Промяна на собствено име на дете

• 7 745
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
Не мисля, че е голяма драма, че не знае турски, а е с такова име. В близкото ми обкръжение има няколко деца, които са с двама родители от турски произход и въпреки това не знаят езика. Просто в домовете им се говори български и това се явява и техния майчин език.
Имам познати деца с турски имена и с български презиме и фамилия, както и обратно. Дори вече не ми звучи странно.

# 16
Аз не бих сменила името на такова голямо дете. Тя се идентифицира с него, а и не виждам какво му има на името. Моника също не е българско.

Самото дете как се чувства с името?

# 17
Майка ми ми беше казала,че на времето,когато са сменяли на леля ми името е ходила само с баба ми.
Вие някаква традиция ли имате в родата да кръщавате децата с имена, които после да сменяте Laughing
За Мелек си заслужава да се смени, абсолютно. Да не сте се повлияли по Инджи от "Перла"? И нейното беше Мелек. За новото име може би не е лошо да попитате и самото дете.

# 18
  • Пловдив
По-добре да е с турско име, след като бащата е турчин, отколкото да се прекръсти на Мелинда. Crazy

# 19
  • Русе
За сега името не и създава проблеми,надявам се и за напред да е така.Името на леля ми е било Величка,но на всякъде са я знаели,като Вили,и явно името не и е харесвало та се е прекръстила на Вилиана. GrinningЩе оставим детето някой ден само да реши дали иска и точно с какво име да го смени.Името Мелек не знам от къде ми дойде,аз исках да я кръстя Мелиса,обаче понеже баба ми много обича да си тика гагата където не и е работа и ми каза един ден "Защо не я пишеш Мелиса",ами защото ти си ми казала и затова няма да е Мелиса LaughingНе искам хора,които цял живот не са се интересували от мен да ми казват как да си кръщавам детето,което ако аз не заведа на гости,няма да го видят изобщо.Та така.Детето се дразни само,когато започнат да му говорят на турски.Ще я оставим сама да реши някой ден.

# 20
  • зад кестените
Ако на греша Мелек, означава ангел. Може да го преведете ако желаете като Ангелина , Анжелика,Анджелина...........

# 21
  • Русе
Ако на греша Мелек, означава ангел. Може да го преведете ако желаете като Ангелина , Анжелика,Анджелина...........
Да ангел означава.Но ще оставим детето само да реши дали да си смени името и с какво име точно да го замени.

# 22
Да ангел означава.Но ще оставим детето само да реши дали да си смени името и с какво име точно да го замени.
Гледайте новото име, което си е измислила, да не е повлияно от детско филмче или книжка, защото... заплесването по герои минава, но името остава. По-добре вие и предложете няколко варианта, от които да избере, в случай, че няма по-добра идея.

# 23
  • Русе
Гледайте новото име, което си е измислила, да не е повлияно от детско филмче или книжка, защото... заплесването по герои минава, но името остава. По-добре вие и предложете няколко варианта, от които да избере, в случай, че няма по-добра идея.
О,да определено няма да я оставим да си избира име от детски филмчета.Просто тя сама да си реши дали иска да си смени името и то с някое нормално име не с "Ягодов сладкиш"примерно Laughing

# 24
О,да определено няма да я оставим да си избира име от детски филмчета.Просто тя сама да си реши дали иска да си смени името и то с някое нормално име не с "Ягодов сладкиш"примерно Laughing
Joy Joy Joy
Сега на мода са Дисни принцесите, там Frozen (Ана и каквато беше другата). Смятате ли да изберете име, което по звучене се доближава до "Мелек" - като предложените Мелинда, Мелиса и и всякакви с "мел" в тях? Ще е добре, за да не бъде промяната твърде голяма, а и приятелчетата й вече са свикнали да си я наричат по определен начин. Роднините ви също.

# 25
  • Русе
О,да тези от Кралството са и любими.Мислим да е нещо близко до сегашното,но ще го обсъдим с нея,защото и тя е човек и има право на мнение.Ако не може да реши ще и предложим няколко варианта от които да си избере и така.

# 26
  • Австрия
Ако на греша Мелек, означава ангел. Може да го преведете ако желаете като Ангелина..

Ангелина е хубаво име  Heart Eyes

Мелек - Мила  Heart Eyes

# 27
Сетих се за Милена. Едно от любимите ми имена, и има повечето букви от старото име. Ударението също е на втората сричка.

# 28
  • Най-красивата страна
Мелина Heart Eyes

# 29
Дано детето има повече разум от вас. Мелек е страхотно име като звучене, а доколкото прочетох и значението му е хубаво.
Всъщност на колко годинки ще му се предостави правото на избор?

Общи условия

Активация на акаунт