Няма радост по-голяма, ЮЛЧЕ да се гушка в мама

• 61 249
  • 695
  •   1
Отговори
# 630
Може ли някой да даде линк към блога на Хедра.
За симетикона е така, запича.

Заповядай!
https://xedra.wordpress.com/

# 631
момичета, как обличате бебчетата, когато сте вътре и когато излизате?

# 632
Беше ме страх да не се задуши с този гердан, но няма такова нещо - достатъчно дълъг е да не го стегне и достатъчно къс да не си го дръпне. Бебето въобще не разбира, че е с герданче.
След първото изслвдване на билирубина преди две седмици, днес го изследваха отново. Тогава беше 227, сега - 190. Дадох еднократно глюкоза 20 мл. Явно трябва време, а не лечение. Вътрешното ми усещане беше, че глюкозата не е нужна. За две седмици е качила 900 г. В следващите дни ще отидем за втора консултация с гастроентеролог, но според изследванията смятам, че всичко ще е наред.
Пеперуда, Пипа с вашите бебчета какво стана?

# 633
  • София - Варна
При нас излязоха изследванията от носен секрет. Със стафилококова инфекция сме. Затова бебето хрипти понякога нощем очевидно. Няма да правим имунизации.

# 634
  • Варна
При нас излязоха изследванията от носен секрет. Със стафилококова инфекция сме. Затова бебето хрипти понякога нощем очевидно. Няма да правим имунизации.
Ние сме със стрептококи в нослето и с конюнктивит от неделя.
 Иначе няма изтичащи или стичащи се сополки,но само вечер диша по-трудно. Заведох я на лекар и при прегледа видя навътре в нослето зелени корички и пуснахме микробиология. След два дни хоп конюнктивит! Сега капя капки в очетата,но педиатърката не иска да дава капки за нослето,защото нямало активна хрема. Чудя се дали конюнктивита е от бактериите в носа. Другата седмица сме на контролен преглед.
 Елена, при последния преглед педиатърката каза ,че е видимо Не жълта и при това положение не иска да изследваме билирубин за да не я травмираме. Само очичките са малко жълти в ъглите. И моето вътрешно чувство ми казваше,че глюкозата не е необходима и й давах само първият ден око 50 мл

# 635
  • София - Варна
Пипа, то и аз съм с тоя стафилокок явно от години, но изобщо не боледувам. За пореден път ми излезе в изследването, при полжение че в Шейново ме наляха с венозен антибиотик, покриващ и стафилокока. Специално предупредих и дадох антибиограма.
Баткото също има в носоглътката кат мен. Мъжът ми няма.
Малката също няма активна хрема, но точно по подобен начин нощем понякога се чувства, че носът е запушен, а и много киха, предполагам от това.
Педито е в отпуск, но беше казала за баткото ако има стафилокок още, нямало да правим една имунизация, която я отлагаме вече цяла година заради тая гад.
Та и малката ще й отлагаме имунизациите кат гледам.
Тази жълтеница заради резус конфлилт ли е така продължителна?

# 636
  • Варна
Не Африканче,просто си е по-продъжителна. Няма причина,а ни изтърбушиха от изследвания. Всичко е ок.
 Значи да не се притеснявам заради стрептокока и да се доверя на педиатърката? Раздвоена съм! Притеснявам се да не слезе към дробчетата,или да се качи към синусите.
 Другото което много ме безпокои е че през нощта трудно се храни заради нослето,а ако й направя промивка с физиологичен разтвор се дави , защото е полузаспала и не може да реагира адекватно.
 Явно е често срещано това? Значи не е задължително да се разболява,така ли?
 Все си имам едно на ум,че е пипна тази бактерия от братовчед си който е на 2,5 гд и ходи на ясла. Имахме роднинско събиране,а той много й се радва,а няма как да го спра да се върти около нея.

# 637
  • София - Варна
Ами баткото много ми боледуваше мин година. От отити и ларингити. Не знам дали има връзка със стафилокока. Предполагам има.
И моята се дави от фузиологичния, пък ако ще да й го давам в будно състояние.
Надявам се да не боледуват и да не слиза към дробовете де.
То всяко родилно и сигурно всеки трети човек гъмжат от подобни твари. Няма как да се предпазим.
Моят батко пък я плюва от време на време. Обаче тя си сумтеше така от родилното.

# 638
И моето бебче сумти ,и аз си мислех че има сополки,но като му ги чистех с аспиратора почти нищо не излезе,носен секрет ли трябва да се изследва и с антибиограма ли?педиатърката не назначи никакви изследвания

# 639
  • Варна
Нашата педиатърка гледа нослето с една машинка (не знам как се казва),която свети и има лупа. За нослето,гърлото и ушите. Тогава видя само зелени засъхнали корички,но и ние нямаме изтичащ секрет. Нито кашля,нито киха повече, само вечер не диша нормално. Взе секрет със стерилно тампонче и пуснахме микробиология.
 Момичета тези аспиратори за прахосмукачки не са ли опасни? Искам да й изсмуквам нещото в нослето,но се притеснявам че нашата прахосмукачка каквато е мощна ,някак ме е страх.
 Какъв е принципът на действие? Не съм виждала?

# 640
Нашия аспиратор е за прахусмокачка,намалям е на най-слабото и издърпва всичко каквото има,в началото и аз се притеснявах и мм с устата издърпваше,но оставаха сополки(това,когато имаше,вече няма почти никакви,само тово тежко дишане,все едно му е запушен носа)

# 641
Здравейте Simple Smile На мен неонатолозите ми казаха да не използваме такива издърпващи неща за носа, защото много изсушавали лигавицата. Евгени киха и понякога има сополки /бели/. Махам ги с клечките за уши и капя физиологичен разтвор. Казаха, че е нормално, не е настинал, не назначиха изследвания. След ядене понякога хрипти, казаха, че е от лакомото преглъщане.
За обличането: в нас, ако е много горещо по памперс, че понякога е като в аквариум ... Навън, ако е жега по боди с тензухена пелена или без, ако е хладно към топло по боди и ританки, ако духа предното плюс жилетка. В нас спи или по боди, или гащеризонче зависи колко е хладно вечер.

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 23:36 от Uvajenie

# 642
Здравейте, момичета. От раждането не съм писала и доста бях изостанала с четенето, но най-после си наваксах:)
Ели е на 27 дни вече. Кърмим се на поискване. Напоследък вечер прави един по-дълъг сън от 5-6 часа, през останалото време се храни на макс. 3-4 часа. Понякога я хващат коликите докато суче и става една дълга и широка... Не успява да се нахрани, и след час пак е гладна. Понякога от напъване повръща... на всяко хранене действаме според ситуацията Grinning
По въпроса за обличането, вкъщи през деня е 26-27 градуса и сме по боди с къс ръкав и тънки чорапки. Навън пак така излизаме или по късо гащеризонче даже без чорапи като е горещо. Като е малко по хладно слагам ританки и/или боди с дълъг ръкав, евентуално и жилетка ако трябва. Шапка съм слагала само като излизахме веднъж рано сутринта, че имаше по-хладен вятър. За сън напоследък слагам цяло гащеризонче или боди с къс ръкав и ританки, понеже малко пада температурата в стаята.
Допреди няколко дена едното оченце беше постоянно залепнало от гурели, с преварена вода и физиологичен разтвор се оправи. Сега другото започна и пак процедирам по същия начин.

# 643
Здравейте! Аз да ви питам нещо. Днес следобяд му се появиха ситни червени пъпчици на бузките на дупето, от двете вътрешни страни. По принцип го мажа с Бепантен, рядко ползвам мокри кърпички, мия го с вода, само вечер с шампоанчето. Това от претопляне ли е или подсечено? Днес бяхме навън и си беше доста жега, дали е от това?

# 644
И моето бебче в бузите е като пъпчив тийнейджър. Четох, че било нормално, тъй като бебчето се изчиствало, на друго място пък, че било от жегата, но не било препоръчително да се маже с кремче, защото запушвало порите на кожата. След два-три дни залиняват, но излизат други. Засега не го мажа с нищо, само го почиствам с тампонче с преварена вода. Ще изчакам прегледа при педиатъра следващата седмица да видим какво ще каже. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт