Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 688
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
  • София
http://vaksiniistinata.ovo.bg/index/informacia_vaksini/0-77
За ваксините. За съжаление нямаме избор да се слагат или не,така че не препоръчвам да се чете подробно...
За това,че е жива ваксина прочетох само на едно място в нета(не помня къде беше),но питах педито и тя ми потвърди,че е така (звъннах вчера,че наближава да ни я бият и сън не ме лови). Ваксините могат и да се отагат,за да поотрасне малко детето,а не всичко да му се стовари на крехкото телце наведнъж. Така и мисля да направим.
Нашите ги отложиха, защото беше много малка. Сега сме на 3 месеца и отгоре, а и слагат за 2 месеца

# 541
Мисля, че темата с ваксините и кърменето напоследък много се преекспонират. Сякаш няма достатъчно други неща, които биха могли да навредят на човешкия организъм, та се концентрират всички върху ползите от кърменето и вредите от ваксините. Каква файда като кърмиш 1 година, а после храниш детето си само в Макдоналс, вафли и с пре-пържени гадости ? Каква файда, като не направиш ваксина, а тъпчеш детето си с лекарства и антибиотици при всяка дребна настинка ? Сигурно мнението ми ще предизвика ожесточена полемика, но това е което мисля. Масово ни се внушават психози чрез медиите и самозвани "специалисти", а междувременно губим концентрация за много по-важни неща в грижите за детето.

# 542
И аз страхотно се притеснявам от ваксините, но и през ум не ми е минало да не ги правя.

# 543
  • Русе
Съгласна съм, че напоследък много се преекспонира с кърменето и ваксините. Но нали са все важни неща за здравето на децата ни, та всеки го мисли. За протокола- кърмя и слагам ваксини. Но се радвам, пе с каката ги приключихме до шест години. Макар че не ми е направила реакция при нито една, освен лекото подуване на убоденото място.  Професията ми е такава, че знам как и къде да търся информация. Четох, мислих, обсъдихме всяко за и против с бащата и взехме решението за нашите деца. Да са живи и здрави само! Сега имам дилема да пускам ли каката на ясла...Хем ми се иска да общува с повече деца, че зимата няма игра по площадките, хем ме притеснява да не заразява бебето...Миналите през това с по-големи деца може ли да споделят как се справят? То е ясно, че все ще боледуват, ни поне беба малко да порастне. Иначе каката досега не ми е боледувала сериозно за две години- една две хреми и една херпангина, но в яслата е неизбежно.

# 544
И при мен е на лице треперене от страх когато слагаме ваксина. Направо ми настръхва косата.
Всички ле правите вече масаж? Само аз ли още не съм почнала?

# 545
На мен ми предстой да слагаме ваксина на малката и аз съм се стегнала Бая ....
Sab не си единствената аз също.още.не съм започнала.с.масажа !

# 546
Кога правя масаж, кога не правя....В жегите не ми се ще да мажа децата с олио, затова леко ги разтривам, докато нанасям млякото за тяло след баня. Пускам ги на активната гимнастика, където ритат и махат с ръчички и ги поставям по коремче от време на време.

Забелязвам, че момата вече си изправя главичката и вратлето е доста по-стабилно, но младежът още се извърта на едната си страна. Спи обърнат все на съшата страна чак главата сякаш му се е сплескала вече там.  Crazy Някой има ли подобен проблем ?

# 547
При нас нещата са подобни само , че Емануела спи по гръб с разперени ръчички в страни , обаче ако по някаква случайност легне на една страна си извода връта под ъгил 90 градуса направо главичката и се подпира в гръбчету !!! На послрдък забелязвам , че.дори и да е по гръб пак го прави , иначе си държи доста дълго главичката изправена не зависимо дали я слагам по коремче или пък я нося из вкъщи на рамо , но любимото и нещо е да е в седалката за кола и да се надига в нея в седалката упорито си държи главата а Като и умръзне си забива брадичката в гърдите и започва да "говори".

# 548
И при мен е на лице треперене от страх когато слагаме ваксина. Направо ми настръхва косата.
Всички ле правите вече масаж? Само аз ли още не съм почнала?
Не правя нито масаж, нито гимнастика. Вечер след баня мажа с лосион. Ако това се брои за масаж значи правя 😁

# 549
Моя човек е много жилав. Все е наперен като го нося. Днес 30 минн беше на ръце и нито веднъж не се подпря. Явно това го поизмори обаче и после заспа😁 Аз слагам ваксини, ама много не чета на тая тема, че ми е страшно. Слагам само задължителните и нищо друго обаче. Кърмя го, първо защото много исках и много добре се чувствам и второ защото това е не малък разход (АМ). Надявам се поне до 6ти месец да е изцяло на кърма. 😏✌

# 550
И аз не съм сериозна с масажа. Ако е спокоен след банята и не бърза да лапа,правя бърз масаж колкото каквото успея,докато му е приятно. През деня правим малко гимнастика за игра и разнообразие. Хич не обича да е по корем,освен в ръцете ми,иначе си задържа главичката сравнително добре. Според мен по корем на леглото или масата не му е удобно,защото нали е с хидроцеле и може би големите тестиси го убиват. Лошото е,че коликите се завърнаха с пълна сила. Вече съвсем нямам нито ръце,нито крака. Понякога и никаква поза не го успокоява. Даже не можем да излизаме,защото тази мъка предпочитам вкъщи да си я понасяме. Но ние имаме удобна тераса и съм сложила една стара количка,където го слагам да е все пак на въздух в спокойните моменти. До сега коликите не са ни навестявали през нощта,но днес си откарвам и нощна смяна. Даже не ми се и ляга,че тъкмо задряма и се почва отново. Надявам се утре,т.е днес,да е по-спокоен ден. Хубавата новост при нас е,че откри,че ръцете не само за мятане и за лапане. Започна целенасочено да си пипа играчките и да ги бута и дърпа Simple Smile
Нинив,за яслата моят съвет е да не бързате,ако имате възможност.Дори и психичски на каката може да не се отрази добре и да се почувства изоставена,заради бебето. Може дори дане го покаже по никакъв никакъв начин. Вие си познавате детето и ще прецените,но освен болестите,яслата и детската градина са си голяма промяна и стрес.

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 04:19 от Hipo

# 551
Освен , че коликите се завърнаха след затишие ,станаха брутални , това е най точната дума..И в съчетание с ваксините вече 4ти ден стане ли 12-1 посред нощ се почват едни писъци ,дране...все едно колят малко прасенце...и така до 6-7 сутринта, става целия червен,изпотява сеН, плаче със сълзички и НИЩО не го успокоява,дори гушкането вече... Sad Нямам кръст , нямам и ръце вече...а тъкмо преди седмица се зарадвах,че започна да спи повече ,коликите бяха само леко пъшкане 1 2 минути и заспиваше..даже и в кошарата започна да спи..а сега се виждам в чудо. отново!  Confused
Иначе главичката си я държи вече стабилно като е по коремче.А на рамо е като сурикатче и все  ококорен .Mr. Green Масаж правя след баня докато го мажа с олио.

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 07:42 от __Magi

# 552
  • България
Значи не само при нас колилите се завърнаха.След 1.5м.рев,имахме около седмица-10дни затишие,и от няколко дни-наново.И все пак не е както преди постоянни ревове.
През тези дни , затишие видях,че едното ми бебче се очертава да е доста спокойно, а другата е нервничка,често сменя настроения -докато се смее,почва да плаче,постоянно мята ръце крака,повръща.Та се чудя до темперамент ли си е или нещо я мъчи.Каката ми беше също много нервна и не се спираше за секунда,но пък не е повръщала?

# 553
  • Русе
Хипо, благодаря за отговора. Аз и това съм мислила, то затова много се чудя да я пускам ли изобщо. Но тя е много енергична, а зимата няма как да й осигуря забавления и си мислех дали няма да й е добре с децата... Иначе ще й е скучно. Може би все пак ще я пусна за малко, ако изобщо я приемат де и ако не й понася ще си се гледаме... Май и при беба се върнаха коликите, вечер става нервна и сърдита, но пък може и да е преумора и нови впечатления...Да минават вече, че да се готвим за зъби...

# 554
И при нас се върнаха коликите при младежа. Вечер трудно го приспиваме,но си мислех,  че е неспокоен от пътуванията напоследък с колата. Явно е някаква тенденция в тази възраст.
Забелязвам,че вече не им достигат 120мл АМ и смятам да вдигам дозата. Малкият днес опука 150 мл на едно хранене. Ще пробвам със 135 мл да ги храня. Вие на какви дози сте?

Общи условия

Активация на акаунт