Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 649
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да, слагам цялото количество вода, което е нужно.
Знам, че не е много по правилата на производителя  Laughing, но онзи филм с инструкциите "сложете 2/3 от водата, пък добавете ..." и т.н. го играх стриктно първия месец. После се изхитрих Wink Разлика няма. И педиатърката питах Wink

# 601
Сутрин приготвям 1л топла вода около 40 градуса. Слагам в термос.
Имам няколко дозатора за сухо мляко. Разпределям АМ за 2 дни.
И вкъщи и навън схемата е една: сипвам необходимото количество вода от термоса в шишето. Слагам една доза АМ. Разбивам. Храня.  Laughing

# 602
  • Сф
Чак ви завидях за АМ храненията навън  Peace Супер лесно е,не е да търсиш пейки, шалове, потници, цици, абе разправия е кърменето на вън. Или поне на мен.

# 603
Лелее а аз пък все се притеснявам че няма да се разбие млякото и слагам вряла вода та после половин час охлаждам в кана със студена вода Shocked

# 604
Как преценяте 40градуса с термометър ли? Дали се разтваря хубаво млекото така newsm78

# 605
Взех си едно термометърче специално за целта. В началото пробвах "на око", но с термометъра ми е по-лесно.
Сутрин като я приготвя 40 градуса и до вечерта в термоса пада до 36-37.
Тоест от начало до край на храненията ми идва с перфектна температура.
На следващия ден всичко се повтаря.  Laughing

На кутията на Хип изрично пише да не е вряла вода, ако не се лъжа. След малко ще погледна пак да се уверя.

# 606
  • София
Да, млякото никога не се разтваря във вряла вода, а във вода с t oколо 40°-50°С, за да не се убият живите култури.

# 607
Чак ви завидях за АМ храненията навън  Peace Супер лесно е,не е да търсиш пейки, шалове, потници, цици, абе разправия е кърменето на вън. Или поне на мен.
А на мен като ги чета и ми се струва голяма разправия с това АМ Grinning За мен е по-лесно млякото да ми е с идеалната температура и винаги готово Grinning Нямам проблеми с кърменето,където и да ни свари,та и ходейки дори да трябва да спасявам положение,няма значение. Важното е да си с удобна дреха. Поне е топло,зимата вече си става по-неудобно. Шал ползвам,ако съм на маса с хора да не ги пригеснявам все пак. Иначе нищо не се вижда. Понякога даже не разбират хората,че кърмя. Мислят,че съм си гушнала бебето. Не всеки се вторачва в циците Grinning

# 608
Мами имам въпрос към тези,които се хранят с АМ.. как се справяте с храненето навън? Аз си слагам топла вода в термос и си отмервам в друго шише лъжички за едно хранене и разбивам ама ..за изстудяването ми е трудно вие как действате дайте съвет?  newsm78
Аз ползвам термо чантичка,която не пази температурата толкова стриктно, както термоса.слагам си в шише вряла вода,вземам контеинер със сухо АМ.като дойде времето за хранене смесвам в друго стъклено шише /ползвам тези на авент/,което е хладно и разхлажда още повече. Гледам да съм и до някоя чешмичка, в парка /там се разхождаме/ако се наложи да разхлаждам храната.лесно е със стъкленото шише защото поема горещата температура и охлажда по бързо и лесно от пластмасата.

# 609
Аз преди да излязла си затоплям водата в зависимост след колко време ще яде ако е скоро по малко ако по късно повече и след това смесвам от контейнера.Никога не съм ползвала термометър , пробвам с пръста и винаги разреждам наведнъж.120мл за 4 лъжички Хип+ фризовом(2+2) топля 18-20 секунди в микровълнова

# 610
Вие сега ме шашнахте с тая вряла вода Praynig а аз винаги съм разтваряла в много топла вода уж да се разтвори хубаво ooooh!
Ние сме на Лактана био но никъде не пише,че не трябва с вряла вода..

# 611
Взех си едно термометърче специално за целта. В началото пробвах "на око", но с термометъра ми е по-лесно.
Сутрин като я приготвя 40 градуса и до вечерта в термоса пада до 36-37.
Тоест от начало до край на храненията ми идва с перфектна температура.
На следващия ден всичко се повтаря.  Laughing

На кутията на Хип изрично пише да не е вряла вода, ако не се лъжа. След малко ще погледна пак да се уверя.

А какъв е термометъра да търсиме и ние baby_neutral

# 612
Относно рефлукса- бебка е с такъв по-силни изразен. Предписаха ни сиропче, което обаче давах няколко пъти и прекратих, тъй като първо изобщо не й хареса, пък й го връщаше и нямаше смисъл от него. И аз бях чула за тези възглавници, но не взехме. Напоследък забелязвам, че и това отминава. Явно с времето всичко минава.

# 613
Относно рефлукса- бебка е с такъв по-силни изразен. Предписаха ни сиропче, което обаче давах няколко пъти и прекратих, тъй като първо изобщо не й хареса, пък й го връщаше и нямаше смисъл от него. И аз бях чула за тези възглавници, но не взехме. Напоследък забелязвам, че и това отминава. Явно с времето всичко минава.

Абсолютно! И колики и рефлукси явно от само себе си изчезват каквото и да правим понякога. Колкото до възглавниците нашата е на лорели за 15-16лв но е голямо удобство и спокойствие Simple Smile

# 614
Слагам топличка вода в термус и се разхлажда малко, докато дойде време за ядене. Ползвам кутийка от джъмбо с отделения за съхранение на АМ и поставям точната доза. Първите два пъти не нацелвах температурата и все търсех да разхлаждам, но после свикнах и сега не ми се налага. Peace

Общи условия

Активация на акаунт