Как почиствате зъбките на бебето?

• 8 098
  • 20
  •   1
Отговори
Може ли да споделите за грижата за зъбките - с какво се почистват и от кога точно, какви "инструменти" да си купя. Simple Smile amy_nka, каза за паста за зъби, а от кой месец се ползва. Гледах едни неща като четки за зъби, но изцяло силиконови. С такива ли почиствате.
Имаме две зъбчета отдолу и тези дни две се показаха отгоре.

# 1
Аз ходих да питам зъболекар. Още с появата на първите две зъбчета, може да се почистват с памуче напоено с кислородна вода - каза зъболекарят. Аз, това го подминах и понеже ние на 7 месеца имахме 7 зъба (в момента 14, на година и шест), направо купих бебешка паста за зъби, на която пише, че е безвредно поглъщането й, и бебешка четка за зъби 0+. Малкия имаше голям интерес към тях, тъй-като често ме гледаше как аз си мия моите зъби. Като предложих и на него да измием беше въодушевен. Веднага научи думите "четка" (чику) и "паста" (пата) и всеки път като ме види мен пред мивката си ги иска неговите чику и пата. Разбира се, на този етап няма как да му изплаквам зъбките, освен с пръста си, но важното е да се придобие навика.  Simple Smile Той буквално захапва четката с пастата и я смуче и трябва да му повтарям "направи така, мамо" - стисни зъбките, "направи Ааа", гледайки мен в огледалото и така му ги поизмивам, до колкото това е възможно.  Grinning

Тия силиконовите са за чесане на венците. Няма нужда да се купуват отделно, струват скъпичко. В гелчетата на Бочко за успокояване на венците ги има безплатно.

Има и едни други пластмасови пръчки за гризкане и чесане, които някои хора ползват като четки. И, отделно, наскоро открих, че имало и лъжици със силиконов накрайник, за децата, които обичат да хапят лъжицата, докато се хранят.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 10:36 от amy_nka

# 2
Благодаря, amy_nka!
И на мен ми се струва, че ще пропусна това с кислородната вода. В кремчето на Бочно нямаше такива четки. Но ще видя с какво и как да му почиствам новите зъбки. Simple Smile

# 3
  • София
В старите партиди кремчета имаше, обаче вече няма, аз ги видях на щанда изложени заедно и така разбрах. Явно са се усетили  Mr. Green
На бати почиствах от година и половина, имаше вече десетина зъбчета, но разбираше какво правя и съдействаше. Около втората годинка започна и да се жабури. Ползвах четка за зъби 6м+ и пастата на Веледа.

# 4
Не кремче, гелче. И в новите опаковки си ги има силиконовите напръстници. Аз съм взимала със. newsm78 Гел за никнещи зъбки Бочко - шипка, лайка и градински чай.   Grinning

# 5
  • София
 newsm78 newsm78 newsm78
Не знам... точно това е, да, гелче. Аз взех едно от последните с пръстче, новите бяха с по-различна опаковка и без. Бебето го ползва външно - обича да гризе тубичката  Laughing, не мога да кажа, че ни върши работа по друг начин  Wink

# 6
на мойто дете горните 2 зъбчета са пожълтели с какво да и ги почиствам

# 7
  • Варна
ЛЛ ни каза в началото да почистваме зъбките като слагаме бебешка паста за зъби(аз използвам nenedent) върху марличка.Малката има 8 зъба и от скоро й мия зъбките(1г.3мес). Естествено тя иска да яде пастата за зъби и не съм сигурна колко добре се справям с измиването.Вече мисля да пробвам с четка за зъби.Може да имаме по-голям успех.

# 8
ЛЛ ни каза в началото да почистваме зъбките като слагаме бебешка паста за зъби(аз използвам nenedent) върху марличка.Малката има 8 зъба и от скоро й мия зъбките(1г.3мес). Естествено тя иска да яде пастата за зъби и не съм сигурна колко добре се справям с измиването.Вече мисля да пробвам с четка за зъби.Може да имаме по-голям успех.
Използвам същата паста. Има си и четка,връчвам му я намазана с пастата и да се оправя:))) Разбира се,  първо изяжда пастата и търси още...Дава да му съдействам чак като е изял пастата... Колкото,  толкова:)

# 9
  • София
Направете консултация с детски стоматолог.

# 10
Силиконови напръстници никога не съм ползвала. Първата й четка за зъби беше на Нук 6+м. Сменям четките редовно на около 1-2м. Ползвала съм пасти за зъби 0+ на Бочко и Астера хомеопатика. Доволна съм от четките за зъби 0+ на Колгейт и Астера.
Хигиената на зъбите е от съществена важност за мен, защото като дете бях с ужасни зъби и буквално с пълна с пломби уста. Зъби мием сутрин и вечер, като вечер след миене на зъби не се яде. Не го превръщам в игра, да си играе с четката или да яде паста, знае, че стои мирно за мъничко, за да се измият добре зъбките и да са здрави.

# 11
възможно ли е с тази бебешка паста да се почистят зъбките или става само за ядене?

# 12

На дъщеря ми така пожълтяха и бях полудяла от притеснение.Оказа се,че е от пръчиците,които яде.И пак с пръчиците си почисти зъбите и още от следващия ден си бяха пак бели.
Иначе не дава хич да и ги мия,взех няколко вида четки,пасти и от силиконовите за пръста ама не дава и това е  Crossing Arms

# 13
  • София
А на моята на 1,1г ѝ откриха кариеси на предните 4 зъба.
Забелязах жълт кант до венеца. Чудех се дали не е от ядене, вода,... Консултирах се с педиатърката и тя ме изпрати при стоматолог.

# 14
и какво се прави в този случай, искам да попитам плаща ли се на стоматолога или  с какво се ходи като документ?

Общи условия

Активация на акаунт