият да попадне на такава жена, която обича кочина. Та така... Игнор му е майката.

# 594
Свекървата - полунепозната, натрапена ти от обстоятелствата жена, която трябва да търпиш и да слушаш и да й даваш детето си на всичкото отгоре. Защото тя знае по-добре от теб как да го успокои - на ръце. Никога досега не е заспивала на ръце и не искам да го прави! #2gunfire
Оф, вбесявам се! Не я искам! Само че трябва да стискам зъби заради мъжа. Това преглъщане на гнева ме трови отвътре. Добре, че е тук само за днес. Иначе щях да умра, казвам ви.
Все едно аз съм го писала 😁😁😁 май с доста мамчета е така ех и аз един ден ще съм свекърва,живот и здраве,кой знае и мен как ще хокат 😁

# 595
Африканчо, не ти завиждам. Ама ако ми говореше така, щях да се отприщя и да й кажа нещата както ги мисля, не да се стискам. Моята е любезна, с много неща между редовете.
Възможно ли е детето да усеща напрежението ми и затова да е неспокойно? От 3 часа не можем да я приспим.

# 596
Един виц по този повод:
Една снаха все била недоволна от свекърва си - казвала и кое, как, кога да прави и снахата решила да си записва всичко в един тефтер. Снахата родила син. След много години, когато самата тя станала свекърва (недоволна от снаха си) открила тефтера, прочела какво е писала за свекърва си и казала: Ех, права е била мама!  Joy

Моята политика е, че не трябва да се опитвам да игнорирам това, което не ми харесва, а да си го казвам, за да не се повтаря повече.  А най-добре, далеч една от друга.

Аз ще съм двойна тъща, а пък за тях колко вицове има ...  Rolling Eyes

# 597
Момичета, не се оплаквайте от бабите, че поне ги има и са до вас и малко или много зчса някаква помощ, поне малко или понякога...ние сме на доста километри в различни градове, пък и бабите работят все още , та не можем да разчитаме на помощ и честно казано това ме мъчи...Вие как се справяте психически с еднообразието? Не можем да мръднем някъде на по- далеч от 5 мин от вкъщи защото не знам кога ще се събуди и разплаче, кога ще огладнее... всеки ден само по уличките на квартала...не мога да ида до магазина спокойно, или да се изкъпя спокойно...да не говорим за чистене и готвене, мъжът ми ме пита кога съм щяла да почна да готвя отново...хаха!
Много ми се ще бебчо да спре да се буди всяка нощ в 3...
Недоспиването си оказва влияние също....
И да, мисля че бебето усеща когато сме изнервени и ядосани.
А най- много ме е страх , че някакси покрай новото царче удома, забравяме за истинските си и мили взаимоотношения с мъжа ми...Само вечер набързо той като си дойде от работа да го изкъпем и да се редуваме кой да го приспива...намирам време само да му се скарам за нещо о това е...
Относно приспиването - има ли някоя мама чието бебче си заспива само в леглото? Без биберон, люшкане и т.н.... и аконима как става това чудо??

# 598
Deni, аз понякога си изцеждам кърма за едно хранене и си отивам на разходка за по- дълго време.
А пък готвя, когато спи. Е, с чистенето не се получава много, но пак не е зле.
А за мъжа ми и ние често се караме и нямаме време един за друг, но всичко полека- лека ще се нормализат нещата.
За приспиването, бебка заспива в мен след като я нахраня. Рядко заспива сама на леглото.

# 599
Първо искам да кажа колко се радвам,че дългоочаквания за нас юли мина и всички гушкаме здрави и красиви бебенца. Ние с мъжът ми никога не сме се карали, ела ни виж сега. Той нощем много се изнервя когато бебето плаче, а аз се изнервям, че аз така или иначе аз върша всичко,а той мраънка. Иначе когато бебето спи чистенето ми прави удоволствие,само към готвенето ми е трудно да се върна. А за майките и свекървите и аз съм като вас, понякога тази помощ хич не е помощ, а само те натоватра повече,че явно всичко правиш грешно. И ние се приспиваме на ръце,спи върху мен, абе пълно разглезване от сега Grinning

Общи условия

Активация на акаунт