Няма радост по-голяма, ЮЛЧЕ да се гушка в мама

• 61 258
  • 695
  •   1
Отговори
# 600
За коликите почнахме с Биоамика по 5 капки преди хранене. Като свършиха минахме на Инфакол по една доза преди хранене или час и половина след - така каза неоналожката, че педиатърката каза след кърмене. Първите ги изписа неонатоложката, вторите ги изписа педиатърката. Според мен и двете не действат. Не знам. Давам и от чая на Хипп веднъж пие, веднъж не. Сега ям копър, ей така късам и ям.
За бабите и дядовците - те са в пълна готовност, но ние не искаме да ни помагат. За сега се справяме. Вярно аз се изнервям, защото сега по-рядко спи през деня и почти нищо не мога да свърша, но ще се оправим. Когато ще ходим на гости ще давам да го погледат, но да идват в нас да го гледат докато изчистя или те да ми изчистят за сега няма нужда.
Аз да ви питам: Будите ли детето за хранене? През деня става въпрос. Мойто както споменах по-рядко спи денем, но ако заспи не го будя, не, че е спал повече от 3 часа, но все пак. Чета различни мнения и теории и се чудя кое е правилното. Вие какво мислите и как действате?
Зомби и аз съм си го мислила за моето бебе и съм почти убедена, че е възможно.
Евгени заспива на гърда и полееееека го премествам, че често като го оставя се бъди и се почва мрънкане/рев. Напоследък спи между нас на спалнята, аз съм с лице към него, а между него и моят слагаме бебешка възглавница. Притеснено ми е да ме го притиснем, но аз откакто родих спя още по-леко, освен ако не съм супер преуморена, и го наблюдавам. А и така май е по-спокоен. Като спи в леглото само като измрънка и отивам да го видя.
И аз се карам с мъжът ми, защото съм изнервена. Иначе той много ми помага, а аз мрън-мрън. Да са ми живи и здрави и двамата!  Praynig

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 20:46 от Uvajenie

# 601
Хайде и аз да се включа 😁 - за коликите ни давам Абоколикен и Дентинокс,веднъж дневно в млякото слагам и Линекс бебе,понеже Дентинокс съдържа симетикон,а той запича. През деня между храненията предлагам и чая на Хип.Общо взето съм доволна - не реве от колики,само ръмжене понякога докато спи.
За приспиването - с баткото направих грешката да слушам свекърва - че бебе не се буден за хранене и се люлее и разкарва за да се приспи!-Резултатът беше ,че се люлеехме и приспивахме на ръце до 2 годишна възраст а затова че не го будех като бебе за хранене и веднъж спеше 4 часа,веднъж 1 - бебето беше нервно,мрънкащо и без режим . Затова, с тази бременност четох много, и още като излязох от родилното започнах да го будя на всеки три часа,защото бебетата нито имат часовник нито стомахът им можел да издържи повече от 3 чака без храна.Това,че не се будели не означавало,че не им се яде,просто имали нужда родителя да създаде режим.На 39- дни сме и мога да кажа ,че  режим вече имаме .За приспиването -не го люшкам,не го държа на ръце.Храним се и ако не е заспал докато яде,го слагам в кошарата, пускам музикална играчка и стоя в стаята докато заспи.Не съм успяла да махна само храненето в 3 часа през ноща както ви писах,но до втория месец има време,няма да се откажа! 😊
И нашите баби работят,но аз отказах този път на свекървата да помага,че само нерви щяхме да си образуваме. ..не че мъжът ми не си го отнася..За готвенето,се разбрахме с него ,той като си дойде от работа вечер,аз да му казвам какво да слага и да реже,и само да си овкусявам манджите ☺ и така - преди едната манджа да свърши,готвим другата,за да има за другия ден.

# 602
Хайде и аз да се включа 😁 - за коликите ни давам Абоколикен и Дентинокс,веднъж дневно в млякото слагам и Линекс бебе,понеже Дентинокс съдържа симетикон,а той запича. През деня между храненията предлагам и чая на Хип.Общо взето съм доволна - не реве от колики,само ръмжене понякога докато спи.
За приспиването - с баткото направих грешката да слушам свекърва - че бебе не се буден за хранене и се люлее и разкарва за да се приспи!-Резултатът беше ,че се люлеехме и приспивахме на ръце до 2 годишна възраст а затова че не го будех като бебе за хранене и веднъж спеше 4 часа,веднъж 1 - бебето беше нервно,мрънкащо и без режим . Затова, с тази бременност четох много, и още като излязох от родилното започнах да го будя на всеки три часа,защото бебетата нито имат часовник нито стомахът им можел да издържи повече от 3 чака без храна.Това,че не се будели не означавало,че не им се яде,просто имали нужда родителя да създаде режим.На 39- дни сме и мога да кажа ,че  режим вече имаме .За приспиването -не го люшкам,не го държа на ръце.Храним се и ако не е заспал докато яде,го слагам в кошарата, пускам музикална играчка и стоя в стаята докато заспи.Не съм успяла да махна само храненето в 3 часа през ноща както ви писах,но до втория месец има време,няма да се откажа! 😊
И нашите баби работят,но аз отказах този път на свекървата да помага,че само нерви щяхме да си образуваме. ..не че мъжът ми не си го отнася..За готвенето,се разбрахме с него ,той като си дойде от работа вечер,аз да му казвам какво да слага и да реже,и само да си овкусявам манджите ☺ и така - преди едната манджа да свърши,готвим другата,за да има за другия ден.

Значи той в началото си спеше по около 3 часа, после яде и пак спи и сам започна да спи по-малко през деня. Въпросът ми е: Ако след храненето сутрин, примерно в 7:30 часа, не заспи до 13-14 часа и после заспи и спи повече от 3 часа да го будя ли или да го чакам сам да се събуди? Той дори да не спи повече часове после преко сили спи по 2-3 часа и се събужда. Просто като не спи дълго и после искам да си навакса ...

# 603
  • София - Варна
За свекървите: по-добре игнор отколкото караници през ден, през два. Всеки си знае своето, човек на тия години не може да се промени. Разбирате се за нещо и след седмица все едно не сте говорили и пак се кара по старому. Кофтито е, че споровете се въртят само около децата.
Режим ние нямаме. Със сина си имах, но той се изгради някак неусетно, от самосебе си. С това бебе не влизаме в никакъв график. Дори спрях да следя по кошко пъти на ден яде. Не наддава особено много. За 35 дни е наддала кило.
Пипа, и тя сумти и има запушен нос. Утре ще идва лаборатория в нас, че нямам време да ходя да се изследвам и съм поръчала взимсане на секрет от баткото и бебето. Нали предстоят имунизации и на бебето, и на баткото, и педиатърката ксза, че при наличие на бсктерии, няма да се имунизират, а нсли аз и баткото сме със срафилокок.
На мен лохиите ми продължиха 37 дни, като тогава ми дойде и цикълът, самп че сега ми тече едно жълто само. Не е инфекция, понякога става розово. И така карах последните 25 дни от лохиите, само на жълто, колкото да ми цапа бельото само. Та и срга не спира това чудо, затова викнах лабораъория вкъщи за едни щитовидни. Да видя какво става с жлезата скеф раждането и дали нямс някакъв дисбаланс, особено пък с тоеа неспиращо течение.
Вие пишете за лудото ежедневие с 1 дете, а пък с 2 с малка разлика е същински армагедон. При все че майка ми е с мен и извежда голямото почти всеки ден и готви, и пак е лудница. Едното мяучи от колики и е само на ръце. Другото, все още невербално, мяучи за сто хиляди неща, търси главно моето внимание, не иска много с майка ми, та ходя след него с бебе на ръце. От любов голяма само буди бебето, гали го, плюе го, люлее го... Последното пък не понася дс бъде поставено в слинг или кенгуру, та зс да ми е по-яко ми виси от ръцете. Общо взето го приспивам 2 часа, за да спи около 2 минути. Откакто съм родила, съм успялс да ида 1 път до банка и 1 път на зъболекар, при които излизания се върнах към стария си порок, но толкова ми беше само кефът. Вкъщи щ, а и навън с децата, не ми остава време и за половин фас. Забавно е иначе. : )

# 604
Ние горе долу създадахме режим на 3 часа +,- половин час,по принцип не го будя.Вечер прави по-големи паузи и като се събуди яде по-малко.заспива или докато се кърмим ,или го оставям в леглото,количката,на нашето легло,ако мрънка му давам биберон,само ако има колики го люшкам за се успокои.

# 605
Uvajenie,толкова мъничко бебе да не спи толкова време изобщо.....Може би се преуморява,знам,че бебетата до 4-5 месечна възраст е нормално да спят час/час и половина между храненията и толкова са будни. Е,разбира се може и да спи от хранене до хранене или да е будно за целия период,но после спи.Твоето бебче какво прави като не спи?Спокойно ли е?Моят големият,спеше само по 30 мин.между храненията,но той си е просто енергичен и до ден днешен! 😊

# 606
За приспиването -не го люшкам,не го държа на ръце.Храним се и ако не е заспал докато яде,го слагам в кошарата, пускам музикална играчка и стоя в стаята докато заспи.Не съм успяла да махна само храненето в 3 часа през ноща както ви писах,но до втория месец има време,няма да се откажа! 😊

И като го сложиш да си лежи и да се самоприспива не започва ли да мрънка до 2-3 минути...? Че моят дребосък е видно че му се спи и се пробвам по тези методи, но се разплаква...успокоявам  го, давам му биберонката, която обаче като си я изпусне и изплюе без да иска почва пак да плаче....никак не ми се иска да го науча да заспива все с биберон или люшкане, камо ли на ръце....Колкото и безсърдечно да звучи ас съм на мнение че трябва да създадеш режим и навици на бебето. Разбира се че си се гушкаме поне по 50-60 мин на всяко хранене...така че не е като да не е останал гушкан поне по 8 часа на ден, играем си, правя му масажче, слагам го на шезлонга, в количката за разнообразие по разходки всеки ден, ...Но като цяло през останалото време трябва да свиква да си стои сам да си гледа разни играчки, да си слуша музика, да си гука...
За нощното хранене и при нас това в 3 ни мъчи...днес например се събуди в 4 ...от там режимът ни тръгва 4-7-10-13... по принцип гледам да е 3-6-9-12-15.... Как смяташ да го откажеш? С водичка ? Не съм пробвала още...Но знам че като се събуди в 3-4 си е сериозно гладен не вярвам да се залъже с вода...

# 607
Denni,и аз съм от "безсърдечните" майки,които смятат като теб,за заспиването сами и режима!
Понякога си заспива без проблем в леглото,друг път,почва да мрънка,и аз използвам или метода с потупване то по гръб че го и "шшшшшшшшш",или ползвам метода "вземи/остави"-вземи имам го,успокоява се и го оставям в отпуснато,но будно състояние.За нощното ядене ако сам не го откаже до втория месец,има един метод с "презасищане",ще пробвам него.☺

# 608
Denni,и аз съм от "безсърдечните" майки,които смятат като теб,за заспиването сами и режима!
Понякога си заспива без проблем в леглото,друг път,почва да мрънка,и аз използвам или метода с потупване то по гръб че го и "шшшшшшшшш",или ползвам метода "вземи/остави"-вземи имам го,успокоява се и го оставям в отпуснато,но будно състояние.За нощното ядене ако сам не го откаже до втория месец,има един метод с "презасищане",ще пробвам него.☺
Презасищане - предполагам имаш предвид на последното вечерно хранене да си хапне повечко? А нощното хранене и отказването му дали е в зависимост от килограмите на бебчето? Че се чудех ако е мъничък и има нужда от наваксване и хапване че затова си огладнява детето и има нужда...моят Дани се роди 2600, изписаха го 2500... Сега е на 53 дни и е 4200. Надявам се че ще е готов да го откаже скоро сам...ако не почвам и аз разни методи...

# 609
Дааа,доколкото знам,килограмите имат голямо значение!Ето ние сме на 40- дни и сме 4400!А "презасищането" както е описано,е от храненето в 18ч,да се дава  на през 2 часа до 00 ч.примерно и ако не подейства и да се увеличи с 10-20 гр и дневните хранения.☺

# 610
Дааа,доколкото знам,килограмите имат голямо значение!Ето ние сме на 40- дни и сме 4400!А "презасищането" както е описано,е от храненето в 18ч,да се дава  на през 2 часа до 00 ч.примерно и ако не подейства и да се увеличи с 10-20 гр и дневните хранения.☺
Аз да уточня че при нас той храненето в 12 го е премахнал отдавна. Почти от самото начало...мисля че в болницата са го научили така, ...т.е. той яде към 21-22 и прави 5-6 часа дупка, понякога дори 7 като се буди към 3-4. Твърде много ли искам че ми се ще и това в 3 да спрем...хаха? Simple Smile

# 611
Аз да уточня че при нас той храненето в 12 го е премахнал отдавна. Почти от самото начало...мисля че в болницата са го научили така, ...т.е. той яде към 21-22 и прави 5-6 часа дупка, понякога дори 7 като се буди към 3-4. Твърде много ли искам че ми се ще и това в 3 да спрем...хаха? Simple Smile
[/quote]
О,не и ние сме така още от болницата,не се храним в 12,а в 2-3часа.
Не мисля че искаш много при положение че до втория месец трябва да се махне въпросното хранене в 12 (при нас - в 2-3),а по - принцип в 3 изобщо не трябва да го има! Казано иначе - нашите деца си правят 7 хранения на ден,просто вместо в 12,ядат в 3!Така че, пак казвам ако сам не си махне яденето до втория месец, аз ще пробвам метода с "презасищане ".Извинявам се,ако отегчавам другите мами с постовете си!☺

# 612
И Любо пропуска яденето в 12,00 А тази нощ в полубудно /за мен/ състояние се случи следното - размрънка се - беше към 3 часа и аз станах и му дадох бибата с идеята още 5 мин само да си поспя и тогава да го храня и "след малко" /според мен е било малко/ като се събуди ревейки, че е гладен - беше вече 5.20  Mr. Green Та пропуснахме яденето в 3
Ще взема да пробвам така да видимслучайно ли е или...
Мисля, че вече няма колики, не свива крачета, а пръцка страшно много, че и миризливо  Embarassed и не давам нищо, то като цяло не съм давала, рядко вечер Еспумизан и няколкото трагични пъти - зехтин.
Иначе заспива сам - бибата в устата и колкото пъти я изпусне, бутам обратно
Спи само по корем, май не може и да заспи като е по гръб, мята ръцете и не му се получава, но по гръб спи спокойно, не може и да се отвие така и му слагам ръчичката пред бибата, че и да не му пада много и така

# 613
Е значи има бебчета с подобен режим като нашия и с близки разбирания на мамите... Wink
Точно така - 7 хранения.
Извинявам се и аз ако пълниммтемата, но предполагам на всеки ще му е полезно дчвсякакво допълнително инфо...
Въпросът е че ние сме на смесено хранене предимно АМ, та с него гледам да правя интервали от поне 2ч30 мин, защото нали по бавно се усвоява ли, та не ми се иска да му претоварвам коремчето...

# 614
Защо трябва да се премахне нощното хранене колкото се може по-рано? Има ли някакви здравословни причини?

Общи условия

Активация на акаунт