Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 669
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Исках да ви попитам за захранването. Коя схема мислите да използвате и от кой месец мислите да захранвате? Аз все се надявам да изкарам до 6тия, но с това слабо наддаване не знам дали няма да започна и по-рано  newsm78 Днес вече замразих и първите пюрирани домашни плодове и зеленчуци (тиквички, морков, картов, праскови, кайсии, диня, чушки)

Здравейте, аз съм нова в групата и се извинявам, ако съм объркала нещо. Моята принцеса се роди през юни и имам сходни проблеми с вас и бих искала да следя темата 😊. А относно захранването, мисля и аз около 6м., но по метода без пюрета. Направо с малки хапки. Само ме притеснява, как ще дъвчат с венци само. Дали няма да се разраняват.

# 571
  • България
Детето ще си покаже.Няма да се разранят.Нашата кака преди годинкат без нито един зъб дъвчеше ябълки Simple Smile Други майки споделят,че се давели децата и не смеят да им дават.

# 572
Из Интернет пространството съм виждала "мрежа за храна".
Скрит текст:
Може да е полезно за тези, които ще захранват директно с цял плод/зеленчук.

Лично аз май ще захраня по познатия ни метод с пюретата.  Simple Smile

# 573
Исках да ви попитам за захранването. Коя схема мислите да използвате и от кой месец мислите да захранвате? Аз все се надявам да изкарам до 6тия, но с това слабо наддаване не знам дали няма да започна и по-рано  newsm78 Днес вече замразих и първите пюрирани домашни плодове и зеленчуци (тиквички, морков, картов, праскови, кайсии, диня, чушки)
Вие сте от щастливците,определено няма колики Simple Smile Захранването ще го прецениш по детенцето ти. Аз смятам да захраня 6 месец с пюрета. Като първото ще е тиква. Не бих дала хапки,но всеки си преценява и решава. Няма смисъл да замразяваш неща,които ще имаш пресни.Като картоф,например. А и той е много гаден на вкус сготвен и замразен. Картофи винаги имаш,както и моркови. Хубавото на нашите юнски бебета е,че ще си имат почти всичко в пресен вид точно,когато идва ред на тази храна. Тиква,червено цвекло,пащърнак... точно ни идват навреме. Аз зимата ще почна да замразявам тези неща за лятото. Ябълки винаги има. Плодовете последни ще ги въведа (освен ябълката),защото са алергени. Аз самата,освен диня,пъпеш и грозде,друго не мога да ям (цитруси мога,а те също са алерген,но засега мог). Така че ще внимавам. Най-вероятно ще направя сок от грозде,който ще стерилизирам в стъклени шишета. Това е общо взето,за което се сещам в момента.

# 574
....Като първото ще е тиква. ...

На една от лекциите за кърмене и захранване, Ася Демирева(консултант по кърмене), беше казала да не започваме с тиква, защото.... бебетата я обожавали.  Laughing Логиката - Тиквата е сладка и вкусна. Всички бебета я харесват и като я въведем първо нея след това се мръщят и плюят картофите, морковите и т.н. Посъветва ни да започнем с картоф, съответно бебето да се "сблъска" първо с "по-гадния" вкус, да свикне с него и след това да въведем сладкия вкус.

# 575
  • България
Тиквата при нас доведе до колики при захранването и после не посмях да давам

# 576
  • Русе
Мисля за захранване пак около шест месеца с картоф, морков и т.н. както каката. Само се чудя дали вместо с пасатор, да не мачкам с вилица, че каката още яде манджите пасирани #Cussing out Иначе пържолите ги дъвче без проблем Mr. Green Ще видя как ще съм с кърмата до тогава. Не замразявам зеленчуци, освен тиквички за нас, другото го има. Поне с предишното юнско бебе всичко купувах, нямаме домашно...Нямахме реакции към никоя храна, но дълго време ядеше зеленчукови и месни пюрета с две, три лъжици ябълково пюре...

# 577
  • София
Ние май ще се захраним на 4 месеца. Имам кърма та чак повръща от преяждане, но не ѝ е достатъчна. На 25-ти трябва да се чуя с педиатърката ни за втората ваксина, та ще питам и за това.

# 578
....Като първото ще е тиква. ...

На една от лекциите за кърмене и захранване, Ася Демирева(консултант по кърмене), беше казала да не започваме с тиква, защото.... бебетата я обожавали.  Laughing Логиката - Тиквата е сладка и вкусна. Всички бебета я харесват и като я въведем първо нея след това се мръщят и плюят картофите, морковите и т.н. Посъветва ни да започнем с картоф, съответно бебето да се "сблъска" първо с "по-гадния" вкус, да свикне с него и след това да въведем сладкия вкус.
Ще я преслушам аз Ася Simple Smile. Ние сме много близки.Преди 11 години и тя захрани с тиква Grinning. Баткото не е имал проблем с вкусовете след тиквата,но по принцип Ася е права,а и тя все пак през всичките тези години поддържа и развива познанията си за разлика от мен.
Между другото,познавам едно вече пораснало бебе,което мразеше тиква Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 16:05 от Hipo

# 579
Аз захраних батковците на четвъртия месец с плодово пюре и каша. Не са кърмени да уточня. Започнах със сини сливи. Така реших и им хареса. После не съм имала проблеми с въвеждането на зеленчуковите (на 5 мес.) и месните (на 6 мес.). Те си хапват всичко. Малко са нещата които не обичат. Тиквата наистина им беше любима но също и пащърнак. Въпросната мрежичка за плодове е много хубава. Слагах вътре ябълки пъпеши круши. На децата им беше много интересно и удобно с нея. Сокове не съм давала до годинката. Бях пробвала веднъж на 4 месеца и половина но си върнахме коликите при това бяха зверски. Сега с малчо мисля да процедирам по същия начин Simple Smile

# 580
А как правиш картофите?аз мисля да замразявам и зимата само да вадя,варя и пасирам.а иначе и аз мисля да се захранваме от 6ти месец.

# 581
Тази мрежичка за плодове определено ме впечатли и живот и здраве мисля да се сдобием с такава Simple Smile

# 582
"мрежа за храна"
Съжалявам за въпроса, но неразбирам смисъла на тази мрежичка за храна, както има и силиконов биберон за същото предназначение. Кога е хубаво да се дава? Преди да почнеш с пюретата ли?

# 583
А как правиш картофите?аз мисля да замразявам и зимата само да вадя,варя и пасирам.а иначе и аз мисля да се захранваме от 6ти месец.
Картофа го сварих и пасирах на булета, ама май ще го изхвърля, защото на мен самата не ми хареса самия картоф-как да го дам на детето, като аз не го харесвам? Иначе исках да го замразя защото е домашен, ама май май ще иде в кофата  Thinking

# 584
Относно захранването аз мисля да започна с оризова каша. Четох, че повечето бебета я харесвали и рядко отказвали да я ядат. После мисля всичко ново да го въвеждам или с много кърма или смесено с тая оризова каша. Сега ги мисля тези неща, ама като дойде време ще видим какво ще е. Чак се плаша  hahaha
Иначе и аз обмислям да давам цели плодове и зеленчуци, ама ако се дави и не се получава - минавам на план Б - пюретата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт