Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 663
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
Исках да ви попитам за захранването. Коя схема мислите да използвате и от кой месец мислите да захранвате? Аз все се надявам да изкарам до 6тия, но с това слабо наддаване не знам дали няма да започна и по-рано  newsm78 Днес вече замразих и първите пюрирани домашни плодове и зеленчуци (тиквички, морков, картов, праскови, кайсии, диня, чушки)
А как правиш картофите?аз мисля да
Картофа го сварих и пасирах на булета, ама май ще го изхвърля, защото на мен самата не ми хареса самия картоф-как да го дам на детето, като аз не го харесвам? Иначе исках да го замразя защото е домашен, ама май май ще иде в кофата  Thinking
Домашните картофи се съхраняват идеално бая време. Нали зимата ни продават такива картофи Simple Smile На тъмно ги прибери и ще имаш домашно картофче като тръгнеш да захранваш бебочето.

# 586
Ами и аз давах много и какви ли не и не виждах ефект. Накрая случайно, за да не давам Био Гайа, започнах Био Амика + Колийф, които давах от преди и веднага се усети разликата. Имахме и проблем с кърменето, беше доста неспокойна, с тази комбинация и по това отношение се поуспокои доста. А, държа да подчертая, че не съм фен на химията, но 2 месеца ни бяха доста кошмарни.
А какво имаш предвид под "химия"? Био Гайя са пробиотици. Може да не са живи,както би трябвало да бъде,но няма как да са химия. Био Амика е лактоза,Колийф също.
Иначе да се потретя,че изводът ми определно е-с капки без капки,все тая... или има или няма. Зверско търпение,здрави ръце и крака... Това са "капките" срещу колики. Онзи ден като давах БиоАмика и не спахме. Вчера грам не съм дала и тази нощ откара 6-7 часа спокоен сън. Случвало се е и обратното. Така че давам капки чат-пат. Като свършат вече нищо няма да му давам.
Под химия имам предвид всичко, което е изкуствено придобито, обработено и прочие. Независимо, че Био Гайа е хранителна добавка и спомага за нормалното функциониране на чревната флора, на бебка й подейства запичащо, тоест има някакъв страничен ефект. Именно и поради това не съм привърженик на капки, сиропи и т.н. Със сигурност капките не лекуват коликите, но поне ги облекчават до някъде и не винаги. Но всяка мама сама преценя кое е най-доброто за нея и бебчо.
В този ред на мисли , считах и хомеопатията за безсмислена. Имах Шуслерови соли по схема за кърмачки и си стояха ей така, но след като се притесних за количеството кърма започнах да ги пия и за мое учудване ефекта е видим и бих препоръчала на майките, който все още кърмят да опитат.

# 587
  • България
Да, ако може, пиши ми за комбинацията, макар че и там е индивидуално,но поне няма да навреди!

# 588
Да, ако може, пиши ми за комбинацията, макар че и там е индивидуално,но поне няма да навреди!
Шуслерови соли номер: 2,4,7 и 8. Четворката и седмицата се пият с малко топла вода до 16ч. Аз пия по 5 таблетки от двете соли. Но от днес ще пия и от останалите номер 2 и 8, и мисля да ги намаля по 3 таблетки от всяка. Ако искаш и ти пробвай само с 4 и 7, за да видиш дали има ефект, аз реших да пия и другите тъй като така или иначе съм ги купила. Успех и дано има резултат  Praynig

# 589
Шуслерови соли номер: 2,4,7 и 8. Четворката и седмицата се пият с малко топла вода до 16ч. Аз пия по 5 таблетки от двете соли. Но от днес ще пия и от останалите номер 2 и 8, и мисля да ги намаля по 3 таблетки от всяка. Ако искаш и ти пробвай само с 4 и 7, за да видиш дали има ефект, аз реших да пия и другите тъй като така или иначе съм ги купила. Успех и дано има резултат  Praynig
И аз мисля да пробвам,че нещо много намаля кармата.сега успявам да покрия едва две хранения изцяло на карма и това много ме притеснява...

# 590
На мен за павече кърма ми помага лактогонен чай.
Момичета моето бебе постоянно си смуче ппъстите дори след ядене, това значи ли че може да е още гладно? Не иска биберон как да го отуча да си яде ръцете?
Относно вариантите за захранване има ли по-късен вариант от 6 месеца? А как се прави бебешко пюре въобще не знам сигурно е лесно но никога не съм се сблъсквала с това.

# 591
  • Сф
Онзи ден й опасах ръцете в гащите, че ми писна да й ги вадя от устата. Един ден я пових с тензух (само горната част на тялото) и беше мн смешна.
За пюретата- вариш на пара и пасираш. Лесно е. Виж раздела Захранване във форума, има обяснения и рецепти.

# 592
Момичета моето бебе постоянно си смуче ппъстите дори след ядене, това значи ли че може да е още гладно? Не иска биберон как да го отуча да си яде ръцете?
И моята девойка, си лапа много пръстите и се задавя понякога. Дори се опитва да вкара целия юмрук. Постоянно я вардя 😒

# 593
При нас най-накрая в борбата залъгалка или пръсти победи залъгалката. Една приятелка цял ден се занимаваше само с това да му вади ръката от устата и да му дава залъгалката лекичко. Чешеше му венците и той се забавляваше. Постепенно в моментите,когато е най-кисел и уморен запонах да успявам да му я пробутам.Сега все по-често имам успех. Ако не си беше открил палеца колко е вкусен,изобщо нямаше да влагам усилия да пробутвам залъгалка,но после е по-лесно отказването.
Няма по-късно захранване от 6 месеца,защото вече имат нужда от други неща и кърмата или АМ не са им достатъчни. Пюрета се правят лесно. Има много и книжки и инфо във форума. Всичко се научава неусетно Simple Smile

# 594
  • България
Аз тази нощ ударих джакпота.Спахме от 12 до 7часа.Толкова сън на куп не съм имала откакто съм родила.И пак не ми стига,много съм уморена вече,но и щастлива:) То повече не можех и да спя де,щото гърдите ми така се бяха подули. Успях да направя две хранения на кърма, на по едно бебе де Simple Smile
Ще пробвам и солите, макар че с каката какво ли не съм пробвала и не съм усетила ефект.

# 595
Мами имам въпрос към тези,които се хранят с АМ.. как се справяте с храненето навън? Аз си слагам топла вода в термос и си отмервам в друго шише лъжички за едно хранене и разбивам ама ..за изстудяването ми е трудно вие как действате дайте съвет?  newsm78

# 596
  • София
Аз си сипвам водата в шише за хранене 120 мл. (на толкова сме още) и имам дозатор за сухо мляко с отделения, в които отмервам предварително количеството. После само изсипвам млякото във водата, която е вече приятно топла за три часа, че и повече , разходки до храненето   Simple Smile

# 597
Здравейте,
Има ли някоя мама, на която бебчето да е с рефлукс. Как се справяте и пие ли нещо бебчо?

# 598
Здравейте,
Има ли някоя мама, на която бебчето да е с рефлукс. Как се справяте и пие ли нещо бебчо?

Ние превъзмогнахме това гдно повръщане с анти рефлукс възглавница. Порови се из нета и ще ги видиш. На нас много ни помогна и все още си спим на нея тъй като е под наклон и много трудно може да се задави или повърне .

# 599
Аз си сипвам водата в шише за хранене 120 мл. (на толкова сме още) и имам дозатор за сухо мляко с отделения, в които отмервам предварително количеството. После само изсипвам млякото във водата, която е вече приятно топла за три часа, че и повече , разходки до храненето   Simple Smile

Ама слагаш много топла вода в шишето като тръгнете така ли?

Общи условия

Активация на акаунт