Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Черен списък на професионалните домоуправители

 • 24 102
 • 109
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 9
   Здравейте,

   Пиша тук в качеството си на член на УС на Вход Мениджър след изрично позволение от страна на администрацията на сайта. Включвам се тук лично с цел да дам обратна връзка и съдействие на някои от Вас, изразили негативно мнение относно предоставяните от нас услуги и респективно да защитя репутацията и реномето на това, което сме създали. Държа да отбележа, че за нас обратната връзка на клиентите е от изключителна важност и макар и отрицателна, благодаря на всеки от Вас за нея. Изключение правят няколко очевидни поста на конкурентни компании или инкогнито недоброжелатели с едно мнение в акаунта, регистрирани тенденциозно.
   В този ред на мисли е важно да спомена, че не се занимавам пряко с оперативната дейност на фирмата, но мога лесно да проследя всеки един казус, проблем или дейност, извършена от нас, тъй като разполагаме с централизирана онлайн система за менажиране на клиентски сигнали, както и история на всяка дейност в обслужваните от нас входове. Естествено, мога да се допитам и до ръководителите на отдели и техните служители относно специфики за даден проблем. Ако желаете, тъй като не смятам, че е удачно да се споменават конкретики относно адресите и имената Ви тук, можете да пишете лично съобщение директно на този акаунт или имейл до management@vhodmanager.com, където ще получите отговор в кратък срок.
   Съзнавайки, че доста от Вас ще пропуснат този пост и ще го намерят за обяснителен и ненужен, бих желал да споделя накратко историята на това, което сме изградили с колегите ми за последните 5 години и най-често срещаните проблеми от наша страна. Важно е още сега да отбележа, че сме далеч от перфектни и наистина е възможно да сме допуснали грешки в дадена ситуация, но повечето казуси, които са адресирани тук и на други места, в които биваме критикувани, са по-скоро плод на дезинформация от страна на клиентите ни и неразбиране на текущата законова рамка, възможностите на домоуправителя на една сграда и начина ни на работа. Естествено, опитваме да информираме клиентите си и обществеността постоянно за гореспоменатото, но процесът е труден и е напълно разбираемо, че повечето хора нямат време да се интересуват задълбочено от Етажната си Собственост.
   
   Накратко – Вход Мениджър съществува от 2014 година и е едноличен лидер на пазара за управление на жилищни сгради в страната. В момента обслужваме близо 50 000 домакинства, в които живеят над 100 000 човека. От края на 2018 година компанията е част от холдингово дружество и в резултат доста от системите на работа, както и качеството на предоставяната услуга е на съвсем различно ниво от първите години след създаването ни, когато сме били доста по-хаотични в изпълнението на ангажиментите си и е възможно да сме допускали повече грешки. Накратко – Вход Мениджър сега няма нищо общо с компанията от преди няколко години и това е видимо от задоволеността на текущите ни клиенти, която се покачва драстично в последната година.

   Така или иначе – причините за недоволство и неразбиране на услугата у нашите клиенти са много и част от тях (макар и по-малката), както по-горе споменах, са изцяло наша вина. Тук обаче бих искал да адресирам накратко тези, които са по-скоро свързани с липса на информация, отколкото с проблем в изпълнението при нас.

1.   Ние сме пионери в това, което правим. Създавайки Вход Мениджър ни се наложи да се съобразим със законовата рамка тук и респективно наследството от досегашните модели на управление на сгради в страната. Това от своя страна направи невъзможно репликирането на съществуващ западен модел – там тези услуги са съвсем различни и респективно цените, на които се предлагат са доста различни (в пъти по-високи). Моделът ни е изцяло конструиран от нас на база проба-грешка и изключително много работа. Общо взето по-голямата част от хората не възприемат идеята да се заплаща за външни услуги по управление на сгради, което налага и цената на масовата услуга, която предлагаме да е изключително ниска и да съдържа най-нужното, което би било полезно за една сграда – организация и администрация на всички документи, събрания, събиране на средства, разплащане на средства, базова техническа поддръжка и юридическо съдействие.

2.   Немалка част от хората в сградите са некоректни спрямо съседите си. Това главно е породено от липсата на адекватен санкционен режим и само по себе си е причина за изключително голямо недоволство към нас по една проста причина. Хората, които не плащат, хич не ни харесват, а хората, които плащат, искат от нас възможно най-бързо да решим проблема с неплащащите (и с право). Ние от своя страна сме ограничени от законовата рамка и сме длъжни да се съобразяваме със сроковете, които съпровождат гражданския процес. Около 10% от собствениците в сградите са неплатци – свикнали са да не заплащат вноските към сградата си, защото не желаят или нямат възможност. До започването на дейността ни съседите им са се съобразявали с този факт и са заплащали и техните сметки, но когато наемат дружество като нашето, ние се опитваме да променим статуквото, което естествено резултира в голяма неприязън към нас от тези хора, които досега са били недобросъвестни по един или друг начин.

3.   Етажната Собственост не е хомогенен клиент. Във всеки вход има около 20 отделни собственика с различни мнения по всеки въпрос и е на практика невъзможно да се намери 100% съгласие по каквато и да била тема. В този ред на мисли – ние работим изцяло законово и се съобразяваме с решенията на мнозинството, което естествено отново резултира в недоволство към нас от страна на малцинството. Често хората, чието мнение не е споделено от голямата част от съкооператорите им, погрешно тълкуват взетите решения като решения на Вход Мениджър. Нашата цел е проста – да изпълняваме решенията на мнозинството собственици, търсейки баланс между това те да са законови и да носят позитиви на Етажните Собствености, които управляваме. Често оставаме неразбрани в тези си действия.

В този ред на мисли бих желал да адресирам и няколко често срещани твърдения на недоволните от услугите ни, които са изцяло неверни и по-скоро плод на спекулации от страна на трети страни.

Мит 1: „Таксите за услугите ни са високи и се покачват постоянно.“
Масовата услуга, която предлагаме е на определена стойност, която не се променя без изрично решение на ОС на ЕС. През 2014 започнахме с цени от 5 лв. с вкл. ДДС на апартамент, като от 2019 има покачване и цената на най-масовия ни пакет е 6 лв. с вкл. ДДС на апартамент. Това е таксата за нашата услуга – тя не се е променяла или покачвала по никакъв друг начин през годините. Погрешното разбиране за „покачване на таксите ни“ идва от дезинформацията относно структурата на вноската в една сграда. За разяснение : вноските в сградата съдържат компоненти – вноска за управление, вноска за режийни разходи (почистване, асансьорна поддръжка, ел.енергия) и вноски за ремонтни дейности. Общата стойност на вноската на един самостоятелен обект се влияе от всички тези компоненти, поради което при покачване на тока – вноската за входа се покачва, при покачване на таксата към фирмата за ас.поддръжка – вноската за входа се покачва и т.н. и т.н. В този ред на мисли – Вход Мениджър не качва цените си, другите контрагенти качват и актуализират цените си, поради което вноските се променят. Ние няма как да контролираме този процес и макар постоянно да търсим възможно най-бюджетното решение за клиентите си, то в последните години икономическото състояние в страната се променя и много от външните услуги, които използват сградите, вече се предоставят на по-високи цени. За пример – през 2014 стандартната такса за поддръжка на ас.уредба бе на стойност около 50 лв., а в момента е близо 100 лв. (това е близо 100% покачване на цената на услугата в рамките на 5 години).

Мит 2: „Прекратяването на договорите ни е невъзможно или изключително трудно.“
Често се срещат мнения относно фирмите за управление, които съдържат гръмки слова относно невъзможността за прекратяване на услугите на нас и колегите от бранша. Всъщност това наистина е изцяло невярно. Дейността по управление на сграда от дадено юридическо лице се прекратява така, както е започната – на база решение на Общото Събрание. За да бъде спазен законовия ред, то ОС трябва да се организира от управителя на ЕС, който в случаите, когато е наета фирма, е самата фирма. Това обаче не значи, че фирмата има право да не се съобразява с желанията на собствениците. Всъщност фирмата, която и да е тя, е длъжна да организира ОС и да включи предложенията за последващ дневен ред на собствениците. В този ред на мисли няма случай в историята на Вход Мениджър, в който да сме работили някъде насила. Причината е проста – няма икономическа логика за нас да работим при хора, които не желаят да ползват услугите ни – работата ни е невъзможна без съдействие от страна на собствениците. Често клиенти развиват конспиративни теории относно това, че нарочно няма да бъде свикано събрание за прекратяване при изрично желание на клиента – това не е така, процедурата трябва да се спази по две причини – законова и морална. Законова – защото няма как административно да прекратим договора си без решение на ОС и морална – защото ако просто прекратим договора на база на желанието на отделен собственик, то рискуваме той да ощети съседите си, мнозинството от които да желаят да бъдат управлявани от фирма. Давам конкретен пример: Клиенти наемат външно дружество по управление заради неплатец. Взимат решение на ОС и сключват договора. Неплатецът, тъй като логично е „недоволен“ от услугите на дружеството, подава едномесечно предизвестие към фирмата с идеята да прекрати договора еднолично. Това е едновременно в разрез със законовата рамка и с моралната такава. За да няма риск от подобни злоупотреби – следваме определена процедура по прекратяване. В момента в който видим, че мнозинството в дадена ЕС не желае да ползва услугите ни – взима се решение от страна на ОС, което се води от наш представител и едномесечното предизвестие започва да тече.

Мит 3: „Всички фирми в бранша са „Вход Мениджър“.“
Името на дружеството ни е станало малко или много нарицателно за услугата и много клиенти бъркат обслужващото ги дружество, като смятат, че то е Вход Мениджър просто защото според тях това е единствената фирма на пазара. Това води до грешна информация относно начина ни на работа или респективно истории за злоупотреби, които не са свързани с нас по никакъв начин. Проверявайте внимателно информацията относно дружеството ни – в много от случаите всъщност не сме били изпълнителя на услугата.

Мит 4: „ Фирмата домоуправител ще открадне/е откраднала средства.“
Тук желая да заявя, че целта на компанията, която представлявам, винаги е била да действаме под мотото „Да живеем по-добре заедно!“. В този ред на мисли в историята на Вход Мениджър няма случай в който да има злоупотреба със средства на дадена сграда. Приходите на сградите се отчитат автоматично в реално време чрез софтуер, докато разходите се правят на база решения на ОС/сигнали от клиенти и винаги за тях има документ. Всички оригинали са при нас и ги предоставяме на всеки желаещ – понякога електронно. Когато в касата има дефицит – това може да се породи или от бюджет, построен погрешно (приходите при 100% събираемост са по-малко от разходите на сградата) или поради неплащане от страна на някои собственици (приходите при 100% събираемост покриват разходите на сградата, но някои собственици бавят плащанията). В последния случай ние често съдействаме на клиентите си, докато бюджетът се стабилизира. При приключване на взаимоотношения ние сме длъжни да предадем всички средства, които са налични в касата на представител на сградата и това е направено в 100% от случаите. За жалост обратното (случаите, в които сградата дължи средства на нас) не се случва. В множество от случаите при приключване на дейността ни клиентите не възстановяват дължимите към нас суми.

Мит 5: „Проблемът с неплатците не се решава.“
Много от клиентите споделят, че проблемът с неплатците е останал неразрешен след като вече сме работили някъде няколко месеца. Тук е важно да се отбележи какви са нашите правомощия и възможности. Имаме изграден процес по комуникация със собствениците, които по някаква причина са забавили плащанията си към сградата. В общия случай е масова практика да има забавяния на плащания от месец/два и това само по себе си не е притеснително. Притеснителни са случаите, в които неплащането е тенденциозно и там ние се намесваме с осигуряване на възможност за започване на гражданско дело срещу длъжника за наша сметка. Този процес обаче е времеотнемащ и в същото време не би било справедливо да бъде започнат без ясната нужда от това, а именно тенденциозност при неплащането. Нашата цел не е да съдим клиентите си – правим го само с решението на Общото Събрание на сградата и след определен период незаплащане (в общия случай - поне 6-9 месеца). При вземане на решение на Общо Събрание на сградата ние наистина започваме процедура срещу некоректните собственици, като към момента имаме натрупана изключително сериозна практика.

Мит 6: „Няма отчетност, не знаем къде са парите.“
Това е абсолютно невярно. Вход Мениджър осигурява отчет на плащанията в реално време, като в периода 2014-2018 го правихме чрез имейл и печатни уведомления на информационните табла във входовете, а сега, от края на 2018, вече и чрез онлайн портала ни. В този ред на мисли всеки собственик може да получи възможно най-подробната справка за това какво е платил, какво са платили другите, защо са го платили, какви са разходите и т.н. В общия случай сградите, които се управляват от физически лица, нямат отчетност с години и стремежът ни е точно това да се промени. Тъй като темата е сенситивна за всеки – то за нас е от изключително значение да сме прозрачни в тази част, поради което и сме построили този онлайн портал. Имайте предвид, че малко търговски дружества са готови да споделят счетоводството си пред аудиторията, докато ние го правим изключително публично на сайта си. Ние искаме клиентите ни да са постоянно информирани относно това какво се случва с касата им, за да ни имат пълно доверие. Смятам, че тук имаме изключително подобрение в последните години и текущите ни клиенти са изключително доволни от възможността да ревизират всяко действие, свързано с финансите им.

С оглед на опита ми в сферата мога да изпиша още доста по темата, като съм убеден, че малко от Вас са стигнали до този ред на поста ми. Целта ми не е да Ви отегча, а да дам обяснение за повечето от честите причини за недоволство поради дезинформация. Тук е време да адресирам лично и проблемите, споменати в тази тема с идеята да намерим решение на тях или поне да дам обяснение относно направеното от нас във всяка една ситуация. Отново пояснявам – не сме безгрешни, но никога целево не сме работили против интереса на клиента си, така че за злоупотреби не може да става въпрос. Ако има недоразумения – те винаги могат да се изчистят, след като се уточни какви са и дали претенциите са основателни.

@petiaivanov – Виждам, че в няколко страници споделяте негативно мнение относно услугата ни и доколкото разбирам главното недоволство пада върху факта, че не сме се справили с некоректните платци според Вас. Насреща съм да дам пълна информация относно това какво сме и не сме направили, защо е станало така, както и да разгледам възможности за компенсация, ако наистина има грешка у нас. Макар да не сте наш клиент вече – не бих желал да останете с подобно негативно мнение за дружеството, тъй като както съм посочил по-горе – винаги сме се стремили да правим най-доброто за клиентите си и никога целенасочено не сме желали да причиним неудобство на някой от тях. Ако желаете – споделете на лично съобщение адрес/имена, за да разгледам случая.

@босоногата херцогиня – Това е стандартна ситуация, касаеща проблем с информацията. За жалост към датата на поста Ви все още не сме разполагали с онлайн портала, който имаме днес. В случай че тогава имахте достъп 24/7 до финансите на входа си щяхте да имате пълна информация за това кой колко е заплатил и какво има в касата Ви. Ако желаете – мога да погледна конкретния проблем и да дам обяснение, но вероятността да има грешка при нас тук е малка. Проблемът с неплатците е коментиран и по-горе – за жалост отнема време, повече, отколкото и на нас ни се иска. Но резултат има и той е доста добър. В момента водим стотици дела и успеваемостта е висока.

@vaflichka – Предполагам има причина за недоволство при Вас, но тъй като не мога да установя каква е конкретно, то насреща съм да проверя и отговоря на всеки Ваш въпрос при желание от Ваш страна. Не бих желал да останете с погрешното впечатление, че сме направили тенденциозни грешки при управлението си. При нас също работят хора, които е възможно да не са се съобразили адекватно с фирмената политика и да са направили нещо, което да не Ви хареса. За жалост се случва и естествено се опитваме да реализираме възможно най-високо ниво на контрол, но тъй като сме компания с трицифрен брой служители, това е предизвикателство. Относно колегите от „Образцов вход“ – не, не са същите, това е друга компания, съвсем отделна. Критиките, които можете да срещнете за всички от сектора са подобни, така че Ви съветвам да не се доверявате на произволни мнения. Пак подчертавам – много от критикуващите са същите тези недобросъвестни съкооператори, поради които хората прибягват до услугите ни.

@SunshineMery – тук със сигурност става въпрос за неразбирателство. Случаите, в които отменяме събрания в последния момент, са единствено при желание на собствениците (както е описано и на съобщението при Вас). Ситуациите са такива : насрочваме дата за събрание, съгласуваме я с някой/и собственици, след което друг собственик/ци изявяват желание за смяна на датата по една или друга причина. Съобразяваме се с това, ако хората, желаещи смяна на датата, са повече. Относно събранията, които правим – във всеки един момент можете да подадете сигнал за такова и при възможност то се включва в графика ни. В момента отнема между 2 или 3 седмици да бъде организирано такова (законови изисквания и ангажираност), но в минали години е отнемало и повече време. През есента интензитетът е най-висок, но така или иначе щом при Вас е щяло да има събрание и е отложено по молба на собствениците, в системата ни ние автоматично ще насрочим ново, на което ще бъде обсъдено всичко, което пожелаете. Не оставайте с негатив още в началото на дейността ни – ще видите, че от нея има полза, ако ни дадете шанс. Стойността на таксите и начина на таксуване се определя от собствениците в сградата – ние просто изпълняваме. Ако не сте доволни от структурата в момента – на следващо събрание може да се прегласува – единствено е необходимо общата събирана сума да стига за покриване на разходите на блока Ви. Бързам и да уточня – да, през лятото събранията имат по-ниска посещаемост, наясно сме, но въпреки това организираме такива с цел да се вземат решения и да се търси конструктивност. Ако търсим удобен момент за събрания, за жалост сме открили, че такъв няма – зимата е студена и идват празници, пролетта обикновено Великден наближава и хората пътуват, лятото са на почивка, а есента са заети покрай започването на учебната година и подобни. Иначе казано – опитваме да търсим по-висока посещаемост чрез уведомления с СМСи и имейли до всички.

Тъй като виждам пост, касаещ и браншовата асоциация, сред чиито основатели сме – Асоциацията на дружествата, управляващи Етажни Собствености - АДУЕС, то няма как да не споделя и целта зад създаването и. Очевидно постът тук е тенденциозно негативен (особено след като е регистриран с цел само това мнение), но е важно да се отбележи, че АДУЕС е създадена точно с цел да бъде коректив при недобри практики по управление на сгради и да съблюдява за адекватното изпълнение на услугата в сектора, като едновременно брани интересите на клиентите и на самите дружества. Към момента инициативите ни са насочени изцяло към промяна в законовата рамка, която да подобри/улесни санкционния режим в сградите и по този начин да направи възможно реализирането на адекватен контрол и поддръжка на сградния фонд – нещо, което всеки добросъвестен собственик би искал да е възможно и което текущата законова рамка не позволява на добро ниво. В този ред на мисли към АДУЕС можете да се обръщате при проблем с всяка една фирма от сектора, включително Вход Мениджър – колегите, които членуват там, ще разгледат безпристрастно исканията/проблемите Ви и респективно ще предложат съдействие.

За финал ще спомена – определено създавайки най-голямата компания в сектора сме натрупали доста недоброжелатели – некоректни подизпълнители, от които сме изискали да работят спрямо закона или некоректни собственици, които сме накарали да изпълняват задълженията към сградата си. Определено има и недоволни клиенти, за които вината е изцяло у нас, защото в опита си да построим тази компания сме допускали немалко грешки. Така или иначе към днешна дата съвсем отговорно мога да заявя, че нивото на предоставяната от нас услуга (спрямо цената и) е изключително добро и можете да сте спокойни, че всеки проблем може да намери своето решение в кратки срокове. Опитът, който сме натрупали през годините, е сериозен индикатор за сериозността на това, което правим. Надали ще срещнете в тази тема доволните от нас клиенти, но се пак е важно да се знае, че мнозинството от ползващите услугите ни са такива и затова компанията ни не спира да разраства дейността си, като към момента вече предлагаме услугите си в София, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Асеновград, Бургас и Благоевград. В този ред на мисли моля всеки от Вас внимателно да проверява информацията относно изпълнението на услугата ни. В краен случай – ако нещо в работата ни не ви харесва – винаги можете да се откажете. Няма неустойки и предизвестията са едномесечни. Насреща съм да отговоря на всякакви допълнителни въпроси тук, на лично съобщение или на гореспоменатия имейл адрес.


Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 12:45 от vmofficial

# 46
 • Мнения: 4 200
Тъй като ме споменавате , искам да Ви кажа, че от две години не сме клиенти на фирмата и за в бъдеще не желаем да имаме нищо общо с нея. Без вас
се справихме по-евтино и по-добре. Не се нуждаем от арогантно и подигравателно отношение на служителите ви. Резултатът от усилията ни е една обновена и чиста сграда, което с вас не се случи.
Останете си със здраве, но моето и на съседите ми мнения за вас си остават все така отрицателни.

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 21:45 от petiaivanov

# 47
 • Мнения: 25
Тия от "Вход мениджър" са отвратителни. Работят на принципа, не ни интересува, че сте ни клиенти и плащате, ами ние сме юристи и можем да ви прецакаме отвсякъде. Щом сте ги хванали значи не може да се разбирате във входа, но след това съвсем ще се скарате. Най-прецакани са тия дето си плащат редовно. В нашия вход като събраха пари от тях с цялата си наглост и против всички закони и човешка логика направиха събрание за да се гласува и от неплатилите как да се оползотворят събраните пари от платилите.

Освен това очевидно си плащат на компютърна фирма да затрупа интернет с реклами за тях, не може вече да се види отрицателно мнение с търсачка, а преди беше пълно. Обикалят и входовете, като лепят бележки. И запишете ли се веднъж при тях няма отърване. Трябва вече да ги отрежат ясно със закон от Народното събрание. Това е отвратителен новопоявил се цирей в обществото ни.

# 48
 • Мнения: 37
Здравейте, искам да попитам, тези от вас, които използвате "услугите" на Вход мениджър - практика ли е да искат такса и за настоящия месец, когато идват да събират пари за изминалия? Т.е. на 10 октомври да си търсят парите за октомври? Това се случва вече няколко пъти. Толкова са нагли, че нямам думи! А за изпълнението и качеството на услугите им, да не говорим. Под всякаква критика! Никаква заинтересованост, никакви предложения, никаква инициатива за нищо! Входът е под всякаква критика. Събрания, също няма. Просто събирачи на пари, нищо повече. Даже днес на чичката, не му направи впечатление, че събира пари на тъмно, защото няма осветление.

# 49
 • Мнения: 9
Здравейте, искам да попитам, тези от вас, които използвате "услугите" на Вход мениджър - практика ли е да искат такса и за настоящия месец, когато идват да събират пари за изминалия? Т.е. на 10 октомври да си търсят парите за октомври? Това се случва вече няколко пъти. Толкова са нагли, че нямам думи! А за изпълнението и качеството на услугите им, да не говорим. Под всякаква критика! Никаква заинтересованост, никакви предложения, никаква инициатива за нищо! Входът е под всякаква критика. Събрания, също няма. Просто събирачи на пари, нищо повече. Даже днес на чичката, не му направи впечатление, че събира пари на тъмно, защото няма осветление.

Здравейте,
Както съм написал по-горе - насреща сме за съдействие, ако искате пишете тук или на лично съобщение и ще проверя случая Ви лично, като се ангажирам да бъде разрешен конкретният Ви проблем в най-кратък срок.
Относно таксите - средствата се събират във месеца, като падежа им е до последно число на текущия. Ако не желаете да ги заплатите на 10 октомври - няма никакъв проблем да ги заплатите на 31 октомври. Задълженията не се олихвяват. Плащанията на каси на Easypay/epay.bg са по-лесни и удобни за Вас, тъй като можете да ги направите по всяко време, таксата за плащането е за наша сметка и се отразяват в реално време в системата ни.

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 11:53 от vmofficial

# 50
 • Мнения: 1
ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ
Глава пета.
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
(5) (Нова- ДВ, бр. 26 от 2016 г.) Когато физическо лице или юридическо лице, на което
са възложени правомощия на управителен съвет (управител) по реда на чл. 19, ал. 8 и чл. 34, ал.
10, наруши или не изпълни задълженията, които то има по този закон като управителен съвет
(управител), ако извършеното не съставлява престъпление, се наказва с глоба от 800 до 1500 лв. -
за физическо лице, или с имуществена санкция от 1000 до 2000 лв. - за юридическо лице.


Някой има ли подписан договор с Домконсулт6 ?

С бившия управител на входа не го предоставят.

Имам съмнение, че договор не съществува.

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 14:12 от bubanka

# 51
 • Мнения: 6
Черна точка за Лекси ФМ - никаква отчетност, без добра връзка с тях и т.н. и ги сменихме.
Аз съм по-скоро доволна от Вход Мениджър, които сега ни управляват. Осъдиха неплатец. Не ми харесва, че нещата стават през колцентър.

# 52
 • Мнения: 37
vmofficial, това не е заплащене, а предплащане! Нормално ли е да се плаща за месеца, който е в самото си начало. И ако е така, защо не събират таксите всеки месец на 1во или 2ро число за текущия, ами идват на 10.10 за таксата за 9ти месец и ми казват, че им дължа 20лв за две такси. Да не говорим, че звъни в 20ч, както вече писах, в абсолютна тъмница, без да поздрави и без да се представи, никакви отличителни знаци, че е представител на фирмата. Много зле - и все някакви странни чичаци, дето си мърморят под носа. Даже единият беше толкова прост, че на въпроса, защо иска пари и за текущия месец, той отговори - "ами нали и ние трябва да вземем заплати". Човека си иска заплатата, нали бая работа е свършил! А пък на вчерашния, два пъти му казахме да запише, че няма осветление. Каза - добре, но не го направи, поне не пред нас. Никакъв интерес от негова страна. Ще видим колко време ще отнеме това. Но това са малките проблемчета, има къде къде по-сериозни, които датират от около 4-5г без мм развитие!

# 53
 • Мнения: 9
vmofficial, това не е заплащене, а предплащане! Нормално ли е да се плаща за месеца, който е в самото си начало. И ако е така, защо не събират таксите всеки месец на 1во или 2ро число за текущия, ами идват на 10.10 за таксата за 9ти месец и ми казват, че им дължа 20лв за две такси. Да не говорим, че звъни в 20ч, както вече писах, в абсолютна тъмница, без да поздрави и без да се представи, никакви отличителни знаци, че е представител на фирмата. Много зле - и все някакви странни чичаци, дето си мърморят под носа. Даже единият беше толкова прост, че на въпроса, защо иска пари и за текущия месец, той отговори - "ами нали и ние трябва да вземем заплати". Човека си иска заплатата, нали бая работа е свършил! А пък на вчерашния, два пъти му казахме да запише, че няма осветление. Каза - добре, но не го направи, поне не пред нас. Никакъв интерес от негова страна. Ще видим колко време ще отнеме това. Но това са малките проблемчета, има къде къде по-сериозни, които датират от около 4-5г без мм развитие!

Здравейте отново, благодаря за конкретиката.
Относно дължимите суми - падежът им е в рамките на месеца (1-30/31 число), като някои обекти се посещават в началото на месеца, други в края и поради това някои живущи избират да заплатят само за предходния, а не за текущия месец. Ако не искате да платите за текущия месец, можете да заплатите само за миналия месец. Касиерите нямат право да отказват плащане, освен частично за месеца (напр. плащане на 10 от 20 дължими за месец август).
Относно часа на звънене - събирането на средства правим между 17 и 21 часа, тъй като в противен случаи получаваме оплаквания, че живущите не са вкъщи. За жалост няма как да се посещават сградите в различен диапазон на деня.
Относно липсата на фирмен бадж и адекватно отношение - тук най-вероятно ще бъде направена допълнителна проверка и служителят ще бъде глобен, ако уточните адрес/апартамент (можете да го направите на лично съобщение и във форума). Стриктната ни политика е всеки служител да е с бадж винаги. Не целим да наемаме "странни чичаци" като политика Simple Smile
Относно сигнала за осветление - някои служители входират сигналите след същинското събиране. Можем да проверим дали сигнала е входиран лесно, тъй като всеки сигнал има уникален номер и дата на входиране. По принцип при подобни проблеми е добре да ни информирате възможно най-бързо, когато ги установите - можете да го направите и по имейл или чрез чат платформата на сайта ни, както и телефонните ни линии. Така ще успеем да реагираме възможно най-бързо. Ако липсва осветление във входа ви - това се третира като висок приоритет и се стремим да се реагира в рамките на един/два работни дена. Ако липсва осветление само на етажа - то такива проблеми се отработват в рамките на 3-7 работни дни.

Насреща съм за допълнителна информация и доуточняване на целия проблем, както и други такива.

# 54
 • Мнения: 24
Черна точка за Лекси ФМ - никаква отчетност, без добра връзка с тях и т.н. и ги сменихме.
Аз съм по-скоро доволна от Вход Мениджър, които сега ни управляват. Осъдиха неплатец. Не ми харесва, че нещата стават през колцентър.
и аз така, до преди 2 години бяхме с Входът, мисля, че фалираха и не си видяхме парите после от касата, сменихме ги с вход мениджмънт и си работят нормално .. преди 2-3 месеца имаше инициатива от страна на няколко съседа да ги сменят и се оказа че инициаторите не са плащали от една-две години и са получили призовки.. другите съседи не им се вързаха на акъла иначе направихме ремонт на покрив скоро с тяхна фирма

в никакъв случай ВХОДЪТ ако някой ги ползва все още!!!

# 55
 • София
 • Мнения: 70
Чета тази тема от любопитство понеже и в нашият вход работи "Вход Мениджър" и честно казано нямам забележки. Наблюденията ми се свеждат до това, че съм им звъняла два три пъти на колцентъра да сменят крушка на етажа и да си взема изипей номер, за да си плащам като пазарувам и това което ми направи впечатление е, че много бързо и стегнато получих информация и записаха сигнала. Предвид че си плащам редовно никога не съм имала проблеми, веднъж мина касиер да ми събира вноска, но аз му казах, че съм си платила по изипей и че не дължа нищо. Човека се извини и ми пожела лека вечер. На последните няколко събрания присъства едно момиче от фирмата, което не знам как се оправя с лудите баби, които каквото и да им обясняваш едно и също си знаят. Последният път гласувахме най-накрая освежаване на входа, благодарание на това момиче което не знам как излезе на глава с всички, защото на единия му било скъпо на другия не му харесвало, на трети друго... абе въобще ние сме вход с откачалки.  Откакто фирмата дойде да работи не че се разбираме кой знае колко по-добре, ама поне нещата се случват, защото има кой да ги организира, иначе преди само се карахме. За  мен е задължително входовете да се управляват от фирми, защото така има на кой да се обадиш без да се притесняваш и да изискваш, защото преди колкото и пъти да кажеш нещо на домоуправителя, нищо не се случва. Затова по-скоро бих казала, че съм доволна от Вход Мениджър и въобще нищо лошо не мога да кажа за тях, стараят се, мъчат се с входа, пожелавам успех.

# 56
 • Мнения: 37
vmofficial, няма осветление само на етажа, и в такъв случай, ще изчакам търпеливо точно 7дни, броени от днес. За баджа, не мога да съм сигурна, поради обяснените по-горе причини, и заради това няма да подавам сигнал, нито за служителя, нито дали е входиран сигналът. Ще чакам развитието и ще пиша отново. А относно адекватното отношение - то е далеч от такова. Незаинтересовани и неучтиви са били всички на които съм попадала. С една досада събират парите, горките...

Скрит текст:
Чета тази тема от любопитство понеже и в нашият вход работи "Вход Мениджър" и честно казано нямам забележки. Наблюденията ми се свеждат до това, че съм им звъняла два три пъти на колцентъра да сменят крушка на етажа и да си взема изипей номер, за да си плащам като пазарувам и това което ми направи впечатление е, че много бързо и стегнато получих информация и записаха сигнала. Предвид че си плащам редовно никога не съм имала проблеми, веднъж мина касиер да ми събира вноска, но аз му казах, че съм си платила по изипей и че не дължа нищо. Човека се извини и ми пожела лека вечер. На последните няколко събрания присъства едно момиче от фирмата, което не знам как се оправя с лудите баби, които каквото и да им обясняваш едно и също си знаят. Последният път гласувахме най-накрая освежаване на входа, благодарание на това момиче което не знам как излезе на глава с всички, защото на единия му било скъпо на другия не му харесвало, на трети друго... абе въобще ние сме вход с откачалки.  Откакто фирмата дойде да работи не че се разбираме кой знае колко по-добре, ама поне нещата се случват, защото има кой да ги организира, иначе преди само се карахме. За  мен е задължително входовете да се управляват от фирми, защото така има на кой да се обадиш без да се притесняваш и да изискваш, защото преди колкото и пъти да кажеш нещо на домоуправителя, нищо не се случва. Затова по-скоро бих казала, че съм доволна от Вход Мениджър и въобще нищо лошо не мога да кажа за тях, стараят се, мъчат се с входа, пожелавам успех.
Здравейте, колко често се организират събрания на входа, на които присъства служител на фирмата?

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 19:38 от AnMary

# 57
 • София
 • Мнения: 70
Здравейте, Ами последно време по-често, защото тъкмо сме в конструктивен период, в който чепатите съседи, най-накрая са организирани от вход мениджърите и нещата започват да стават. Заради офертите и ремонтите които предстоят за 2 месеца сме направили около 3 събрания, като на последното всичко вече се гласува и протоколира. Иначе преди този период преди сигурно около половин година имахме отчетно събрание, на което фирмата се отчете за месечните такси и поддръжката на входа.

# 58
 • Мнения: 58
Чета и не вярвам , докъде може да стигне наглостта на определени индивиди. Темата е за негативни мнения, който има позитивни такива, има друга тема. Тука има явно фейк профили от Вход мениджър.Смятайте докъде са стигнали в идеята си да лъжат и да събират абонати.Освен да събират пари нищо друго не правят.Рекетьори от новото време. Не се лъжете, защото после освен парите си ще потрошите и много нерви.

# 59
 • Мнения: 9
Чета и не вярвам , докъде може да стигне наглостта на определени индивиди. Темата е за негативни мнения, който има позитивни такива, има друга тема. Тука има явно фейк профили от Вход мениджър.Смятайте докъде са стигнали в идеята си да лъжат и да събират абонати.Освен да събират пари нищо друго не правят.Рекетьори от новото време. Не се лъжете, защото после освен парите си ще потрошите и много нерви.

Здравейте, пишем в темата с официален акаунт с позволението на администрацията.
Разбираме, че явно имате негатив и свое основание за него, но чрез клевети и обиди надали се постига конструктивност. В този ред на мисли сме склонни да съдействаме по всякакъв начин дори на хора като Вас, които сеят силни и необосновани твърдения публично относно услугите ни - в повечето случаи стигаме до липса на конкретика при установяване на проблемите. Според досегашния ни опит, обвинения в рекет обикновено получаваме от неизрядни длъжници в сградите или дезинформирани собственици.  Искрено се надяваме, че това не е случая при Вас. Нека проверим кое Ви е накарало да смятате, че рекетираме някого, след като всички процедури по събиране на задължения са свързани със решения на Общите Събрания на обслужваните сгради - собствениците решават кога и колко пари се събират.
Насреща сме за съдействие.

vmofficial, няма осветление само на етажа, и в такъв случай, ще изчакам търпеливо точно 7дни, броени от днес. За баджа, не мога да съм сигурна, поради обяснените по-горе причини, и заради това няма да подавам сигнал, нито за служителя, нито дали е входиран сигналът. Ще чакам развитието и ще пиша отново. А относно адекватното отношение - то е далеч от такова. Незаинтересовани и неучтиви са били всички на които съм попадала. С една досада събират парите, горките...

Ще сме благодарни, ако ни уведомите в случай че има липса на реакция в посочения срок, за да можем да наложим необходимите глоби и да открием кой и защо не върши работата си на предполаганото ниво. Относно неадекватното отношение, с което сте се сблъсквали - целта ни никога не е била подобна, но за жалост не можем да избягаме от човешкия фактор  - работим с хора.

Общи условия

Активация на акаунт