Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 698
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
  • България
Ние сме на 150мл.

# 556
И при нас се върнаха коликите при младежа. Вечер трудно го приспиваме,но си мислех,  че е неспокоен от пътуванията напоследък с колата. Явно е някаква тенденция в тази възраст.
Забелязвам,че вече не им достигат 120мл АМ и смятам да вдигам дозата. Малкият днес опука 150 мл на едно хранене. Ще пробвам със 135 мл да ги храня. Вие на какви дози сте?
Коликите ги преборихме по най-неочаквания за мен начин след опит на какви ли не капки ,комбинации и масажи... По съвет на приятелка спрях за два дни всички капки и биогайата.Бях се приготвила за ужасни дни но беба се успокои и въпреки че пак си имаше колики те не бяха с тази сила(плач,превивания и безсъние) ,а много лесно заспива и се храни. Иначе си хапваме различно-по100, 120ml на хранене.

# 557
И при нас се върнаха коликите при младежа. Вечер трудно го приспиваме,но си мислех,  че е неспокоен от пътуванията напоследък с колата. Явно е някаква тенденция в тази възраст.
Забелязвам,че вече не им достигат 120мл АМ и смятам да вдигам дозата. Малкият днес опука 150 мл на едно хранене. Ще пробвам със 135 мл да ги храня. Вие на какви дози сте?
Коликите ги преборихме по най-неочаквания за мен начин след опит на какви ли не капки ,комбинации и масажи... По съвет на приятелка спрях за два дни всички капки и биогайата.Бях се приготвила за ужасни дни но беба се успокои и въпреки че пак си имаше колики те не бяха с тази сила(плач,превивания и безсъние) ,а много лесно заспива и се храни. Иначе си хапваме различно-по100, 120ml на хранене.
Явно е до бебе. Аз също спрях капките, но не защото ме посъветваха, ами просто реших, че сме преборили коликите. Е от вчера старата песен на нов глас.
Видях, че бебка има бучка на крачето от ваксината, трябва ли да се притеснявам?

# 558
  • България
Нормално е.И нашите имат все още малки бучици,макар че минаха 20дена от ваксината.

# 559
  • България
А за колиликите,според мен никакви капки не помагат.То ако имаше такива всички щяхме да ги ползваме и нямаше да се питаме кой какво дава. Просто случайно понякога с даването на нещо колилите затихват и решаваме,че това е лекарството,а когато им дойде време да изчезнат напълно,вече сме сигурни Simple Smile
И ММ още отдавна ме караше да спра всички капки,защото смята че по-зле става,ама аз когато имат давам за мое успокоение,че все пак им помагам. Даже си поръчах английски инфакол,че уж тамошния бил по-хубава-глупости нищо не действа.

# 560
Ами и аз давах много и какви ли не и не виждах ефект. Накрая случайно, за да не давам Био Гайа, започнах Био Амика + Колийф, които давах от преди и веднага се усети разликата. Имахме и проблем с кърменето, беше доста неспокойна, с тази комбинация и по това отношение се поуспокои доста. А, държа да подчертая, че не съм фен на химията, но 2 месеца ни бяха доста кошмарни.

# 561
Ами и аз давах много и какви ли не и не виждах ефект. Накрая случайно, за да не давам Био Гайа, започнах Био Амика + Колийф, които давах от преди и веднага се усети разликата. Имахме и проблем с кърменето, беше доста неспокойна, с тази комбинация и по това отношение се поуспокои доста. А, държа да подчертая, че не съм фен на химията, но 2 месеца ни бяха доста кошмарни.
А какво имаш предвид под "химия"? Био Гайя са пробиотици. Може да не са живи,както би трябвало да бъде,но няма как да са химия. Био Амика е лактоза,Колийф също.
Иначе да се потретя,че изводът ми определно е-с капки без капки,все тая... или има или няма. Зверско търпение,здрави ръце и крака... Това са "капките" срещу колики. Онзи ден като давах БиоАмика и не спахме. Вчера грам не съм дала и тази нощ откара 6-7 часа спокоен сън. Случвало се е и обратното. Така че давам капки чат-пат. Като свършат вече нищо няма да му давам.

# 562
  • Русе
С каката ги борихме тия колики с английски Инфакол. С него, без него минаха...Тая дребната обаче не го иска! А специално зимата си го купих, че и проблем ми направиха заради него на летището  Laughing като бяхме в Англия. Мъчих я няколко дни, тя го плюе, потриса се...сега давам само Био Гая от време на време. Вечер реве, ама още ли са колики, нервна ли става след нови емоции през деня не знам. Обаче и това ще мине, забравя се като гледам с първото уж не беше толкова отдавна,ама тия моменти не ги помня Simple Smile

# 563
Коликите минават и заминават,но този път тези ще ги помня. С баткото или явно не са били такива силни и продължителни или наистина лекарството,което ни донесоха тогава от Франция е било вълшебно -Полисилан Упса гел. Активната съставкае диметикон,но нямаше нищо общо с нашите лекове,които я съдържат,по действие.

# 564
Нашите колики станаха страшни..дори първите седмици не бяха толкова силни.Спрях и Колийфа за да видя как ще се чуства , но от утре май ще възобновя приема им , чееее.... #Crazy
Той реве и пищи аз го гушкам , люлея , само на челна стойка несъм застанала още...а аз вътрешно искам да извикам с цяло гърло..просто ме съсипва това неспане вече. Confused И като ме питат майки на спокойно и постоянно спящи бебета - е толкова ли е страшно пък, айде кво толкова..направоо #2gunfire #Cussing out

# 565
Нашите колики станаха страшни..дори първите седмици не бяха толкова силни.Спрях и Колийфа за да видя как ще се чуства , но от утре май ще възобновя приема им , чееее.... #Crazy
Той реве и пищи аз го гушкам , люлея , само на челна стойка несъм застанала още...а аз вътрешно искам да извикам с цяло гърло..просто ме съсипва това неспане вече. Confused И като ме питат майки на спокойно и постоянно спящи бебета - е толкова ли е страшно пък, айде кво толкова..направоо #2gunfire #Cussing out
Мога само да те успокоя,че не си единствената и най-вече - ще минат коликите,но безсънието...хм...май си е карма на майките Simple Smile Вече 11 години не изпускам възможност да поспя Simple Smile Баткото даже така е дресиран,че мама спи ли... никой не трябва да я закача! И най-важното- преди да си е изпила кафето нито гък Grinning Общо взето сънят е издигнат в култ у нас Grinning

# 566
Семейна идилия викаш  Grinning
 И любимия ми израз е- Не се става лесно майка.Чух го около 50 пъти преди да родя и около 100 след това  Mr. Green .
Ще свикна и нещата ще се наместят..и ще е по лесно : ) а и бебо си го гледаме с татко му сами, изрично предупредих майка ми и свекърва ми , че евентуално ако някога имам нужда ще кажа, но дотогава да си траят. Така че не трябва да се оплаквам!  Stop

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 03:29 от __Magi

# 567
Био гая и Колийф са на един и същ принцип е безсмислено да се дават едновременно  Peace

# 568
Мами, толкова много съжалявам за тея пусти колики. Като чета постовете ви и направо настръхвам. Моя човек, явно няма колики и явно никога не е имал, до сега, защото през такъв ад не сме преминавали. Дано и не минаваме. От все сърце се моля да мине всичко в най-кратки срокове.
Аз както знаете давам Биоамика от 6тия ден след раждането му, а от месец и  половина давам и Био гая. Не знам от това ли е, но нещата при нас са спокойни от самото начало. Имахме 2-3 ревливи вечери, но с малко гушкане и заспиване за по 20-40 мин и нещата се оправят.
Понякога коремчето е напрегнато, къркори и той се свива и пъшка, но явно не го боли толкова, че да се дере от рев. Тук от два дни му помагам да се изака като усетя, че му е напрегнато коремчето. Правя му лек масаж и после му притискам леко крачетата към коремчето и той така се напъва и се изаква, а често излизат и само газове, но определено след това се чувства видимо по-добре.
Аз тъкмо се чудех кога да ги спирам тия капки Биоамиката, че бая шишенца помляхме, пък и вече давам по 8-10 капки на всяко хранене, та едно шишенце стига максимум за седмица, ако не го изсипа в просъница, както става с две от 3 шишенца до сега  #Cussing out но като чета постовете ви не мисля да го спирам, да не избързам.

# 569
Исках да ви попитам за захранването. Коя схема мислите да използвате и от кой месец мислите да захранвате? Аз все се надявам да изкарам до 6тия, но с това слабо наддаване не знам дали няма да започна и по-рано  newsm78 Днес вече замразих и първите пюрирани домашни плодове и зеленчуци (тиквички, морков, картов, праскови, кайсии, диня, чушки)

Общи условия

Активация на акаунт