ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА /Vatan Haini/ - нов сериал с Халит Ергенч и Бергюзар Корел

• 92 153
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Разделението между хората ще става все по-голямо след тези арести и уволнения във всички сфери.

# 181
Разделението между хората ще става все по-голямо след тези арести и уволнения във всички сфери.

Ама те ще си издерат очите.

Само да им четеш постовете. Кой излязъл, кой не излязъл на протест, защо не излязъл, кой предател, защо мълчали, защо слагали само знамето без да напишат ясно, че са против преврата, кой бил страхливец. Оставям настрана обидите и псувните.

Само една искра е нужна и ще се изпотрепят по улиците.

# 182
Омразата е нещо страшно!
Насилието ще провокира насилие.
Жалко за модерна Турция, която Кемал Ататюрк създаде,
а Ердоган ще унищожи. Sad

# 183

Добре е, че оглушителната тишина от последните дни беше нарушена. Има известие от Халит и Берг. За съжаление в тези ужасни дни е много опасно да бъдеш както много видим, така и невидим!
    Става ясно, че превратаджиите не са от отбора на добрите. Все повече се очертава виждането, че организатор е Ф.Гюлен. А той съвсем  не е от отбора на "прогресивните сили".  Всъщност ситуацията е - коя от двете злини е по-малка! Че предстоят много тежки и опасни дни за съседите е ясно, но също е ясно, че всеки, който не каже високо, че е за бащицата , значи е срещу него! А тук вече идват "здравите сили", които са готови да  режат главии реално, а не виртуално.
     Халит и Берг отдавна бодат очите на консерваторите в турското общество. Още в началото тяхната връзка беше много обсъждана, но и много критикувана ( най-вече  Берг). После дойде смешната , но и жалка история с първите серии на ВВ, когато имаше шествие срещу филма, а участието им в протестите през 2013г. довърши образа им на прекалено прозападно настроени хора. Разделителната линия в Турция отдавна е Запад / Изток.
   Страхвам се, че този път ще има много големи беди за интелектуалците и всички, които не са казали веднага, че  са на страната на "демокрацията".
    Това, с уволнените учители е много симптоматично какво трябва да очакваме да се случи с интелектуалците, чийто глас и визия са по-видими от публиката.
   Тъкмо бях решила да проследя още един турски сериал и....  по-възможно е той да не се състои.  ooooh!
    Много тъжно е, че тези достойни хора се намират в подобна ужасна ситуация!!!

# 184
Привет, девойки!  Hug Hug Hug

Варничка, благодаря ти, слънце, за превода и споделеното инфо.  bouquet Така черно на бяло написано...  Confused

На всички останали за коментарите  bouquet bouquet

Има вече и видео обръщение

https://twitter.com/atvcomtr/status/755463924347080705?s=04

# 185
Не само сини, но и уморени са тези очи  Rolling Eyes

# 186
Ще го видим какви "важни"решения ще обяви Ердоган утре.

Турция е дълбоко разделена. Не мога да преценя дали са по равно силите- ислямисти срещу кемалисти.
Тези дни, тъй като настроенията срещу властта не са особено популярни, човек остава с впечатление, че едва ли не цяла Турция харесва Ердоган.

Каквото и да си говорим, ако не искат да живеят в шериатска държава, светски настроените и интелигентни хора в Турция сами трябва да се справят. Но ще им бъде много трудно.

Голяма грешка на демократичните държави е, че правят компромиси с политици от типа на Ердоган, надявайки се наивно, че "той ще се поправи". Пътят, който е поел Ердоган е ясен от години. И той неотклонно си го следва. Честно казано, мен повече ме е страх, че начело в Европа и в Америка имаме абсолютни безхаберници, отколкото, че Ердоган е на власт. Ако имаше твърда и принципна политика от страна на Запада, той не би се задържал и един месец. Достатъчно е да подложат Турция на икономически санкции и изолация и с тях е свършено. Много се перчеше на Русия. Изтеглиха си туристите и като видя, че се надига негодувание в сектора, отиде пак да целува краката на Путин. Че даже пилотите, свалили руския самолет, изведнъж се оказаха от метежниците.

# 187
Днес слушах едно интервю, в което бяха казани следните думи: "Ердоган ще си отиде, вижда му се краят, дали с краката или с главата напред. По-лошото е това, което се случва с Турция, с разлома в нея. Този преврат не успя, ако и следващият не успее, гражданската война е налице. А тя е най-страшната."

# 188
Цитат
Честно казано, мен повече ме е страх, че начело в Европа и в Америка имаме абсолютни безхаберници, отколкото, че Ердоган е на власт.

newsm10 Няма читави европейски лидери.
Целият свят става едно несигурно място.
Живота и интересите на хората не са приоритет на никого.

Един интересен аналог.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 22:20 от ВГ

# 189

Снимката на Халит е от Хилсайд, така че явно са още там.

# 190
  • AMS

Привет, момичета!!!
Благодаря ви за всичко споделено!!!
Благодаря ви за позициите, които изразявате!!!
Декларацията/Апел на дизи гилдията
е единственият възможен вариант за момента.
Всеки може да чете и между редовете.
Както може да гледа между кадрите.
Особено добре видях  видеото поместено от наши сайтове
със заглавие от НОЩТА на преврата, където кадрите са посред бял ден.

Варна,  Peace изключително съм ти благодарна
и много харесвам трезвата позицията, която заемаш!!!

Имам молба, ако може да изясниш заглавието и началото на тази статия,
със снимката на Халит и Берен.

И едно интерсно мнение >>>
Ирония е, че демократичния свят подкрепи един диктатор

# 191
Добро утро и хубав ден!   Hug

Тъкмо бях решила да проследя още един турски сериал и....  по-възможно е той да не се състои.  ooooh!

Марманчи, радвам се да те срещна отново.

Нашият сериал застъпва най-славните години на Ататюрк. Не знам колко ще й е приятно на официалната власт да припомня на населението делото на Ататюрк. Ердоган твърдо е решил той да бъде новият баща на нацията.
Така че неизвестните  са много. Снимките трябва да започнат през август. Ще видим дали нещата ще се развият по план.

Имам молба, ако може да изясниш заглавието и началото на тази статия,
със снимката на Халит и Берен.[/b][/i]

Това е новината за общата декларация на хора на изкуството.

Началните изречения гласят "Много известни имена бяха критикувани, че не са публикували коментар срещу преврата в социалните медии. Сред тези имена са Халит Ергенч и Берен Саат, които наред с останалите излязоха с обща декларация"

Кой знае защо от всички актьори трябва да подчертаят имената на  Халит и Берен. Но да не задавам реторични въпроси.

# 192
Цитат
На всичкото отгоре в някои теми продължават да публикуват снимки и клипчета с любовните сцени от Karadayi - не се ли сещат тези "фенки", че по този начин още повече предизвикват неистовите крясъци на противниците на Берг?!?!?!
Безмозъчни същества!

Да сложа и аз като едно "безмозъчно същество" снимка на Берг и Кенан.  Laughing Laughing
Въпреки че тук се опитваме да се придържаме към предмета на темата ни.
Колко хубаво щеше да бъде, ако поне тези, които претендират, че са фенове на Берг и Халит не замесваха имената им в нелепи коментари.

Никъде не съм срещнала "неистови крясъци" по адрес на Берг, свързани с КД. Критиките и обидите към Берг и Халит са за участието им в протестите край Гези и за неосъждане на преврата с коментар в социалните медии. Никой в момента не се интересува нито от КД, нито от ББГ, нито от някой друг сериал.

За всички нормално мислещи хора участието на Берг в КД е една от най-успешните й роли и ново, по-високо стъпало в кариерата й. Крайно време е някои хора да се примирят с това. За онези с талибанските мозъци не само любовните й сцени в КД са скандални и повод за "неистови крясъци", но и тези в ББГ, скандален е дори бракът й с Халит. Не съм убедена, че който и да е фен на Берг трябва да прави реверанс към подобно примитивно мислене, съобразявайки се какви снимки и клипове да пуска. То сякаш ердогановци са  тръгнали да четат точно  нашите теми, ама нали все трябва да се напише  някоя глупост.

# 193
Цитат
На всичкото отгоре в някои теми продължават да публикуват снимки и клипчета с любовните сцени от Karadayi - не се ли сещат тези "фенки", че по този начин още повече предизвикват неистовите крясъци на противниците на Берг?!?!?!
Безмозъчни същества!

Да сложа и аз като едно "безмозъчно същество" снимка на Берг и Кенан.  Laughing Laughing
Въпреки че тук се опитваме да се придържаме към предмета на темата ни.
Колко хубаво щеше да бъде, ако поне тези, които претендират, че са фенове на Берг и Халит не замесваха имената им в нелепи коментари.

Никъде не съм срещнала "неистови крясъци" по адрес на Берг, свързани с КД. Критиките и обидите към Берг и Халит са за участието им в протестите край Гези и за неосъждане на преврата с коментар в социалните медии. Никой в момента не се интересува нито от КД, нито от ББГ, нито от някой друг сериал.

За всички нормално мислещи хора участието на Берг в КД е една от най-успешните й роли и ново, по-високо стъпало в кариерата й. Крайно време е някои хора да се примирят с това. За онези с талибанските мозъци не само любовните й сцени в КД са скандални и повод за "неистови крясъци", но и тези в ББГ, скандален е дори бракът й с Халит. Не съм убедена, че който и да е фен на Берг трябва да прави реверанс към подобно примитивно мислене, съобразявайки се какви снимки и клипове да пуска. То сякаш ердогановци са  тръгнали да четат точно  нашите теми, ама нали все трябва да се напише  някоя глупост.

Варна, прочитайки цитата най-горе, в първия миг си помислих, че изказваш свое мнение и се изумих!  Laughing Но, както писах, това беше само миг. Не че  талибаните не могат да  плюват и върху филмовите ѝ роли. Не би ме учудило. Та нали протестираха срещу Берен пред сградата, където се снимаше Забраненият плод!!!

А това, че са сложили снимките на Халит и Берен като илюстрация на всички от актьорската гилдия подписали декларацията си го обяснявам с тяхната изключителна известност. Като блестящи актьори, но и като обществено ангажирани личности. Колко са внимателни само. А колко открити бяха на протестите за Гизи парк. Всички! Колко ли време ще го бъде това недоразумение не знам, но няма да е вечно! Дано бъде по-кратко!

Дали Берен и Кенан ще се завърнат от Лос Анжелос!? Изобщо не бих ги упреквала, ако не се върнат. Дори бих искала да не се завърнат.

Чакам с нетърпение да чуя новинки за началото на сериала. А дали ще има промени в сценария може и да не се разбере. Мисълта ми е, че всеки ще гледа да се скатава и да не пуска много информация. Не само в дизи сферата.

# 194
Добро утро.  Hug

Честит празник на всички именници!  bouquet

Не разбирам как може да си фен на Халит и да не приемаш факта,
че неговата любов, неговата жена е също талантлива актриса, достоен човек,
най-добрата съпруга и майка за него. ooooh!

Това да не би да го е написал човек на Ердоган?  Joy

Хубав ден на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт