Няма радост по-голяма, ЮЛЧЕ да се гушка в мама

• 61 255
  • 695
  •   1
Отговори
# 615
Ние се кърмим през около 2 часа през деня и през 3-4 часа след 12 през нощта. Ако има колики, давам и през час. Още не мога да различавам плача от глад от останалите. Не съм налагала режим, малката сама се буди. Нямам сили и мотивация да се опитвам да променям нещата засега.

# 616
Uvajenie,толкова мъничко
бебе да не спи толкова време изобщо.....Може би се преуморява,знам,че бебетата до 4-5 месечна възраст е нормално да спят час/час и половина между храненията и толкова са будни. Е,разбира се може и да спи от хранене до хранене или да е будно за целия период,но после спи.Твоето бебче какво прави като не спи?Спокойно ли е?Моят големият,спеше само по 30 мин.между храненията,но той си е просто енергичен и до ден днешен! 😊

Един ден не заспа от 9:30 ч. сутринта до 21:00 ч. вечерта. Имаше час и половина сън общо. Днес от 7:30-40 ч. сутринта заспа чак в 15:00 ч. Мрънка или плаче и го слагам на гърда. Унася се, но щом го размърдам да го преместя или сложа на леглото се събужда и мрънка. Понякога се заглежда в нещо докато е в мен ама щом го оставя след 5-10 минути пак почва мрънкане преминаващо в рев. Не знам ... Днес е така може би защото не сме излизали, но беше студено според мен. Вчера бяхме навън спеше си, после като се прибрахме яде и заспа 2-3 часа и после пак яде и към 21-22:00 ч. заспа и през ноща само за храненията. От вчера до тази сутрин само веднъж /вчера преди да излезем/ му дадох АМ иначе само кърма. Днес два пъти му давах АМ. След второто заспа. Знам, че един ден е така, друг иначе, ама понякога се притеснявам ...

# 617
Uvajenie, и големият ми син беше така като бебе!Аз му казвам "нервно" бебе.Не беше спокоен,плачеше и спеше малко.Не знам колко е вярно това,каква бременност кара жената,но първата си бременност имах много проблеми и бях нервна - е имах и нервно бебе после.С тази бях спокойна, и като че ли и това бебе е по-спокойна. Незнам доколко има връзка едното с другото?

# 618
Аз храня дъщеря си само с кърма и на поискване. За съжаление, нямаме режим, т.е. точни часове на ядене. Интересно ми е как се изгражда режим с такъв тип хранене? Някой с опит да сподели ако може.

# 619
Ние също се кърмим на поискване. През деня на 2 - 2.5 часа, а нощем  на 3. Имаме поне 3 нощни хранения. Изморена съм много, но сме с алергии м семейството. А и се надявам, че ще мине и този период.

Уважение, много малко ти трябва да махнеш АМ. Имаше една статия, но не я намирам сега през тел. за постепенно намаляне на добавката. Сега открих само това
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=730150
А в You tube има едни клипчета на Global health media project за увеличаване на кърмата, за правилно позициониране и тн.- Increasing your milk supply... Може и тях да погледнеш.

За всички кърмещи силно препоръчвам сайта на Хедра. Има много полезни статии.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 08:06 от fifi_0421

# 620
Момичета, много ви благодаря за отговорите. Ще видим ... Аз се притеснявам, че през деня когато не спи дълго време горе-долу на час, час и нещо търси да яде и му давам гърда и когато ревне много АМ и това ми се струва много. Страх ме е да не свикне така и да му претоварвам стомахчето без да искам ... Иначе и аз изкарах нервна бременност. По принцип съм нервна, а и доста разправии ... Не знам ... Една приятелка е имала нервна бременност, но пък има спокойно бебе ...

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 07:37 от Uvajenie

# 621
Момичета малко тъп въпрос,сигурно е нормално,но моето бебе всяка нощ му се запушва носа и на сутринта е с много големи сополки.Вашите имат ли сополки или да питам лекаря. Но не е настинал със сигутност, добре си е.

# 622
Девойчето, според мен няма как хем да се кърми на поскване, хем да се налага режим. Двете идеи си противоречат, така си мисля ...
Фифи, блогът на Хедра наистина е супер. Ако се чудя за нещо, обикновено намирам там верните отговори.
Мерилин, при моето бебе няма това, което описваш за сополите, при мен като голям човек се случва това понякога, ако ми е било студено през нощта.
Снощи бяхме на сватба. Беба беше желязна, спа пре цялото време, само един път се събуди да яде и можах да се нахраня и да играя хоро на спокойствие.

# 623
Исках да ви споделя нещо - преди две седмици ми подариха бебешки гердан от балтийски кехлибар. Не мога да твърдя, че 100% действа, но бебка като цяло е доста спокойна. Има по-неспокойни моменти, но определено намаляха, откакто е с него. Има ли друго бебе с такова герданче? Как му се отразява?

# 624
Merilin,
Сополки или корички? Ние всеки ден имаме корички, бебо е изцяло кърмен, но е с рефлукс. При нас очевидно връща мляко, защото нощем нямам сили да го нося по 30мин прав  и оттам са ни и коричките (блогът на Хедра, статията за рефлукса). Сутрин ги издърпвам с прахосмукачка, за да може са диша спокойно. Но мисля да се консултирам с гастро, че ме е шубе от тихия рефлукс.

# 625
Merilin,
Сополки или корички? Ние всеки ден имаме корички, бебо е изцяло кърмен, но е с рефлукс. При нас очевидно връща мляко, защото нощем нямам сили да го нося по 30мин прав  и оттам са ни и коричките (блогът на Хедра, статията за рефлукса). Сутрин ги издърпвам с прахосмукачка, за да може са диша спокойно. Но мисля да се консултирам с гастро, че ме е шубе от тихия рефлукс.
Ами по-като сополки са жълто-зеленикави. Аз трябва да прочета малко за този рефлукс, защото изобщо не съм запозната. А някоя мама беше писала,че симетикона в капките за колики запичал, вярно ли е това,защото хем има колики и искам да му дам капки, хем е запечен и после пак го боли коремчето.

# 626
Да,за капките за колики със симетикон,аз бях писала че запича, но можеш да прочетеш и другаде същото. Аз лично му ги редувам с капки за колики съдържащи разграждащи лактозата ензим ,  както писах,така че нищо не пречи и ти да редувам или да даваш не на всяко хранене капки със симетикон.

# 627
Може ли някой да даде линк към блога на Хедра.
За симетикона е така, запича.

# 628
  • морето и сините вълни :)
Исках да ви споделя нещо - преди две седмици ми подариха бебешки гердан от балтийски кехлибар. Не мога да твърдя, че 100% действа, но бебка като цяло е доста спокойна. Има по-неспокойни моменти, но определено намаляха, откакто е с него. Има ли друго бебе с такова герданче? Как му се отразява?
Аз мисля да купувам кехлибарено герданче.Мн добри отзиви чувам за него

# 629
Аз мисля да купувам кехлибарено герданче.Мн добри отзиви чувам за него
Не са ли малки бебечетата за герданчета и аз съм чувала добри отзиви че успокояват но Елена сподели как е като му се увие около врата 😯
А от къде се купуват гледам в нета са от 18лв до към 30лв.

Общи условия

Активация на акаунт