Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 567
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
Bandiera rossa , благодаря! Ние сега сме в процес на махане на старата мазилка, защото е напукана на места, отдолу е хубава тухла. От вън ще направим външна изолация. Ще проуча и твоите предложения.
В събота се въоражавам с търпение и материали и ще мажа, пък ще видим Simple Smile

# 451
Алечка, картона за таваните няма да ви излезе по евтино от дървената ламперия. Аз ужасно съжалявам, че се вързах на акъла на ММ и направихме таваните на къщата с картон /120 кв.м./ Като сметнах накрая материалите + труда, излезе към 33-34 лв.на кв.м. Това е без боядисването. На половината на тази цена можехме да сложим супер качествена ламперия, защото щяхме поне труда да не плащаме. Баща ми, калеко ми и ММ щяха да се справят с ламперията сами. А омасляването горе долу щеше да излезе на цената на боядисването. За цвета - може да се омасли с бяло масло. Аз това исках всъщност. Но сега ще си гледам отвратителните картони и ще се моля да не започнат да се напукват, че тогава не го мисля ММ  #2gunfire

# 452
tanzu, при нас и двата варианта са въпрос на калкулация. И двете неща няма кой да ги направи, ще се ползва майстор. Ако е картон ще сложим фалшиви греди.

# 453
При картона се ползват металните профили, слага се нерядко изолация зад него, която трябва да е съобразена със строителните материали и климата, после се слага отгоре тапет или мазилка и се боядисва ... При мазилка само мрежата да вземеше доста пари.

Плослкостите , които ние намерихме от вулкани4ен камък Simple Smile бяха с цел да заместим едно покритие на стената в мазето : там имаме 10 см. оместване от стените и тавана метална конструкция , вата и регипс. Проблема е , 4е мазетата са влажни помещения и именно на външната стена искахме да сложим нещо, което не задържа влага (както ватата и регипса ) и няма да мухляса. Евтл. Нооо ... тези плоскости, те се лепят на стената и върху тях директно се слага мрежа и мазилка , а ние имаме 10 см. отместване от стената. И за съжаление не стана. Но при тях би могло да се спести металната конструкция и друга изолация. Те самите са изолационни със спец. свойства.
Та сега да не кажете 4е правя реклама ... просто не ми излиза от главата, защото исках ние да ги ползваме , а няма да можем. Трябва да разградим цялата изолация в тези помещения на мазето на 3 стени Sad
Сега си ми стои брошурката там да ме ядосва  Twisted Evil

# 454
Бандера роса  bouquet
Да не окупирам темата, ще споделя какво е станало с тавана, а като стигна до мебелите ще искам пак съвети

# 455
а аз мога ли да дам една друга идея, която не съм майстор и не знам дали може да се реализира, но ... ако е възможно да се свали цялата ламперия, и да се пренареди наобратно, като преди това да се лакира подходящо обратната 4аст? Тя в момента как е обработена?
При ламперията нали се внаждат с един ръб? Ако се пренареди наобратно просто би трябвало да се запо4не в другата посока ... но твоа само като идея. НЯкой майстор може да умре от смях.
И не окупираш темата защот оние ще сменяме външна ламперия с треспа плоскости. Те може между другото и втрешно да се ползват (доколкот осхванах). Та и на мен в момента ми е интересна тази тема.  Wink

# 456
 Алечка, ще се радвам да "окупираш" темата, защото съм на твоя хал...стара къща, зелени врати и тавани и всички екстри ooooh! Сега ще се прави едната стена на механата, бивша маза, защото е кирпич и греди и всичко е изгнило...добре че поне другите стени са камък. Чакам майсторите да кажат какво и що, защото им отказах да е с гипсокартон. Та сте ми много полезни Hug

# 457
А, добре, ще казвам тогава какво се случва 😊
За обръщането на гредите и аз се сетих, освен да махна една да видя за какво иде реч 😀

# 458
Така направихме с нашата ламперия. Отвинтихме две най-долните за да видим конструкцията и какво има отдолу. Това отвън. Защото при нас изолацията не е лепена за стената , а е подпъхната зад дървена конструкция на която са завинтени дъските . Сега само трябва д асе отвинтят вси4ки, да се замени ватата с непоемащи влага изо-плоскости и да се завинтят треспа плоскостите. Със стеропор и мазилка щеше да ни дойде двойно, защото смъкни цялата конструкция, залепи стеропор, подравни первази и краища, слагай мрежа, мазилка, фасадна боя ... и това на 2 високи етажа -> със скеле . Голяма игра4ка. Просто вси4ки сметки трябва да са мног окомплексни , а това най-добре се прави от майстори. Иска се оферта от двама, които правят мазилка и от двама дърводелци , които сменят ламперията и импрегнират и от двама , които ползват друг вид покритие  ( като треспа плоскости ) ... веднага се вижда крайната сума и от къде се набират разходите в разбивката   Peace

# 459
Аз с още един съвет  bowuu
Ако има наоколо съседи с подобни къщи ... като архитектура, материал и година на стореж и те са правили ремонт можеш да ги питаш какво са приложили, кое е било сполу4ливо/или не
защо и да огледаш ако те поканят кое как са си направили. Ние специално огледахме съседите наоколо и от доста намислени неща се отказахме , като видяхме как изглеждат. Обикн. хората се радват да покажат кое как са си ремонтирали и какво са си направили  Peace

# 460
Това е много добра идея. До нас има само една обитаема къща, от вън е в битов стил, та предполагам и вътре е така, но ще помоля да погледна. От едната страна е съборетина, а от другата са чужденци, които си идват по 1 седмица лятото и тази година ги изтървахме Simple Smile

Иначе аз това правя, събирам оферти, сравнявам материали, чета... Поне водя с един ремонт на апартамент вече, та знам какво искам и какво не искам  Laughing

# 461
Алечка, ще се радвам да "окупираш" темата, защото съм на твоя хал...стара къща, зелени врати и тавани и всички екстри ooooh! Сега ще се прави едната стена на механата, бивша маза, защото е кирпич и греди и всичко е изгнило...добре че поне другите стени са камък. Чакам майсторите да кажат какво и що, защото им отказах да е с гипсокартон. Та сте ми много полезни Hug
дано не се натрапвам, но и при нашето село именно избата стана на механа, таванът отгоре е гипскартон, от който си стърчат дървените греди. Тях грундирахме и стана прекрасно. Стига да е умерено и на място, мисля че гипскартонът само улеснява работата, дава възможност за някаква хигиена на стената.

# 462
Така, да дам отчет за неравната битка със свалянето на зелена блажна боя на сто пласта. Налучках технологията  Mr. Green Първо духам с пистолета за горещ въздух, за да се надуе:
Скрит текст:

Не става директно с пистолета и шпакла, падат само балончетата, другото си седи  #Cussing out И само с Removal не става, пада само горния слой боя, а те са много. Та след като се надуе, мажа с Removal и оставям да седи. Минимум няколко часа, максимума е една седмица. Тези, които намазах миналата седмица си бяха изсъхнали, но не пречи. Та след препарата пак духам с пистолета и с шпакла свалям. Пада като масло, на дебели люспи боя. Мирише гадно и пуши Simple Smile После оставям да изстине, защото остават бели петна от последния бял слой боя. После с шлайф и най-едрата шкурка пада всичко. Моят е такъв: http://www.emag.bg/multifunkcionalna-shlajfmashina-bosch-psm-80- … 020/pd/EPMVDBBBM/ Много удобна и лесна за работа машинка. После пак с него, с по-фина шкурка.
Само дето забравих да снимам крайния резултат, толкова се бях ентусиазирала Simple Smile

От таваните се отказах. Криви са, има пирони, няма смисъл. Ще покрием с картон и вероятно ще сложим в някоя от стаите греди от полиуретан.

# 463
  • В градината...
Голяма хамалогия. С пистолета не се действа така. Нагрява се точно пред шпаклата в процеса на отлепване на боята. Пистолетът нагрява и шпаклата и веднага се маха боята, щом стане на мехури. Пада сравнително леснл. Ето, макар че не съм снимала много добре как се отлюспва http://media.snimka.bg/s1/1874/029992157.jpg

# 464
Перуника, знам как е теоретично, обаче не става. Надува се, и като мина с шпаклата под пистолета падат само балончетата, изобщо не омеква. Или пада само най-горния слой боя. Това, което ти си показала на снимката при мен се получава чак когато е преседяло с препарата и пак нагрея с пистолета. Всичко пробвам, вече трета поредна седмица, само така пада до дърво. Без нерви останах, бях решила да се отказвам, ама са 6 врати... Бюджета съвсем ще отиде по ягодите... Реално не ми е проблем, че е бавно, защото докато едните си седят с препарата, аз чистя другите или си шлайфам нещо. И време имам, толкова други неща има да се правят, че до тогава все ще съм ги очистила тия проклети врати....

Общи условия

Активация на акаунт