Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 767
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
Педиатърката каза, че физиологичната жълтеница продължавала до 6 месец. Понякога ми звучи това ненормално но всеки път го повтаря. Момичета след ваксинацията бебето е с температура 37,9 има 2 лепенки кул патч лехнати на краката. Мога ли да лепна от тези лепенки cool patch и на челото, вие лепяхте ли? Оф дано не вдигне по-висока температура. При каква трябва да се обърна към лекар?
Как сте днес след ваксината? При нас нещата се нормализираха,за щастие. Не знам защо така твърди лекарката ви за жълтеницата... Аз друго четох,защото и при нас продължи дълго,почти 2 месеца. Противник съм на водата със захар,при положение,че кърмя,но като не минаваше толкова дълго и започнах да давам чиста глюкоза по 20-30 мл на ден. По съвет на педиатъра,разбира се,не по мое усмотрение. Витамин С също му изписаха,но него си го изпих аз и да си го взима с кърмата. Не мисля,че е съвсем нормалн 6месеца черен дроб да не работи като хората.
За жълтеницата се смята за физиологична до 6-ти месец , при някой деца се проявява веднага след раждането и приключва до 7-мия ден , при други трае по -дълго защото симптомите се появяват по късно , счита се за нормална до 6-ти месец защото нивото на били рубина при всички деца е различно за това и нормалния период е толкова голям!

# 391
Уппссс извинявам се , правописна грешка (пиша от телефона и Бг редактора си оформя текста както си иска ) , та мисълта ми беше , моя позната ми сподели , че до сега е трябвало да съм започнала да давам на мъничката сок от Моркови , а пък детската ни сестра (тук те водят консултация та ) , казва , че трябва да изчакам поне до годинка с разните сокчета и да я захраня направо на 4-тия месец с пюре ! Вие какво мислите ? Емануелка ми е първо бебче и малко се впрягам повече от нужното , а пък и савети бол около мен та съвсем се обърках !
Много правилно ти казват да почнеш с пюре. Соковете са последни в захранването. Слушай си шведите Simple Smile

# 392
Момичета казаха ми , че е трябвало до сега  да съм била започнала да давам на мъничката по една лъжичка сол от морков между храненията какво мислите вие по този въпрос ?
Това са отживелици. Не се връзвай. Аз също ако имам кърма и всичко е наред дори до 6тия месец не мисля да давам каквото и да е. Просто е безсмислено, а и в някои случаи вредно.
Споделям и една актуална статия, която се надявам да ви е полезна  Peace

http://www.dnesbg.com/obshtestvo/preporatchitelno-e-bebetata-da- … do-6-mesetsa.html

# 393
И на нас утре ни предстои ваксината но я ме светнете за тея лепенки къде ги слагате на мястото където е боцнато на челцето ли къде newsm78
Аз ги лепнах от горе на боцнатото, но според мен трябва да е от страни, защото може да щипят. Другия път ще ги сложа до боцнатото  Rolling Eyes

# 394
  • Русе
Утре и беба ще я боцкат. Аз слагам Куул пача върху боцнатото. Предполагам не щипе, преди три седмици сложиха последната ваксина на каката, че досега все нямаше. Сложих й лепенка върху раничката, че я беше дернала сестрата с иглата- не се е оплакала, че щипе, а говори всичко и си казва ако я боли, щипе й и други дискомфорти. Тъкмо утре ще видя и колко е качила дребната, че ми се струва, че мина 6 кила  Grinning Носи бодита за шестмесечна...

# 395
И на нас утре ни предстои ваксината но я ме светнете за тея лепенки къде ги слагате на мястото където е боцнато на челцето ли къде newsm78
Аз ги лепнах от горе на боцнатото, но според мен трябва да е от страни, защото може да щипят. Другия път ще ги сложа до боцнатото  Rolling Eyes
Не щипят,спокойно. Трябва да са си точно върху боцнатото като компрес,иначе няма смисъл. Те не са толкова за общата температура,а за да отнеме температурата от мястото на ваксината,както се слага компреса с реванол.

# 396
Момичета казаха ми , че е трябвало до сега  да съм била започнала да давам на мъничката по една лъжичка сол от морков между храненията какво мислите вие по този въпрос ?
Това са отживелици. Не се връзвай. Аз също ако имам кърма и всичко е наред дори до 6тия месец не мисля да давам каквото и да е. Просто е безсмислено, а и в някои случаи вредно.

http://www.dnesbg.com/obshtestvo/preporatchitelno-e-bebetata-da- … do-6-mesetsa.html
И аз мисля да изчакам , само че за съжаление мойта кърма спря още на 40-тия ден Sad и сега сме на адаптирано мляко на Семпер - Лемолак Сенси при , защото това на БАН не ни понесе на стомахчето ! Относно това да слушам шведите , според мен не е много полезно да слушам изцяло предписанията им защото за гъбичките който имаше в устата докато я кърмех ми изписаха ГАЗИРАНА ВОДА !!!!

# 397

И аз мисля да изчакам , само че за съжаление мойта кърма спря още на 40-тия ден Sad и сега сме на адаптирано мляко на Семпер - Лемолак Сенси при , защото това на БАН не ни понесе на стомахчето ! Относно това да слушам шведите , според мен не е много полезно да слушам изцяло предписанията им защото за гъбичките който имаше в устата докато я кърмех ми изписаха ГАЗИРАНА ВОДА !!!!

Мааалеее...ужас Shocked ooooh!

# 398
И на нас утре ни предстои ваксина и ми е притеснено. Тези лепенки веднага ли се слагат? Дава ли се предварително сироп например Панадол?Температурата в дупето колко време се мери,в смисъл както под мишниците 5 мин.ли?

# 399

Искам да ти кажа, че на мен за млчицата ми изписаха мед + хлябна сода, така че сме доста по-зле и то при всички положения  Peace Вероятно е трябвало да обтриваш езика с газирана вода, не да даваш на бебето  newsm78

# 400
И на нас утре ни предстои ваксина и ми е притеснено. Тези лепенки веднага ли се слагат? Дава ли се предварително сироп например Панадол?Температурата в дупето колко време се мери,в смисъл както под мишниците 5 мин.ли?
Тези лепенки веднага ги сложих още в кабинета. Предварително нищо не се дава нито пък до 38 градуса температура. Много лекари (в това число и нашия) съветват превантивно даване на Панадол. Аз не дадох. Малкия вдигна до 37,7- 38 май така и не показа. Свалих я отново с лепенки  Peace
В дупето не съм и не бих мерила. Не че нещо ама има толкова видове термометри вече, че това ми е страшна отживелица, пък и мисля че е опасно. Аз лично сверих по мен си три термометъра - биберон, електронен и живачен. Разлика м/ду живачния и електронния нямаше, а бибата показваше с 0,1 разлика, което е нищо.  Peace

# 401
Не щипят,спокойно. Трябва да са си точно върху боцнатото като компрес,иначе няма смисъл. Те не са толкова за общата температура,а за да отнеме температурата от мястото на ваксината,както се слага компреса с реванол.
Ами не , Газирана вода с лъжичка по 2 лажичли преди или след всяко хранене ! Е аз тогава си пойсках преводач , че си помислих , че нещо не разбирам , знам шведски ама се пак ...  , Обаче се оказа , че много добре съм си била разбрала , било трябвало да и давам обикновената Газирана вода дето си я купувам от супермаркета за пиене ! При това , тази тъпотия ми я изписа Лекър имахме проверка на слуха и аз реших да не се разкарвам до детската сестра и да питам него !

# 402
За тези от вас който сте на АМ , на коя фирма млякото предпочитате  и има ли някоя която да е ползвала млякото на Semper и Biogaiä  , има ли го изобщо в България ?

# 403
Mimetty,може би детската сестра щеше да ти даде по-адекватен съвет. Аз повече слушам сестрата,отколкото доктора,защото тя е акушер и точно такава детска сестра,както е при вас. Доктора е само за неща,които вече наистина не са в нейната компетенция.
Между другото, газираната вода наистина помага за афти в устата, но в една друга възраст Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 10:46 от Hipo

# 404
Ние бяхме на НАН но сега сме на Хип комбиотик, като го комбинирам с Фризовом 1:1 с цел да не се запича.

Общи условия

Активация на акаунт